Colombia

Colombia is een interessante mix van van cultuur en ruige natuur maar ook een laid-back sfeer die je bijna nergens anders tegen komt. Het indrukwekkende landschap en de vriendelijke mensen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Colombia is een veelzijdig land. In een dag kun je besneeuwde gletsjers bezoeken en relaxen aan een tropisch strand. Colombia stond lang negatief in het nieuws door drugs en ontvoeringen, maar die tijd is voorbij. Het is namelijk meer een mix van eeuwenoude ruïnes, oude stadjes met koloniale gebouwen tot moderne steden met een bruisend nachtleven. Vergeet de vooroordelen en laat je verrassen door deze toegankelijke fascinerende bestemming.


De nieuwste Colombia blogs

Route door Colombia in 3 weken

10 maart 2017 stapte we in het vliegtuig richting Colombia. In iets meer dan drie weken tijd wilde we door het land reizen waar we al zo veel over hadden gehoord. Colombia wordt vaak bestempeld als onveilig en onreisbaar, maar dat wilde we met eigen ogen zien. Ik kan je nu vertellen dat dat allemaal overdreven verhalen zijn.

3 dagen in Bogota

Bogota is vaak de eerste stad die reizigers zien als zo Colombia bezoeken. De meeste reizigers reizen gelijk weer door en zien vrij weinig van de stad. Zonde, want het is een onwijs leuke stad! Wij verbleven er drie dagen en we delen graag onze ervaringen en de dingen die we gedaan hebben in die 3 dagen in Bogota.

6 redenen om Tayrona te bezoeken

Colombia is een van onze favoriete landen in Zuid-Amerika. Het is nog niet zo toeristisch, de mensen zijn ongekend vriendelijk en er is heel veel te zien. Een van die bijzondere plekken is Tayrona National Park. Een indrukwekkend nationaal park in het noorden van het land.

Waarom Colombia

Colombia is de laatste jaren een bekende trekpleister voor reizigers in Zuid-Amerika. Ondanks de veertien jaar lange burgeroorlog en reputatie van geweld, heeft een betere veiligheid geleid tot een toename van het toerisme. Toeristen zijn nu in staat dit paradijs van beboste bergen, palmstranden en prachtige koloniale steden verkennen.

Of je nu Amazone-regenwoud verkent, de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada beklimt of de tropische eilanden van San Andrés en Providencia ontdekt. Hier kan het allemaal!

Wat is er te zien

Colombia heeft een hoop bekende bezienswaardigheden zoals de Ciudad Perdida hikeMedellin en El Cocuy National Park. Maar er is nog veel meer te zien. Zo heb je oude koloniale steden, outdoor activiteiten die elke avonturier weet te boeien, tropische stranden waar je heerlijk kunt relaxen en het Amazone regenwoud wat genoeg vermaakt biedt voor elke reiziger.

Kortom, met het indrukwekkende landschap en unieke cultuur weet het iedere reiziger te boeien.

Top Tips Colombia

Colombia laat een roerige tijd achter zich. Door de toenemende veiligheid wordt het land steeds beter toegankelijk en bereisbaar. Het is nog niet zo makkelijk reizen als in Thailand of Peru, maar dat maakt het reizen hier juist zo avontuurlijk! Een aantal tips:

  • Dat het veiliger is, betekent niet dat het ook overal veilig is. Guerrilla activiteiten zijn er nog steeds in afgelegen delen van het land, zeker in de jungle – het paradijs voor drugs runners. Wees hier alert.
  • Busreizen, zeker lange afstanden, kosten zomaar tussen de $50 en $100. Vliegen is daardoor soms goedkoper. Check dus regelmatig binnenlandse vluchten.
  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
  • Ze spreken hier bijna geen Engels. Leer een woordje Spaans of neem een ‘point-it‘ boekje mee.

2 gedachten over “Colombia”

  1. Wat een waanzinnig mooi land. Ontzettend genoten van onze reis door dit pareltje. Heel erg bedankt voor jullie tips en tricks. Blijft zo door gaan.

    Groeten,
    Flip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven