Start je Reis

Reizen is het mooiste wat er is. De lieve mensen, de prachtige natuur en stranden, de indrukwekkend tempels, het heerlijke eten en natuurlijk het lekkere weer; alles aan het continent is prachtig! Maar waar moet je beginnen? Zo’n reis is niet alleen heel mooi, je moet ook best wat uitzoeken voordat je vertrekt.

Het belangrijkste is natuurlijk je bestemming, want welk land ga je bezoeken? Misschien ga je wel naar meerdere landen? En wat is er dan in die landen te doen, of hoe is het vervoer geregeld? En aan wat voor budget moet je denken? Speciaal voor die vragen hebben wij deze pagina gemaakt. Hier lees je alles over reizen met de beste tips voor alle landen. Dus start je reis hier!

Stap 1 Vliegtickets boeken

Voordat je op reis gaat, is het handig om te bepalen wat de vliegtickets mogen kosten. Dat is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren zoals het seizoen waarin je vliegt, het land dat je bezoekt en de dag dat je vertrekt. er zit een groot verschil in tickets qua landen.

Zo zijn bestemmingen als Bangkok, Cancun, Kaapstad of Tokyo goedkoper dan landen als Laos, Nicaragua, Filipijnen of Paraguay. Er zijn heel veel goedkope bestemmingen op alle werelddelen. Een goede manier om die bestemmingen te achterhalen is de “map functie” van Google Flights. Daar zie je direct welke bestemmingen je kunt bezoeken en wat een vliegticket ongeveer kost.

TIP  op ons blog tips voor het boeken van vliegtickets geven we je 10 handige tips om goedkoper tickets te boeken.

Stap 2 Bepaal je bestemming

Naast het oriënteren op het gebied van vliegtickets is het bepalen van je bestemming de tweede stap. Wij vinden het uitzoeken van de bestemming een van de leukste onderdelen van het reizen. Speuren op internet naar mooie bestemmingen, ongedierte stranden, mooi tempels en gezellige stadjes.

Maar er zijn nogal wat landen op onze aardbol en het is een hele klus om te bepalen wat je precies wil zien. En dan hebben we het nog niets gehad over de beste reistijden, de visum-eisen, het vervoer in de landen en de accommodatie in het land.

Op onze website vind je tips over reizen in Azië, Afrika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië.

Om je op weg te helpen hebben we voor ieder land onze tips op een rij gezet.

Tips voor Thailand

Thailand, het land van de Glimlach, is al jaren een populaire bestemming onder reizigers. Ze noemen Bangkok niet voor niets ‘de hoofdstad van Zuidoost Azië’. Thailand heeft dan ook veel te bieden.

Het is een divers land. Schitterende tempels wisselen elkaar af met prachtige stranden en in het noorden vind je naast leuke steden ook een prachtige natuur. En vergeet de mooie eilanden niet! Hieronder vind je meer informatie over Thailand.

Highlights

De bekendste highlights zijn natuurlijk Bangkok, Koh Phi PhiKoh Phangan en de rest van de eilanden, Chiang Mai, Pai, Krabi, Sukhothai, River Kwai en Khao kSok.

Wil je meer weten? Lees dan over alle highlights Thailand.

Beste reistijd

Het weer heeft grote invloed op je reis. Je wilt tenslotte niet nat regenen. Garantie op mooi weer heb je nooit maar als je wilt weten wat de beste maanden zijn lees dan meer over de beste reistijd Thailand.

Kosten

Wat ga je precies uitgeven in Thailand? Dat is grotendeels afhankelijk van je eigen wensen. Maar als je niet voor verrassingen wil komen te staan check dan het budget Thailand.

Vervoer

In Thailand kun je op allerlei manieren door het land reizen. Van low-budget met lokale bussen tot binnenlandse vluchten. Als je meer wilt weten over het vervoer Thailand, lees dan snel verder.

Accommodatie

In Thailand zijn er duizenden geschikte accommodatie om de nacht door te brengen. Maar slaap je liever in hotels? En wat kost dat ongeveer?.

Tickets

Tegenwoordig vlieg je voor minder dan €450 naar Bangkok. Maar in het hoogseizoen kan het al snel duurder worden. Zoek je tips over het boeken van goedkope vliegtickets? Lees dan alles op onze pagina vliegtickets Thailand.

Stranden Thailand

Koh Lipe

Tips voor Vietnam

Onze passie voor reizen is mede te danken aan Vietnam, een geweldig land! Natuur of cultuur, rustige stranden of energieke steden, het kan allemaal in Vietnam. Het is een prachtig lang om door en daar komt nog eens bij dat Vietnam één van de makkelijkste landen is om in te reizen.

Highlights

Vietnam heeft ontzettend veel highlights die het bezoeken waard zijn. De meeste kennen waarschijnlijk Hanoi, Ho Chi Minh, Hohi An, Sapa, Halong Bay, Nha Trnang, Ninh Binh, en de Mekong Delta.

Wil je meer weten over de highlights? Check dan alle highlights Vietnam.

Beste reistijd

Reizen in Vietnam is een prachtig avontuur. Maar wel een avontuur dat je het liefste aan gaat met mooi weer. Als je meer wilt weten over de beste reistijd Vietnam check dan onze pagina.

Budget

Vietnam is een relatief goedkoop land om in te reizen. Kosten voor vervoer, accommodatie en eten en drinken vallen meetal niet hoger uit dan €25. Lees hier meer over het budget Vietnam.

Vervoer

Het vervoer in Vietnam is prima geregeld. De leukste manier is natuurlijk om met brommer van noord naar zuid te rijden (of andersom). Wil meer meer weten? Lees dan alles over het vervoer Vietnam.

Accommodatie

Accommodatie is er genoeg in Vietnam. Door het hele land vind je prima accommodatie met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Lees alles over het overnachten Vietnam.

Tickets

Als je vliegt naar Vietnam kom je aan in Ho Chi Minh of Hanoi. Een aantal jaar geleden was het nog voordeliger om eerst naar Thailand te vliegen maar vandaag de dag kun je goedkoop rechtstreeks vliegen.

Lees hier meer over het boeken van vliegtickets Vietnam.

Nha Trang

In Nha Trang

Tips voor Indonesië

Zo’n 7 miljoen buitenlanders komen jaarlijks naar Indonesië. En dat is niet vreemd want Indonesië is een indrukwekkend land. Niet alleen qua natuur en cultuur, ook qua cijfers. Het land bestaat uit ruim 17.000 eilanden, heeft 55.000(!) kilometer aan schitterende stranden en meer dan 100 vulkanen.

Je vindt hier de mooiste duik- en snorkellocaties ter wereld, dichte regenwouden, ontelbare vulkanen en een breed scala aan flora en fauna.

Highlights

Indonesië is een razend populair land. En met al de schitterende highlights is dat ook niet meer dan logisch. Van de tempels als Borobudur en Tanah Lot tot en van de vele vulkanen op Java tot de rijstvelden op Bali. En vergeet de perfecte golven op Sumbawa niet of prachtige eilanden rondom Flores.

Kortom, er is meer dan genoeg te zien! Check meer informatie over alle highlights Indonesië.

Beste reistijd

De beste reistijd Indonesië is best lastig te bepalen. Ten eerste omdat het land 50.000 kilometer lang is en uit meer dan 17.000 eilanden bestaat, maar ook omdat de beste reistijd ook deels afhankelijk is van je eigen wensen.

Als je aan het strand wil liggen is het droogseizoen het beste. Als je natuur wil zien kun je beter net na het regenseizoen reizen. Lees meer informatie over de beste reistijd Indonesië.

Budget

Je kunt het reizen zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Het meeste zul je uitgeven aan accommodatie. Benieuwd wat je nog meer uit geeft? Check dan het budget Indonesië.

Vervoer

Indonesië bestaat uit 17.000 eilanden die zich duizenden kilometers langs de evenaar uitstrekken. Het meest voor de hand liggende vervoersmiddel is de boot maar er zijn meer mogelijkheden qua vervoer Indonesië.

Accommodatie

Tijdens je reis door Indonesië zul je ook moeten overnachten. Er zijn mogelijkheden zat. Van luxe resorts tot low-budget accommodatie. Lees hier alles over overnachten Indonesië.

Tickets

Tegenwoordig vlieg je vrij voordelig naar Indonesië. En dan met name naar Jakarta en Bali. Buiten het hoogseizoen is het mogelijk om tickets te vinden voor minder dan €500. Meer weten over voordelige vliegtickets?

Lees dan onze tips over het boeken van voordelige vliegtickets Indonesië.
Seram
Happy in de Molukken

Tips voor Maleisië

Maleisië is een van de meest ontwikkelde landen in Azië. Dat betekent echter niet dat het land zich vervreemd heeft van de roots. In Maleisië vind je nog steeds schitterende natuur en cultuur met bijvoorbeeld het Taman Negara National Park en Georgetown.

Daarnaast zijn de mensen bijzonder vriendelijk. En vergeet de mooie eilanden niet!

Hieronder vind je meer informatie over Maleisië.[

Highlights

Maleisië heeft ontzettend veel highlights die het bezoeken waard zijn. Met de Kota Kinabalu herbergt het land zelfs de hoogste berg van Zuidoost-Azië. Maar dat is niet het enige wat het land heeft te bieden.

Zo heb je de schitterende Perhentian eilanden of de indrukwekkende Cameron Highlands en natuurlijk de orang oetans bij Sandakan. Er is genoeg te zien!

Check meer informatie over alle highlights Maleisië.

Beste reistijd

Het weer heeft grote invloed op het reizen door Maleisië. Het is daarom goed om van te voren te checken wat de beste reistijd is. En dat kan per persoon best wel eens verschillen. Als je voor de natuur komt kun je in andere maanden reizen dan als je alleen aan het strand wil liggen.

Meer informatie oer de beste reistijd Maleisië.

Budget

Reizen kost nu eenmaal geld. Je kunt er wel zelf voor kiezen wat je ongeveer uit wil geven en hoe je wilt reizen. Reis je low-budget en overnacht in je hostels en reis je met lokaal vervoer of kies je voor luxere hotels en reis je vooral met minivans en binnenlandse vluchten?

Meer weten over wat je uitgeeft? Lees dan alles over het budget Maleisië.

Vervoer

Van alle landen in Zuidoost-Azië is het vervoer in Maleisië misschien wel het beste geregeld. De wegen zijn in goede staat, bussen en treinen zijn modern en minivans zijn niet heel duur. Daarnaast kun je naar veel plekken vliegen.

Lees meer over het vervoer Maleisië.

Accommodatie

Maleisië staat al enige tijd op de radar van veel reizigers. Dat heeft er voor gezorgd dat er veel accommodatie is te vinden in het land. En de meeste guesthouses, hotels en hostels hebben een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Lees snel meer over het overnachten Maleisië.

Tickets

Kuala Lumpur is de grootste stad van Maleisië en tevens een voordelige vliegbestemming. De goede luchthaven(s) en grote capaciteit zorgt er voor dat je voordelig naar Maleisië kan vliegen. Een retourtje hoeft vandaag de dag niet meer dan €450 te kosten.

Lees daarom snel meer over vliegtickets Maleisië.

Budget MaleisiëCameron Highlands

Tips voor Myanmar

Myanmar is nog niet zo heel lang toegankelijk voor toerisme maar wordt steeds populairder. En dat is begrijpelijk. Je vindt duizenden tempels en ruïnes in Bagan, schitterende natuur in het binnenland, vriendelijke mensen, prachtige stranden, energieke steden en cultuurrijke dorpjes heeft het land genoeg te bieden.

Hieronder lees je alles wat je moet weten van Myanmar.

Highlights

As er een land is waar je veel kan zien dan is het wel in Myanmar. Het land biedt werkelijk van alles. Natuurlijk kent iedereen de wereldberoemde tempels van Bagan maar ook de natuur rondom Kalaw of de stranden in Ngapali Beach zijn het bezoeken waard.

Lees snel meer over alle highlights Myanmar.

Beste reistijd

Myanmar is 16 keer groter dan Nederland. Het verschil qua temperatuur en weersomstandigheden tussen het noorden en het zuiden kan daarom behoorlijk verschillen.

Als je niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan lees dan alle informatie over de beste reistijd van Myanmar.

Budget

Myanmar is pas enkele jaren geleden opengesteld voor toerisme. Daardoor is er nog weinig ruimte voor concurrentie geweest wat er toe leidt dat prijzen relatief hoog zijn in vergelijking met de rest van Zuidoost-Azië. Zeker kosten voor accommodatie zijn hoog.

Meer weten over wat je ongeveer uit geeft? Check dan het budget Myanmar.

Vervoer

In Myanmar kan je op allerlei verschillende manieren door het land reizen. Je kunt er voor kiezen om met locals te reizen in de lokale bussen maar je kunt ook grote afstanden afleggen met de boot of vliegtuig.

Myanmar is een groot land dus de kans is groot dat je wat uren in een trein, bus of boot doorbrengt. Lees daarom alles over het vervoer Myanmar.

Accommodatie

Houd er rekening mee dat accommodatie in Myanmar (nog) wat duurder is dan in Zuidoost-Azië. De laatste jaren komt daar wel verandering in en komen er steeds meer mogelijkheden tot overnachten.

Je vindt in Myanmar luxe resorts maar ook low-budget opties. Check hier ons overzicht van de beste hotels in Myanmar.

Tickets

Een rechtstreekse vlucht naar Myanmar is nog altijd vrij duur, zeker in vergelijking met vliegtickets naar Bangkok. Als je de tijd hebt is het ook goedkoper om een ticket naar Bangkok te boeken en vanaf daar door te vliegen naar Yangon of Mandalay. Dit is een stuk goedkoper.

Lees hier alles over het boeken van vliegtickets Myanmar.

Bagan

In Bagan

Tips voor de Filipijnen

De Filipijnen is een van de grootste verrassingen in Azië, in positieve zin. Het land is minder toeristisch dan je denkt, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en het land heeft de mooiste stranden van Azië.

Het land bestaat uit meer dan 7.000 eilanden die allemaal een eigen uniek landschap en karakter hebben. Lees hieronder alles over de Filipijnen.

Highlights

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden maar biedt veel meer dan alleen maar stranden. Zo heb je de rijstterrassen van Banaue in het noorden, de Chocolate Hills op Bohol of de natuur op Palawan.

En als dat niet genoeg is heb je uiteraard ook de ontelbaar veel tropische eilandjes met prachtige stranden en indrukwekkende onderwaterwereld.

Lees snel meer over alle highlights Filipijnen.

Beste reistijd

Het weer heeft invloed op je reis. En waar dat in landen als Cambodja of Thailand misschien neerkomt op iets meer regen is dat in de Filipijnen wel anders. Hier kan het namelijk behoorlijke stormen in het laagseizoen met tyfonen en heel veel regen.

Lees daarom alles over de beste reistijd Filipijnen.

Budget

De Filipijnen is relatief goedkoop. Kosten voor vervoer en eten en drinken liggen op hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Thailand. Uiteraard kun je het reizen zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt.

Onze ervaring is dat je met €40 per dag goed rond komt. Lees alles over het budget Filipijnen.

Vervoer

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7.000 eilanden. De kans dat je ze allemaal bezoekt is niet zo heel groot maar je zult ongetwijfeld tussen eilanden moeten reizen. Het is dan ook geen wonder dat de boot en bus de meest gebruikte vervoersmiddelen zijn.

Meer weten? Check dan de andere opties qua vervoer Filipijnen.

Accommodatie

Accommodatie is er genoeg in de Filipijnen. Zeker aan de kust vind je schitterende resorts maar ook low-budget accommodaties. Overnachten kun je daarom ook zo gek maken als je zelf wilt. Lees hier snel verder over de hotels in de Filipijnen.

Tickets

De Filipijnen hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je tijd hebt om meerdere tussenstops te overwegen kun je bijvoorbeeld naar Hong Kong vliegen en vanaf daar een ticket naar Manilla boeken. Als je die route kiest is een reis naar Manilla net zo duur als naar Bangkok.

Lees alles over het boeken van voordelige vliegtickets Filipijnen.

Port Barton

Port Barton

Tips voor India

India is zo’n groot land dat het soms lijkt dat je een compleet continent bezoekt in plaats van een enkel land. India is ook een veelzijdig land. In het zuiden van het land vind je schitterende stranden, in het westen indrukwekkende woestijnsteden terwijl je in het noorden weer bergen hebt.

Maar waar moet je precies op letten, of wat kost het reizen in India? Dat lees je hier onder.

Highlights

India barst van de highlights. Er is zo veel te zien dat je makkelijk een half jaar in het land kan blijven zonder je een dag te vervelen. Zo heb je natuurlijk de Taj Mahal maar ook de stranden rondom Goa of de theeplantages bij Darjeeling.

Benieuwd naar meer highlights? Lees ze dan snel op onze pagina ‘highlights India‘.

Beste reistijd

India is een gigantisch land dus de beste reistijd kan wel eens verschillen per regio. Het weer in het noorden kan heel anders zijn dan in het zuiden.

Om onaangename verrassingen te voorkomen kan je het beste eerste de beste reistijd India checken.

Budget

India is een mooi land om in te reizen. Niet alleen omdat er erg veel te zien is, ook omdat de prijzen gunstig zijn. Kosten voor vervoer, eten en drinken en overnachten zijn prima te betalen. Ook als je op een budget reist.

Lees alles over het budget India.

Vervoer

India is een gigantisch land. En tenzij je een fanatieke wandelaar bent zul je af en toe en bus, trein, boot of vliegtuig in moeten stappen. En het reizen in India is een waar avontuur. Spring op het dak van een bus, zit tussen de kippen in een trein of vaar door de jungle met de boot.

Benieuwd wat de andere opties zijn? Lees dan meer over het vervoer India.

Accommodatie

Tijdens het reizen zul je moeten overnachten. En dat kan in India in alle soorten en maten. Kies voor een verblijf bij een lokale familie in een van de vele guesthouses, geef je geld uit aan het strand in een luxe resort of ontmoet backpackers in een hostel. Keuze genoeg!

Bekijk hier ons overzicht van de beste hotels in India.

Tickets

Een ticket naar India hoeft tegenwoordig niet meer zo veel te kosten. Voor minder dan €450 zit je tegenwoordig al in Delhi. Als je goed zoekt kan het misschien nog wel goedkoper. Wil je meer weten over vliegtickets India? Lees dan snel verder.

Kerala

Wow

Tips voor China

De meeste mensen denken bij China aan grote steden. Maar China heeft met een prachtig binnenland, mooie stranden en een interessante cultuur veel meer te bieden. De eeuwenoude tempels in het land staan nog steeds.

En de Chinese Muur behoort tot de bekendste highlights ter wereld. Deze eeuwenoude cultuur wordt de laatste decennia met snelheid van het licht ingehaald door moderne wolkenkrabbers en een 24/7 economie.

En als je de steden te druk vindt kun je je terugtrekken in de adembenemend mooie natuur.  De combinatie van cultuur, natuur en steden maakt China een eindeloos fascinerende bestemming.

Highlights

De bekendste highlight van China is natuurlijk de Chinese Muur, maar het land biedt veel meer dan dit indrukwekkende bouwwerk. Zo is de omgeving rondom de Li River prachtig en kan het contrast tussen bijvoorbeeld Beijing en Yangshuo bijna niet groter zijn. E

n dan heb je nog de rijstvelden bij Yunnan of het schitterende Jiǔzhàigōu National Park. Kortom, je hoeft je geen dag te vervelen.

Lees meer over alle highlights China.

Beste reistijd

Of je nu op een bootje op de Li River dobbert, in de bus zit richting Lijiang of op het strand van Hainan relaxed, goed weer maakt je reis altijd net wat beter. Daarom is het verstandig om je in te lezen over de beste reistijd China.

Zo voorkom je onaangename verrassingen qua weer.

Budget

China is wat duurder dan landen in Zuidoost-Azië. En dan met name het vervoer. Dat is op zich ook niet vreemd aangezien je grotere afstanden af moet leggen. Als je low-budget reist zou je met €25 tot €30 genoeg moeten hebben.

Lees meer over het budget China.

Vervoer

China is een gigantisch land. Afstanden tussen bepaalde highlights zijn vele malen groter dan bijvoorbeeld Vietnam of Laos. Daarom zul je van te voren goed moeten nadenken over wat je wil zien en wanneer.

Het kan zo maar voorkomen dat je 18 uur in de trein of bus zit. Lees meer over het vervoer China.

Accommodatie

Het merendeel van je budget zul je besteden aan het overnachten. En dat kan op allerlei manieren. Je kunt slapen in low-budget accommodatie over kiezen voor een van de vele luxe resorts. In het binnenland liggen de kosten voor overnachten wat lager dan in de steden.

Check de beste hotels op onze pagina hotels in China.

Tickets

Het reizen naar China heeft een groot voordeel. De tickets zijn niet duur. In het hoogseizoen vlieg je voor minder dan €450 naar Beijing, mits je goed zoekt. Daarnaast zijn er ook nog wel eens interessante last minutes.

Lees onze tips over het boeken van voordelige vliegtickets China.

Zhangjiajie

China is meer dan alleen steden

Tips voor Cambodja

Denk je aan Cambodja dan denk je bijna gelijk aan de Angkor Wat. En hoewel dit inderdaad een prachtig tempelcomplex is, heeft het land veel meer te bieden dan de Angkor Wat.

In het zuiden van het land liggen tropische eilandjes met mooie stranden, in het noorden heb je een indrukwekkend landschap en de Phnom Penh is een feest voor je zintuigen. En dan zijn de inwoners ook nog eens ontzettend vriendelijk.

Lees hieronder meer over dit boeiende land.

Highlights

Het merendeel van de toeristen komen naar Cambodja voor de tempels. En dat is ook niet vreemd want er staan genoeg overblijfselen uit het bekende Khmer-rijk. Maar de Angkor Wat is niet het enige bouwwerk.

Zo heb je nog de Prasat Preah Vihear of de Koh Ker tempels. Als je een beetje tempel moe bent kun je altijd nog even bijkomen op een van de eilandjes voor de kust of de natuur bewonderen in een van de nationale parken.

Check meer over alle highlights Cambodja.

Beste reistijd

Heftige regenbuien terwijl je lekker op het strand ligt is natuurlijk nooit de bedoeling. Hoewel je het weer (helaas) niet in de hand hebt kun je wel achterhalen wanneer de kans op regen het kleinst, of grootst is. En als je dat weet kun je je reisschema er op aanpassen.

Lees daarom alles over de beste reistijd Cambodja.

Budget

]Het leven in Cambodja is relatief goedkoop. Het is een ‘klein’ land dus kosten voor vervoer zijn te overzien. Daarnaast zijn er genoeg low-budget opties voor overnachten en is hoeft het eten niet meer dan $10 te kosten in een restaurant.

Met €20 tot €25 kom je een dag prima door. Lees meer over het budget Cambodja.

Vervoer

Het vervoer in Cambodja is prima geregeld. De bus en minvan zijn de meest gebruikte vervoersmiddelen. Deze worden ingezet op vrijwel alle routes. Je kunt bepaalde routes ook afleggen met de boot. Hierdoor zie je een hele andere kant van het land.

Lees meer over het vervoer Cambodja.

Accommodatie

Accommodatie in Cambodja is er genoeg. En niet alleen low-budget. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten in een van de vele luxe resorts. Bij vrijwel elke grote plek of highlights heb je keuze uit meerdere opties zodat er altijd wel iets tussen zit.

Lees meer over het overnachten Cambodja.

Tickets

Er zijn heel weinig mensen die vanuit Amsterdam naar Cambodja vliegen. Aangezien een ticket naar Bangkok veel goedkoper is reizen veel mensen van Bangkok over land naar Cambodja. Hierdoor zit je voor minder dan €500 in Cambodja.

Voor meer tips over vliegtickets kun je kijken op onze pagina vliegtickets Cambodja.

Angkor

Dé highlight van Cambodja

Tips voor Laos

Laos is een beetje het onbekende broertje in Zuidoost-Azië. Het heeft niet de tempels zoals Cambodja, geen kustlijn zoals in Vietnam en niet de bergen zoals in Indonesië. Wat heeft Laos dan wel? Laos heeft een schitterend landschap en de meest relaxte inwoners van heel Zuidoost-Azië.

Reizen in Laos voelt echt als vakantie. Je ziet vanuit de bus een prachtig landschap voorbij komen terwijl de steden aanvoelen als een oase van rust.

Lees hieronder meer.

Highlights

Laos heeft geen lijst met tempels of prachtige stranden. Dat is ook niet de reden dat je hier komt. Wat Laos wel heeft is een indrukwekkende natuur. Je kunt dolfijnen spotten bij de Si Phan Don in het zuiden of op een rivier dobberen bij Nong Khiaw.

Als je genoeg natuur hebt gezien kun je nog fietsen in Luang Prabang of van boom naar boom slingeren in de jungle bij Huay Xai.

Lees meer over alle highlights Laos.

Beste reistijd

Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden is het altijd warm in Laos. Toch zijn er maanden waarin je het land beter kunt vermijden in verband met heftige regenval. Onze zomermaanden zijn tevens de heetste maanden in Laos. Maar dit zijn ook de maanden waarin de meeste regen valt.

Lees snel meer over de beste reistijd Laos.

Budget

Laos is een van de leukste landen om in te reizen. Het is daarnaast ook niet heel duur om in Laos te reizen. Je kunt het uiteraard zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt maar met €25 tot €30 zou je de dag prima door komen.

Als je meer wil weten over wat je ongeveer uit geeft lees dan meer over het budget Laos.

Vervoer

Het vervoer in Laos is er goed geregeld. Laos lijkt een klein land maar het is behoorlijk uitgestrekt. De belangrijkste manier van transport is de bus. Veel locals en toeristen gebruiken de bus om van A naar B te komen.

Als je sneller wilt reizen kun je een minivan of auto boeken. En voor de kleinere stukken is er natuurlijk nog de brommer.

Lees meer over het vervoer Laos.

Accommodatie

Overnachten in Laos kan in allerlei soorten en maten. Je kunt er voor kiezen om te overnachten in een resort bij een waterval in het Bolaven Plateau of low-budget in het centrum van Vang Vieng. Je kunt ook nog overnachten bij locals thuis in een guesthouse.

Bekijk ons overzicht van de beste hotels in Laos

Tickets

Rechtstreeks van Amsterdam naar Laos vliegen is mogelijk maar ook erg duur. De meeste reizigers die naar Laos gaan doen dat over land vanuit Vietnam of Cambodja. Een goedkopere manier is dus om een ticket naar Bangkok of Hanoi en Ho Chi Minh te boeken en vanaf daar naar Laos te reizen.

Meer weten? Lees dan alle tips over het boeken van vliegtickets Laos.

Vang ViengVang Vieng

Tips voor Sri Lanka

Sri Lanka is lang overgeslagen door de internationale reiswereld vanwege burgeroorlogen, opstanden en natuurrampen. Die tijd is echter geweest en steeds meer mensen weten de weg te vinden naar deze kleine parel.

En terecht want Sri Lanka heeft werkelijk alles. Van hagelwitte stranden tot nationale parken en van indrukwekkende tempels tot groene theeplantages.

Als je meer wilt weten over dit veelzijdige land, lees dan snel verder.

Highlights

Sri Lanka is misschien wel een van de kleinste landen in Azië maar dat betekent niet dat er weinig te zien is. Sterker nog, er is meer te zien dan in menig groter land. Iedereen kent wel de rotstempel van Sigiriya en de natuur rondom Ella of Nuwara Eliya.

Maar er is meer. De cultuur van het land kenmerkt zich door glimmende tempels zoals in Dambulla, de natuur vertaald zich in prachtig groene valleien en natuurparken zoals Yala National Park terwijl je ook nog een paar van de beste surfspots in Azië vindt aan de stranden van Sri Lanka.

Lees hier meer over alle highlights Sri Lanka.

Beste reistijd

Sri Lanka is een klein land maar het verschil in weer kan in bepaalde delen van het land behoorlijk verschillen. Je kunt er wel van uit gaan dat het altijd lekker warm is in Sri Lanka aangezien het een subtropisch klimaat heeft.

Maar als je niet wil natregenen tijdens je vakantie is het verstandig om je in te lezen over de beste reistijd Sri Lanka.

Budget

Sri Lanka behoorde altijd tot een van de goedkoopste landen om in te reizen. Maar door het toenemende toerisme van de laatste jaren nemen ook de prijzen toe. Maar nog steeds zijn de prijzen hier lager als je het vergelijkt met andere landen in Zuidoost-Azië.

Je kunt het uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Als je echt low-budget reist zou je met €30 per dag redelijk ver moeten kunnen komen.

Lees meer over het budget Sri Lanka.

Vervoer

Sri Lanka is een klein land en daarmee is het vervoer vaak prima geregeld. Als je met lokaal vervoer reist kun je voor €5 tot €10 van de ene kan naar de andere kant van het eiland reizen. De meeste gebruikte vervoersmiddelen zijn de bus, trein, minivan en huurauto.

De een wat goedkoper dan de ander. Lees hier meer over het vervoer Sri Lanka.

Accommodatie

Het grootste gedeelte van je budget zul je besteden aan het overnachten. Wat overigens niet betekent dat het allemaal erg duur is. Je kunt voor €5 per nacht in een bamboe huisje aan het strand slapen maar ook zo maar €300 per nacht betalen voor een resort in de bergen of aan het strand.

Bekijk hier ons overzicht van de beste hotels in Sri Lanka.

Tickets

Een vliegticket naar Sri Lanka kost tegenwoordig niet meer dan €650. Als je buiten het hoogseizoen vliegt en lang zoekt zijn goedkopere tickets geen uitzondering. Uiteraard zijn er wel een aantal tips en tricks waardoor je goedkoper kunt vliegen.

Lees alle tips over het boeken van voordelige vliegtickets Sri Lanka.

Nuwara EliyaNuwara Eliya

Tips voor de Malediven

De Malediven is een droombestemming voor velen. En wij kunnen uit ervaring zeggen dat het inderdaad net zo mooi is als in je dromen. Vergeet de stranden in Indonesië, Thailand, Sri Lanka, Vietnam en de Filipijnen.

Wie tropische stranden wil zien met hagelwit zand en azuurblauw, kristal helder, water is op de Malediven op de juiste plek. De ruim 1.200 tropische eilandjes zijn verdeeld over 26 atollen die allemaal gezegd zijn met prachtige standen.

Het is de ultieme vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar zon. zee, strand en watersporten zoals duiken en surfen. En als je dan toch de reis maakt moet je eigenlijk ook een keer slapen in een van de indrukwekkende watervilla’s.

Lees hieronder meer over de Malediven.

Highlights

Verwacht in de Malediven geen tempels. Ze hebben er ook geen groene valleien of vulkanen. Ze hebben zelfs geen rijstvelden. Wat ze echter wel hebben in de Malediven zijn de mooiste stranden ter wereld.

En op die stranden hoef je niet alleen maar te luieren. Je kunt er surfen, duiken, snorkelen, zeilen en zwemmen. Het leukste is echter om naar een van de lokale eilanden als Maafushi of Thulusdhoo te gaan. Dat is veel goedkoper!

De Malediven is een klein landje maar er is genoeg te doen. Lees meer over alle highlights Malediven.

Beste reistijd

De Malediven is een echt tropisch paradijs. Niet alleen vanwege de sprookjesachtige stranden maar ook omdat de temperatuur hier het hele jaar aangenaam is.

Toch kun je de maanden december tot en met april zien als de beste reistijd Malediven. In deze maanden staat er namelijk weinig wind en is de zee het rustigst. In die periode kun je dus ook het beste activiteiten ondernemen op en in het water.

Budget

Het budget is in de Malediven een gevoelig punt. Wat overigens niet helemaal terecht is. Veel mensen hebben nog steeds het idee dat de Malediven alleen bereikbaar is voor de rijkere onder ons.

Wij hebben in de Malediven geleefd voor US$50 per persoon per dag. Dat is inclusief overnachten, een tour en eten en drinken. Als je op lokale eilanden slaapt in goedkopere hotels is een verblijf op de Malediven helemaal niet duur.

Lees hier meer over het budget Malediven.

Vervoer

De Malediven bestaat uit ongeveer 1.200 eilandjes. En die eilandjes zijn niet heel groot. Al het vervoer gaat dus per boot. Alleen op Male, het hoofdeiland, rijden taxi’s. Van eiland naar eiland kun je eenspeedboat, een dhoni (lokale vissersboot), een lokale ferry of watervliegtuig nemen.

De speedboat en lokale ferry zijn de meest gebruikte opties. Lees hier meer over het vervoer Malediven.

Accommodatie

Accommodatie is veruit de grootste kostenpost die je hebt tijdens je vakantie in de Malediven. Sinds 2009 is het mogelijk om ook op de lokale eilanden van de Malediven te overnachten in plaats van resorts op prive eilanden. D

it heeft er toe geleid dat er veel betaalbare hostels en hotels werden gebouwd op eilanden als Maafushi, Thulusdhoo, Haa Dhaalu, Fuvahmulah, Gan en Guraidhoo.

Bekijk hier de beste hotels in de Malediven.

Tickets

Van Amsterdam naar Male vliegen is vrij prijzig. Prijzen gaan al snel richting de €700 voor een retourtje. En de meeste blijven maar één of twee weken op de Malediven. Dan zijn het dure tickets.

Wat wij deden was een week op de Malediven inplannen toen we al in Azië waren. Zo boekte we een retourtje we van Kuala Lumpur naar de Male voor nog geen €250 per persoon.

Lees hier meer over vliegtickets Malediven.

MaafushiIn de Malediven

Tips voor Nepal

Nepal is het land waar de avonturiers zich uit kunnen leven. Maar niet alleen bergbeklimmers, wildwaterfarters en mountainbikers vinden het leuk hier. Nepal is het land van boeddha, met kloosters, tempels en een bijzondere cultuur.

En daarnaast heb je natuurlijk nog de indrukwekkende Mount Everest met de sherpa’s. Kortom, er is genoeg te doen in dit bijzondere land.

Lees hieronder meer over Nepal.

Highlights

Nepal biedt een grote hoeveelheid highlights. Het land is het meest bekend vanwege de Mount Everest maar het land heeft veel meer te bieden. Zo heb je het prachtig gelegen Pokhara. Of Lumbini, de geboorteplaats van Siddhartha Gautama (boeddha).

Daarnaast mag Kathmandu en de Kathmandu Vallei niet ontbreken op je lijstje. En als je dat zat bent kun je altijd nog naar Sagarmatha of Chitwan National Park.

Lees meer over alle highlights Nepal.

Beste reistijd

Het weer in Nepal wordt gedomineerd door twee seizoenen. Het regenseizoen en het droge seizoen. Het is goed om hier voor je reis naar te kijken zodat je niet natregent tijdens het beklimmen van de Mount Everest.

Daarnaast kan het in de minder warme maanden ook behoorlijk fris worden in de bergen. Lees meer over de beste reistijd Nepal.

Budget

Het budget heb je uiteraard allemaal zelf in de hand. Nepal is niet zo’n heel duur land, zeker het eten en drinken is hier goedkoop. Kosten voor vervoer zijn iets duurder maar alsnog relatief goedkoop.

Toch blijft een budget een persoonlijke kwestie, je kunt  uitgeven wat je wil en kan. Lees meer over het budget Nepal.

Vervoer

In vergelijking met andere landen in Azië is Nepal vrij klein. Daarom is het makkelijk reizen in het land. Het meeste gebruikte vervoersmiddel is de bus. Deze rijden eigenlijk overal naar toe. Andere populaire opties zijn de minivan en taxi.

Binnenlandse vluchten en treinritten komen bijna niet voor. Lees meer over het vervoer Nepal.

Accommodatie

Overnachten in Nepal kan in allerlei soorten en maten. Je hebt dure resorts in de bergen of juist simpele, low-budget accommodatie in steden. Waar je ook slaapt, je kunt in bijna alle gevallen een goede prijs/kwaliteitverhouding verwachten.

Bekijk hier de beste hotels in Nepal.

Tickets

Een retourtje Nepal kost niet meer dan €600 in het hoogseizoen. Als je buiten het hoogseizoen vliegt kun je zelfs goedkopere vliegtickets boeken. Alle vluchten komen aan in Kathmandu. Vanaf de hoofdstad kun je je reis eenvoudig vervolgen.

Lees meer over het boeken van vliegtickets Nepal.

PokharaPokhara

Tips voor Japan

Japan, het land van de sushi, de sumoworstelaars en de samurai. Japan is een indrukwekkend land. Misschien niet het land wat bovenaan je lijstje staat als je op zoek bent naar een standvakantie. Maar wie op zoek is naar cultuur, tradities, natuur en energieke steden is in Japan aan het juiste adres.

Lees hieronder meer over Japan.

Highlights

Japan is een divers land. Je verwacht het misschien niet maar je hebt hier zelfs prachtige stranden. Het land is het bekend door de indrukwekkende highlights zoals Mount Fuji, het Himeji Kasteel en de bijzondere steden zoals Tokyo, Nara of Kyoto.

Maar de natuur is ook erg indrukwekkend met de Iya Vallei en het eiland Amami Oshima.

Lees meer over alle highlights Japan.

Beste reistijd

Net als Europa kan je in Japan vier verschillende seizoenen onderscheiden. Eind maart begint het land uit de winter te ontwaken. De beste reistijd Japan is dan ook de lente en herfst. In deze periode bloeien de bekende sakura (kersenbloesems).

Heel Japan en inwoners zijn dan in de van ‘hanami’, ook wel bloemen kijken.

Lees meer over de beste reistijd Japan.

Budget

Japan is duurder dan overige Aziatische landen. Het is een modern land wat te vergelijken is met Europa. Tot een aantal jaar geleden was Japan alleen geschikt voor mensen met een groter budget. Dit is echter niet meer zo.

Een vliegticket Japan zal de grootste investering zijn, prijzen voor eten of overnachten zijn te vergelijken met reizen in een Europese stad.

Lees meer over het budget Japan.

Vervoer

Vervoer in Japan is waarschijnlijk hetgeen waar je je het  minst druk om hoeft te maken. Er zijn weinig andere landen waar het vervoer zo goed en efficiënt is als in Japan. Er zijn verschillende opties qua vervoer Japan.

De trein is de meest gebruikte optie (de shinkansen), daarnaast heb je bussen, binnenlandse vluchten, taxi’s en uiteraard de metro. Hieronder een toelichting.

Lees meer over het vervoer Japan.

Accommodatie

Het leven in Japan is duurder dan in andere landen in Azië. Dit betekend ook dat het overnachten Japan duurder is. Je hebt in Japan veel opties qua overnachten. Je kan kiezen om in de meest luxe hotels te slapen of low-budget in hostels hoewel low-budget meestal nog zo’n €10-€15 betekend.

Voor een privé kamer in een hostel in Tokyo in het hoogseizoen betaal je al snel €30.

Bekijk hier ons overzicht van de beste hotels in Japan.

Tickets

Het reizen in Japan is duurder dan in andere landen in Azië. Dat merk je ook aan de vliegtickets Japan, hoewel deze de laatste jaren wel goedkoper zijn geworden. Doordat Japan afgelegen ligt is het minder aantrekkelijk om via andere steden (bijvoorbeeld Bangkok) te vliegen.

Lees meer over vliegtickets Japan.

KyotoIn Japan

Tips voor Zuid-Korea

Zuid-Korea  is een onontdekt land in Oost Azië. Het wordt gescheiden voor Noord Korea door een angstaanjagende grens maar het biedt de reizigers een duizelingwekkende ervaring met een prachtig landschap, groene rijstvelden en booming steden.

En hoewel Zuid-Korea een sterke economie heeft en goed ontwikkeld is zijn de eeuwenoude cultuur en tradities altijd intact gebleven.

Highlights

Zuid-Korea is nog niet echt bekend bij de internationale reiswereld. Het land draait niet om toerisme. Maar dat betekent niet dat er niks te zien is. Sterker nog, Zuid-Korea is een van de best bewaarde geheimen van Azië.

Met highlights als Seoul, Suwon, Hahoe Folk Village, Jeonju of Busan is er genoeg te doen en te zien!

Lees hier meer over alle highlights Zuid-Korea.

Beste reistijd

De beste reistijd van Zuid-Korea is afhankelijk van de vier seizoenen. De winter, herfst, lente en zomer. Deze seizoenen lopen bijna identiek aan die van in Nederland en België.

Er is geen specifiek regenseizoen zoals we dat kennen in Thailand ofVietnam maar de winters (december tot en met februari) kunnen behoorlijk koud worden.

Lees meer over de beste reistijd Zuid-Korea.

Budget

Zuid-Korea is een van de sterkste economieën in Azië maar toerisme is geen grote bron van inkomsten. Een reden is dat veel backpackers het land overslaan in verband met de kosten. Een andere reden is dat het land niet echt op een route ligt waardoor je het niet makkelijk combineert met andere landen.
Lees meer over het budget Zuid-Korea.

Vervoer

Als er een land in Azië is waar het vervoer goed en efficiënt geregeld is dan is het wel in Zuid-Korea. Het vervoer Zuid-Korea is van hoge kwaliteit en verbind het hele land. Het openbaar vervoer tijd altijd op tijd.

Op de pagina vervoer Zuid-Korea behandelen we de meest voorkomende vervoersopties.

Accommodatie

De laatste jaren gaat de ontwikkeling van accommodatie erg hard waardoor het overnachten Zuid-Korea weinig problemen oplevert. In de grotere steden vind je vooral hotels en buiten de grotere steden vooral hostels, guesthouses en motels.

Een traditionele en veel voorkomende accommodatie zijn de hanok guesthouses, een huis van een local met kamers die te huur zijn, en motels.

Bekijk hier de beste hotels in Zuid-Korea.

Tickets

Een voordeel van reizen naar Zuid-Korea is dat de vliegtickets Zuid-Korea relatief goedkoop zijn. Als je goed zoekt vlieg je al voor minder dan €400 naar Seoul, zelfs in onze zomermaanden. Je land waarschijnlijk op Incheon International Airport, op een uur rijden van Seoul.

Lees meer over vliegtickets Zuid-Korea.

Zuid-Korea

Tips voor Taiwan

Taiwan is nog grotendeels onontdekt en het wordt ernstig onderschat door de internationale reiswereld. Reizigers die wel de stap nemen naar dit onbekende paradijs worden daarvoor beloond met een unieke ervaring.

Je kunt er prachtige rondreizen maken maar ook backpackers weten het land steeds vaker te vinden.

Highlights

Taiwan is misschien niet zo goedkoop als bijvoorbeeld Thailand. Het land draait niet op toerisme. Maar er is meer dan voldoende te zien. Kijk dan maar eens goed rond bij de highlights van Taiwan en je zult zien dat de natuur in Taiwan behoort tot de mooiste, en meest schone, in heel Azië.

Lees hier meer over alle highlights Taiwan.

Beste reistijd

De beste reistijd Taiwan verschilt in het noorden en zuiden. Het noorden is enkele graden kouder, en veel natter dan het tropische zuiden. Taiwan heeft een subtropisch moesson klimaat.

Lees meer over de beste reistijd Taiwan.

Budget

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; Taiwan is een stuk duurder dan landen in Zuidoost-Azië. Dat is ook niet vreemd omdat Taiwan ook een van de rijkste landen ter wereld is. Lees meer over het budget Taiwan.

Vervoer

Taiwan is een van de rijkere landen ter wereld. Een voordeel daarvan is dat het vervoer Taiwan goed is geregeld. Praktijken zoals in Thailand of Laos, met bussen of treinen die te laat rijden (of helemaal niet), kom je in Taiwan niet vaak tegen.

Er is flink geïnvesteerd resulterend in een efficiënte en veilige infrastructuur.

Op de pagina vervoer Taiwan behandelen we de meest voorkomende vervoersopties.

Accommodatie

Overnachten Taiwan kan in alle soorten in maten. Het land biedt een breed scala aan kamers, van basic hostels tot wereldklasse resorts. Het zijn de midrange accommodaties, met name de homestays, waar je het beste waar voor je geld krijgt.

Bekijk hier de beste hotels in Taiwan

Tickets

De internationale reiswereld reist vaak af naar Zuidoost-Azië met populaire landen als Thailand of Indonesië. En dat is best zonde, of juist niet. Taiwan is vandaag de dag namelijk nog een onontdekt paradijs.

En met vliegtickets Taiwan voor nog geen €500 is het toegankelijk voor iedereen!

Lees meer over vliegtickets Taiwan.

Sun Moon LakeSun Moon Lake

0 gedachten over “Start je Reis”

 1. Hoi Sjoerd

  Mijn vriend en ik zouden graag eind september-begin oktober naar Azië gaan.
  We weten niet heel goed welk land voor ons een aanrader zou zijn.
  We zijn geen strandmensen, maar mensen die graag dingen gaan bekijken/bezoeken.
  Liefst niet te duur en niet te lang (geen maand bijvoorbeeld ;))
  Zijn hier opties voor? Zo ja, wat zijn echte aanraders?

  1. Hoi Sofie,

   als ik zo jullie verhaal lees lijkt mij Cambodja een goede optie. Hier kun je veel zien en doen. Je hebt niet echt stranden (wel eilanden) en het is een klein land waardoor je in 3 weken veel kunt zien!
   Ik hoop dat je daar wat aan hebt.

   Groeten,
   Ties

 2. Goedemiddag.

  Ik wil graag een vakantie boeken naar Vietnam en Thailand. We denken nu om in september te gaan. Hoe zit het dan met de weercondities?

 3. Sanne Fleskens

  Ik kan in januari een maand gaan reizen maar de meeste gebieden zitten dan in een regenseizoen. Welke plekken raden jullie aan in januari?

  Met vriendelijke groet,

  Sanne

  1. Hoi Sanne,

   Januari is een prima maand om zuid oost Azië te bezoeken. Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam hebben dan het hoog / tussen seizoen, het kan daarom wel wat drukker zijn.

   Groeten,
   Sjoerd

 4. Edmond van Bommel

  Goedemorgen,
  Wij overwegen om in juli naar Bali te reizen eventueel gecombineerd met andere eilanden in de buurt van Bali.
  Nu ben ik erg geschrokken van de berichten over de enorme plasticvervuiling op Bali. Klopt dit echt?
  Als dit echt zo is wat zou dan een alternatieve bestemming zijn met strand en cultuur in een periode van 2 weken? Thailan d of Maleisie misschien? Zou leuk zijn om jullie mening daaarover te horen.
  Mvg
  Edmond

  1. Hoi Edmond,

   Ik vind het lastig om deze vraag(en) te beantwoorden. Persoonlijk ben ik niet zo fan van Bali omdat het best toeristisch is en druk kan zijn.
   Wat de plastic vervuiling betreft, dit is overal in Azië wel aanwezig. Helaas zijn de locals niet op de hoogte van het effect dat plastic heeft op het milieu.

   Als alternatief zou ik dan eerder Maleisië aanraden omdat Thailand in juli grotendeels in het regenseizoen zit.

   Groeten,
   Sjoerd

 5. Hoi Backpacker,

  Goedkoop zijn nagenoeg alle landen. Thailand, Vietnam, Filipijnen, Indonesië, Laos en Cambodja zijn wel een beetje de echte backpack landen. Ik zou dan ook de gouden driehoek aanraden. Het weer is hier wel wta minder in die periode maar dat betekend ook lagere prijzen. In Indonesië is het weer wat beter maar is het ook hoogseizoen en dus duurder.

  Afhankelijk van wat je het belangrijkst vindt kan je hier een keuze uit maken.

  Groeten,
  Sjoerd

 6. Wij zijn met 6 jonge twintigers en willen begin juli graag backpacken in Azië. Wat is goedkoopste bestemming met mooiste weer (lees: niet elke dag regen)?

 7. Onno & Shada Backx

  Beste Sjoerd & Ties, allereerst alle complimenten voor jullie site. Super mooie fotos maar vooral heel veel nuttige informatie en mooie verhalen.

  We hopen dat jullie tijd hebben om onze vraag (kort) te beantwoorden. We willen in januari 2018 een paar weken op vakantie gaan naar Myanmar.

  Onze vraag betreft vervoer: hoe is het geregeld. Is het eenvoudig om van de ene plaats naar de andere te reizen met openbaar vervoer. Is het verstandig om er een auto te huren en zelf te rijden tussen de steden.

  Zijn er de drie stranden die jullie hebben genoemd de enige stranden in de omgeving of zijn er meerdere?
  We horen graag van jullie,

  met vriendelijke groet

  Shada & Onno

  1. Hoi Onon & Shada,

   bedankt voor de complimenten. Die nemen we graag in ontvangst 🙂

   Het ligt er een beetje aan waar je heen wil. Vervoer naar alle bekende plekken zoals Bagan, Inle, Kalaw, Yangon etc. is prima geregeld en kun je gewoon met de bus doen. Sommige routes zijn wat lastiger, maar niet onmogelijk. Wij hebben in 2015 alles met de bus gedaan en dat ging prima. Toen wij er waren reden er nog niet veel van de bekende VIP bussen zoals je die in Thailand ziet, maar dat maakt het reizen des te leuker!

   Als buitenlander mag je zelf geen auto besturen in Myanmar, dus mocht je een auto huren moet dat met chauffeur. Dat is vele malen duurder dan de bus, en als je het ons vraagt zeker niet leuker 🙂

   Wat betreft de stranden; ik begrijp niet zo goed welke omgeving je bedoelt 🙂 Maar de bekendste stranden zijn Ngapali (ook het meest toeristisch), Ngwe Saung (vonden wij erg leuk), Chaung Tha en Kanthaya, hoewel Kanthaya niet heel bijzonder is. Vanuit Yangon zijn Ngwe Saung en Chaung Tha het makkelijkst bereikbaar met de bus.

   Ik hoop dat jullie er zo uit komen 🙂 Fijne reis!

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven