Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Argentinië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Argentinië is een prachtig land. Een land met een wonderlijke natuur, sfeervolle steden en aardige locals. Argentinië is een groot en gevarieerd land. Het land beschikt over een duizelingwekkende veelzijdigheid door de bijzondere vorm van het land. Binnen een paar dagen kun je groene wetlands, besneeuwde bergtoppen, tropische stranden en kurkdroge plateaus bewonderen. Waar je ook naar op zoek bent, of dat nu prachtige natuurgebieden zijn, de bijzondere steden of misschien wel het lekkere eten. De kans is groot dat je het in Argentinië vindt. Het is een fascinerend land. Sommige mensen zeggen dat Argentinië het meest 'verwesterde' land in Zuid-Amerika is, maar als je goed kijkt, heeft het eigenlijk een heel uniek karakter behouden.


  De nieuwste Argenitnië blogs

  Roadtrip door Argentinië

  Argentinië: het land van de tango, het Andes gebergte, Patagonië en natuurlijk onze koningin Maxima. Er zijn oneindig veel redenen te bedenken om dit land eens te bezoeken. Een geweldige manier om het land te ontdekken is een roadtrip door Argentinië. Wij delen de mooiste routes!

  Auto huren in Argentinië

  Argentinië is een schitterend land en tevens een behoorlijk groot land. Hoewel het openbaar vervoer goed werkt (al is het vrij prijzig), is het huren van een auto vaak een betere/leukere optie. De wegen zijn over het algemeen goed, ze rijden hier redelijk normaal (in tegenstelling tot andere landen) en je hebt meer vrijheid met een eigen auto. Check onze tips.

  10x doen in Argentinië

  Er is alles te zien en doen in dit Zuid-Amerikaanse land. We zouden dit lijstje ook ‘100x dingen om te doen in Argentinië‘ kunnen noemen, maar dat wordt waarschijnlijk iets te lang. Daarom houden we het bij de volgende tien bezienswaardigheden.

  Waarom moet je naar Argentinië

  Omdat er zo ongelooflijk veel moois te zien is. Van de gigantische Iguazu Falls in het subtropische noorden tot de indrukwekkende Glaciar Perito Moreno in het zuiden. Argentinië is een paradijs voor natuurliefhebbers.

  Een aantal van de hoogste toppen van de Andes liggen hier. De woestijnen, enorme ijsvelden en de dorre steppen in Patagonië maken het een bijzonder veelzijdig land. En met Patagonië hebben we gelijk een van de mooiste Argentijnse gebieden besproken. Een wild sprookjesachtig landschap dat iedere reiziger weet te boeien.

  Wat is er te zien

  Een combinatie van alles. Argentinië is een land waar je een paar maanden kunt reizen zonder je een dag te vervelen. De indrukwekkende natuur, en die is echt indrukwekkend, is al aan bod gekomen. Maar ook de steden, de cultuur en de mensen maken een reis door Argentinië er een om nooit meer te vergeten.

  De locals laten je vanaf dag één welkom voelen in hun land. Je maakt vrienden voor het leven. En dat in een land dat qua bezienswaardigheden tot de mooiste van Zuid-Amerika behoort.

  Handige Tips

  Dit is een van de bekendste landen in Zuid Amerika. Daardoor is het reizen best makkelijk. Op bijna elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker en zeker niet minder spannend. We hebben een aantal tips voor je.

  • Het land is 3.500 kilometer lang waardoor er verschillen in klimaat zitten. Pak niet alleen zomerkleding in.
  • Als je in Argentinië bent moet je eigenlijk altijd een Tango les nemen.
  • Neem altijd een beetje cash mee. ATM’s zijn er overal en werken in 99% van de gevallen, raar just to be sure is het raadzaam om wat cash bij je te hebben.
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

  Meer lezen over Argentinië?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU