Hoofdmenu
reis expert header

Blog

Via ons blog houden we je graag op de hoogte van de laatste reistrends, de leukste dingen om te doen, de mooiste hikes, de mooiste stranden, de leukste deals, onze eigen avonturen en nog veel meer!

Duiken met witte haaien in Zuid-Afrika

Sinds ik Discovery Channel heb ontdekt staat duiken met witte haaien al op mijn bucket-list. Het was er in al die jaren niet van gekomen. Witte haaien zijn niet zeldzaam, maar je komt ze ook niet in elk land tegen (gelukkig maar). Toen we onze reis plande naar Zuid-Afrika stond er één ding bovenaan mijn to-do list: buiken met witte haaien in Gansbaai.

Wildlife in Oeganda

Oeganda is een indrukwekkend land, maar gelukkig nog grotendeels ongerept. Een van de beste dingen om te doen in dit unieke land is wilde dieren spotten. Maar welke dieren kun je spotten in Oeganda? Wij nemen je in deze blog een klein beetje mee in de wildlife van Oeganda.

Kilimanjaro beklimmen

De Kilimanjaro in Tanzania is met 5.895 meter de hoogste berg in Afrika. Toch is dit een berg waar je geen specialistische kennis voor nodig hebt. Een hele flinke portie doorzettingsvermogen, een gemiddelde conditie, wat geluk en een dikke portemonnee is alles wat je nodig hebt om de top te bereiken. Wil jij de Kilimanjaro beklimmen? Dit zijn onze tips.

Route door Marokko

Marokko is een van de beste landen in Afrika om voor een kortere periode heen te gaan. Je kunt hier makkelijker maanden rondreizen, want er is ontzettend veel te zien. Maar voor reizigers die die tijd niet hebben is Marokko ook een super bestemming. Een route door Marokko van twee weken is genoeg om een paar indrukwekkende plekken te ontdekken. En vandaag delen wij onze tips!

Kamperen in Australië

Australië is een gigantisch land en dé manier om het land te ontdekken is door een toffe road trip te maken. Dat kan op verschillende manieren. Met een eigen auto of camper is de meest logische optie. Daarnaast kun je er voor kiezen om onderweg te overnachten in ho(s)tels, maar is het niet leuker om te kamperen in Australië?

Vrijwilligerswerk in Nieuw-Zeeland

Als je voldoende budget hebt om lekker rond te reizen, maar toch graag iets wil betekenen voor de gemeenschap of natuur is vrijwilligerswerk in Nieuw-Zeeland wellicht wat voor jou. Er zijn voldoende mogelijkheden op beide eilanden en in verschillende werkvelden. Maar waar moet je beginnen? En heb je bijvoorbeeld een werkvisum nodig om vrijwilligerswerk te doen? Wij helpen je graag een handje met dit blog over vrijwilligerswerk in Nieuw-Zeeland.

Surfen in Australië

Australië is misschien wel het meest populaire land ter wereld om te gaan surfen. Het is daar geen sport, het is geen activiteit die je onderneemt tijdens een vakantie, het is een echte levensstijl. Australië ademt surfen, en de bewoners doen hier graag aan mee. En of jij al een gevorderd surfer bent of juist graag wil beginnen, Australië is hiervoor ‘the place to be’.

6x must-sees in Tanzania

Jessy van JessyTravel neem je mee met haar bijzondere reizen in binnen- en buitenland. Tijdens mijn studie Toerisme ben ik gegrepen door het reisvirus. Per maart 2019 heb ik Nederland achter mij gelaten om de wereld te ontdekken.

Mooiste stranden van Australië

Australië is gezegd met mooie stranden. De een nog mooier dan de ander, de een bekend, de onder onbekend, de een volgebouwd met resorts en de ander onaangetast. Je vindt duizenden stranden in het land en het kan best lastig zijn om te kiezen welke stranden van Australië je móet bezoeken. Daarom delen wij vandaag de 10 mooiste!

Auto huren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een erg geliefde bestemming voor avonturiers, backpackers maar ook de doorsnee vakantieganger. Een auto huren in Nieuw-Zeeland geeft je de optie om de vele hotspots van het Noorder- en Zuidereiland te bereiken. Wij hebben de belangrijkste informatie en mooiste autoroutes voor je op een rij gezet.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU