Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vietnam

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 27

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Vietnam, een land met een goddelijke kustlijn, groene bergen, adembenemende nationale parken, bruisende steden met misschien wel ’s werelds beste keuken en een schitterde cultuur. Alles wat je zoekt: Vietnam has it! De mensen zijn energiek, vriendelijke en open, tel daar de bijzondere highlights bij op en je hebt een land wat een onvergetelijke indruk achter laat!

Waarom je naar Vietnam ‘moet’

Vietnam is het land dat ons er toe heeft gezet om deze website te beginnen. Voor ons heeft het land dus altijd een speciaal plekje. Het heeft ons kennis laten maken met de wondere wereld waarin we leven.

Het is een uniek land met prachtige highlights. De bevolking is open en drinkt graag een biertje met toeristen in de bekende bia hoi. Contact leggen met de locals is nergens zo makkelijk als in Vietnam. Hoewel het land steeds toeristischer wordt, genieten de Vietnamezen zichtbaar van het leven. En het toerisme!

Het land ontwikkelt zich in duizelingwekkende snelheid en plekken als Halong Bay, Hoi An, Sapa en Hanoi zijn wereldberoemd. Gelukkig is het een veelzijdig land en is er nog veel meer te zien dan alleen de bekende highlights.

Elk jaar worden er weer nieuwe bijzondere plekjes ontdekt en hoe vaak je hier ook komt. Je raakt nooit uitgekeken. Daar komt nog eens bij dat het één van de makkelijkste landen is om in te reizen.

Door de goede ontwikkelingen in het land spreken veel mensen Engels en het vervoer is voor Aziatische begrippen prima geregeld.

Wil je graag een brommer huren/kopen en door het land rijden? Lees dan hier onze tips.

Highlights Vietnam

Vliegtickets Vietnam

Beste reistijd Vietnam

Backpacken Vietnam

Wat is er te zien?

Er is genoeg te zien. Het land strekt zich uit tussen de indrukwekkende steden Ho Chi Minh City en Hanoi, onze favoriete stad in Azië. Maar het heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen deze twee steden.

In het binnenland vind je groene bossen met watervallen. En wat te denken van bijvoorbeeld Ha Giang en Lang Son. Twee van de mooiste steden in het noorden. Of Dalat? Ingeklemd tussen de bergen.

In het zuiden vind je de indrukwekkende Mekong Delta en het binnenland kenmerkt zich door prachtige valleien, bizar groene rijstvelden en traditionele berg dorpjes.

En ohja.. dan is er nog de 3.260 kilometer aan kustlijn. En hadden we Halong Bay al genoemd?

Er is dus genoeg te zien hier. Onze passie voor het reizen in Azië is grotendeels begonnen in Vietnam. Alles aan het land vonden we geweldig. De natuur, de cultuur, de ontzettend vriendelijke locals, het lekkere eten. Alles wat je verwacht en hoopt van je reis wordt hier werkelijkheid.

Top Tips Vietnam

Het reizen in Vietnam is een unieke ervaring. Het land is na Thailand en Indonesië een van de populairste landen in Zuidoost-Azië. Dat is onder andere te danken een de goede ligging waardoor veel reizigers het land meepakken op hun route door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam.

Of je nu voor de eerste keer naar Vietnam gaat of er al bent geweest, we willen graag deze tips met je delen.

  • De beste reistijd zijn de maanden december tot en met maart, terwijl juli en augustus als hoogseizoen wordt gezien;
  • Wil je Vietnam echt goed zien? Blijf dan minimaal 4 weken in het land;
  • Hou je surfen? Bekjk dan Mui Ne, de beste kitesurfplek in Zuidoost-Azië. Vung Tau en China Beach zijn goed voor golfsurfen;
  • Wil je duiken? Lees dan meer over Con Dao Islands, Nha Trang en Hoi An.

Budget Vietnam

Visum Vietnam

Rondreis Vietnam

Vakantie Vietnam

Vervoer Vietnam

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!