Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantie bestemmingen ter wereld. Je vindt hier misschien wel de beste stranden ter wereld. De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland word omringt door perfecte stranden.

TIP ♥ – zit je al in Azië? Check dan eens een ticket naar de Malediven. Dit is een stuk goedkoper 🙂 Vanuit Kuala Lumpur kost een retourtje namelijk maar €220.

Het strand is hier witter dan wit en bijna nergens ter wereld vind je helderder blauw water dan hier. Dit alleen zou al genoeg moeten zijn om naar dit paradijs in zee te vertrekken. Daar komt nog eens bij dat de onderwaterwereld hier tot de mooiste ter wereld hoort. En je vindt dit allemaal op kleine, tropische eilandjes waar je écht tot rust kan komen.

Lokale eilanden Malediven

Het is sinds kort mogelijk om met lokaal vervoer (de ferry) tussen de verschillende eilanden te reizen en je te mengen onder de vriendelijke bevolking. Door de opkomst van guesthouses op de bewoonde eilanden is de eilandengroep makkelijker te ontdekken dan ooit.

De Malediven zijn tropische eilanden in de beste zin van het woord. De regering doet er veel aan om de eilanden te houden zoals ze zijn.  Zo staan ze geen hoogbouw toe en door de beperkte invloed van de ‘buitenwereld’ is de Malediven werkelijk een wereld apart.

Zodra je hier voet aan wal zet wordt je overdonderd door de indrukwekkende schoonheid en de vriendelijke mensen. Het is een land met extreme uiterste. Er zijn eilanden met de meest luxueuze resorts ter wereld en eilanden met simpele guesthoues.

Toerisme Malediven

Nog niet zo lang geleden was het lokale leven en het toerisme op de eilanden strikt gescheiden. Van de in totaal 1.190 eilanden was er een deel bewoond door locals, een deel onbewoond en een deel toegewezen voor toerisme met luxe resorts. De laatste jaren is daar enigszins verandering in gekomen.

De bizar mooie eilanden laten langzaam maar zeker de individuele reiziger toe op het eiland leven. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan de resorts en kom je in contact met de lokale bevolking. Dit heeft er toe geleid dat er niet alleen maar toeristen met georganiseerde reizen komen maar ook individuele reizigers.

Highlights Malediven

Vliegtickets Malediven

Beste reistijd Malediven

Maafushi

Veel mensen denken dat de Malediven ontzettend duur. Niet te doen voor ‘normale’ reizigers. Dat was tot een aantal jaar geleden ook zo. Tegenwoordig kun je echter ook op lokale eilanden verblijven zoals Maafushi. Hier kun je overnachten voor $40 en eten en drinken voor $5 per dag!

De Malediven is prima geschikt voor iedereen.

Budget Malediven

Backpacken Malediven

Reisinfo Malediven

Meer lezen over Malediven?

0 comments

 1. Stef

  Hallo,
  In juli plannen we een reis naar Sri Lanka voor 2 weken. We twijfelen om de Malediven eraan te koppelen, aangezien het niet meteen de beste periode is voor het weer, maar ook uit vrees voor de kostprijs (Extra vluchten, verblijf Malediven,… ). Tenzij je ons het tegendeel kan bevestigen?.
  Groeten

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Stef,

   het ligt er aan waar in de Malediven je wil verblijven 😉 Maafushi en Thulusdhoo zijn bijvoorbeeld goedkopere opties, maar er zijn meer goedkopere eilanden (deze vind je hier). Als je voor de resorts gaat is het altijd duurder 🙂 Hoe duur dat is, ligt aan het eiland en resort, maar dat kost je minimaal een paar honderd dollar per nacht.

   Qua weer zit je inderdaad niet in de juiste maanden. Hou dus rekening met eventuele buien 🙂

   Happy travels,
   Ties

 2. Jeannette

  We overwegen om onze vakantie op Sri Lanka met een paar dagen Malediven te combineren. We hebben gezien dat er eilanden zijn die geschikt zijn voor backpackers (goed betaalbaar) en eilanden met resorts (vrij prijzig). We zoeken eigenlijk iets daar tussenin. Welke eilanden kunnen jullie aanraden?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Jeanette,

   leuk dat jullie naar de Malediven willen. Het is echter lastig in te schatten omdat ik niet precies weet wat jullie budhet is. Maafushi en Thulusdhoo zijn bekende budget opties. Verder heb je heel veel privé eilanden met resorts.

   Happy travels,
   Ties

 3. Cindy

  Zijn de Malediven ook een goede bestemming voor Backpackers? Ik heb geen groot budget voor mijn reis maar het lijkt me wel een prachtige en interessante bestemming.

  Groetjes,
  Cindy

  1. Sjoerd

   Hoi Cindy,

   Zeker wel! De Malediven zijn wel wat duurder dan Thailand of Vietnam maar het is wel een unieke bestemming.
   Als je een beetje goed zoekt en plant kan je vrij goedkoop overnachten en rondreizen (waar de meeste kosten zitten).

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU