Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantie bestemmingen ter wereld. Je vindt hier misschien wel de beste stranden ter wereld. De Malediven bestaat uit 1.200 eilanden en elk eiland word omringt door perfecte stranden.

TIP ♥ – zit je al in Azië? Check dan eens een ticket naar de Malediven. Dit is een stuk goedkoper 🙂 Vanuit Kuala Lumpur kost een retourtje namelijk maar €220.

Het strand is hier witter dan wit en bijna nergens ter wereld vind je helderder blauw water dan hier. Dit alleen zou al genoeg moeten zijn om naar dit paradijs in zee te vertrekken. Daar komt nog eens bij dat de onderwaterwereld hier tot de mooiste ter wereld hoort. En je vindt dit allemaal op kleine, tropische eilandjes waar je écht tot rust kan komen.

Lokale eilanden Malediven

Het is sinds kort mogelijk om met lokaal vervoer (de ferry) tussen de verschillende eilanden te reizen en je te mengen onder de vriendelijke bevolking. Door de opkomst van guesthouses op de bewoonde eilanden is de eilandengroep makkelijker te ontdekken dan ooit.

De Malediven zijn tropische eilanden in de beste zin van het woord. De regering doet er veel aan om de eilanden te houden zoals ze zijn.  Zo staan ze geen hoogbouw toe en door de beperkte invloed van de ‘buitenwereld’ is de Malediven werkelijk een wereld apart.

Zodra je hier voet aan wal zet wordt je overdonderd door de indrukwekkende schoonheid en de vriendelijke mensen. Het is een land met extreme uiterste. Er zijn eilanden met de meest luxueuze resorts ter wereld en eilanden met simpele guesthoues.

Toerisme Malediven

Nog niet zo lang geleden was het lokale leven en het toerisme op de eilanden strikt gescheiden. Van de in totaal 1.190 eilanden was er een deel bewoond door locals, een deel onbewoond en een deel toegewezen voor toerisme met luxe resorts. De laatste jaren is daar enigszins verandering in gekomen.

De bizar mooie eilanden laten langzaam maar zeker de individuele reiziger toe op het eiland leven. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan de resorts en kom je in contact met de lokale bevolking. Dit heeft er toe geleid dat er niet alleen maar toeristen met georganiseerde reizen komen maar ook individuele reizigers.

Highlights Malediven

Vliegtickets Malediven

Beste reistijd Malediven

Maafushi

Veel mensen denken dat de Malediven ontzettend duur. Niet te doen voor ‘normale’ reizigers. Dat was tot een aantal jaar geleden ook zo. Tegenwoordig kun je echter ook op lokale eilanden verblijven zoals Maafushi. Hier kun je overnachten voor $40 en eten en drinken voor $5 per dag!

De Malediven is prima geschikt voor iedereen.

Budget Malediven

Backpacken Malediven

Reisinfo Malediven

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!