Suwon Hwaseong Fortress

Zuid-Korea kent vele bijzondere gebouwen, waaronder de Suwon Hwaseong Fortress in Suwon. Ben je in de buurt van deze stad tijdens een vakantie of rondreis door Zuid-Korea, dan kun je deze bijzondere vesting bezoeken voor een rondleiding. Omdat de vesting vele jaren geleden gebouwd werd, leert het gebouw je ook veel over de rijke geschiedenis van Zuid-Korea. Dit maakt het gebouw zeker de moeite waard voor liefhebbers van historie.

Het bijzondere fort

De Suwon Hwaseong Fortress wordt ook wel De Hwaseong vesting genoemd. Het ligt in de stad Suwon in Zuid-Korea en bestaat uit muren die maar liefst zes kilometer lang zijn en vier verschillende poorten bevatten. Ook zijn er verschillende bastions en torens te zien in de vesting, die vroeger gebouwd werden voor de artillerie van de vesting.

TIP ♥ – je kunt de hele muur aflopen, een schitterende wandeling!

In het jaar 1997 werd de De Suwon Hwaseong Fortress opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na het opnemen van de vesting op deze lijst, kwamen er steeds meer buitenlandse toeristen naar de vesting om het bouwwerk te bekijken.

Suwon Hwaseong Fortress

Het fort in de avond

Bezienswaardigheden

De vesting Suwon Hwaseong Fortress heeft diverse bezienswaardigheden. Ten eerste is de muur van het fort al een bezienswaardigheid, aangezien deze muur maar liefst 5,74 kilometer lang en vier tot zes meter hoog is. Alleen het zuidelijke stuk van de muur is door de jaren heen niet gerestaureerd. Over 90 procent van de muur kun je dan ook gewoon heen wandelen.

TIP ♥ – wil je het fort bezoeken? Dan moet je 1.000 Won per persoon betalen.

Loop je over de muur van het fort, dan kom je vanzelf de vier poorten in de muur tegen. Deze poorten hebben allemaal andere namen. De Janganmun poort en de Paldalmun poort lijken op de Namdaemun poort in Seoul. Toch is de Janganmun poort zelfs groter dan deze bekende poort. De Janganmun poort is de grootste poort van Zuid-Korea.

Tot slot is er nog de Haenggung. Dit is de naam van het paleis dat zich binnen de muren van het fort bevindt en vroeger de verblijfplaats was van koning Jeongjo als hij het graf van zijn vader bezocht.

Lopen op de muur

De beste manier om de Suwon Hwaseong Fortress te verkennen, is door een wandeltocht over de muren van de vesting te maken. Net als bij de Chinese Muur kun je over de muren lopen. Niet allemaal, maar 90 procent van de muren zijn wel geschikt om een wandeling overheen te maken.

Door over de muren van de vesting te lopen leer je de Suwon Hwaseong Fortress niet alleen goed kennen, maar geniet je bovendien van mooie uitzichten op vier tot zes meter hoog.

De geschiedenis

De Suwon Hwaseong Fortress werd aan het einde van de achttiende eeuw gebouwd in opdracht van koning Jeongjo van de Joseondynastie. De bouw van de vesting nam ruim twee jaar in beslag: van 1794 tot 1796. Na de bouw in de achttiende eeuw zijn er nog wel enkele veranderingen doorgevoerd in de vesting, maar verder is de Suwon Hwaseong Fortress precies zo behouden als vroeger.

Suwon Hwaseong Fortress

Het fort in de winter

Hoe kom je er?

Je kunt het beste naar het fort gaan door naar Suwon te vliegen, waar een groot vliegveld te vinden is. Op 60 kilometer afstand van Suwon zijn er nog twee vliegvelden, maar deze vliegvelden liggen wel minder aantrekkelijk ten opzichte van de Suwon Hwaseong Fortress.

Beste reistijd

De beste reistijd om het fort te bezoeken is in de maanden september en oktober. In deze maanden is het niet te heet in Zuid-Korea, maar is de koude winterperiode ook nog niet van start gegaan. In het voorjaar kun je ook naar het fort, maar dan heb je wel meer kans op regen.

Omdat het grotendeels in de buitenlucht is, kan dit erg vervelend zijn. In de hete zomermaanden kun je Zuid-Korea beter vermijden, aangezien het er dan erg warm is en er bovendien meer risico is op tyfonen.

TIP ♥ – meer over de beste reistijd lees je op de pagina beste reistijd Zuid-Korea

Locatie Suwon Hwaseong Fortress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven