Hoofdmenu
reis expert header

Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Argentinië is een prachtig land. Een land met een wonderlijke natuur, sfeervolle steden en aardige locals. Argentinië is een groot en gevarieerd land. Het land beschikt over een duizelingwekkende veelzijdigheid door de bijzondere vorm van het land. Binnen een paar dagen kun je groene wetlands, besneeuwde bergtoppen, tropische stranden en kurkdroge plateaus bewonderen.

LOCAL ♥ –  Geen tijd of zin om alles zelf uit te zoeken en toch het maximale uit je reis halen? Neem een kijkje bij Local Hero Travel en stel samen met een lokale reisspecialist jouw ideale rondreis samen. Op maat en met een local touch, zodat je reis echt uniek is. Betaalbaar maatwerk voor de doe-het-zelf reiziger.

Waar je ook naar op zoek bent, of dat nu prachtige natuurgebieden zijn, de bijzondere steden of misschien wel het lekkere eten. De kans is groot dat je het in Argentinië vindt. Het is een fascinerend land. Sommige mensen zeggen dat Argentinië het meest ‘verwesterde‘ land in Zuid-Amerika is, maar als je goed kijkt heeft het eigenlijk een heel uniek karakter behouden.

Waarom moet je naar Argentinië

Omdat er zo ongelooflijk veel moois te zien is. Van de gigantische Iguazu Falls in het subtropische noorden tot de indrukwekkende Glaciar Perito Moreno in het zuiden. Argentinië is een paradijs voor natuurliefhebbers. Een aantal van de hoogste toppen van de Andes liggen hier. De woestijnen, enorme ijsvelden en de dorre steppen in Patagonië maken het een bijzonder veelzijdig land. En met Patagonië hebben we gelijk een van de mooiste Argentijnse gebieden besproken. Een wild sprookjesachtig landschap dat iedere reiziger weet te boeien.

Wat is er te zien

Een combinatie van alles. Argentinië is een land waar je een paar maanden kunt reizen zonder je een dag te vervelen. De indrukwekkende natuur, en die is echt indrukwekkend, is al aan bod gekomen. Maar ook de steden, de cultuur en de mensen maken een reis door Argentinië er een om nooit meer te vergeten. De locals laten je vanaf dag één welkom voelen in hun land. Je maakt vrienden voor het leven. En dat in een land dat qua bezienswaardigheden tot de mooiste van Zuid-Amerika behoort.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Reizen in Argentinië

Top Tips Argentinië

Dit is een van de bekendste landen in Zuid Amerika. Daardoor is het reizen best makkelijk. Op bijna elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker en zeker niet minder spannend. We hebben een aantal tips voor je.

  • Het land is 3.500 kilometer lang waardoor er verschillen in klimaat zitten. Pak niet alleen zomerkleding in.
  • Als je in Argentinië bent moet je eigenlijk altijd een Tango les nemen
  • Neem altijd een beetje cash mee. ATM’s zijn er overal en werken in 99% van de gevallen, raar just to be sure is het raadzaam om wat cash bij je te hebben.
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Essentiële reisinfo

Overnachten

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Argentinië is een prachtig land. Een land met een wonderlijke natuur, sfeervolle steden en aardige locals. Argentinië is een groot en gevarieerd land. Het land beschikt over een duizelingwekkende veelzijdigheid door de bijzondere vorm van het land. Binnen een paar dagen kun je groene wetlands, besneeuwde bergtoppen, tropische stranden en kurkdroge plateaus bewonderen.

Meer lezen over Argentinië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU