Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Als je op reis gaat zal je er ook ergens moeten overnachten. Gelukkig is er qua accommodatie genoeg mogelijkheden om te overnachten Cambodja. Je kan slapen in mega resorts aan het strand of budget guesthouses, overnachten kan in alle soorten en maten. Je hebt de mogelijkheid om accommodatie online te boeken maar eigenlijk is er overal wel plek. Hieronder een overzicht van beste opties qua overnachten Cambodja. We hebben onderscheid gemaakt tussen hotels, hostels en guesthouses.

Overnachten Cambodja

Cambodja staat al langer op de radar van reizigers waardoor het land genoeg mogelijkheden heeft als het aan komt op overnachten Cambodja. Reizigers die op zoek zijn naar luxe kunnen terecht in de meest prachtige resorts maar backpackers die met een kleiner budget reizen kunnen prima accommodatie vinden voor minder dan €5 per nacht.

Wat je precies kwijt bent voor overnachten Cambodja is dan ook geheel afhankelijk van je eigen wensen.

Wat wij wel aan reizen mee geven is om de eerste nacht na aankomst te boeken. Je hebt dan vaak een lange reis achter de rug en zeker ’s avonds is het dan een hele klus om geschikte accommodatie te vinden.

Als je je eerste nacht wilt boeken kan je kijken van booking.com.

Hotel Cambodja

Iedereen verblijft wel eens in een hotel. De kosten van een hotel in Cambodja kunnen namelijk behoorlijk variëren. Veel mensen denken bij hotels gelijk aan dure resorts maar je hebt hotels van €20 tot €1.000.

Een hotel biedt vaak net wat meer faciliteiten en comfort dan een hostel of guesthouse. Iedereen kan dus verblijven in hotels en dat is soms wel eens lekker. Als je maanden in lowbudget accommodatie geslapen hebt is de luxe van een hotel wel wenselijk. Daarnaast liggen de prijzen van hotels in Cambodja nog altijd lager dan de prijzen voor een hotel in Europa.

Ben je op zoek naar een hotel en boek je liever van te voren? Kijk dan eens op Booking.com. Hier vindt je genoeg opties als het aankomt op overnachten Cambodja.

Koh Rong Samloem

Hostel Cambodja

Als mensen aan backpacken denken komt het wordt hostel automatisch mee. Prijzen zijn laag, de geboden faciliteiten (meestal) goed en het grootste voordeel; je ontmoet er veel andere reizigers.

Daarnaast zitten er door het hele land genoeg hostels. Reden om ver van te voren te boeken is er dus niet. De prijzen van hostels liggen vaak gelijk. Bij de één vind je net wat betere bedden terwijl de ander weer een iets schoner toilet heeft.

Prijzen ontlopen elkaar niet veel. Wil je toch van te voren boeken (om bijv. zeker te zijn van een plekje in een leuk hostel) dan raden we aan om te kijken op Booking.com. Hier staan genoeg opties. Prijzen van een hostel variëren.

Je kan voor een hostel €5 per nacht betalen maar op bekendere plekken ook zomaar €10-€20. De gemiddelde prijs van een hostel in Cambodja light tussen de €5 en de €10.

Guesthouse

Een guesthouse is niet de eerste vorm van overnachten waar reizigers vaak aan denken. En dat is zonde want een guesthouse is vaak een hele ervaring. Het is een huis waar je slaapt, vaak van een local, waardoor je makkelijk in contact komt met de échte cultuur. Vaak weten locals meer dan de beste reisgidsen!

Kosten van een guesthouse zijn afhankelijk van de plek en je wensen. Bij bekendere highlights betaal je altijd meer dan onbekendere regio’s. Het verschil tussen hoog-en laagseizoen speelt daarbij ook een rol.

Je kan er van uit gaan dat een guesthouse bijna altijd de goedkoopste vorm is van overnachten Cambodja. Vaak betaal je ook niet meer dan €7,50. Booking.com is een bekende website waar je eenvoudig guesthouses kunt boeken.

Meer lezen over Cambodja?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU