Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Natuur China

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 november, 2022

China staat niet meteen bekend als een land me schitterende natuur. Als je mensen vraagt bekende highlights van China op te noemen zal daar waarschijnlijk geen natuur in voorkomen. Zonde want de natuur China is één van de mooiste in Azië! Het land bestaat niet uit alleen maar oude keizersteden en metropolen waar neon reclameborden branden en het leven 24/7 door gaat.

Als je de steden achter laat wordt de mensenmassa dunner en dunner. Het magische landschap hier wordt gedomineerd door  groene rijstvelden, mistige heuvels en overblijfselen van de oude Zijderoute en de magistrale bergen van Tibet.

Natuur China

De natuur China herbergt nationale parken en sfeervolle dorpjes gelegen in graslandschappen of valleien.  Het land telt honderden nationale parken en steeds meer reizigers weten de natuur China beter te vinden. Wat opvalt in de natuur China zijn de bergen, met de beroemde Himalaya, maar ook de vele rijstvelden zijn bijzonder.

Je moet soms wat moeite doen om op de mooiste plekjes te komen, maar ze zijn het allemaal meer dan waard. De natuur herbergt naast een breed scala aan planten ook veel dieren met de Bengaalse tijger als de bekendste. Check onderstaande items en laat je verrassen door een prachtige en veelzijdige natuur in China.

Li River National Park

Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yangshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

Mt. Huashan

Voor de actieve reiziger die van een avontuurtje houdt is een bezoek aan Mt. Huashan een optie. Dit is een berg in China, vlak bij de stad Xi’an waar je ook het Terracotta leger vindt. Hoewel het zeker niet de hoogste berg is (de top is 2.155 meter) is het wel één van de meest bijzondere bergen in China.

Huangshan

Huang Shan wordt ook wel de Yellow Mountains genoemd. Het ligt in het oosten van China en is één van de grootste bezienswaardigheden van het land. Men zegt dat als je eenmaal de toppen van Huang Shan hebt gezien je nooit meer een andere berg wil beklimmen. Hoewel dat misschien wat overdreven is, is het uitzicht hier wel spectaculair!

Yunnan

Een wereld van verschil met de rest van China. Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de tropische regenwouden in het zuiden of het beklimmen van met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen.

Zhangjiajie National Park

Wie fan is van Avatar, en dan met name de vliegende bergen van Pandora mag het Zhangjiajie National Park absoluut niet missen. Het park ligt in het noordwesten van Hunan en bestaat uit een mystiek landschap van zand- en kalkstenen rotsen die voor een adembenemend en spectaculair uitzicht zorgen. Met meer dan 3.000 rotsen die vaak in de mist verscholen liggen is dit een must-see in China!

Jiuzhaigou National Park

Eén van de mooiste natuurgebieden in China vindt je in het Jiǔzhàigōu National Park in de Sichuan provincie. Jaarlijks trekken meer dan twee miljoen mensen hier heen om zich te verwonderen over de bizar blauwe meren, de gigantische watervallen, groene bossen en besneeuwde bergtoppen.

[/vc_column][/vc_row]

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU