Hotel Maleisië

Wij komen al jaren in Maleisië en hebben ondertussen heel wat hotels en hostels gezien. Maar wat is nu het beste hotel in Maleisië? Of die van Kuala Lumpur, Georgetown etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Maleisië. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Maleisië op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

KUALA LUMPURCAMERON HIGHLANDSPERHENTIANSLANGKAWI

HOTELS KUALA LUMPUR

De beste hotels in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een gigantische stad. Er wonen hier al bijna 2 miljoen mensen en Maleisië ontvangt jaarlijks ook nog eens 25 miljoen reizigers die vaak allemaal beginnen in de hoofdstad van het land. Je kunt wel stellen dat het hier druk is.

Qua accommodatie is er dan ook geen gebrek. Je vindt hier werkelijk van alles. Low-budget hostels, hotels, resorts, B&B’s, guesthouses en homestays. Het kan allemaal. En tevens voor ieder budget.

Ik raad je aan om in China Town te overnachten. Dit is een van de leukere wijken met veel bezienswaardigheden. Bukit Bintang is de andere populaire wijk, met de bekende night market.

Wij slapen zelf altijd in de buurt van China Town. Onze favorieten:

➜ Budget – Iron Inn (vanaf €5)
➜ Normaal – Swiss Inn (vanaf €25)
➜ Normaal – Kitez Hotel & Bunkz (vanaf €30)
➜ Luxe – Yelloduck Rooms (vanaf €55)

HOTELS CAMERON HIGHLANDS

De beste hotels in Cameron Highlands

Een van de mooiste regio’s van het land vind je bij de Cameron Highlands. De heuvels hier liggen bezaaid met theevelden en dat levert prachtige uitzichten op. Je kunt hier makkelijk een week verblijven en dus is het goed om te weten wat de beste accommodaties zijn.

Tanah Rata is het belangrijkste dorp in de regio. Bijna alle reizigers verblijven hier om vanaf hier de omgeving te verkennen. In Tanah Rata vind je dan ook de meeste accommodatie. In principe is vooraf reserveren niet nodig, tenzij je graag in een specifiek hotel of hostel wil verblijven in het hoogseizoen.

Wij verbleven in Hillview Inn, net buiten het centrum. Een prima hotel, maar niet super. Andere goede opties:

➜ Budget – Traveller Bunker Hostel 1 (vanaf €10)
➜ Normaal – Moonriver Lodge (vanaf €35)
➜ Luxe – The Lakehouse Cameron Highlands (vanaf €165)

HOTELS PERHENTIAN ISLANDS

De beste hotels in Perhentian Islands

De Perhentian Islands zijn de belangrijkste strandbestemming in Maleisië. Als je van het strand wil genieten, is dit the place to be. Dat betekent ook dat je hier heel veel accommodatie vindt. Alle accommodatie op de eilanden bieden een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Er zijn veel accommodaties beschikbaar, maar de beste vind je op Long Beach en Coral Bay. Je komt met de boot vaak aan op Coral Bay, maar de meeste backpackers verblijven op Long Beach. Coral Bay is een iets rustiger strand.

Dit zijn onze favorieten:

➜ Budget – Orang Hutan Camping (vanaf €20)
➜ Normaal – The Barat Perhentian (vanaf €65)
➜ Luxe – Alunan Resort (vanaf €135)

HOTELS LANGKAWI

De beste hotels in Langkawi

Langkawi is net als de Perhentian Islands een prachtige strandbestemming, maar in tegenstelling tot de Perhentians is hier wat meer te doen (vind ik). Qua accommodatie is er ook geen gebrek. Er is accommodatie te vinden voor alle budgetniveaus, variërend van hostels tot luxe resorts.

Er zijn twee locaties die je aan moet houden als je op zoek gaat naar accommodatie: Pantai Cenang, de meest gekozen plek voor backpackers, en Pantai Tengah,  meer voor degene die van rust houden.

Dit zijn onze favorieten:

➜ Budget – Bed Attitude Hostel Cenang (vanaf €10)
➜ Normaal – Bamboo Cottage Langkaw (vanaf €45)
➜ Luxe – Meritus Pelangi Beach Resort And Spa (vanaf €101)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven