Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Highlights Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Je hoeft in de Malediven geen eeuwenoude tempels te verwachten of uitgestrekte rijstvelden. De belangrijkste highlights Malediven zijn de hagelwitte stranden en het helder blauwe water rondom de eilanden. De Malediven behoren tot de beste duiklocaties ter wereld en snorkelen hier is een feest voor het oog. En wie denkt dat het alleen voor de rich & famous is die in dure resorts slapen heeft het mis. De Malediven is namelijk voor iedereen toegankelijk!

Highlights Malediven

Je kunt er voor kiezen om in een resort te overnachten en te baden in luxe. Maar als dat niet je ding is, kun je sinds 2009 ook tussen de locals leven op een van de eilandjes zoals Maafushi of Thulusdhoo. Op de lokale eilandjes, met de vriendelijke inwoners, vind je geen tempels of grote markten. Maar je kunt wel genieten van de mooiste highlights Malediven; de stranden!

Het leven speelt zich hier af zoals het al jaren doet. De locals doen hun ding, vooral vissen en relaxen, en jij kunt je vermaken aan het strand of door te snorkelen, duiken of een van de watersporten.

Wat is er te zien?

Je komt voornamelijk naar de Malediven om te genieten van de indrukwekkende stranden. Want vergeet alle stranden in Indonesië, Thailand of de Filipijnen. De mooiste stranden in Azië vind je zonder enige twijfel in de Malediven. De plaatjes die je op Google vindt (of hieronder) zijn zeker niet nep. En bij deze stranden kun je snorkelen, duiken, surfen, kajakken, jetskiën en veel meer!

En wij kunnen het weten! Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan doen, zo kan je de Old Friday Mosque of de Utheemu Ganduvaru bezoeken. Je komt hier steeds meer toeristen en backpackers tegen in plaats van newlyweds. Dus check de highlights Malediven en laat je verrassen!

Maafushi

De Malediven is zo’n plek die altijd tevoorschijn komt op zo’n ‘Top 10 Things To See Before You Die’ lijstje. Iedereen kent de plaatjes van luxueuze watervilla’s die lijken te zweven boven een magisch heldere, blauwe zee met op loopafstand een hagelwit zandstrand met een paar palmbomen. En iedereen kent ook het prijskaartje daarvan… Maar gelukkig is daar Maafushi.

Thulusdhoo

Er zijn een aantal eilanden in de Malediven waar je niet de jackpot hoeft te winnen om er te kunnen overnachten. Dit zijn vaak de lokale eilanden. Waaonder Thulusdhoo. Dit is een levendig eilandje met een prachtig witte zandstranden, helder turquoise water en prachtige koraalriffen.

10 beste resorts in de Malediven

De Malediven behoort tot de mooiste strandbestemmingen ter wereld. We kennen allemaal die foto’s van die bizar mooie watervilla’s die lijken te zweven boven het kristalheldere water. Het lijkt op fotoshop, maar wij kunnen uit eigen ervaring vertellen dat het in de Malediven echt zo mooi is.

Male

Malé is het kloppende hart van de Malediven. Het is het dichtstbevolkte eiland van het land. Met de drukte het eilandje staat het in schril contrast met de van het land en de eilandjes waar het leven zich afspeelt in een uiterst relaxt tempo. De gelijknamig stad Malé is tevens de hoofdstad. Het is geen plek waar veel reizigers blijven hangen.

Watersporten Malediven

Als er één plek is in Azië waar je goed kan watersporten dan is het wel op de Malediven. Het kristal heldere water, de lekkere watertemperatuur en de schitterende onderwaterwereld maken dit land tot een paradijs voor water liefhebbers. Je kan er zeilen, snorkelen, duiken, waterskiën, kitesurfen en zeevissen en nog veel meer.

Thoddoo

De Malediven staat niet bekend om de culturele bezienswaardigheden. Je komt hier vooral voor zon, zee en strand. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kan bezoeken. Het eilandje Thoddoo is er hier één van. Thoddoo behoort bij de Alif Alif Atol. Jaren geleden zijn hier boeddhistische ruïne overblijfselen gevonden. Iets wat redelijk uniek is voor zo’n afgelegen plek.

Old Friday Mosque

De Old Friday Mosque is de oudste moskee van het land en dateert uit 1656. Het is een indrukwekkend gebouw gemaakt van koraal steen waarin gedetailleerde decoratie en het script van de Koran zijn gebeiteld.

Dhoni boottochten

Een cruise langs ’s wereld mooiste eilanden, onontdekte strandjes waar je kleine vissersdorpjes kan bezoeken en waar je kan zwemmen, duiken en snorkelen tussen de mooiste koraalriffen van de Indische Oceaan. Een bootcruise met de Dhoni vissersbootjes is een absolute must tijdens je bezoek aan de Malediven.

Meer lezen over Malediven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU