Hotel Laos

Laos is een van de tofste landen in Zuidoost-Azië. Het land heeft een sfeervolle steden, indrukwekkende natuur, de sfeer is fantastisch en je kunt er en voordelig overnachten in goede ho(s)tels. Wij hebben er een fantastische tijd gehad. Wil jij ook naar Laos en ben je op zoek naar goede hotels? Wij hebben onze favoriete hotels in Laos voor je op een rij gezet.

VIENTIANE
LUANG PRABANG
VANG VIENG
DON DET
HUAY XAI
NONG KHIAW

HOTELS VIENTIANE

De beste hotels in Vientiane

Vientiane is een van de meest relaxte hoofdsteden in Zuidoost-Azië. Hoewel veel reizigers gelijk doorreizen naar bekende steden als Luang Prabang en Vang Vieng is Vientiane ook de moeite waard. De stad heeft mooie bezienswaardigheden en ligt op een mooie plek aan de Mekong rivier.

Een groot voordeel van de stad is dat je hier de meeste hotels in Laos vindt. De keuze is enorm en het kan best lastig zijn om de juiste locatie te achterhalen. Ban Anou is een van de populairste wijken om te overnachten in Vientiane. Dit omdat je de meeste bezienswaardigheden hier vindt.

Onze favorieten:

➜ Budget – SYRI Guesthouse – vanaf €25
➜ Normaal – Salana Boutique Hotel – vanaf €55
➜ Luxe – Crown Plaza – €75

HOTELS PRABANG

De beste hotels in Luang Prabang

Luang Prabang is een van de bekendste steden van Laos. Iedereen die naar Laos reist, komt vroeg of laat in deze stad. Logisch, want het is een geweldige plek. Ee typisch Zuidoost-Aziatische stad met een gemoedelijke sfeer, eeuwenoude tempels, gezellige cafés en bars, touroperators en leuke markten. Daarnaast is er in de omgeving ontzettend veel te doen.

Veel van de beste hotels in laos vind je in Luang Prabang (en Vang Vieng). Deze stad wordt dan ook vaak gebruikt als uitvalsbasis voor het noorden van Laos. Er is hier voor iedereen wel iets te boeken. Van low-budget hostels tot de mooiste resorts midden in de bergen.

Onze favorieten:

➜ Budget – Little Freedom Friendlys Place – vanaf €15
➜ Normaal – My Dream Boutique Resort – vanaf €50
➜ Luxe – Mekong Riverview Hotel – €75

HOTELS VANG VIENG

De beste hotels in Vang Vieng

Vang Vieng is een van de leukste steden in Laos. Het stond lang bekend vanwege het tuben en hoewel dat nog steeds kan, is het een stuk minder dan voorheen. Reizigers komen nu naar Vang Vieng om te genieten van de oogstrelende natuur en magische zonsondergangen.

Er zijn heel wat hotels en hostels in Vang Vieng, variërend van budget hostels voor een paar euro per nacht tot de meest luxe resorts aan het water. Probeer te overnachten aan de Nam Song rivier. Dit is veruit de beste plek om te overnachten in Vang Vieng.

Onze favorieten:

➜ Budget – Riverside Boutique Resort
➜ Normaal – Simon Riverside Hotel
➜ Luxe – Vangvieng Rock Backpacker Hostel

HOTELS DON DET

De beste hotels in Don Det (Si Phan Don)

Hoewel Laos geen stranden heeft, heeft het wel een strandbestemming. De eilanden van Si Phan Don vormen al jaren een van de populairste bestemmingen van het land. De eilandjes liggen in de Mekong rivier en zijn een geweldige plek om even gas terug te nemen van je reis door Laos.

Qua accommodatie heb je genoeg keus op Si Phan Don. Don Khong en Don Det zijn de eilanden met de meeste accommodatie. Hier vind je mooi hotels en budget hostels. Er zijn ook wat luxere resorts. Als je hier wilt overnachten dien je van tevoren te reserveren.

Onze favorieten:

➜ Budget – Golden Hotel Don Det -vanaf €20
➜ Normaal – BABA Guesthouse – vanaf €60

HOTELS HUAY XAI

De beste hotels in Huay Xai

Huay Xai is een klein, rustig stadje in het noorden van Laos tegen de grens van Thailand. Het ligt ingeklemd tussen de bergketens en wordt gescheiden van Thailand door de Mekong Delta, de machtige rivier die dwars door Zuidoost-Azië stroomt. Het is een populaire plek om de grens over te steken vanuit Chiang Rai naar Laos.

Heel veel hotels vind je er niet, maar de laatste jaren is er steeds meer ontwikkeling qua accommdoaties. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te overnachten aan de Thaise kant van de grens waar iets meer hotels te vinden zijn.

Onze favorieten:

➜ Budget – Little Hostel – vanaf €5
➜ Normaal – Baanfai Guesthouse (Thailand) – vanaf €25
➜ Luxe – Fortune Riverview Hotel Chiang Khong (Thailand) – vanaf €75

HOTELS VANG VIENG

De beste hotels in Nong Khiaw

Nong Khiaw is een klein dorp aan de Nam Ou rivier op zo’n 140 kilometer ten noorden van Luang Prabang. Het is een echte off-the-beaten track bestemming waar behalve de prachtige ongerepte natuur, vrij weinig te vinden is.

Je vindt hier zeker niet de beste hotels in Laos, maar het is allemaal voldoende om de nacht door te brengen. Hou rekening met budget accommodaties en als je de keuze hebt, slaap dan langs de Nam Ou rivier.

Onze favorieten:

➜ Budget – Arthith Guesthouse – vanaf €15
➜ Normaal – Mandala Ou Resort – vanaf €25
➜ Luxe – Nong Kiau Riverside – vanaf €25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven