Beste reistijd Zuid-Korea

Zuid-Korea is niet te vergelijken met landen als Thailand of Indonesië. In de eerste plaats vanwege de cultuur en de mensen maar ook omdat Zuid-Korea niet in Zuid-Azië ligt. De beste reistijd Zuid-Korea ligt dan ook wat anders. Met een beetje fantasie zou je het weer zelfs kunnen vergelijken met dat in Nederland!

Beste reistijd Zuid-Korea

Je gaat niet naar Zuid-Korea om aan het strand te liggen. De meeste mensen komen hier vanwege de prachtige natuur en eeuwenoude cultuur. En hoewel het weer je daar geen zon voor nodig hebt is het wel zo lekker om goed weer te hebben tijdens je verblijf in dit fascinerende land. Je kunt het klimaat van Zuid-Korea indelen in vier seizoenen.

De beste reistijd Zuid-Korea zijn de maanden juni tot en met november waarbij in juli veel regen valt.

De beste reistijd van Zuid-Korea is afhankelijk van de vier seizoenen. De winter, herfst, lente en zomer. Deze seizoenen lopen bijna identiek aan die van in Nederland en België. Er is geen specifiek regenseizoen zoals we dat kennen in Thailand of Vietnam maar de winters (december tot en met februari) kunnen behoorlijk koud worden.

Je kunt zelfs wintersporten in Zuid-Korea. Het land organiseert niet voor niets de Olympische Winterspelen in 2018. De zomers (juni tot en met augustus) kunnen echter behoorlijk heet worden met temperaturen boven de 30 graden.

Beste reistijd Zuid-Korea

De beste reistijd Zuid-Korea

Hoogseizoen

Cheju Island, Zuid-KOrea BST
Juni tot en met september

In de maanden juni tot en met september kan het behoorlijk warm worden in Zuid-Korea. Het is echter niet alleen warm. In deze maanden juli en augustus valt namelijk ook de meeste regen.

Tussenseizoen

Beste reistijd Zuid Korea
Mei en met oktober

De lente in mei zorgt er voor dat de bloesems gaan bloeien en dat zorgt voor mooie plaatjes. Voor vele is mei de beste reismaand. In de herfst veranderd de natuur in roodbruine tinten wat ook erg populair is.

Laagseizoen

Beste reistijd Zuid-Korea
November tot en met april

Voor wie op zoek is naar sneeuw en wintersport zijn dit wellicht de beste maanden om naar Zuid-Korea te komen. Anders is het namelijk behoorlijk koud. Er valt sneeuw en de temperatuur neemt behoorlijk af.

De wintermaanden

De winter kan behoorlijk koud worden met temperaturen onder nul. De wintermaanden zijn echter wel de grootste maanden van het jaar. De wintermaanden, of het laagseizoen, loopt van november tot en met april en zijn geschikt om te skiën of om museums te bezoeken.

Wandelen in natuurparken of eilanden bezoeken is wat minder geschikt in deze tijd. Houd rekening met een koude en harde wind.

TIP ♥ – in de maanden maart tot en met mei bloeien de bekende kersenbloesems.

De herfst en lente

De herfst en lente zijn eigenlijk de beste of leukste maanden om Zuid-Korea te bezoeken. Veel zien de herfst en lente ook als de beste reistijd Zuid-Korea. Van maart tot mei staan de kersenbloesems in bloei, iets wat je gezien moet hebben in Zuid-Korea.

In de herfst, van september tot november, is het nog steeds aangenaam warm en niet onbelangrijk; zonnig en droog.

TIP ♥ – je hebt dan de meeste kans op een blauwe lucht en de schitterende natuur is nog in volle bloei.

De zomermaanden

In de zomermaanden, juni tot en met september, heb je de aangenaamste temperaturen van rond de 25°C en uitschieters boven de 30°C. het kan dus behoorlijk warm worden. Het zijn echter ook de maanden dat er de meeste regen valt.

In juli valt veruit de meeste regen en in het zuiden wordt het iets warmer dan in het noorden. Ondanks de regen zijn dit wel goede maanden om Zuid-Korea te bezoeken. In mei tot en met september heb je meer kans op tropische stormen en tyfoons.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat veel Zuid-Koreanen zelf vakantie vieren in de zomermaanden. Hierdoor wordt het niet alleen drukker maar ook een  stuk duurder.

Scroll naar boven