Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Creditcard op reis

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juni, 2023

Als je op reis gaat, is de creditcard een uitstekend betaalmiddel en in bepaalde situaties zelfs noodzakelijk. In Azië bijvoorbeeld, zijn er veel plaatsen waar je alleen met een creditcard geld kunt opnemen of een hotelkamer kunt reserveren. Ook voor het huren van een auto is zo’n kaart vrijwel altijd een vereiste. We kunnen je dan ook sterk aanraden om er één op zak te hebben, al is het maar voor noodgevallen.

Welke creditcard gebruiken?

Zoals gezegd is een creditcard superhandig op reis. Wij hebben er altijd een bij ons, twee zelfs! We gebruiken het om vliegtickets, hotels en soms om tours te boeken. Het is makkelijk(er) om je kosten bij te houden en zijn je aankopen ook nog verzekerd. Het aanvragen van een creditcard is over het algemeen vrij eenvoudig en hoeft zeker niet duur te zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het aanvraagproces van een creditcard tot wel 2 weken kan duren. Daarom raden we je aan hiermee rekening te houden als je je reis plant. Met zoveel verschillende soorten creditcards op de markt, kan het kiezen van de juiste kaart behoorlijk overweldigend zijn. Daarom willen we je graag een handje helpen. Neem een kijkje op creditcardvergelijking.nl voor een grondige vergelijking van alle beschikbare creditcards. Deze informatiebron kan je aanzienlijk helpen om de keuze te maken.

Standaard Mastercard

Een standaard Mastercard met een bestedingslimiet van €2.500 en een aankoopverzekering kost je ongeveer €20 per jaar. Deze kaart is daarmee een uitstekende standaardkeuze voor de doorsnee reiziger.

Visacard

Voor een Visacard betaal je doorgaans iets meer, omdat deze op nog meer locaties wordt geaccepteerd.

Prepaid creditcard

Voor diegene met een beperkt budget is er de prepaid kaart. Bij dit type kaart stort je vooraf een bedrag op de creditcard rekening dat vervolgens dient als saldo voor uitgaven met je kaart. Het voordeel hiervan is dat je niet meer kunt uitgeven dan je hebt overgemaakt.

Creditcard

Wanneer gebruik je zo’n kaart?

Voordat je op reis gaat en je de kaart gaat gebruiken, willen we nog wel wat tips met je delen. Niet iedereen weet namelijk van de voordelen van zo’n kaart en hoe je hem het beste kunt gebruiken.

1. Gebruik je pinpas om te pinnen

Allereerst is het raadzaam om in eerste instantie je Maestro betaalpas (pinpas) te gebruiken voor het opnemen van cash bij een geldautomaat. Met een creditcard betaal je namelijk hogere transactiekosten.

creditcard op reis2. Vergeet de plaatselijke valuta niet

Verder is het altijd voordeliger om te betalen in de plaatselijke valuta van het land waar je bent. Soms zal een winkelier of bedrijf aanbieden dat je gewoon met je eigen, vertrouwde euro’s kunt betalen. Dit is echter niet voordeliger, omdat een buitenlandse bank dan de hoogte van de wisselkoers kosten bepaald.

3. Check je kaart

Tot slot is het handig om voor het begin van je reis te controleren of je creditcard gedurende je hele reis geldig is en je bestedingslimiet voldoende is. Berg bovendien je kaart veilig op als je op reis bent en scherm je pincode altijd af. Fraude meld je zo snel als mogelijk bij je creditcard uitgever.

Meer lezen over Creditcard op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU