Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Stranden Sri Lanka

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Op een eiland ontkom je niet aan stranden, zelfs niet zo’n klein eiland als Sri Lanka. De stranden Sri Lanka behoren tot de mooiste en meest ongerepte stranden ter wereld. Het land heeft de vorm van een parel en de schitterende stranden van Sri Lanka dragen hier zeker aan bij! Of je nu wil bijkomen aan een tropisch strand of op zoek bent naar bars en gezelligheid op het strand; op de stranden van Sri Lanka vind je het allemaal. De keuze qua stranden is minder dan in bijv. Indonesië of Vietnam en de bekendste stranden Sri Lanka vind je vooral in het zuiden.

Stranden Sri Lanka

Je kan kiezen voor een ‘surf’ strand als die van Mirissa, de party locaties zoals bij Unawatuna of juist de afgelegen paradijsjes op één van de vele verlaten strandjes. Aangezien Sri Lanka niet zo groot is kan je in een korte periode vele stranden bezoeken. De meeste stranden Sri Lanka liggen binnen handbereik.

Niet alle stranden zullen toegankelijk zijn en daarnaast zijn er delen die wat minder fraai ogen. Dit komt omdat de bevolking helaas minder onderwezen is op de gevolgen van vervuiling. Vele dumpen hun vuil op de stranden en omdat het niet schoon wordt gemaakt zoals hier in Nederland, zie je dat soms terug.

Als je echter je ogen op houdt en rondvraagt bij de locals of andere reizigers ontdek je altijd wel een paradijsje. Hier vind je een overzicht van de mooiste stranden Sri Lanka.

Hikkaduwa

Even ten noorden van Galle vind je één van de leukste stranden van Sri Lanka. Het is al bekend sinds de jaren 70 toen met name veel hippies dit verlaten kustplaatsje gingen bezoeken. Het is bekend onder beginnend surfers en na een moeizame periode begint Hikkaduwa eindelijk weer de sprankeling van de jaren 70 terug te krijgen.

Unawatuna

Unawatuna, ooit een prachtig strand met goud zand, palmen en een kust met turquoise water en prima surf gelegenheden, is hard op weg het Kuta van Sri Lanka te worden. Het schitterende heldere water is er nog steeds en als je goed zoekt vind je nog verlaten stukjes strand maar veel is er niet meer van over.

Mirissa

Pak een biertje, klim je hangmat in en vergeet de tijd. Wie heerlijk wil relaxen op één van de mooiste stranden in het zuiden van Sri Lanka komt al snel in Mirissa terecht. Slechts 4 kilometer van Weligama vind je dit heerlijke strand wat bekend staat als één van de mooiste langs deze kust met het fijne zand, een mooie baai en kokospalmen.

Meer lezen over Sri Lanka?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU