Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Filipijnen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 40

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Iedereen heeft het liefste mooi weer op reis. Goed weer kan je vakantie of reis net dat extra’s geven. Helaas is dat niet altijd eenvoudig te voorspellen. Het is daarom goed om informatie te verzamelen over de beste reistijd Filipijnen. Alle regenbuien ontlopen is een utopie, maar twee weken regen tijdens je vakantie in de Filipijnen is te voorkomen.

Beste reistijd Filipijnen

De Filipijnen is een verzameling van eilanden met een totale lengte van 1.900 kilometer lang. Het is daarom lastig één advies af te geven qua beste reistijd Filipijnen. Het land heeft een tropisch klimaat en het weer wordt bepaald door het droogseizoen, de Amihan, en het regenseizoen, de Habagat. Je kan zeggen dat beide seizoenen zo zijn voordelen hebben.

Het droogseizoen loopt grofweg van oktober tot juni. Tijdens deze maanden heb je weinig regen en tropische temperaturen. Het regenseizoen kun je verwachten tussen juni en oktober.

TIP ♥ – de beste reistijd voor de Filipijnen zijn de maanden november tot en met mei.

Op deze pagina geven we je meer informatie over welke maanden het meest geschikt zijn om te reizen in de Filipijnen. Dat doen we aan de hand van de volgende onderwerpen;

Beste reistijd Filipijnen

Seizoenen Filipijnen

De beste reistijd Filipijnen is niet alleen afhankelijk van het weer maar ook van de drukte, of de seizoenen. Je kunt drie seizoenen onderscheiden in de Filipijnen, het hoogseizoen, het tussenseizoen en het laagseizoen. Elk seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Check hieronder de seizoenen.

Hoogseizoen

Coron Island
November tot en met mei

Het hoogseizoen betekent dat het in grote delen van het land droog is. Daarnaast zijn de maanden december tot februari ook de koelste maanden waardoor het iets aangenamer reizen is. Houd er wel rekening mee dat prijzen behoorlijk omhoog gaan.

Tussenseizoen

Banaue
Mei en november

De maanden mei en november zijn prima maanden om in de Filipijnen te reizen. Mei is de laatste maand voordat de regen los barst en de temperaturen gaan al iets omhoog. In november is het regenseizoen net achter de rug en het hoogseizoen nog niet ingezet.

Laagseizoen

Beste reistijd Filipijnen
Juni tot en met oktober

De maanden juni tot en met september vormen het laagseizoen. Dit is het seizoen dat de Filipijnen vaak geteisterd wordt door veel regen en tyfoons. Niet de ideale reistijd dus. Prijzen zakken wel heel erg maar door de regen kan het reizen lastig worden.

De beste tijd

De beste reistijd Filipijnen is van november tot en met mei, tijdens het droge seizoen. Deze maanden herbergen ook de koele en droge dagen hoewel het in mei al snel warmer kan worden. Mei is dan ook de heetste maand waarbij temperaturen op kunnen lopen tot 38 graden.

Hou je niet van regen en niet van extreme hitte? Dan is de beste reistijd Filipijnen de maanden november, december en januari. In deze maanden liggen de temperaturen wat lager. Het droge seizoen is tevens het drukste seizoen dus het kan handig zijn om overnachtingen vooraf te boeken.

Boracay

In het regenseizoen kun je heerlijk aan een van de mooie stranden liggen

Regenseizoen Filipijnen

Het regenseizoen loop ongeveer van juni tot en met oktober. Zoals gezegd gaat dit gepaard met windstoten. De regen komt meestal aan het eind van de middag uit de hemel vallen. Gelukkig klaart het na één a twee uur weer op. De heftige regenval kan wel landverschuivingen veroorzaken, hou hier rekening mee.

Het regenseizoen valt in de maanden juni tot en met oktober

Het regenseizoen is overigens geen afrader. Het is namelijk niet zo dat het dagen of zelfs weken achter elkaar regent. In tegendeel zelfs. Het kan in het regenseizoen prima weer zijn. En zoals gezegd komt de regen vaak in de ochtend of namiddag. Daarnaast kan het ook per regio heel erg verschillen.

Een groot voordeel van het regenseizoen is dat de natuur volop in bloei is. Een ander groot voordeel is dat het door het regenseizoen een stuk rustiger is, en de prijzen zijn een stuk lager. De drukke periodes, wanneer ook veel locals reizen, is tijdens de feestdagen zoals Kerst, Chinees Nieuwjaar en Pasen.

Reisgids Filipijnen

TIP ♥ – Ben je op zoek naar mooie Reisgids over de Filipijnen? Check dan onze digitale Reisgids. Deze super uitgebreide Reisgids neemt je stap voor stap mee op reis door de Filipijnen. Zo hoef jij alleen nog maar een ticket te boeken. Check hier onze –> Digitale Reisgids van de Filipijnen <–

De beste reistijd per maand

Het kan zijn dat je niet in het hoogseizoen naar de Filipijnen kan reizen. Dat betekent niet dat je helemaal niet naar de Filipijnen kunt reizen. Om je op weg te helpen hebben we het weer per maand beschreven. Let op; dit zijn voorspellingen, het kan altijd afwijken van wat wij beschrijven.

Weer in januari

De maand januari is een van de beste maanden om naar de Filippijnen te reizen. Dat is omdat de temperaturen koeler zijn dan in de zomermaanden en het minder regent. Het is ook het hoogtepunt van het hoogseizoen, dus hou er rekening mee dat het druk kan zijn.

Weer in februari

Februari is vrijwel hetzelfde als januari. De temperaturen liggen iets hoger zijn en het is over het algemeen iets minder druk. Een van de betere maanden om in de Filipijnen te reizen.

Weer in maart

In maart beginnen de temperaturen op te lopen, maar de omstandigheden zijn nog steeds heel erg goed. Er valt zelfs iets minder regen. Hou rekening met de Heilige Week (rond Pasen). Veel accommodatie zit vol en het hele land is vrij. Dat maakt wegen extreem druk. Wij deden over onze reis van Manilla naar Banaue 21 uur wat normaal 9 uur zou moeten zijn!

Weer in april

In het begin van de maand is de nasleep van de drukte met Pasen goed te merken.  Zorg er voor dat je accommodatie ver van tevoren boekt als je per se in een bepaald hotel wil overnachten. Qua weer zit je in april nog steeds meer dan goed. Temperaturen liggen hoog en de regen valt mee.

Weer in mei

Mei is een van de heetste maanden van het jaar. Als je de hitte niet erg vindt, is mei een geweldige tijd om te reizen, want de kans op regen is minimaal. Aan het strand is het extreem warm, in de hooglanden rondom Banaue is het lekker rondwandelen met deze temperaturen.

Weer in juni

De regen begint toe te nemen in de Filipijnen. Het is zeker niet de regenachtigste maand, maar je hebt wel meer kans op een bui. De regen begint in het noorden en trekt geleidelijk aan naar het zuiden aan het einde van de maand. Gelukkig is het rondom Cebu (Negros, Bohol, Siquijor) grotendeels droog.

Weer in juli

In juli neemt de hoeveelheid regen in het hele land toe, waarbij het noorden het hardst wordt getroffen. Het regenseizoen is nu wel echt ingezet hoewel de eilanden rondom Cebu (in het midden van het land) nog goed weer kunnen hebben.

Weer in augustus

Augustus is vergelijkbaar met juli met als grote verschil dat het tyfoonseizoen ook begint. Augustus is zeker niet de beste reistijd Filipijnen en als je de keuze hebt kun je deze maand beter vermijden.

Weer in september

Ook september valt buiten de beste reistijd Filipijnen. In heel september heb je kans op heftige regenval, evenals de mogelijkheid op tyfonen. We raden af om in deze maand naar de Filipijnen te reizen.

Weer in oktober

Samen met augustus en september een van de meest regenachtige maanden van het land.  Daarnaast heb je nog steeds kans op tyfoons. Ook voor oktober geldt dat je de maand beter kunt vermijden.

Weer in november

November is het begin van het droge/hoogseizoen. Er is echter nog steeds een kans op orkanen en regen, maar vooral de regen is minimaal in het hele land. Als je de keuze hebt ga dan eind november naar de Filipijnen. Dan is de kans op regen en orkanen een stuk minder. Daarnaast zijn de prijzen nog laag in november en is het niet zo druk.

Weer in december

De temperaturen nemen af en het is qua weer vergelijkbaar met januari. De koelere temperaturen zorgen voor een aangename tijd om te reizen. Het is het hoogtepunt van het hoogseizoen en zeker tussen Kerst en Oud&Nieuw kan het vrij druk worden.

El Nido

Feestdagen Filipijnen

De belangrijkste festivals zijn de Black Nazare Procession (9 januari), Goede Vrijdag in april of me en Independence Day (12 juni). De laatste noemen ze ook wel Cavite en wordt gevierd in Kawit, sinds 1898. Deze dagen kan je rekenen op overvol openbaar vervoer en drukte bij bekende highlights. De drukste periode is echter de periode rond Kerstmis, het belangrijkste feest in de Filipijnen.

Veranderingen in klimaat

Het wereldwijde klimaat is aan het veranderen, ook in de Filipijnen. Daardoor vervagen de lijnen tussen het regen- en droogseizoen. Zeker de afgelopen jaren komt het steeds vaker voor dat het regent in het droogseizoen en droog is in het regenseizoen.

Dit is niet alleen in de Filipijnen zichtbaar, maar ook in de rest van Azië. Dat het altijd regent in het regenseizoen en droog is in het droogseizoen is niet meer van toepassing.

Zo komt het steeds vaker voor dat het in bijvoorbeeld augustus, normaal het regenseizoen, prima weer is. En andersom ook. Het kan in december behoorlijk regenen. In Thailand zijn er zelfs behoorlijke overstromingen geweest in december terwijl dit normaal midden in het hoog/droogseizoen is.

De beste reistijd Filipijnen is dus steeds moeilijker te voorspellen.

Orkanen

De Filipijnen staat bekend als een land dat nog wel eens geteisterd kan worden door orkanen. Deze orkanen komen niet alleen in het regenseizoen voor, maar ook in het droogseizoen. Goed om te weten is dat een orkaan altijd aan de oostkust aan komt en afbuigt naar het noorden.

Daarnaast bereikt het grootste gedeelte van de orkanen het vaste land niet eens. En een tyfoon is vaak ver van te voren al te voorspellen zodat je er op in kunt spelen. Het is dus niet iets om je al te druk over te maken.

Banaue

Beste reistijd Filipijnen per reiziger

De beste reistijd Filipijnen hoeft niet per se de maand te zijn waarin de minste regen valt. Op vakantie of tijdens je reis door Filipijnen wil je het liefst geen regen maar het voordeel van regen is wel dat de natuur op haar mooist is.

Rijstvelden zijn groener, watervallen stromen harder en bergen zijn en bossen ogen mooier. Zeker in het noorden van Filipijnen is het daarom aan te raden juist na of tijdens het regenseizoen te reizen. Als je meer van het eiland hoppen en feest bent kan je beter in het droge gaan.

Wil je meer informatie over het reizen in Filipijnen? Kijk dan eens op onze reisinformatie Filipijnen pagina of bekijk de mooiste highlights van Filipijnen.

Meer lezen over Filipijnen?

40 comments

 1. De Vlaminck Sebastian

  Hallo,

  Wij, mijn vriendin en ik, overwegen om begin augustus naar de Filipijnen te trekken. We zijn er ons van bewust dat dit ‘het regenseizoen’ is maar willen het er graag op wagen. Raad je osn dit af? Wat met de uren daglicht die periode?

  Met vriendelijke groet,
  Seb

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Sebastian,

   ik raad het jullie niet af, maar je hebt wel meer kans op regen. Hoeveel regen dat is, kunnen we moeilijk inschatten. Soms is het dagen droog, soms regent het dagenlang. Qua zonuren heb je, mits het niet bewolkt is, tussen 6:00 en 18:00 uur zon.

   Happy travels,
   Ties

 2. esther

  Hi reis-expert
  We plannen in onze reis naar de Filipijnen ook een 12 daagse rondreis door Luzon in.
  Om de rijstterrassen met redelijk helder weer wilt zien, dus niet dat alles in een regenwolk zit…welke maand raad je dan aan?
  Bedankt alvast..

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Esther,

   statisch gezien is maart de beste maand om Luzon te bezoeken.
   Vlak na het regenseizoen en er valt, nogmaals statisch gezien, het minste regen.

   happy Travels,
   Sjoerd

 3. gino

  waar in de fillipijnen vind je het mooiste water en stranden?
  Alvast bedankt voor info

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Gino,

   Overal op de Filipijnen vind je prachtige stranden met helder blauw water. Er is niet specifiek 1 plek die ik zou aanraden. Dat hangt namelijk ook af van wat je zoekt en mooi vindt.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 4. Margaux

  Hi!

  Wij hebben begin- midden oktober 1.5 week vrij en zitten te denken om naar de Filippijnen af te reizen, alleen twijfelen nu erg door het regenseizoen. Zouden jullie het echt af raden om de Filippijnen in oktober te bezoeken, of kan je nog steeds genieten van de zon en de stranden?

  Als oktober niet lukt, ben ik zelf van plan om in December de eilanden te bezoeken voor zo’n 3.5 week.

  Groetjes Margaux

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Margaux,

   ik snap je bezorgdheid, maar het weer is nooit te voorspellen. Natuurlijk valt er in het regenseizoen meer regen, maar het is niet zo dat het de hele dag regent. Het weer is niet zo goed als tussen november en mei, maar reizen moet in principe kunnen.

   Happy travels,
   Ties

 5. Nancy

  We (koppel 50,ers) zouden in november naar de Filipijnen willen gaan, maar hebben maar 10 dagen de tijd. Kiezen we dan best voor kant Palawan of eerder voor de kant Cebu?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Nancy,

   ik zou eerder voor Palawan kiezen. Daar kun je mooi 10 dagen blijven. Daarnaast is er op Palawan iets meer te doen en is het makkelijker reizen.

   Happy travels,
   Ties

 6. Johan

  wij willen naar Hong Kong vliegen om daar een paar dagen te verblijven en dan door te reizen naar de Filipijnen om daar een week te verblijven.. en dan door te vliegen naar Bali. mijn vraag of het te doen is en of we in een week mooie plekken kunnen bezoeken op de Filipijnen? de stad Manilla hoeft van mij niet

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Johan,

   Als je persoonlijk advies van één van onze Reis-Experts wil kan je een account aanmaken op ons platform. Daar kan je dan je vraag kwijt en dan gaan wij gelijk voor je aan de slag.

   Alvast bedankt.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 7. NickD

  Hallo, We gaan naar de filipijnen in de loop v maart voor 2 weken
  Ik dacht eerst paar dagen boracay (nu het terug open) is, dan cebu (voor de excursies) en dan paar dagen manilla en back home…. Of zou ik palawan ook moeten doen…..we houden ook wel van wat nightlife en feestjes…in manilla zal dat wel geen probleem zijn, vermoed ik…. Maar welke plaatsen kan je ons nog aanraden om s goed te feesten…

 8. Jochem

  Hallo,

  Ik ben van plan om midden augustus tot midden september naar de Filipijnen te gaan. Mijn plan was om een week ten noorden van Manila te gaan (naar rijstvelden van Banaue en Sagada) en vervolgens 3 weken naar Palawan te gaan en van El nido naar Puerto Princessa te reizen. Nu zag ik het weer en het voorkomen van Orkanen en ik vroeg me af of het gevaarlijk is om in deze periode naar deze plekken te gaan. Ik heb gehoord dat je op Palawan minder last hebt van regen en orkanen. Ik snap dat het weer niet te voorspellen is, want ik hoor ook verhalen van mensen die bijna geen regen hadden in deze periode.

  Het gaat me dus ook voornamelijk om de orkanen. Is vliegen dan wel mogelijk. Ik vlieg namelijk ook terug vanaf Manila rond 20 september en dus heen en weer van Manila naar Palawan. Ik zit er niet op te wachten ergens vast te zitten vanwege orkanen. Kunnen jullie me hier informatie over geven?

  mvg. Jochem

 9. Kanning

  Ik Zou dit jaar graag naar filipijnen willen gaan ben alleen ..denk zelf na aug…maar wat kost all in ??? Waarmoet ik op letten qua vertrek…. een visum nodig?? Spuitje voor ziekens ect…

  1. Ties Post author

   Beste,

   Dit zijn een hoop vragen en weinig informatie ;). Hoe lang ga je? Ga je alleen of samen? Waar ga je precies heen? Enz.
   Ik denk daarom dat je het beste voor meer info hier kunt kijken. Mocht je specifieke vragen hebben kan je die ook stellen of ons mailen.

   Groeten,
   Ties

 10. Dennis

  Filipijnen

  Wij reizen begin juni vanaf Indonesië naar de Filipijnen. Wij willen graag een langere tijd (4-6 weken) op een eiland verblijven. Wij zoeken natuur, avontuur, het lokale leven en willen relaxen op het strand. En het expeditie Robinson gevoel. Welk eiland zouden jullie aanraden?

  1. Ties Post author

   Hoi Dennis,

   gaaf dat je naar de Filipijnen gaat! Een schitterend land 🙂
   Het is lastig aan te geven welk eiland het beste zou zijn. 4 tot 6 weken is best land op een eiland aangezien de meeste eilanden niet heel groot zijn. Je kunt makkelijk naar eilanden als Cebu. Bohol, Siquijor of Siargao maar daar ben je na een week of 2 wel uitgekeken. Mits je er echt wil gaan wonen natuurlijk.

   Ik zou eens kijken naar Palawan en Coron. Die eilanden liggen redelijk dicht bij elkaar en zijn groot genoeg om in 6 weken te verkennen. Daarnaast is de natuur schitterend en als je buiten de toeristische gebieden komt vind je een bijzonder lokaal leven. En de stranden op deze eilanden behoren tot de mooist ter wereld dus dat zou wel goed moeten komen 🙂

   Fijne reis!

   Groeten,
   Ties

 11. Rachel

  December 2018 wil ik graag naar de Filipijnen gaan reizen, nu vraag ik mezelf af of de natuur dan ook zo mooi is omdat het geen regen seizoen is.

  Ook zijn we met kerst en oud en nieuw in de Filipijnen, is dit te druk en kunnen we dit beter vermijden?

  1. Sjoerd

   Hoi Rachel,

   December is het hoogseizoen. Je zit dan vlak na het regenseizoen dus alles zal mooi groen zijn. Als je de drukte wil vermijden kan je beter in het laagseizoen of tussenseizoen reizen.
   Echter brengt dit weer met zich mee dat het dan wat vaker regent en/of dat de natuur dan niet op zijn mooist is.

   Groeten,
   Sjoerd

 12. Ankie Heestermans

  Wij willen dit jaar in september naar de Filipijnen gaan. Is dit te doen in deze maand?

  1. Ties Post author

   Hoi Ankie,

   het is dan officieel regenseizoen, maar dat zegt niet zo veel. Het is nu hoogseizoen, maar het weer in de Filipijnen is niet best. Het weer is helaas niet te voorspellen.

   Groeten,
   Ties

 13. JenBol

  Hoi,

  Wij zouden graag met een kindje van 14 maanden voor 2/3 weken jan/februari naar de Phillipijnen willen. Welke eilanden zijn niet al te toeristisch en goed te doen met een dreumes?

 14. Sabine

  Hoi Sjoerd,

  Wat een goede site..! Wij hebben gisteravond onze tickets geboekt en gaan in februari 3 weken naar de Filipijnen. Heb jij tips van plaatsen/eilanden waar echt heen moeten gaan? En is het verstandig om de diverse verblijven vast te leggen? Ik vind het wel leuk om een beetje op de bonne fooi te gaan namelijk, maar ik lees ook dat het hoogseizoen is en wil niet ‘misgrijpen’ of super lang zoeken naar een leuk ho(s)tel.

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Sabine,

   je gaat een mooie reis tegemoet! De Filipijnen is een van onze favoriete landen 🙂

   De plekken die je niet moet overslaan zijn uiteraard Palawan (vrij toeristisch, maar zo mooi!). Daarnaast vonden wij de rijstterrassen bij Banaue erg mooi, en raad ik je aan om Siquijor en Bohol te bezoeken. Twee kleine, maar leuke en gezellige eilandjes.
   Vooraf boeken is niet nodig. Wij zijn in 2016 in maart gegaan en konden overal terecht. Mocht je echt per se in een bepaald hotel willen slapen kun je die vastleggen, maar het is zeker geen noodzaak.

   Veel reisplezier!

   Groeten,
   Ties

 15. Lotte

  Hallo, ik wil graag eind augustus richting de Filipijnen gaan, kans op veel veel regen? of valt het mee? en wat zijn de temperaturen dan ongeveer?
  Groet

  1. Sjoerd

   Hoi Lotte,

   Zoals je hier boven kunt zien in de tabel zijn Augustus en September de maanden waarin, meestal, de meeste regent valt.
   De temperatuur zal in de maand rond de 30 raden schommelen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 16. Mohamed

  Ik wil graag a.s. augustus naar Filipijnen gaan
  Goed idee of?

  1. Sjoerd

   Hoi Mohamed,

   Het is altijd een goed idee om naar de Filipijnen te gaan. Hou er rekening mee dat er in die periode meestal meer regen valt.
   Dit hoeft niet perse een probleem te zijn.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 17. Sabine

  Hoi,

  Ik wil graag naar de Filipijnen, maar ik ben iemand die niet van een reis houdt waarin alles al vaststaat. Toch wil ik diverse eilanden bezoeken (Cordon, El Nido, Port Barton en Siargao). Kan ik het vervoer ter plaatse regelen? Moet is het beter om het van te voren vast te zetten?

 18. Dorry Moorren

  Hallo wij willen gaan duiken op de Fhilipijnen maar er gaan ook partners mee die niet duiken. Vraag is in welke periode kan men het beste gaan om te duiken. En welk eiland geeft ook voldoende plezier voor de niet duikers. Zelf dacht ik aan de maand november. Ik lees graag u advies. Met vriendelijke groet Dorry Moorren

  1. Sjoerd

   Beste Dorry,

   Qua watertemperatuur kan je het hele jaar door in de Filipijnen prachtig duiken. Uiteraard is het wel zo dat in the cycloon seizoen het reizen en ook het duiken niet heel prettig zijn.
   In november zit je aan het einde van dit seizoen en is er kans op een hoop regen. De beste reistijd voor de Filipijnen is vanaf December tot en met Mei. Mocht je uitgebreid advies willen bij het boeken van de vakantie kan ik Undiscovered reizen aanraden. Zij zijn gespecialiseerd in het reizen naar de Filipijnen en hebben ook speciale duik reizen.

   Groeten,
   Sjoerd

 19. Joline

  Wij zitten te denken om in mei naar de Filipijnen te gaan, maar nu lees ik dat het vaak extreem warm wordt in mei. Is het de hele maand extreem heet of zijn het maar een paar dagen? Ofwel, raad je aan om in mei naar de Filipijnen te gaan of niet?

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Joline,

   in mei zit je net na het hoogseizoen. Qua weer valt het wel mee. Het is wel een van de warmste maanden inderdaad. Maar niet extreem.
   Ik zou niet zien waarom je niet naar de Filipijnen zou kunnen gaan 🙂 Het is warm ja, maar dat is beter dan regen. Onze zomermaanden (juni t/m september) zou ik wel overslaan omdat je dan meer kans hebt op orkanen en extreem weer.

   Groeten,
   Ties

 20. Femke

  Mijn spontane plan was om half juni tot half juli naar de Filipijnen te gaan en dan diverse eilanden te bezoeken. Maar toen keek ik naar het weer. Is het een no-go en word ik van het eiland af geblazen en geregend of is het met een buitje van een half uur aan het eind van de middag klaar?

  1. Ties Post author

   Hoi Femke,

   Mooi plan! 🙂 wij komen er net vandaan, schitterend land!
   Wat betreft je vraag; je hebt meer kans op regen en tyfonen in die maanden. Helaas kan ik het weer niet voorspellen 🙂 Maar de maanden juni tot en met september is laagseizoen in de Filipijnen en de belangrijkste reden daar voor is het weer.
   In die maanden regent het nu eenmaal vaker, soms dagen achter elkaar. En in die periode zijn er vaker tyfonen, zeker in het oosten van het land. Mocht je de gelegenheid hebben om in andere maanden te reizen raad ik je dat aan. Nogmaals, het is lastig te voorspellen en het kan ook allemaal meevallen maar feit is dat er in die maanden vaker regen en wind is 🙂

   Groeten,
   Ties

 21. Farah

  De 2e week van november naar de Filipijnen, goed idee? Aangezien het regenseizoen stopt in oktober..

  Ik hoor graag van je

  Groetjes

  1. Sjoerd

   Zeker doen Farah. Het is dan allemaal mooie groen. Het kan wel zijn dat er af en toe een buitje valt maar daar heb je weinig last van..

   Groeten,
   Sjoerd

 22. Sjaak

  Weten jullie of het een beetje makkelijk reizen is tussen al die eilanden? 🙂 Wij twijfelen omdat het ons best moeilijk lijkt om tussen al die eilanden het vervoer te regelen.

  1. Sjoerd

   Hoi Sjaak,

   Het vervoer tussen de eilanden is wat minder goed geregeld dan bijvoorbeeld in Indonesië. Op de hoofdeilanden is het prima geregeld en zal het geen probleem zijn maar hoe verder je daar vandaan komt hoe minder georganiseerd het wordt. Wat ons betreft juist de charme van het reizen in de Filipijnen maar niet iedereen kan er mee omgaan :).

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU