Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Cambodja is een van de leukste en meest diverse landen in Zuidoost-Azië en biedt veel meer dan alleen de Angkor tempels. Maar wat is nu het beste hotel in Cambodja? Of die van Phnom Penh, Sihanoukville, Siem Reap etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Cambodja. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Cambodja op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

PHNOM PENH
SIEM REAP
SIHANOUKVILLE
KEP
KOH RONG SAMLOEM

HOTELS PHNOM PENH

De beste hotels in Phnom Penh

Veel mensen zien Phnom Penh alleen als doorreisstad, terwijl dit een van de leukste steden in Zuidoost-Azië is. De stad voelt eerder als een groot dorp dan als een hoofdstad, heeft toffe bezienswaardigheden, leuke restaurants en hippe bars. Het is bovendien de plek waar de meeste reizigers arriveren of vertrekken dus je ontmoet ook nog eens veel reizigers.

De meeste hotels in Cambodja vind je hier en er zijn een aantal wijken te onderscheiden waar je het beste kunt overnachten. Voor de beste uitzichten overnacht je aan de Mekong rivier. Ook BKK1, in dit geval niet Bangkok, is een leuke wijk om te overnachten in het zuiden van de stad.

Wij slapen zelf altijd in het centrum van de stad. Grof gezegd alles rondom het Royal Palace. Onze favorieten:

➜ Budget – Mad Monkey Hostel
➜ Normaal – TAO Riverside Residence
➜ Luxe –  Plantation Urban Resort & Spa

HOTELS SIEM REAP

De beste hotels in Siem Reap

Siem Reap is de bekendste stad van Cambodja. Ooit een stoffig dorp, maar sinds de ontdekking van de wereldberoemde Angkor tempels in 1860, wordt deze stad steeds populairder. Oud en stoffig is het zeker niet meer. Siem Reap is veranderd naar een hippe, bruisende stad met een goed uitgaansleven, tal van restaurants, activiteiten en bars. Het is geen wonder dat een paar van de beste hotels in Cambodja hier staan.

Siem Reap is geen grote stad. Zolang je in het centrum overnacht zit je altijd goed. Omdat de stad de laatste jaren zo enorm is gegroeid zijn er echter wel een aantal opties en wijken. De leukste plek om te overnachten is Old French Quarter (Pub Street Area). Dit is het centrum van de stad. Ook de wijk rondom de Wat Bo tempel is erg leuk terwijl Sok San Road dé plek is voor backpackers.

Onze favorieten:

➜ Budget – Onederz Siem Reap
➜ Normaal – Home Indochine D’angkor
➜ Luxe –  FCC Angkor by Avani

HOTELS SIHANOUKVILLE

De beste hotels in Sihanoukville

Sihanoukville, ooit een van de leukste steden van het land, is vandaag de dag helaas niet meer dan een grauwe, lelijke resortstad vol Russen en Chinezen. Dat klinkt wat negatief, maar het is helaas de realiteit. De overheid heeft een groot deel van dit gebied overgelaten aan investeerders die helaas weinig interesse hebben in authenticiteit en cultuur.

Alle charme is hier verdwenen en mijn advies is om Sihanoukville te laten voor wat het is. Wil je er toch heen gaan, overnacht dan in de Don Bosco Hotel School en investeer in de toekomst van de jeugd in plaats van rijke buitenlanders te spekken.

Onze favorieten:

➜ Budget – Don Bosco Hotel School
➜ Normaal – Sahaa Beach Resort
➜ Luxe –  Sea Breeze Resort

HOTELS KEP

De beste hotels in Kep

Als je Sihanoukville liever over slaat, maar toch van het strand wilt genieten, is Kep een geweldige optie. Dit is een van de bekendste badplaatsen van het land, maar in tegenstelling tot Sihanoukville heeft het de charme van een kleine stad behouden. Kep is een laid-back, sfeervol stadje waar je komt om te relaxen en het échte Cambodjaanse leven te ervaren.

Qua overnachten heb je best veel keus in Kep. De meeste hotels vind je rondom Keo Beach. Hier vind je ook de meeste bars, restaurants en touroperators. Het is daarom handig om hier in de buurt te overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget – him Vouch Iay Bungalow
➜ Normaal – Le Logis de Kep
➜ Luxe –  Sabbay Kep

HOTELS KOH RONG SAMLOEM

De beste hotels in Koh Ron Samloem

Koh Rong Samloem is het mooiste eiland van Cambodja. Iedereen die wil genieten van zon, zee, strand en een echte island vibe zou hier moeten komen. Het ligt net voor de kust van Sihanoukville en is een ontspannende bestemming met een prachtig landschap. Ongerepte witte stranden, helder turquoise zeewater en een tropische jungle.

Daarnaast vind je hier een paar van de mooiste hotels in Cambodja. De meeste liggen allemaal aan de hagelwitte zandstranden van het eiland en bieden directe toegang tot het strand en de mooiste zonsondergangen die je je kunt voorstellen.

Onze favorieten:

➜ Budget – Onederz Koh Rong Sanloem
➜ Normaal – SunBoo Beach Bungalows
➜ Luxe –  Tube Resort

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU