Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Guatemala

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Good old Guatemala. Samen met Nicaragua en Belize één van onze favoriete landen in Midden-Amerika. Op mooie witte zandstranden na heeft het land eigenlijk alles wat je op reis zoekt. En mocht je graag tropische stranden willen bezoeken steek je gewoon de grens over naar Belize (heel eenvoudig) om te genieten van een paar dagen strand. Guatemala heeft ons in alle opzichten positief verrast. De vele vulkanen, de oude koloniale steden en de ongekend vriendelijke mensen zorgen er voor dat het een avontuur wordt om nooit te vergeten. Wij delen graag onze tips en ervaringen over Guatemala met jou!


De nieuwste Guatemala blogs

De leukste bars in Antigua

Het ‘probleem’ waar wij tegen aan liepen in Antigua, was dat er niet echt een handig overzicht was van de leukste bars in Antigua (en restaurants). En die zijn er wel degelijk! Echter, door de vele huizen en binnenplaatsen zijn ze soms wat lastig te vinden. Daarom delen wij ze graag!

De 5 beste tours in Guatemala

Mocht je nog een vakantiebestemming zoeken, dan is Guatemala zeker een aanrader. Dit is een van de leukste landen die wij hebben bezocht. De natuur, de cultuur, de koloniale steden, vuurspuwende vulkanen en toffe tours maken dit een van de leukste landen in Midden-Amerika. Dit zijn de leukste tours in Guatemala!

De beste vulkanen in Guatemala

Er zijn een paar landen waar vulkanen net zo normaal zijn als fietspaden bij ons. Indonesië, Nieuw-Zeeland, Chili, Japan en IJsland zijn waarschijnlijk de bekendste, maar ook in Guatemala vind je er een paar. De meeste vulkanen in Guatemala zijn niet alleen actief, je kunt ze ook beklimmen! Wij delen hier de beste vulkanen in Guatemala om te beklimmen.

Waarom ook jij naar Guatemala moet

We verplichten je natuurlijk niks, maar als we je een klein beetje advies mogen geven over je volgende vakantiebestemming kijk dan eens naar Guatemala. Het is een schitterend land met ongekend mooie natuur (hello vulkanen!), maar het is ook nog eens betaalbaar en veilig.

Guatemala is nog steeds een land in ontwikkeling. Een democratie in opbouw met een turbulent en bloederig verleden, maar toch zijn de mensen ontzettend aardig en gastvrij.

Guatemala heeft een ongelooflijke natuurlijke, historische en culturele aantrekkingskracht. Dit is het land van de oude Maya’s (check Tikal eens!) en het land wordt in veel opzichten bepaald door de erfenis van deze vroege beschaving. Koppel dat aan de gigantische vulkanen en indrukwekkende meren en je wil nooit meer naar huis 🙂

Wat is er te zien

Wat niet! Natuurlijk heeft het land indrukwekkende tempels zoals die in Tikal of Yaxha, die eeuwen geleden werden verlaten, maar waar locals blijven leven in de hooglanden van Guatemala en tradities en religieuze rituelen nog altijd standhouden. En wat te denken van koloniale steden als Antigua of de leuke markt van Chichicastenango.

Er is zo veel te zien in dit relatief kleine land (bijna 3x groter dan Nederland). De invloeden van de Latijns-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse cultuur komt hier perfect samen. Oude kerken uit de tijd van de Spaanse staan naast hippe winkelcentra. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de natuur.

Over Semuc Champey kunnen we van alles schrijven, maar het is beter als je gewoon een kijkje neemt 🙂 En dan heb je nog het indrukwekkende Lake Atitlán of de oogstrelende Acatenango (deze móet je zien!). Kortom, er is genoeg te doen.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU