Stranden Myanmar

Met meer dan 2.000 kilometer aan onaangetaste hagelwitte stranden is Myanmar in de race om één van de nieuwe populaire strand vakantie landen te worden. Eerlijk toegegeven, het heeft niet de typische tropische stranden als Maleisië of Indonesië maar de stranden Myanmar zijn een oase van rust en zijn bijna allemaal nog ongerept.

Myanmar ligt aan de Golf van Bengalen en de Andaman Zee. De meeste van de stranden Myanmar blinken uit in ongekende schoonheid. De stranden Myanmar zijn nog niet volgebouwd met resorts en fancy boulevards.

Wacht echter niet te lang met het bezoeken van de stranden in Myanmar. Sinds de opening van het land verwelkomen steeds meer stranden toeristen wat meer ontwikkeling met zich meebrengt.

Stranden Myanmar

Het mooiste strand is Ngapali Beach waar het witte zand wordt vergezeld door palmbomen en prachtig helder water. Verder noord van Ngapali vind je onontdekte stranden en tropische eilandjes.

Hieronder een overzicht van de mooiste stranden Myanmar. Verwacht geen party stranden zoals je die in Thailand hebt. De stranden Myanmar zijn vooralsnog rustig en op Ngapali Beach na is het zelfs in het hoogseizoen niet al te druk.

Er komen steeds meer badplaatsen in Myanmar dus hou deze pagina goed in de gaten voor updates!

Ngapali Beach

In het land waar je mobiele telefoon het niet doet, internet langzamer is dan de bus en ATM’s ver te zoeken zijn moet je af en toe ontspannen. En er is bijna gen betere plek om dat te doen dan op Ngapali Beach! DE strandbestemming van Myanmar.

Ngwe Saung Beach

Ngwe Saung is een wit zandstrand op zo’n 6 uur rijden van Yangon. Het is misschien niet het mooiste strand van Azië, het is wel de meest ideale plek om je even terug te trekken vanuit het drukke Yangon.

Chaung Tha

Op zes uur rijden ten westen van Yangon vindt je Chaung Tha Beach. Dit strand in Myanmar komt het dichts in de buurt van een party-beach. Locals komen hier in het weekend om te relaxen. Het is niet te vergelijken met Ngapali Beach, maar als je wil ontsnappen aan de drukte is Chaung Tha zeker een beste optie.

Kanthaya Beach

Met meer dan 2.000 kilometer aan kust langs de Golf van Bengalen en Andaman Zee zijn er veel stranden te bezoeken. De stranden van Myanmar zijn nog grotendeels onontdekt en ongerept. Zo ook Kanthaya Beach. Dit strand wordt ook wel ‘Pleasant Beach’ genoemd is een strand dat uitblinkt in schoonheid.

Maungmagan Beach

Maungmagan Beach is zeker niet het bekendste strand in Myanmar. Het is wel één van de mooiste, en misschien nog wel belangrijker; het is één van de meest ongerepte stranden in Myanmar. Het wordt ook wel aangeduid als Maung Ma Kan en ligt op zo’n 12 kilometer van het bekendere Dawei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven