Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 5

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Gezegend met schitterende stranden, het hele jaar zon, ‘s werelds beste plekken om te duiken, snorkelen, eilandhoppen en surfen… de Filipijnen heeft zo veel te bieden dat je niet weet waar je moet beginnen. Als je verder het land in trekt kom je bij mystieke traditionele dorpen, de groenste rijstterrassen, dichte jungle, magisch mooie bergen, rivieren, watervallen en afbrokkelende Spaanse kerken.

De laatste jaren worden vliegtickets Filipijnen steeds goedkoper. En er zijn ook nog een aantal trucjes om je tickets nog goedkoper te boeken. Op deze pagina geven we onze tips voor het boeken van vliegtickets Filipijnen.

TIP ♥ – ken je de Azië-Expert reisgidsen al? Wij hebben ook onze eigen reisgids voor de Filipijnen. Bekijk hem hier!

6x Tips voor Goedkope Vliegtickets Filipijnen

Doordat het land door de zee is afgesloten van de rest van Zuidoost-Azië werd het vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Mede door de prijsverlaging qua vliegtickets is de Filipijnen de laatste jaren steeds meer in trek bij reizigers. Een vliegticket Filipijnen kost vandaag de dag niet meer dan €600. Als je goed zoekt vind je ze zelfs onder de €450! Maar hoe boek je nu de goedkoopste vliegtickets Filipijnen? Hopelijk kunnen we je daar nu antwoord op geven met deze 6 handige tips.

TIP ♥ – uit ervaring weten we dat partijen als CheapTickets en Skyscanner de goedkoopste tickets aanbieden.

 1. Zoek met flexibele data
 2. Vlieg niet naar Manilla
 3. Vergelijk tickets
 4. De beste tijd om te boeken
 5. Prijsalarm instellen
 6. Alternatieve luchthavens

1. Zoek met flexibele data

Als je niet per se op een vaste datum heen of terug moet vliegen raden we aan om te zoeken met flexibele vertrekdata. Prijzen voor vliegtickets Filipijnen verschillen namelijk per dag. Dat maakt het ook zo lastig om het goedkoopste ticket te vinden. Maar zoeken met flexibele data kan aanzienlijk goedkoper zijn. Stel je data in op een week, maand of meerder maanden.

Bij CheapTickets kun je na je zoekopdracht rechts bovenin op  ‘± 3 dagen’ klikken. Zodra je daar op klikt laadt de pagina automatisch andere data en prijzen.

Flexibele data CheapTickets
Vliegtickets Filipijnen

2. Vlieg niet naar Manilla

Dat klinkt een beetje vreemd als je naar de Filipijnen wil. Toch kan het goedkoper zijn. Zoals gezegd, een ticket naar Manilla kost al snel €500, en dat zijn prima prijzen. Het kan ook duurder zijn.

Dat heeft onder andere te maken met de afgelegen ligging van het land. Manilla ontvangt nu eenmaal minder internationale vluchten dan bijvoorbeeld Bangkok.

Wij zijn in 2016 in de Filipijnen geweest. Na avonden zoeken, vergelijken, nog een keer zoeken en nog meer vergelijken was het goedkoopste ticket alsnog €643. Te duur vonden wij. Daarom besloten we te zoeken naar andere luchthavens in de buurt; Hong Kong en Taipei.

Wat bleek; een ticket naar Hong Kong kostte ons nog geen €350 p.p! Met AirAsia boekte we een retourtje Hong Kong – Manilla voor €98. Alles bij elkaar zaten we voor €448 in Manilla.

TIP ♥ – ook op zoek naar goedkope vliegtickets naar Hong Kong? Boek ze hier!

3. Vergelijken, zoeken, vergelijken en nog meer zoeken

Helaas is er niet één gouden regel wat betreft het boeken van goedkope vliegtickets. De beste tip die we je kunnen geven is dat je vooral goed moet zoeken, heel veel zoeken. Prijzen van vliegtickets veranderen per dag, per uur zelfs. Een paar dagen verschillende websites in de gaten houden opt zoek naar dat ene goedkope vliegticket Filipijnen. Het is een hondenbaan, maar het kan wel geld schelen.

Wij hebben zo vaak bijna een (te) duur ticket geboekt om vervolgens toch te wachten… enige tijd later vonden we een ticket dat €100 goedkoper was! We checken niet alleen verschillende websites, maar ook andere data, vertrekopties, en bestemmingen.

Palawan

4. De best tijd om een vliegticket Filipijnen te boeken

Helaas is er niet een Verborgen Gouden Minuut om de goedkoopste vliegtickets Filipijnen te boeken. Wat de beste tijd is om een vliegticket te boeken is altijd afhankelijk van het seizoen, je bestemming, de website en luchtvaartmaatschappij. Er is natuurlijk wel onderzoek gedaan naar wat nu de beste tijd zou moeten zijn om een ticket te boeken. Die uitkomst willen we graag met je delen;

 • Vergeet het weekend – vliegen in het weekend is bijna altijd duurder dan doordeweeks
 • Van tevoren boeken – soms wel, soms niet. Feit is dat prijzen van tickets pas 10 tot 12 maanden van tevoren bekend zijn. Men zegt dat 2 tot 6 maanden van tevoren de beste tijd is;
 • Boek in januari – de maand waarin de vliegtickets het goedkoopst zijn. Dit is ook de maand waar je nog kans hebt op vroegboekkortingen. Juli is de duurste maand;

5. Stel een prijsalarm in

Niet de meest originele tip, maar wel een hele goede. Uit ervaring weten we dat het helpt. Bij Skyscanner heb je de optie om een prijsalarm in te stellen voor een bestemming. Dit alarm stuurt je meldingen wanneer de prijzen voor vliegtickets Filipijnen stijgen of dalen. Zo kun je goed in de gaten houden wanneer de prijs op een niveau zit waarbij jij denkt; ‘let’s go!’.

Vliegtickets Filipijnen

6. Check ook alternatieve luchthavens

Nederland is een klein landje. We zitten binnen een paar uur in België of Duitsland, ongeacht waar je woont. Als je niet per se vanaf Amsterdam Schiphol hoeft te vliegen kunnen andere luchthavens wel eens goedkoper zijn. Uiteraard moet het prijsverschil wel dusdanig zijn dat het zin heeft om naar België of Duitsland te rijden. Als je ticket €50 goedkoper is heeft het niet zo veel zin. Andere goede luchthavens zijn;

 • Dusseldorf
 • Frankfurt
 • Brussel

Meer lezen over Filipijnen?

5 comments

 1. naomi

  Hallo,

  Wij lezen dingen over dat je een ticket moet hebben om aan te tonen dat je het land zal verlaten. Wij hebben echter geen idee waar we daarna naartoe gaan en wanneer. Hoe hebben jullie dit ervaren? Alvast bedankt

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hi Naomi,

   wij hadden een ticket richting Maleisië en die moesten we ook daadwerkelijk laten zien. Je moet kunnen aantonen dat je het land verlaat. Dat kan met de boot of het vliegtuig. Maar zonder zo’n bewijs kom je het land niet in.

   Happy travels,
   Ties

 2. Anton Zanders

  Je komt aan op international vliegveld .dan zal je naar national moeten . er staan gratis busjes klaar , maar je hebt toch wel 2 uurtjes nodig minimaal ! bagage afhalen , dan naar buiten en uitkijken .het is half uurtje rijden . als je taxi wil , zeg dat dan op vliegveld , dan helpen ze je . want als je alleen naar buiten gaat staan er ook malafide. !!

 3. Kasia

  Hallo, wij gaan eerst naar Manila en landen daar 16.35 en vliegtuig naar Palawan is om 18.05 weten jullie dat of je genoeg tijd hebt om overstappen ? Of moeten we toch een overnachting boeken?
  Warme groet, Kasia

  1. Sjoerd

   Hoi Kasia,

   Normaal gesproken zou het voldoende moeten zijn. Alleen als je eerste vlucht vertraging heeft of de tweede vlucht wordt vervroegd wordt het wel een probleem.
   Zijn het vluchten die je in 1 keer boekt of aparte vluchten? Want in het laatste geval ben je zelf verantwoordelijk.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU