Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Nationale Parken Thailand

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De natuur in Thailand is van ongekende schoonheid. Waar in Thailand je ook bent, je kijkt je ogen uit!  Het heeft honderden tropische eilanden, de mooiste bergen, prachtige rijstvelden, dichte jungle en sfeervolle stranden. Plekken waar je de natuur op z’n best kan bekijken zijn de schitterende nationale parken Thailand. Er zijn ruim 100 nationale parken waaronder 21 mariene parken. Elke park heeft zijn eigen identiteit met een ongekend mooie flora, fauna en wilde dieren. Echte natuurliefhebbers kunnen hier wandelen, mountainbiken, wilde dieren spotten en zelfs kamperen of duiken.

Nationale Parken Thailand

Of je nu op een strand wil ontspannen, bij een tropisch eiland wil duiken of in een van de nationale park wil wandelen. De natuur is overal overweldigend. Door het hele land liggen er vele nationale parken Thailand met ieder een unieke flora en fauna. Wees niet bang dat alle nationale parken hetzelfde zijn. Zo zie je in het Similan National Park een compleet andere natuur en omgeving dan in het Doi Inthanon National park. Hier vind je een overzicht van de mooiste en indrukwekkendste nationale parken.

Sai Yok National Park

Sai Yok National Park is een redelijk onbekend national park in Kanchanaburi. Het is de thuisbasis van kalkstenen bergen, watervallen, grotten en zeer zeldzame dieren. Er zijn tal van bezienswaardigheden, samen goed onderhouden paden waar je ook kunt fietsen. En het grootste voordeel; het hier nooit zo druk als Erawan.

Khao Sok National Park

Je hoort hier niets anders dan het kabbelende riviertje en de geluiden van krekels. Met een lunch gewikkeld in bananenbladeren trek je er met een gids op uit. Onderweg zie je nieuwsgierige aapjes en bijzondere vegetatie. Als je geluk heb spot je nog bijzondere vogels of reptielen.

Similan Eilanden

De Similan eilanden zijn bekend bij duikers over de hele wereld. De eilanden vormen samen het Similan Marine National Park. Het ligt zo’n 60 kilometer uit de kust in het zuidwesten van Thailand. De eilanden zijn onder water net zo mooi als boven water. Regenwouden en hagelwitte stranden boven water worden afgewisseld met koraalriffen en bijzondere vissen onder water.

Khao Yai National Park

Khao Yai National Park ligt in het dik beboste Phanom Dangkrek gebergte. Het is het eerste Nationale Park van Thailand en tevens één van de meest populaire. In het park vind verschillende (wilde) dieren, een overvloed aan watervallen en mogelijkheden tot mooie wandeltochten. Het is niet voor niets dat Khao Yai National Park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon is een schitterend national park in het noorden van Thailand, vlak bij Chiang Mai. Het Doi Inthanon National Park herbergt naast indrukwekkende trekkings, watervallen en twee stoepa’s ter eren van de koning en koningin ook de hoogste berg van Thailand. De Doi Inthanon is zo’n 2.500 meter hoog waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende regio.

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU