Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Colombia is een interessante mix van van cultuur en ruige natuur maar ook een laid-back sfeer die je bijna nergens anders tegen komt. Het indrukwekkende landschap en de vriendelijke mensen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Colombia is een veelzijdig land. In een dag kun je besneeuwde gletsjers bezoeken en relaxen aan een tropisch strand. Colombia stond lang negatief in het nieuws door drugs en ontvoeringen, maar die tijd is voorbij. Het is namelijk meer een mix van eeuwenoude ruïnes, oude stadjes met koloniale gebouwen tot moderne steden met een bruisend nachtleven. Vergeet de vooroordelen en laat je verrassen door deze toegankelijke fascinerende bestemming.


  De nieuwste Colombia blogs

  Route door Colombia in 3 weken

  10 maart 2017 stapte we in het vliegtuig richting Colombia. In iets meer dan drie weken tijd wilde we door het land reizen waar we al zo veel over hadden gehoord. Colombia wordt vaak bestempeld als onveilig en onreisbaar, maar dat wilde we met eigen ogen zien. Ik kan je nu vertellen dat dat allemaal overdreven verhalen zijn.

  3 dagen in Bogota

  Bogota is vaak de eerste stad die reizigers zien als zo Colombia bezoeken. De meeste reizigers reizen gelijk weer door en zien vrij weinig van de stad. Zonde, want het is een onwijs leuke stad! Wij verbleven er drie dagen en we delen graag onze ervaringen en de dingen die we gedaan hebben in die 3 dagen in Bogota.

  6 redenen om Tayrona te bezoeken

  Colombia is een van onze favoriete landen in Zuid-Amerika. Het is nog niet zo toeristisch, de mensen zijn ongekend vriendelijk en er is heel veel te zien. Een van die bijzondere plekken is Tayrona National Park. Een indrukwekkend nationaal park in het noorden van het land.

  Waarom Colombia

  Colombia is de laatste jaren een bekende trekpleister voor reizigers in Zuid-Amerika. Ondanks de veertien jaar lange burgeroorlog en reputatie van geweld, heeft een betere veiligheid geleid tot een toename van het toerisme. Toeristen zijn nu in staat dit paradijs van beboste bergen, palmstranden en prachtige koloniale steden verkennen.

  Of je nu Amazone-regenwoud verkent, de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada beklimt of de tropische eilanden van San Andrés en Providencia ontdekt. Hier kan het allemaal!

  Wat is er te zien

  Colombia heeft een hoop bekende bezienswaardigheden zoals de Ciudad Perdida hikeMedellin en El Cocuy National Park. Maar er is nog veel meer te zien. Zo heb je oude koloniale steden, outdoor activiteiten die elke avonturier weet te boeien, tropische stranden waar je heerlijk kunt relaxen en het Amazone regenwoud wat genoeg vermaakt biedt voor elke reiziger.

  Kortom, met het indrukwekkende landschap en unieke cultuur weet het iedere reiziger te boeien.

  Top Tips Colombia

  Colombia laat een roerige tijd achter zich. Door de toenemende veiligheid wordt het land steeds beter toegankelijk en bereisbaar. Het is nog niet zo makkelijk reizen als in Thailand of Peru, maar dat maakt het reizen hier juist zo avontuurlijk! Een aantal tips:

  • Dat het veiliger is, betekent niet dat het ook overal veilig is. Guerrilla activiteiten zijn er nog steeds in afgelegen delen van het land, zeker in de jungle – het paradijs voor drugs runners. Wees hier alert.
  • Busreizen, zeker lange afstanden, kosten zomaar tussen de $50 en $100. Vliegen is daardoor soms goedkoper. Check dus regelmatig binnenlandse vluchten.
  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
  • Ze spreken hier bijna geen Engels. Leer een woordje Spaans of neem een ‘point-it‘ boekje mee.

  Meer lezen over Colombia?

  2 comments

  1. Anoniem

   Visitor Rating: 5 Stars

  2. Anoniem

   Visitor Rating: 5 Stars

  3. Anoniem

   Visitor Rating: 4 Stars

  4. Anoniem

   Visitor Rating: 4 Stars

  5. Anoniem

   Visitor Rating: 4 Stars

  6. Flip

   Wat een waanzinnig mooi land. Ontzettend genoten van onze reis door dit pareltje. Heel erg bedankt voor jullie tips en tricks. Blijft zo door gaan.

   Groeten,
   Flip

   1. Sjoerd

    Gaan we doen Flip. Dank voor de mooie woorden!

    Groeten,
    Sjoerd

  7. Anoniem

   Visitor Rating: 5 Stars

  8. Sjoerd lagraauw

   Visitor Rating: 5 Stars

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU