Budget Zuid-Korea

Sommige mensen komen naar Zuid-Korea met de verwachting dat het een budget bestemming is zoals landen in Zuidoost-Azië, terwijl anderen komen met de verwachtingen dat het budget Zuid-Korea vergelijkbaar is met die van Japan. De waarheid ligt een beetje in het midden. Zuid-Korea is geen budget bestemming maar zeker niet zo duur als Japan.

Budget Zuid-Korea

Zuid-Korea is een van de sterkste economieën in Azië maar toerisme is geen grote bron van inkomsten. Een reden is dat veel backpackers het land overslaan in verband met de kosten.

Een andere reden is dat het land niet echt op een route ligt waardoor je het niet makkelijk combineert met andere landen. En de relatief hoge kosten, in vergelijking met andere landen in Zuidoost Azië, schrikt nog een hoop mensen af.

Reken voor je budget Zuid-Kore op zo’n €60 per dag

Als je echt low-budget wilt reizen en slaapt in motels of dorms in hostels en je eet in goede, maar goedkoper restaurants of in straattentjes, zou je het kunnen redden met ₩40.000 (€30) per dag. Wellicht nog minder als je echt low-budget gaat. Maar dit is dan wel erg low-budget.

Als je meer wil ondernemen en dus ook moet reizen, entre tickets moet betalen en iets luxer slaapt en eet komt je budget Zuid-Korea op zo’n ₩80.000 (€60) per dag.

Kosten per persoon per dag

budget Zuid-Korea

*Budget gebaseerd op eigen ervaringen en die van andere reizigers

Munteenheid en pinnen Zuid-Korea

Als je je budget Zuid-Korea bepaald is het wel handig om te weten wat de lokale munteenheid is. In Zuid-Korea betalen ze met de Koreaanse Won (₩), ook wel aangegeven als KRW. Op het moment van schrijven (2017) is €1 ongeveer ₩1.130. Voor een actuele koers kun je kijken op www.xe.com of de App Currency downloaden.

Pinnen

Pinnen is overal in Zuid-Korea mogelijk. Waar je in landen in Zuidoost-Azië nog wel eens problemen kunt ondervinden met pinnen of geblokkeerde pinpassen is dat in Zuid-Korea niet aan de orde. Elke ATM met de internationale logo’s accepteert internationale bankpassen. Creditcards worden overal aangenomen behalve in de erg afgelegen gebieden.

Koste voor overnachten

De grootste kostenpost is ongetwijfeld het overnachten. Je kunt overnachten in luxe hotels in Seoul voor ₩200.000 (€150) of meer. Maar de meeste steden bieden goede hotels hebben voor ongeveer ₩100,000 (€75). Motels kun je soms al boeken voor ₩30.000 (€22) en een dorm voor ₩20.000 (€15).

TIP ♥ – accommodatie is vaak in goede kwaliteit hoewel het niet altijd je smaak kan zijn.

Kosten voor eten en drinken

Het en eten en drinken kun je zo gek maken als je zelf wil. Het leukste (vinden wij) is om lokaal eten et proberen en dan met name street food. Dit is al te verkrijgen voor ₩1.000 tot ₩5.000, zo’n €0,75 tot €3,75. Als dat je niet trekt kun je in basic restaurants een maaltijd scoren voor ₩25.000 (€18) en als je heel gek wilt doen kun je in bij-sterrenrestaurants voor ₩80.000 (€60) eten.

Myeongdong Market

Kosten voor vervoer

Zuid-Korea is niet heel groot en transport is goed en efficiënt in Zuid-Korea. Het vervoer zal daarom geen grote uitgave zijn tijdens je reis. Een treinreis met de hogesnelheidstrein KTX van Seoul naar Busan kost je zo’n ₩52.000 (€40), het is nog minder als je de langzame trein neemt. Reizen in de steden zelf gaat vaak met de metro wat vaak nog geen ₩1.000 (€0,75) kost.

Fooi

Fooi geven in Zuid-Korea is niet nodig. Het wordt vaak niet verwacht je als je fooi geeft weten locals vaak niet wat ze er mee aan moeten. Er zijn uitzonderingen in grotere, duurdere hotels die vaak al een 10% service fee in hun rekening hebben verwerkt.

0 gedachten over “Budget Zuid-Korea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven