Backpacken Taiwan

Bij backpackers staat Taiwan waarschijnlijk niet bovenaan het lijstje. En dat is op zich wel begrijpelijk. Taiwan staat bekend als een duur land en dan wordt backpacken Taiwan al snel te duur voor backpackers. Maar klopt dat wel? Eigenlijk niet. Taiwan is namelijk een prima bestemming voor backpackers. Het is een onontdekt paradijs in Oost-Azië!

Backpacken Taiwan

Een vliegticket Taiwan koop je al voor €512 en de echte budget reizigers kunnen voor €30 per dag prima rondkomen. Dat is niet eens zo veel duurder dan bijvoorbeeld Vietnam of Maleisië. Geld moet dus niet de reden zijn. En aan de cultuur en natuur in Taiwan ligt het sowieso niet, dat is namelijk prachtig!

Taiwan is een van de minst toeristische maar mooiste landen in Oost Azië

Er is ontzettend veel te zien en te doen in Taiwan. Backpacken Taiwan wordt een onvergetelijke ervaring want Taiwan is echt nog een onontdekt paradijs. Een van de weinige in Azië. Er zijn weinig landen in Azië die zo veel te bieden hebben terwijl er nog maar zo ‘weinig’ toeristen komen. De natuur is oogverblindend mooi met als letterlijk hoogtepunt de berg Yushan, de hoogste berg van Oost-Azië.

Wil jij graag backpacken Taiwan? Lees dan verder op deze pagina waar we de volgende informatie geven;

Taroko National Park

Tijdens het backpacken in Taiwan kom bezoek je waarschijnlijk ook het Taroko National Park

Visum Taiwan

Het uitzoeken van de visumreglementen hoort ook bij het reizen. En in tegenstelling tot China is het regelen van je visum zo gedaan. Je hebt er namelijk geen een nodig. Alle Nederlanders en Belgen mogen zonder visum 90 dagen in het land reizen. 

TIP ♥ – lees meer over het visum Taiwan.

Budget Taiwan

De een houd van iets meer luxe dan de ander. Door in basic kamers te slapen en  en het eten in gewone Chinese restaurantjes, moet de meest budget backpacker in staat zijn om van 1.100NT$ (New Taiwan Dollar) per dag kunnen leven. Misschien een beetje meer als je meer lange trein, bus of boot reizen onderneemt. 

Reken op zo’n €30 per dag als voor je budget

Een budget Taiwan van €40 tot €45 per dag is wel voor mensen die geen moeite hebben met budget reizen. Dan hebben we het over eten in lokale tentjes en reizen met openbaar vervoer. Als je iets luxer wilt reizen en overnacht in hotels, eet in duurdere restaurants en met minivans reist kom je al snel op zo’n €50 tot €60 per dag uit.

TIP ♥ – meer over het budget lees je op budget Taiwan.

Pinnen

Bijna alle steden en dorpen hebben ATM’s waar je als reiziger geld uit kan halen met zowel je bankpas en creditcard.

Hoewel sommige ATM’s alleen Taiwanese passen accepteren is het grootse deel van de ATM’s ingericht op buitenlandse bankpassen.

eten Taiwan

Door te eten op marktjes bespaar je een hoop geld

Highlights Taiwan

Taiwan is een land waar nog maar weinig reizigers heen gaan. Te duur, te weinig cultuur of te weinig zon, zee strand- zijn veel gehoorde argumenten. En dat is op z’n minst vreemd want naar onze mening is hier niks van waar. Taiwan is niet zo goedkoop als Thailand maar biedt zeker wel mogelijkheden voor ieder type reiziger.

Ook de budget reizigers. Geen mooie natuur? Kijk dan maar eens goed rond bij de highlights en je zult zien dat de natuur in Taiwan behoort tot de mooiste, en meest schone, in heel Azië.

Taipei

De meeste mensen die besluiten om naar Taiwan te reizen, beginnen hun reis in Taipei of kiezen er zelfs voor om alleen in deze stad te verblijven. Taipei is de hoofdstad van Taiwan, die in het noorden van het eiland ligt. De stad heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners en is georganiseerd en druk, maar zeker niet te vol.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is een van de bekendste en meest bezochte meren van Taiwan. Je moet er rekening mee houden dat er veel toeristen zijn als je naar het meer gaat, maar dit maakt het bezoeken van Sun Moon Lake zeker niet minder de moeite waard. Het meer is niet alleen prachtig, maar er is ook veel te doen in de omgeving van Sun Moon Lake. Meer weten over dit bijzondere meer? Lees dan meer over Sun Moon Lake op deze pagina.

Taroko Gorge

Ben je in Taiwan, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Taroko Gorge. Dit is een van de beroemdste toeristenattracties in Taiwan, die ieder jaar door duizenden toeristen van over de hele wereld bezocht wordt. Meer over deze beroemde toeristische attractie in het land, lees je op deze pagina.

Vliegtickets Taiwan

Taiwan staat nog niet op de radar bij veel reizigers. De internationale reiswereld reist vaak af naar Zuidoost-Azië met populaire landen als Thailand of Indonesië. En dat is best zonde, of juist niet. Taiwan is vandaag de dag namelijk nog een onontdekt paradijs.

En met vliegtickets Taiwan voor nog geen €450 is het toegankelijk voor iedereen! De onderstaande sites bieden de goedkoopste tickets naar Taiwan.

Taroko National Park in Taiwan

Beste reistijd Taiwan

De beste reistijd Taiwan verschilt in het noorden en zuiden. Het noorden is enkele graden kouder, en veel natter dan het tropische zuiden. Taiwan heeft een subtropisch moesson klimaat. Je hebt natte, vochtige zomers en korte, relatief milde winters (hoewel het vaak sneeuwt op de hoogste toppen).

De beste reistijd voor Taiwan zijn de herfst en winter, hoewel de zomer (juli en augustus) ook prima vertoeven is.

Taiwan trekt nog niet zo veel toeristen als Thailand of Indonesië. Wellicht omdat mensen niet het idee hebben dat je hier ook aan het strand kunt relaxen. Toch is het hier nooit echt koud. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 20°C, terwijl de in de zomer temperaturen van 30°C vaak voorkomen. De beste reistijd Taiwan is dan ook begin van de zomer en de herfst.

TIP ♥ – check onze pagina beste reistijd Taiwan voor meer info.

Beste reistijd Taiwan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven