Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Laos

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 28 juli, 2020

Als je op reis gaat naar Laos zal je ook moeten overnachten. Gelukkig is er accommodatie genoeg in Laos. Het heeft een goede mix tussen hotels en hostels. Of je nu in de bergen rondom Luang Prabang slaapt of langs het water bij de 4.000 Islands. Het is allemaal prachtig. Je kan er voor kiezen om het overnachten Laos van te voren te regelen door online accommodatie te boeken. Het leuke van reizen is echter de vrijheid om te gaan en te staan waar wil! Hieronder vind je tips over het boeken van goede accommodatie zoals hostels, hotels en guesthouses.

Overnachten Laos

Het vinden van accommodatie is niet heel lastig. Zeker in landen als Laos vindt je bijna altijd wel geschikte plekken voor het overnachten. Onderschat het nut van goede nachtrust echter niet. Als je rondreist door Laos en veel onderweg bent is goede accommodatie op zijn tijd wel lekker.

Niet iedereen zal altijd in lowbudget accommodatie verblijven. Gelukkig heb je voor het overnachten Laos veel opties. Je kan overnachten in prachte resorts of vier sterren hotels voor €200 per nacht. Als je budget wat krapper is kan je ook makkelijk voor minder dan €5 per nacht slapen.

Kosten zijn altijd afhankelijk van je eigen wensen. Wees niet bang dat je ’s nachts niks kan vinden. De steden in Laos zijn niet bijzonder groot dus je hoeft geen uren te zoeken. Daarnaast zit er (zeker op populaire plekken) meer dan genoeg accommodatie.

Azië Expert Reisgids

Reisgids Beginplaatje
Zoek jij hulp bij het voorbereiden van jouw backpack reis? Check dan onze Azië Expert Reisgids deze staat vol met routes, handige tips voor onderweg en meer dan 25 zeer uitgebreide routes door de populairste landen in Azië!

Daarnaast krijg je nog eens extra 7 GRATIS e-Guidse vol leuke en handige tips over het reizen in Azië. En als top een GRATIS eBook vol tips ter voorbereiding van je reis.

En deze bundel van routes, eBook en e-Guides is nu in de aanbieding!

Hostel Laos

Het hostel is waarschijnlijk de populairste optie onder reizigers. Niet alleen omdat de prijzen gunstig zijn maar vooral vanwege het feit dat je er snel en makkelijk andere reizigers ontmoet. Veel (solo) reizigers verblijven namelijk in hostels.

Hierdoor kom je snel andere mensen tegen. Naast het feit dat het een ideale ontmoetingsplaats is, is het ook qua prijs voordelig. Prijzen van hostels liggen (bijna) altijd lager dan die van hotels en vaak zijn de faciliteiten goed.

Het voordeel van het overnachten in hostels is ook dat je bijna niet van te voren hoeft te boeken. Overal zitten meerdere hostels en er zal altijd wel een plek vrij zijn. Prijzen van hostels kunnen variëren. Je kan €15 voor per nacht betalen in Luang Prabang maar ook minder dan €5 ergens in een onbekende plek. Gemiddeld betaal je voor een hostel in Laos zo’n €5 tot €10.

TIP ♥ – de beste hostel deals vind je op Booking.com.

Vang Vieng

Hotel Laos

Iedereen verblijft wel eens in een hotel tijdens zijn of haar reis door Azië. De luxe die een hotel biedt is soms wel eens hard nodig. De faciliteiten in een hotel zijn vaak net iets beter dan in een hostel (niet altijd overigens).

Ook de hotels kunnen variëren in prijs en soms wordt accommodatie ‘hotel’ genoemd terwijl dat ook een hostel zijn kunnen zijn. Je hebt hotels van €10 per nacht maar ook van €300 per nacht.

Als je net wat meer luxe zoekt kan een hotel een prima uitkomst zijn. Voor hotels geldt hetzelfde als hostels. Het is in principe niet nodig om van te voren te boeken (tenzij je in een exclusief resort wil zitten) maar in het hoogseizoen (op bekende plekken) kan het geen kwaad.

Guesthouse Laos

Het guesthouse is vaak de grote onbekende als het aankomst op overnachten Laos. Dat is jammer want het overnachten in guesthouses is een unieke ervaring. We bedoelen dan wel échte guesthouses, dus waar je bij locals thuis slaapt.

Het leuke hieraan is ook dat je makkelijk in contact komt met de lokale bevolking. En die weten meer dan de beste reisgids. Je hebt ook hostels of hotels die onder de naam guesthouse opereren, dit is echter niet wat we bedoelen.

Guesthouses zijn vaak wat goedkoper dan hostels hoewel je ook vrij prijzige guesthouse hebt. Daarnaast is de prijs afhankelijk van het seizoen en de regio. Gemiddeld betaal je zo’n €5 voor een guesthouse.

TIP ♥ – de beste deals vind je op Booking.com.

Meer lezen over Laos?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU