Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

India is nog steeds een van ‘s werelds minst dure landen. Met een normaal budget India kom je een heel eind. Wat je uitgeeft hangt natuurlijk af van wat je zelf doet en waar je slaapt of eet. Buiten de toeristische resorts zoals in Kerala en Goa, kun je met een budget van slechts €20 per dag. Dat is als je het lokale eten eet, verblijft in de goedkoopste hostels en niet te veel reist, maar in werkelijkheid geven reizigers op zijn minst het dubbele uit.

Er zijn altijd heel wat vragen over het budget India. het is lastig in te schatten hoeveel je precies uit gaat geven omdat iedereen een andere reisstijl hanteert. Op deze pagina hopen we je meer inzicht te geven over het budget India.

Dagbudget India

Een budget India van €20 per dag is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Dat is echt alleen voor de low-budget reizigers. Het is realistischer om een budget India van €30 tot €50 per dag aan te houden. Dan slaap je in een eigen kamer, eet je in normale restaurants en heb je ook het geld om bezienswaardigheden te bezoeken, wat te drinken en om rond te reizen.

Reken voor je budget India op minimaal €40 p.p per dag

Met 5.000 (€65) per dag kun je verblijven in luxere hotels, eten in de beste restaurants en reizen in eerste klas treinen of auto’s met chauffeur. Hoewel het mogelijk is om heel comfortabel in India te reizen, kun je met een krap budget India ook grote delen van het land zien.

Kosten per persoon per dag

Budget India

Wat kost het reizen?

Dat is afhankelijk van je eigen wensen. Een budget India kun je zo gek maken als je zelf wil. Backpackers kunnen voor €20 tot €25 per dag prima rond komen, maar er zijn ook reizigers die makkelijk meer dan €100 per dag uitgeven.

Het grootste deel van je budget geef je uit aan vervoer en overnachten en vervoer aangezien de afstanden redelijk groot zijn. Hieronder een overzicht van wat wij betaalde aan overnachten, eten en drinken en vervoer.

Accommodatie

Budget accommodatie is prima betaalbaar in India. Goedkope tweepersoonskamers beginnen vanaf ongeveer 400 Roepie, zo’n €5,50 per nacht, en dat is heel goedkoop. Dan heb je uiteraard alleen een bed en als je geluk hebt een nachtkastje.

Als je wat meer luxe wil kom je snel uit bij hotels. Een tweepersoonskamer in een hotel gaat richting de 1.500 roepie per nacht, ongeveer €20. Alles duurder dan €25 per nacht is luxe.

TIP ♥ – zorg dat je altijd genoeg cash mee neemt. Het kan voorkomen dat pinautomaten niet werken.

Eten en drinken

Een standaard maaltijd in een goedkoop restaurant kost niet meer dan 350 roepie (± €5). Als je je eten haalt op straat (street food) bij een eet kraampje betaal je zelfs nog minder. Als je een iets luxer restaurant op zoekt, of voor westerse maaltijden kiest, betaal je al snel zo’n €10 per gerecht.

Drinken, bijvoorbeeld water of fris, koop je in supermarktjes voor minder dan €0,30.

Budget India

Vervoer

De lange afstanden kunnen spotgoedkoop zijn als je je focust op de lokale, non-airco treinen en bussen. Je zit dan voor een euro al uren in de bus of trein. In praktijk zijn er echter maar weinig mensen die het echte lokale vervoer kiezen.

Als je bijvoorbeeld kiest voor de supersnelle inter-city diensten ben je al snel veel meer kwijt. De 200 kilometer lange trip van Delhi naar de Taj Mahal kost in de 1e klasse maar 100 roepie (€1,35), terwijl de tweede klasse al 850 roepie kost, zo’n  €11.

Indiase Roepie

In India betalen ze met de Indiase Roepie (RS). Munten zijn verkrijgbaar in  1,  2,  5 en 10 roepie, briefjes zijn er in 5, 10, 20, 50, 100, 500 en 1.000. De laatste is alleen handig als je grote rekeningen moet betalen. In het dagelijkse leven wordt een briefje van 1.000 bijna niet gebruikt omdat niemand er van terug heeft.

Koersen wisselen echter vrij rap. Op www.xe.com kun je makkelijk en snel de actuele koers bekijken. Neem daarnaast altijd een creditcard mee! Dit is handig voor het betalen van eventuele hotels of vliegtickets.

Het maakt het online boeken van tickets of ho(s)tels ontzettend eenvoudig en je bent dan ook nog eens automatisch verzekerd.

Pinnen

In India kun je op de meeste plekken pinnen. Pinnen is ook beter dan geld wisselen bij het vliegveld of in een wisselkantoor. Hier krijg je vaak geen eerlijke prijs voor je geld. Let er wel op dat je pinpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Op kleinere plekken kan je niet altijd pinnen dus zorg er voor dat je een beetje cash geld bij je hebt. Let er ook op dat je bij elke transactie een bepaald bedrag betaald. Check dit even voor je gaat pinnen.

Meer lezen over India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU