7 leuke dingen om te doen in Nepal

Nepal is een van de minder bezochte landen in Zuid-Azië. Tot de dag van vandaag kiezen reizigers sneller voor Sri Lanka, India of China. Nepal heeft iets mysterieus en alleen de échte cultuurliefhebber of outdoor reiziger reist naar dit land. Gek, want er is genoeg te zien en doen in Nepal. Wij hebben een lijstje gemaakt met de leukste dingen om te doen in Nepal.

Deze dingen ‘moet’ je zeker doen in Nepal

Nepal is hét paradijs voor outdoorliefhebbers, maar dat betekent niet dat er verder niets te doen is. Het mist de stranden van bijvoorbeeld de Malediven of de easy-going lifestyle van Indonesië, maar dat maakt Moeder Natuur meer dan goed.

#1 Ga naar de geboorteplaats van Buddha

We beginnen niet met een outdoor activiteit, maar met een van de bekendste plekken van het land. Iedereen die zich verdiept heeft in het boeddhisme weet dat Boeddha, ook wel Prins Siddhartha Gautama, geboren is in Nepal. In Lumbini om precies te zijn.

Of je nu iets met het boeddhisme hebt of niet, het is een bijzondere plek om te bezoeken. Het is de laatste jaren opgeknapt en toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Peace Park kun je kloosters bezoeken.

TIP ♥ – lees hier meer over Lumbini

Lumbini
Een van de beste dingen om te doen in Nepal; de geboorteplaats van Boeddha bezoeken

#2 Neushoorns spotten

Bij het spotten van neushoorns denk je wellicht eerder aan het Krugerpark in Zuid-Afrika. Tock kun je in Nepal ook neushoorns spotten. Dit kan in het Chitwan National Park, grenzend aan India. Hier leven nog neushoorns in het wild.

Ze doen in dit park veel aan het behoud van deze bedreigde dieren. Zo is er een zeer succesvol broed programma en worden alle dieren gemonitord. Een safari in Chitwan is een van de leukste dingen om te doen in Nepal. Naast neushoorns kun je hier ook olifanten, herten en krokodillen zien. Er leven zelfs tijgers, maar de kans dat je die ziet is klein.

TIP ♥ – meer over Chitwan lees je hier

Doen in Nepal
Neushoorn in Chitwan

#3 Wildwater raften

Als je écht iets actiefs wil doen in Nepal dan is wildwater raften wel wat voor jou. Nepal behoort tot de beste bestemmingen ter wereld om te raften. De vele lange rivieren die door het prachtige berglandschap stromen, met veel kleine en grote stroomversnellingen, vormen de perfecte omgeving om te raften.

Je kunt werkelijk overal raften in het land. Je kunt dagtrips boeken vanuit Kathmandu (Bhote Kosi of Trisuli Rivers) of Pokhara (Upper Seti). Tours vertrekken bijna elke dag en iedereen kan meedoen. Ongeacht ervaring.

TIP ♥ – je kunt ook meerdaagse raft-experiences boeken

raften in Nepal
Raften op Bhote Koshi

#4 Paragliden boven Pokhara

Het kan nog een treetje gekker! Degene die geen hoogtevrees hebben kunnen namelijk paragliden boven Pokhara. Pokhara is een bekende stad in Nepal en staat bij bijna iedereen op de to-do list. Dat komt vooral door het meer.

Het is dé plek voor outdoorliefhebbers. Door de bergen en het water kun je hier mountainbiken, de Annapurna Base Camp en Annapurna Circuit lopen, kajakken, zonnen, hiken en dus ook paragliden. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar als je iets unieks wil doen in Nepal is dit zeker een van de leukste dingen!

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Bekijk onze pagina over Pokhara

Paragliden boven Pokhara

#5 Tempels kijken in Kathmandu

Als je niet zo van de sporten bent zijn er gelukkig ook genoeg andere dingen te doen in Nepal. Kathmandu is de bekendste stad van het land. Iedereen begint hier zijn of haar reis. De stad staat vol met culturele en historische bezienswaardigheden.

Overigens vind je niet alleen mooie tempels in Kathmandu. Je vindt hier ook de bekende Kathmandu-vallei. In deze vallei vind je maar liefst zeven UNESCO-sites: de Kathmandu Square, Durbar Square, Patan en Bhaktapur, de stoepa’s Swayambhunath en Boudhanath en de hindoetempels van Pashupatinath en Changu Narayan.

TIP ♥ – meer lees je op de pagina over Kathmandu.

Kathmandu
Uitzicht in Kahtmandu

#6 Mountainbiken

Als je de tempels in Kathmandu en de vallei hebt gezien kun je weer wat actiefs doen in Nepal. Er zijn ontzettend veel plekken waar je kunt mountainbiken. Samen met Nieuw-Zeeland behoort het tot de beste landen om te mountainbiken.

Bekende plekken om te fietsen zijn onder andere Shivapuri National Park of Bungamati en Chapagaun, bekend om hun schoonheid en gangbare trails. Een andere populaire tocht met de mountainbike is van Kathmandu naar Nargakot en weer terug. Genoeg te doen dus!

mountainbiken in nepal
Mountainbiken in een schitterende omgeving

#7 Bergbeklimmen

Ain’t no mountain high enough! Als er één nummer van toepassing is in Nepal dan is dat het wel. Het is geen geheim dat je in Nepal goed bergen kunt beklimmen. Met de Himalaya’s in de achtertuin is er nogal wat keuze.

Nepal is de thuisbasis van acht van ’s werelds hoogste bergen: Everest (8.848 m), Kanchenjunga (8.586 m), Lhotse (8.516 m), Makalu (8.481 m), Cho Oyu (8.201 m), Dhaulagiri (8.167 m), Manaslu (8.156 m) en Annapurna I (8.091 m).

Nu is het niet zo dat je zomaar even deze bergen beklimt. Ten eerste moet je hier een ervaren klimmer voor zijn en ten tweede moet je je spaarrekening plunderen om deze toppen überhaupt te bereiken. Gelukkig zijn er met het Annapurna Circuit of het Langtang Trekking ook trekkings voor beginners!

Trekking Lantang
Sjoerd bij de Langtang Trekking

    Meer lezen over 7 leuke dingen om te doen in Nepal?

2 gedachten over “7 leuke dingen om te doen in Nepal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven