Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Blog

Via ons blog houden we je graag op de hoogte van de laatste reistrends, de leukste dingen om te doen, de mooiste hikes, de mooiste stranden, de leukste deals, onze eigen avonturen en nog veel meer!

De 5 beste tours in Guatemala

Mocht je nog een vakantiebestemming zoeken, dan is Guatemala zeker een aanrader. Dit is een van de leukste landen die wij hebben bezocht. De natuur, de cultuur, de koloniale steden, vuurspuwende vulkanen en toffe tours maken dit een van de leukste landen in Midden-Amerika. Dit zijn de leukste tours in Guatemala!

Reisblog maken

Een reisblog maken is niet heel lastig. Iedereen kan een domeinnaam claimen en beginnen met schrijven. Maar hoe zorg je er voor dat je reisblog ook een succes wordt? Dus hoe start je een succesvol reisblog? Ik (Ties) doe het nu al zo’n 8 jaar en deel graag mijn tips, ervaringen en vooral know-how.

De minst bezochte landen ter wereld

Iedereen kent bestemmingen als Thailand, Brazilië, Zuid-Afrika of Australië. Stuk voor stuk prachtige landen, maar ook bekend onder het reispubliek. Wij krijgen veel vragen over wat nu écht ongerepte bestemmingen zijn. Welke landen worden nauwelijks bezocht, maar zijn het wel waard? Wij zochten het uit! Dit zijn volgens ons de mooiste, maar minst bezochte landen! […]

Is een internationaal rijbewijs verplicht?

Er is een hoop te doen over het internationaal rijbewijs. Als je een auto, motor of brommer gaat huren, is zo’n papiertje verplicht. Althans, dat lees je overal. Maar is dat wel zo? Wij hebben heel wat ervaring met het internationaal rijbewijs en hebben het uitgezocht.

Raggamuffin tour

De Raggamuffin Tour is een van de leukste tours in Belize. Met een zeilboot vaar je langs de mooiste eilandjes rondom Belize. Overdag relax je op de boot, ga je snorkelen of vissen en ’s avonds geniet je van de rust op onbewoonde eilanden. Benieuwd? Bekijk hier onze tips!

Reizen met Kiwi Experience

Nieuw-Zeeland is nog altijd een van de mooiste landen die ik ook bezocht. In al die jaren zijn er weinig landen die qua natuur en ‘travel vibe’ in de buurt gekomen van dit ongekend prachtige land. Wij reisden zelf met een camper, maar je kunt ook met de Kiwi Experience rondreizen. Een top initiatief, gericht op vooral jongere reizigers.

Day of the Dead

Day of the Dead, ook wel Dias de los Muertos, is een van de bekendste feestdagen in Mexico. Het wordt gevierd om de doden te herenigen met familie. Ondanks de naam is het geen sombere gebeurtenis. Het is een feestelijke en kleurrijke festival waarbij het leven wordt gevierd van de overledenen.

Redenen om Madagascar te bezoeken

Madagascar is een indrukwekkend land. De meeste kennen het van King Julian Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard. Sinds de gelijknamige film, is het land in razend tempo populairder geworden onder reizigers. Maar waarom zou je helemaal af reizen naar Madagascar?

Leuke dingen om thuis te doen

Het is even wennen. Thuiswerken, geen feestjes of verjaardagen, facetimen met familie en je reisplannen voorlopig in de ijskast. Normaal delen we graag reistips of mooie bestemmingen, maar dat is op dit moment even niet aan de orde. Om toch de verveling te verslaan delen we vandaag hele andere, leuke dingen om de dagen door te komen.

Jetlag

Bij lange vluchten krijg je hem er eigenlijk altijd gratis bij! Een jetlag! Waar komt die jetlag toch vandaan en wat kun je er tegen doen? Wij hebben onze beste tips op een rij gezet om jouw eerstvolgende jetlag minder erg te maken.

Meer lezen over Blog?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU