Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Taiwan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Taiwan is een land waar nog maar weinig reizigers heen gaan. Te duur, te weinig cultuur of te weinig zon, zee strand- zijn veelgehoorde argumenten. En dat is op z’n minst vreemd, want naar onze mening is hier niks van waar. Taiwan is niet zo goedkoop als Thailand, maar biedt zeker wel mogelijkheden voor ieder type reiziger. Ook de budgetreizigers. Geen mooie natuur? Kijk dan maar eens goed rond bij onderstaande highlights Taiwan en je zult zien dat de natuur in Taiwan behoort tot de mooiste, en meest schone, in heel Azië.

Highlights Taiwan

Taiwan is echt nog een onontdekt paradijs. Er zijn weinig landen in Azië die zo veel te bieden hebben terwijl er nog maar zo ‘weinig’ toeristen komen. De natuur is oogverblindend mooi met als letterlijk hoogtepunt de berg Yushan, de hoogste berg van Oost-Azië.

Maar naast bergen liggen er in Taiwan ook prachtige stranden, met goede golven. Een paradijs voor surfers. En als je de natuur zat bent heb je altijd nog de unieke cultuur. Bijzondere tempels als de Longhsan en de Guandu tempel geven je het gevoel dat je even terug gaat in de tijd. De highlights Taiwan zorgen ervoor dat je verblijf op dit eiland, dat net zo groot is als België, een onvergetelijker ervaring wordt.

Taipei

De meeste mensen die besluiten om naar Taiwan te reizen, beginnen hun reis in Taipei of kiezen er zelfs voor om alleen in deze stad te verblijven. Taipei is de hoofdstad van Taiwan, die in het noorden van het eiland ligt. De stad heeft ongeveer 2,6 miljoen inwoners en is georganiseerd en druk, maar zeker niet te vol.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is een van de bekendste en meest bezochte meren van Taiwan. Je moet er rekening mee houden dat er veel toeristen zijn als je naar het meer gaat, maar dit maakt het bezoeken van Sun Moon Lake zeker niet minder de moeite waard. Het meer is niet alleen prachtig, maar er is ook veel te doen in de omgeving van Sun Moon Lake. Meer weten over dit bijzondere meer? Lees dan meer over Sun Moon Lake op deze pagina.

Taroko Gorge

Ben je in Taiwan, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Taroko Gorge. Dit is een van de beroemdste toeristenattracties in Taiwan, die ieder jaar door duizenden toeristen van over de hele wereld bezocht wordt. Meer over deze beroemde toeristische attractie in het land, lees je op deze pagina.

Jiufen

Maak je een rondreis door Taiwan, dan wil je soms ook even rustig kunnen ontspannen. Een rustige omgeving waar je goed tot rust kunt komen, is de omgeving van Jiufen. Deze oude stad in Taiwan was ooit een druk mijnstadje, maar tegenwoordig wordt er niet meer in de mijnen in de omgeving gewerkt. Hierdoor is het lekker rustig in de stad, waardoor je er heerlijk kunt ontspannen tijdens je drukke rondreis

National Palace Museum

Ben je een liefhebber van oude Chinese kunst? Dan raden wij je aan om zeker een bezoek te brengen aan het National Palace Museum als je in Taipei bent. Meer over dit bijzondere museum in Taiwan, lees je op deze pagina.

Matsu & Kinmen Islands

De Matsu & Kinmen Islands is een eilandengroep die in de buurt van het Chinese vasteland ligt. De eilandengroep bestaat uit tientallen kleine eilanden, waarvan er enkele vrij toeristisch zijn. Meer over deze vakantiebestemming in Taiwan, lees je op deze pagina.

Yushan National Park

Er zijn enkele dingen die je zeker moet doen als je in Taiwan bent en een van deze dingen is het maken van een wandeltocht in Yushan National Park. Waarom je dit zeker moet doen als je in Taiwan op vakantie of aan het reizen bent, lees je op deze pagina. Zo lees je op deze pagina alles wat je moet weten over dit bekende en populaire natuurgebied in Taiwan

Meer lezen over Taiwan?

1 reactie

  1. Riche

    Hi mannen, ik heb een vraagje over de bovenstaande highlights. Ik wil graag rond november in Taiwan zijn met mijn gezin, en zou dan graag de meeste highlights willen bezoeken. Echter zit ik een beetje in een grijs gebied waar we dan kunnen verblijven in Taiwan. Het enige wat voor ons duidelijk is, is dat we ruim een week in Taipei verblijven. Mijn vraag is dus wat handige mooie locaties zijn om te verblijven om de bezienwaardigheden te bezoeken. Na Taiwan vertrekken we overigens naar Manila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU