Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Java

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Samen met Bali is Java een van de meest toeristische eilanden van Indonesië. Laat je hier echter niet door afschrikken, want op Java kun je prima genieten van de traditionele Indonesische cultuur. Daarnaast zijn er zowel grote steden als een prachtige natuur. Er is dus voor ieder wat wils op het mooie eiland Java!

Als je naar Indonesië reist is de kans vrij groot dat je ook op Java komt. Lees daarom deze pagina goed door. We leren je op deze pagina het volgende over dit prachtige eiland;

Java

Java is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië met 143 miljoen inwoners op 132.000 vierkante kilometer. Een groot deel van deze mensen woont in de hoofdstad Jakarta. Ook de regering van het land heeft haar zetel in deze stad. Er wonen diverse bevolkingsgroepen op het eiland Java.

TIP ♥ – download de app TIKET.COM. Hiermee kun je makkelijk trein- en vliegtickets kopen

De meerderheid van de inwoners is moslim. Op Java wordt overwegend Bahasa Indonesia gesproken. Dit is een taal die zwaar is beïnvloed door de vroegere overheersers van het land, namelijk: Portugal, Nederland en Groot-Brittannië. Doordat de bevolking zo divers is wordt er echter ook Balinees, Javaans en andere dialecten gesproken.

Java

De natuur op Java is schitterend

Te doen op Java

Java is een gigantisch eiland en er is ontzettend veel te zien! Om alles te beschrijven is bijna niet te doen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met de mooiste en leukste bezienswaardigheden in Java.

Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië is dus erg belangrijk voor het land. In 1613 viel de stad in Nederlandse handen en werd het omgedoopt tot Batavia. De VOC bouwde de stad uit met forten en andere gebouwen. Pas na de onafhankelijk van het land werd de stad omgedoopt in Djakarta.

Vandaag de dag is er erg veel moois te zien in de stad. Vooral het Medan Merdeka plein is een bezoek waard wanneer je in Jakarta bent. Dit plein staat symbool voor de onafhankelijkheid van het land. Veel regeringsgebouwen liggen aan dit plein en ook het Nationale Monument en het Nationale Museum liggen hier.

Istiqlal moskee

Aan de oostzijde van het Medan Merdeka plein staat een van de grootste moskeeën ter wereld. De Istiqlal moskee. Deze moskee werd in 1978 afgerond na een bouw van meer dan 17 jaar. Vandaag de dag kunnen er 120.000 mensen tegelijk samenkomen in het gebouw, waarmee het de op 3 na grootste moskee van de wereld is. De Istiqlal moskee is zeker een bezoek waard wanneer je Jakarta bezoekt.

TIP ♥ – voor meer info over Jakarta kun je kijken op onze aparte pagina over Jakarta

Jakarta

Jakarta is niet de mooiste stad in Azië maar wel een interessante 

Pangandaran

Pangandaran Beach is een geweldige strandbestemming. Je kunt op het strand namelijk allerlei activiteiten ondernemen. Natuurlijk kun je heerlijk gaan relaxen en zonnen maar je kunt ook kiezen voor wat meer avontuur.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan surfen, fietsen, duiken of jetskiën. Daarnaast is het strand van Pangandaran prima geschikt om te gaan vissen. Veel surfers komen speciaal naar Pangandaran Beach voor de golven en het gunstige klimaat. Wanneer het druk is moet je dus wel even oppassen voor de voorbij scherende fanatieke surfers.

Tip

In plaats van de bus of trein hebben wij vanuit Pangandaran een auto met chauffeur gehuurd die ons in 4 dagen van Pangandaran naar Yogyakarta bracht. We deelde de kosten (€40 p.p) met z’n 4e en het was en van de leukste trips ooit!

Pangandaran

Jakarta is niet de mooiste stad in Azië maar wel een interessante 

Yogyakarta

Yogyakarta is een van de leukste steden van het land. Yogyakarta is vooral bekend als het culturele hart van Indonesië. er zijn hier namelijk nog veel oude tradities en gewoonten die behouden zijn. Yogyakarta heeft zoveel moois te bieden dat het de laatste jaren is uitgegroeid tot een populaire bestemming onder toeristen.

Wij vonden Yogyakarta een van de leukste steden in Indonesië. Het barst er van de restaurantjes, leuke markten, interessante highlights, sfeervolle straatjes en aardige mensen. Dit is zo’n typische zo’n stad waar je één of twee dagen plant en uiteindelijk langer blijft.

TIP ♥ – voor meer info over Yogyakarta kun je kijken op onze aparte pagina over Yogyakarta

Yogyakarta

Jakarta is niet de mooiste stad in Azië maar wel een interessante 

Bromo en Merapi

Op Java liggen twee van de meeste actieve vulkanen van de hele wereld. De Bromo vulkaan is hiervan de bekendste. De vulkaan wordt elk jaar door vele reizigers bezocht. Het is namelijk prachtig om vanaf de rand van de vulkaan naar de ondergaande zon te kijken.

De Merapi is een andere vulkaan op het eiland Java. De Merapi is voortdurend actief en spuwt geregeld rook en lava uit. Opvallend is dat er rond de vulkaan zeer veel mensen wonen. De grond is namelijk erg vruchtbaar waardoor sommige Javanen zelfs op de vulkaan zelf wonen.

Je kunt onder de begeleiding van een gids een geweldige wandeling maken langs de kleine dorpjes onder de vulkaan en over de vulkaan zelf.

De Gunung Merapi is de meest actieve vulkaan van het land

Bromo vulkaan

Borobudur

Wat de Angkor Wat voor Cambodja is, is de Borobudur voor Indonesië. De Borobudur tempel ligt 40 kilometer ten noordwesten van de stad Yogyakarta in midden Java. De Borobudur is een immens bouwwerk dat opdoemt uit een de groene rijstvelden en omliggende bossen.

Prambanan

Wanneer je Java bezoekt is Prambanan een absolute must-see. Het tempelcomplex van Prambanan is een van de grootste van het land. Het complex bestaat uit maar liefst 237 tempels, waarvan het overgrote deel al in de 9e eeuw is gebouwd.

Borobudur

De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld

Karimunjawa

De Karimunjawa eilanden liggen in de Javaanse Zee. Slechts 5 van de 27 eilanden zijn bewoond. Het bijzondere is dat het vlak bij Java ligt maar toch zo weinig bezocht wordt. Karimunjawa is zo’n plek waar een verdwaalde buffel op een voetbalveld staat te grazen, waar locals overdag slapen en waar je de hele dag aan het strand kunt relaxen. Meer info vind je hier.

TIP ♥ – overdag is er geen stroom op het eiland. Stroom heb je alleen tussen 18:00 uur en 6:00 uur.

Beste reistijd

Omdat Java bijna op de evenaar ligt, heerst er een overwegend tropisch klimaat. Dit betekent dat de temperatuur het hele jaar door vrij constant is. De gemiddelde temperatuur is 30 graden Celsius.

Van november tot en met april heerst op Java de regenperiode. De beste reistijd om Java te bezoeken is de periode van mei tot en met oktober. Het is dan niet te warm en bovendien droog.

Beste reistijd Java

Locatie Java

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!