Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Colombia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 1 juli, 2020

Colombia is een interessante mix van van cultuur en ruige natuur maar ook een laid-back sfeer die je bijna nergens anders tegen komt. Het indrukwekkende landschap en de vriendelijke mensen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Colombia is een veelzijdig land. In een dag kun je besneeuwde gletsjers bezoeken en relaxen aan een tropisch strand.

TIP ♥ –  een retourtje Bogota  nu voor €481

Colombia stond lang negatief in het nieuws door drugs en ontvoeringen maar die tijd is voorbij. Het is namelijk meer een mix van eeuwenoude ruïnes, oude stadjes met koloniale gebouwen tot moderne steden met een bruisend nachtleven.

Vergeet de vooroordelen en laat je verrassen door deze toegankelijke fascinerende bestemming.

Waarom Colombia

Colombia is de laatste jaren een bekende trekpleister voor reizigers in Zuid-Amerika. Ondanks de viertien jaar lange burgeroorlog en reputatie van geweld, heeft een betere veiligheid geleid tot een toename van het toerisme. Toeristen zijn nu in staat dit paradijs van beboste bergen, palmstranden en prachtige koloniale steden verkennen.

Of je nu Amazone-regenwoud verkent, de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada beklimt of de tropische eilanden van San Andrés en Providencia ontdekt. Hier kan het allemaal!

Wat is er te zien

Colombia heeft een hoop bekende bezienswaardigheden zoals de Ciudad Perdida hike, Medellin en El Cocuy National Park. Maar er is nog veel meer te zien. Zo heb je oude koloniale steden, outdoor activiteiten die elke avonturier weet te boeien, tropische stranden waar je heerlijk kunt relaxen en het Amazone regenwoud wat genoeg vermaakt biedt voor elke reiziger. Kortom, met het indrukwekkende landschap en unieke cultuur weet het iedere reiziger te boeien.

Reisgids Colombia

Ga jij binnenkort naar Colombia? Wijn hebben onze route door Colombia van dag tot dag uitgewerkt in onze eigen reisgids. Inclusief alle kosten en highlights. Handig als je naar Colombia gaat.

Meer weten?  Bekijk de reisgids hier

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Veiligheid

Top Tips Colombia

Colombia laat een roerige tijd achter zich. Door de toenemende veiligheid wordt het land steeds beter toegankelijk en bereisbaar. Het is nog niet zo makkelijk reizen als in Thailand of Peru maar dat maakt het reizen hier juist zo avontuurlijk! Een aantal tips:

 • Dat het veiliger is, betekent niet dat het ook overal veilig is. Guerrilla activiteiten zijn er nog steeds in afgelegen delen van het land, zeker in de jungle – het paradijs voor drugs runners. Wees hier alert.
 • Busreizen, zeker lange afstanden, kosten zomaar tussen de $50 en $100. Vliegen is daardoor soms goedkoper. Check dus regelmatig binnenlandse vluchten.
 • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
 • Ze spreken hier bijna geen Engels. Leer een woordje Spaans of neem een ‘point-it‘ boekje mee.

Backpacken

Essentiële reisinfo

Meer lezen over Colombia?

2 comments

 1. Flip

  Wat een waanzinnig mooi land. Ontzettend genoten van onze reis door dit pareltje. Heel erg bedankt voor jullie tips en tricks. Blijft zo door gaan.

  Groeten,
  Flip

  1. Sjoerd

   Gaan we doen Flip. Dank voor de mooie woorden!

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU