Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Vietnam

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Wij komen al jaren in Vietnam en hebben ondertussen heel wat hotels en hostels gezien. Maar wat is nu het beste hotel in Vietnam? Of die van Hanoi, Ninh Binh etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Vietnam. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Vietnam op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

HANOI
SAPA
HO CHI MINH CITY
MU CAI CHANG
HA GIANG
NINH BINH
MUI NE
HOI AN
HUE
DANANG
NHA TRANG
DALAT
QUY NHON
PHONG NHA
CON DAO
MEKONG DELTA
BEN TRE
PHU QUOC

HOTELS HANOI

De beste hotels in Hanoi

Dit is onze favoriete stad in Azië en voor veel mensen het begin- of eindpunt van hun reis door Vietnam. Het is echt een fantastische stad met een gezellig centrum, leuke markten en hippe bars.

Om een favoriet ho(s)tel te noemen is bijna geen doen. We zijn meerdere keren in Hanoi geweest en hebben in meerdere hotels geslapen. Welk hotel je ook boekt, zorg dat je in Ba Dinh District of Hoan Kiem (het oude centrum) overnacht.

Wij slapen zelf altijd in Hoan Kiem (het oude centrum).

Onze favorieten:

➜ Budget – Centraltique Downtown – vanaf €15
➜ Normaal – Grande Collection Hotel & Spa – vanaf 35
➜ Luxe – Silk Path Boutique Hanoi – vanaf €65

HOTELS SAPA

De beste hotels in Sapa

Sapa is niet meer het rustige bergdorp wat het ooit was. Zeker niet na de komst van de kabelbaan die het mogelijk maakt om in één keer naar de top van Fansipan te gaan.

Dat betekent echter ook dat er ruime keuze is aan accommodatie. En de accommodatie in Sapa is prachtig. In de meeste hotels bieden een schitterend uitzicht over de valleien rondom Sapa.

Je hebt de keuze uit accommodatie in Sapa Town of buiten Sapa Town. Onze favorieten:

➜ Budget – Go Sapa Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – Chau Long Sapa 2 Hotel – vanaf €35
➜ Luxe – Topas Ecolodge – vanaf €165

HOTELS HO CHI MINH CITY

De beste hotels in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is net als Hanoi voor veel reizigers het begin- of eindpunt van hun reis. Daarom vind je ook hier ontzettend veel accommodaties.

Persoonlijk zijn wij niet zo fan van de stad Ho Chi Minh City, maar de accommodaties hier behoren tot de beste van het land. De belangrijkste districten waar je kunt overnachten zijn District 1 en District 2 (Chinatown).

Onze favorieten:

➜ Budget – Coco Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – Tam Hostel – vanaf €35
➜ Luxe – Fusion Suites Saigon – vanaf €99

HOTELS MU CANG CHAI

De beste hotels in Mu Cang Chai

Mu Cang Chai is een van de mooiste regio’s van het land. De mooiste rijstterrassen van het land vind je hier. De regio is nog niet zo ontwikkeld als bijvoorbeeld Sapa en dat is de merken aan het aantal accommodaties.

De regio staat bekend als Mu Cang Chai. Dit is ook het grootste dorpje, maar je vindt veel accommodatie langs de Highway 32.

Onze favorieten:

➜ Budget – Lapantan Paradise – vanaf €15
➜ Budget – Hello Mu Cang Chai Homestay – vanaf €15
➜ Normaal – Ecolodge Mu Cang Chai – vanaf €30

HOTELS HA GIANG

De beste hotels in Ha Giang

Ha Giang is de mooiste regio in het noorden van Vietnam. Qua accommodatie vind je hier echter een stuk minder dan in Sapa, omdat Ha Giang pas de laatste jaren populairder is geworden.

De meeste mensen komen hier om de Ha Giang Loop te rijden. Je kunt overnachten in Ha Giang, maar ook in Dong Van, Meo Vac of Yen Minh. Dat ligt nog verder van de ‘bewoonde’ wereld. Daar vind je ook wat minder accommodatie.

Bekijk hier de accommodatie in:

➜ Ha Giang – bekijk accommodatie
➜ Dong Van – bekijk accommodatie
➜ Meo Vac – bekijk accommodatie
➜ Yen Minh – bekijk accommodatie

HOTELS NINH BINH

De beste hotels in Ninh Binh

De grootste stad in de regio is Ninh Binh. Hier komen ook bijna alle bussen aan. Toch raden we niet aan hier te overnachten, omdat het de minst leuke plek is.

De leukste plekken om te overnachten zijn Tam Coc en Trang An. Tam Coc is na Ninh Binh de grootste stad en je vindt hier veel accommodatie, bars, winkels, restaurants en touroperators. Trang An is veel kleiner en rustiger.

Alle accommodaties kunnen tours in de regio regelen.

Bekijk hier de accommodatie in:

➜ Budget – Trang An River View Homestay
➜ Normaal – Tam Coc Nature
➜ Luxe – Tam Coc Garden Resort

HOTELS HOI AN

De beste hotels in Hoi An

Er is ontzettend veel accommodatie te vinden in Hoi An. Het is een van de populairste regio’s van het land en dat is te merken in het aantal accommodaties. Van low-budget guesthouses tot de meest luxe resorts vind je hier.

De beste regio om te overnachten is de Old Town. Het oude centrum van Hoi An. Je kunt ook overnachten aan het strand van Cao Dai, maar dan zit je wel wat verder van het centrum en dus de meeste bezienswaardigheden en restaurants.

Onze favorieten:

➜ Budget – Vinci Villa Hoi An – vanaf €20
➜ Normaal – Ha An Hotel – vanaf €30
➜ Normaal – Uptown Hoi An Hotel – vanaf €35
➜ Luxe – Ann Retreat Resort & Spa – vanaf €75

HOTELS HUE

De beste hotels in Hue

Hue is wat minder toeristisch dan Hoi An of Hanoi. Het klinkt een beetje vreemd, maar er is niet echt een specifiek deel van de stad waar je het beste kunt overnachten, omdat het allemaal vrij druk is.

Qua hotels in Vietnam springt Hue er niet echt uit. Ons advies is om iets buiten het stadscentrum te overnachten. Het centrum is vrij druk. Je vindt in Hue veel accommodaties met goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Onze favorieten:

➜ Budget – Loving Home Hue – vanaf €20
➜ Normaal – Sahi Homestay Retreat – vanaf €40
➜ Luxe – Pilgrimage Village Boutique Resort – vanaf €75

HOTELS DA NANG

De beste hotels in Da Nang

Da Nang is een grote stad, maar niet zo populair als andere grote steden in het land. De luchthaven van de stad dient vooral als toegangspoort tot Hoi An. Dat betekent echter niet dat er hier geen accommodatie is.

Er zijn hier mooie hotels te boeken. Zowel in het stadscentrum als aan de twee belangrijkste stranden: My Khe en Non Nuoc.

Onze favorieten:

➜ Budget – Phuc Thanh DaNang Beach HOTEL – vanaf €20
➜ Normaal – Minh Boutique – vanaf €50
➜ Luxe – Sala Danang Beach Hotel – vanaf €100

HOTELS NHA TRANG

De beste hotels in Nha Trang

Nha Trang is een van de drukst bezochte steden van het land. Dat is ook goed te merken aan het aantal accommodaties. De meeste accommodaties vind je in het centrum van de stad. Dat is alles tussen Central Park en Bai Bien Beach.

In Nha Trang vind je een paar van de mooiste hotels in Vietnam. Overnachten kan hier al voor €5 per nacht, maar als je een degelijke accommodatie zoekt, ga je snel richting de €30 per nacht.

Onze favorieten:

➜ Budget – Mojzo Dorm – vanaf €10 per nacht
➜ Normaal – Ccasa Hostel – vanaf €20 per nacht
➜ Luxe –  Mia Resort – vanaf €132 per nacht

HOTELS DALAT

De beste hotels in Dalat

Dalat is de laatste jaren is steeds bekender geworden en dat is goed te merken aan het groeiend aantal accommodaties. In principe maakt het niet heel veel uit waar je overnacht. De keuze buiten de stad is ook redelijk groot.

In het stadscentrum vind je natuurlijk de meeste opties. Buiten het centrum zijn het French Quarter Da Lat en rondom Tuyen Lam Lake goede opties.

Onze favorieten:

➜ Budget – Pretty Backpackers House – vanaf €5 per nacht
➜ Normaal – TUTU HOUSE – vanaf €25 per nacht
➜ Luxe –  Ana Villas Dalat Resort & Spa – vanaf €65 per nacht

HOTELS QUY NHON

De beste hotels in Quy Nhon

Qua overnachten in Quy Nhon heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. De meeste accommodatie ligt uiteraard allemaal aan de boulevard van Quy Nhon Beach.

Binnen het stadscentrum vind je de kleinere, knusse hotels en hostels, maar de keuze is iets beperkter dan bekendere steden dus reserveren kan geen kwaad.

Onze favorieten:

➜ Budget – Bed Station Hostel – vanaf €15 per nacht
➜ Budget – Life’s a Beach Backpacker – vanaf €18 per nacht
➜ Normaal – The Hidden Jewel (aanrader) – vanaf €65 per nacht
➜ Luxe – Casa Marina Resort – vanaf €115 per nacht

HOTELS PHONG NHA-KE BANG

De beste hotels in Phong Nha-Ke Bang

Phong Nha-Ke Bang is vooral bekend vanwege de grotten en tot een aantal jaar geleden vond je hier ook bijna geen accommodatie. Althans, geen noemenswaardige accommodatie. Dat is de laatste jaren wel anders.

Er is veel accommodatie bij gekomen. Het stadje waar je het beste kunt overnachten is Phong Nha Redelijk. Je vindt er vooral basic accommodatie, maar de keuze is een stuk beter dan enkele jaar terug.

Een van de bekendste accommodaties is Easy Tiger Hostel en Nguyen Shack, omdat ze veel goede tours aanbieden.

Onze favorieten:

➜ Budget – Nguyen Shack – vanaf €10 per nacht
➜ Normaal – Phong Nha A Little Leaf Homestay – vanaf €20
➜ Luxe – Phong Nha Lake House Resort – vanaf €55

HOTELS CON DAO

De beste hotels in Con Dao

In totaal vind je hier 15 eilanden, maar alle accommodatie vind je op het grootste eiland: Con Dao. Aan accommodatie is hier geen gebrek. Alles is hier te boeken. Van low-budget hostelt tot luxe resorts.

Hoewel er wel veel accommodatie te vinden is, is de kwaliteit wat minder dan we van de rest van Vietnam ervaren hebben.

Onze favorieten:

➜ Budget – Kim Ngân Hotel – vanaf €20
➜ Normaal – Con Dao Camping – vanaf €40
➜ Luxe – Tan Son Nhat Resort – vanaf €60 per nacht

HOTELS MEKONG DELTA

De beste hotels in Mekong Delta

De Mekong Delta is een gigantische regio en het is een hele opgave om te bepalen waar je het beste kunt overnachten. Je hebt namelijk nogal wat opties. Niet alleen qua accommodatie, maar des te meer qua locatie.

Ons advies is om je te richten op een van de drie belangrijkste steden in de regio. Dit zijn Can Tho en Ben Tre. Er is ontzettend veel accommodatie te vinden in deze steden.

Onze favorieten in Can Tho:

➜ Budget – Thanh Ha Guesthouse – vanaf €12
➜ Normaal – Tigon home – vanaf €55

Onze favorieten in Ben Tre:

➜ Budget – Ben Tre Farm Stay – vanaf €15
➜ Normaal – Coco Farmstay – vanaf €30
➜ Luxe – Coco land homestay – vanaf €55

HOTELS PHU QUOC

De beste hotels in Phu Quoc

Door de groeiende populariteit zijn er dan ook zeer veel accommodaties te vinden op het eiland. Een paar van de meest luxe hotels in Vietnam vind je hier. Van kleine knusse bungalows tot aan grote luxe resorts, je kunt het allemaal boeken op Puh Quoc.

De meeste accommodaties zijn te vinden aan de westkant van het eiland. Hier zijn namelijk ook de meest bekende stranden van het eiland. De bekendste plekken om te overnachten zijn Duong Dong, Ong Lang Beach, Ganh Dau, Long Beach en Bai Sao.

Onze favorieten:

➜ Budget – Canary Bungalow – vanaf €20 per nacht
➜ Normaal – Phu Quoc Valley Sen Bungalow – vanaf €50 per nacht
➜ Luze – Camia Resort & Spa – vanaf €65 per nacht

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU