Als je in Thailand bent ontkom je niet aan Bangkok. Het wordt ook wel de hoofdstad van Zuidoost-Azië genoemd. Ten eerste omdat alle internationale vluchten landen in Bangkok. Ten tweede omdat bijna alle tours en routes hier beginnen. Dit is met recht ‘de backpackers hoofdstad’ van Azië en misschien wel van de wereld. Als je door Khao San Road loopt, snap je direct waarom.

Er is zo veel over deze stad te vertellen dat we een aparte website kunnen opzetten! Met deze tips begint jouw trip door Bangkok sowieso goed!

Bangkok | You hate it or love it

Het is een stad waar je van moet houden. Niet iedereen vindt Bangkok zo leuk als wij het vinden. Het aantal keren dat wij in Bangkok zijn geweest kunnen we al niet eens meer tellen. Wij houden van de stad. En dat hoor je meer mensen zeggen. Maar waarom eigenlijk? Dat hopen we zo goed mogelijk uit te leggen 🙂

Ten eerste; het eten is heerlijk! Het maakt niet uit waar je gaat eten of wat. Je wordt altijd verrast. In positieve zin van het woord. Daarnaast is de sfeer geweldig! Eerlijk is eerlijk; je moet door de chaos, de oplichters en de massa’s toeristen heen kunnen kijken.

Als je dat eenmaal door hebt, is het een schitterende stad met skybars, cafe’s, restaurantjes, gekke TukTuk-ritjes en vriendelijke locals.

Onze eerste keer

De eerste keer dat wij in Bangkok aankwamen moesten we ook even twee keer nadenken of we hier wel wilden blijven. Maar als je hier een aantal dagen bent begin je de stad steeds meer te waarderen. Al is het alleen maar vanwege de goede doorreis mogelijkheden.

Maar er is veel meer. De mooie tempels, de gezelligheid, de leuke accommodaties en de vele activiteiten die je hier kunt doen. We definitely love it.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

Wat te doen in Bangkok? 15 tips

Dat veel toeristen richting Bangkok reizen heeft te maken met het feit dat Bangkok enorm veel bezienswaardigheden heeft. Het is een bekend rijtje bezienswaardigheden, maar dit rijtje is niet voor niet zo bekend.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Bangkok.

#1 Verken de tempels van Bangkok

Deze stad heeft enorm veel tempels om te bezichtigen. Zoals bekend speelt het Boeddhisme een belangrijke rol in het leven van de Thai. Er worden dan ook tot op de dag van vandaag nog Boeddhistische tempels bijgebouwd.

Tempels worden in Thailand ook wel ‘Wat‘ genoemd. De meeste tempels worden gekenmerkt doordat ze mooi versierd zijn en door de gouden accenten die meteen opvallen.

De Wat Pho

Een van de bekendste, oudste en meteen de grootste in heel Thailand, is de tempel met de Liggende Boeddha, ook wel de ‘Wat Pho’ genoemd. Wat Pho is de oudste en grootste tempel (Wat) in de stad en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha-beelden. Dit is meer dan ieder andere tempel in het land.

Daarnaast is hier ook het grootste Boeddha-beeld te vinden: de liggende Boeddha (Phra Buddhasaiyas of de Reclining Buddha.

TIP ♥ – Lees meer over de Wat Pho

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho
De Wat Arun

Het is een cliché om te zeggen dat het een van de mooiste tempels in Bangkok is. Er zijn er namelijk nogal wat. Maar samen met de Wat Preah Keaw is dit zeker de mooiste tempel. Het ligt tegenover de Wat Pho aan de Chao Phraya rivier.

Tijdens zonsondergang is de tempel extra mooi! Je kunt de Wat Arun ook beklimmen. Op de top heb je uitzicht op de Grand Palace en Wat Pho.

TIP ♥ – Lees meer over de Wat Arun

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho
Wat Phra Kaew of Koninklijk Paleis

De Tempel van de Emerald Buddha, of de Wat Phra Kaew is de belangrijkste trekpleister binnen het Koninklijk Paleis. Een highlight binnen een highlight. Hoewel het overal en altijd wordt aangeduid als tempel is het in werkelijkheid een Koninklijke kapel.

Deze verwarring is niet geheel onterecht aangezien de Wat Phra Kaew alle kenmerken heeft van een tempel. Hoewel de tempel de Tempel van de Emerald Buddha heet, is de boeddha gemaakt van groene nefriet.

TIP ♥ – Lees meer over de Wat Phra Kaew

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho
Wat Saket

Bij de Wat Saket kun je de gouden Chedi of ‘Phu Khao Thong’ bezoeken, ook wel de The Golden Mountain genoemd. Je moet wel eerst 300 treden beklimmen. Binnen in de tempel vind je een 58 meter grote chedi. De tempel organiseert ook een jaarlijkse tempelbeurs in november, die een week duurt tijdens Loy Krathong.

De heuvel wat deze tempel op staat is overigens geen natuurlijke heuvel. Het is door mensen aangelegd. Aan het einde van de 18e eeuw fungeerde dit als crematorium van Bangkok en de dumpplaats van ongeveer 60.000 slachtoffers van de pest. Bizar!

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho
Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis is de meest bekende trekpleister van Bangkok. Onder de Thaise bewoners heet het ook wel Phra Borom Maha Ratcha Wang. Een woord wat bij scrabble waarschijnlijk driedubbele woordwaarde oplevert.

Gelukkig spreken de meeste TukTuk drivers Engels en wordt het overal aangeduid als Grand Palace. Het Grand Palace Bangkok is een prachtig bouwwerk, en één van de populairste bezienswaardigheden van Thailand.

TIP ♥ – Lees meer over het Koninklijk Paleis

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho
Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#2 Bezoek de drijvende markt

De stad ligt aan de Chao Phraya rivier. Hierdoor lopen er ook vele kleine kanalen door de stad, ook wel Khlong. De stad werd vroeger ook wel het ‘Venetië van Azië’ genoemd.

Helaas worden door de aanhoudende overstromingen en behoefte aan bouwruimte steeds meer van deze kanalen dicht gegooid. Op veel van deze kanalen zijn er de Drijvende Markten, ook wel de Floating Market.

Zorg dat je de goede tour boekt. Er zijn meerdere markten. Damnoen Saduak Market en Amphawa Market zijn de bekendste.

Hoewel het erg commercieel is geworden en het nut van de Drijvende Markten enigszins is verdwenen, zijn de Drijvende Markten absoluut het bezoeken waard.  Je vaart op een klein bootje door de Khlongs en de Thaise mensen varen met hun bootjes heen en weer bomvol met allerlei leuke producten.

TIP ♥ – een tour kost je zo’n €20 per persoon.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#3 Proef het lekkere eten in Chinatown

Chinatown heb je niet alleen in China, maar ook in Bangkok. Dit is een van de vele bekende attracties en de beste plek voor mensen die van lakker eten houden. Na zonsondergang verandert deze plek in een walhalla voor liefhebbers van lekker eten.

Ze noemen het ook wel Yaowarat. Het is een gezellig drukke regio met vele kleine straatjes, winkels, Chinese tempels, marktkramen, eetkraampjes en met goud versierde voorgevels. Dit maakt Chinatown tot een ware trekpleister.

Overdag is het niet minder druk, aangezien hordes shoppers neerstrijken op deze 1 kilometer lange straat en de aangrenzende Charoenkrung Road. De vele marktkraampjes, goudwinkels en restaurants in de straat maken van Chinatown een ervaring om niet te missen.

Als je hier komt tijdens grote festivals, zoals Chinese Nieuwjaar, weet je niet wat je meemaakt. Samen met de Weekend Market is dit een van de leukste plekjes in Bangkok.

Chinatown is opgezet in 1782 toen er veel Chinese werkers in Bangkok waren om aan de stad te werken. Naast veel kraampjes vind je ook de ‘Wat Trimit’ tempel. Deze tempel herbergt een vijf meter hoge gouden Boeddha.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#4 Shop till you drop op de Chatuchakmarkt (Weekend Market)

De Chatuchakmarkt is met geen andere markt te vergelijken. Deze markt wordt beschouwd als een van de grootste markten ter wereld. Onder de Thaise mensen is deze markt ook wel bekend als de ‘JJ’ markt, dit omdat het dicht bij de JJ Mall ligt.

De markt heeft zo’n 8.000 stalletjes. ‘Shopaholics’ kunnen zich hier dan ook helemaal uitleven. Echte shoppers zijn het erover eens dat bijna alles hier te koop is, hoewel niet alles tegen de beste prijs (wat veel mensen wel denken).

Als je een weekend in Bangkok hebt, maak dan een stop op de Chatuchak Weekend Market en je zult niet teleurgesteld worden.

TIP ♥ – Vraag of ze een kaartje of plattegrond hebben. Het is zo groot dat je makkelijk verdwaald

De Chatuchakmarkt wordt ook wel de Weekend Market genoemd omdat deze markt op vrijdag, zaterdag en zondag is. De markt wordt elke week bezocht door zo’n 300.000 mensen! Dit zijn net zo veel mensen als er in de stad Utrecht wonen. Op de markt zelf vind je vele lokale producten als kunst, levende dieren, boeken, kleding etc. Openingstijden zijn;

 • Vrijdag – 18:00 uur tot 24:00 uur
 • Zaterdag en zondag – 09:00 uur tot 18:00 uur
Afdingen

Chatuchak Weekendmarkt is de perfecte plek voor koopjesjagers. Als je je onderhandelingsvaardigheden wil testen moet her hier zijn. Afdingen is een soort sport geworden en op alles is af te dingen. Tot op zekere hoogte natuurlijk. Blijf altijd wel netjes en zet een Thai niet voor schut tijdens het onderhandelen.

TIP ♥ – een TukTuk kost zo’n 400 baht.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#5 Bezoek de tegenhanger van de Weekendmarket; De Rod Fai Market

De Rod Fai Market, wat eigenlijk de Train Market betekent, ligt in Bangkok. Niet heel veel reizigers trekken naar deze markt. Dat komt doordat de Weekend Market bekender is. Ook wij gingen altijd naar de Weekend Market, maar merken dat deze markt steeds drukker wordt. Het zijn vooral veel toeristen die er lopen.

Iemand vertelde ons over de Rod Fai Market, een authentieke openluchtbazaar. Ze verkopen hier misschien wat andere dingen dan op de Weekend Market en de markt is een stuk kleiner. Dat is ook meteen de kracht van deze markt.

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring in Bangkok is de Rod Fai Market een aanrader!

TIP ♥ – meer weten? Bekijk ons blog over de Rod Fai Market

#6 Waag een dansje op Khao San Road

Als je backpackers tegen wilt komen moet je op Khao San Road zijn. Sommige vinden het te toeristisch, en dat is het ook wel. Maar de sfeer is er altijd goed en gemoedelijk. Overdag is er overigens weinig te doen. Tegen het eind van de middag beginnen locals hun kraampjes op te zetten. Ze verkopen kleding, armbandjes, fake ID-kaarten, CD’s, tattoos en nog veel meer.

Als je lang op reis bent en je zoekt wat nieuwe kleren voor onderweg is Khao San Road ook erg handig. Wat wij doen is zo min mogelijk inpakken en dan op Khao San Road kopen wat we nodig hebben 🙂

Khao San Road is tevens het ‘zenuwcentrum’ voor de reizigers in Thailand. Je kunt hier echt alles regelen. Bustickets, treintickets, tours en visa zijn op elke hoek te koop. Dat maakt het vervolgen van je reis extra makkelijk.

Lees meer over wat je kan doen op Khao San Rd op onze Khao San Road pagina!

TIP ♥ – naast Khao San Road heb je nog Rambuttri Road. Dit ligt vlak bij Khao San, maar is iets rustiger.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#7 Maak een trip naar Hua Hin

Hua Hin behoort niet tot de mooiste stad van het land of de stad met de mooiste tempels. Dat is ook niet de reden dat je hier komt.

Deze stad is een heerlijke mix van stad, zee, levendige markten, gezellige restaurants en bars en brede stranden. De stad ligt op slechts drie uur rijden van Bangkok wat het een ideale ‘get-away’ maakt voor zowel locals en toeristen!

Deze badplaats is al jaren populair onder reizigers in Thailand die even snel van de zon, zee en strand willen genieten. Je zou zelfs in een dag heen en weer kunnen.

TIP ♥ – combineer een strandvakantie Hua Hin met een aantal dagen in de bruisende metropool Bangkok.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#8 Volg een kookcursus

Er is in deze stad zo veel te doen dat je je geen dag verveelt. Sterker nog, wij zijn al meer dan 10 keer in Bangkok geweest en we hebben nog lang niet alles gezien en gedaan. Het is geen geheim dat dit onze favoriete stad is. Dat komt onder andere omdat er zo veel te doen is. Je kunt werkelijk alle kanten op.

Als je door Azië reist is de kans groot (hopen we) dat je van Aziatisch eten houdt. Waar je ook komt, wij vinden dat je altijd en overal de heerlijkste gerechten voorgeschoteld krijgt. En wat is er nu leuker dan die gerechten zelf te maken?

In Bangkok kan je overal kookcursussen volgen. En dat is leuk voor als je weer in Nederland bent! In de buurt van Khao San Road worden verschillende cursussen aangeboden.

Aziatische curry

#9 Ga toch fietsen!

Het wordt steeds populairder! Fietsen door Bangkok is naar onze mening de leukste manier om Bangkok te ontdekken. Veel mensen reizen met minivans of TukTuk’s in of naar Bangkok. Hierdoor zie je helaas alleen maar asfalt en de binnenstad.

Het lijkt gekkenwerk om met je fietsje tussen 12 miljoen inwoners en duizenden brommers en auto’s te slingeren!

#10 Geniet van uit uitzicht vanaf Lebua Skybar

Als je de film The Hangover hebt gezien weet je hoe mooi het uitzicht is op Bangkok vanaf een wolkenkrabber. En je kan op precies dezelfde plek als de acteurs van The Hangover over Bangkok uitkijken.

De film is namelijk opgenomen in de Lebua State Tower. Met een slordige 247 meter heb je een spectaculair uitzicht op Bangkok, zeker ’s avonds!

TIP ♥ let er op dat je niet met korte broek en korte mouwen naar binnen mag. Een cocktail kost je zo’n €15. Be prepared!

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#11 Boek een meditatiecursus

Als je bent wezen fietsen, of je eigen groene curry hebt gemaakt om daarna een cocktailtje te drinken op het dak van een wolkenkrabber is het wel even tijd voor ontspanning. De volgende dag kan je en meditatiecursus volgen.

In Azië ontkom je niet aan het boeddhisme en mediteren is een goede manier om even te ontspannen en relaxen na al die mooie indrukken.

#12 Bezoek een kickboks wedstrijd

Als je het mediteren gehad hebt en op zoek bent naar actie kan je één van de vele kickboks of Muay Thai wedstrijden bezoeken. Er wordt altijd een groot spektakel van gemaakt en de wedstrijden zijn geweldig.

Vaak kan je bij je hotel of hostel navraag doen wanneer en waar de eerstvolgende wedstrijden zijn. Zoek medereizigers en maak er een spectaculair avondje van!

TIP ♥ – je kunt natuurlijk ook zelf gaan kickboksen of Muay Thai. Reken op zo’n 1.000 baht per les.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

#13 Een dagje naar de dierentuin

Heb je genoeg van alle tempels, marktjes, restaurants of de drukte? Dan is de Dusit Zoo misschien wel een leuk uitstapje. Het ligt in het centrum van Bangkok en met de TukTuk ben je er zo. Je kan er makkelijk een paar uur doorbrengen.

Ze hebben er allerlei soorten dieren. Het is een leuk en afwisselend uitje!

#14 Boottocht over Chao Phraya River

Het eerste wat opvalt als je in Bangkok bent is misschien wel de rivier. De Chao Phraya rivier stroomt dwars door de stad. Het is een levensader die als een soort slang door de stad heen krult. Er gebeurt veel rondom de rivier.

Er staan tempels, liggen drijvende restaurantjes, de bekende Floating Market, er varen watertaxi’s etc. Daarom is een boottocht over de rivier ook zo leuk! Je ziet van alles voorbij komen.

 

bangkok#15 Maak een ritje in een tuktuk

Als je in Bangkok bent mag een ritje met een tuktuk natuurlijk niet ontbreken. Dit is de beste manier om de stad te ontdekken. Tuktuks rijden er in allerlei soorten. Ze zijn vaak verlicht met allerlei neonlampen en led lichten. Muziek spant uit de speakers en ze hebben de meest bijzondere kleuren en beschilderingen.

De tuktuk is goedkoper dan een taxi en bovendien veel leuker. Je ervaart de buitenlucht zoals op een brommer, maar je zit comfortabeler. Tuktuks kun je overal aanhouden. Ze rijden namelijk overal in de stad.

Spreek van tevoren wel een prijs af met de chauffeur, want het zijn goede onderhandelaars. Vraag ook bij je accommodatie wat tuktuk ritjes in Bangkok ongeveer moeten kosten. Als een chauffeur extreem goedkope prijzen aanbiedt, wordt je opgelicht. Je wordt dan langs winkeltjes gebracht waar de chauffeurs commissie krijgen als je iets koopt.

Wat Pho
De liggende boeddha bij Wat Pho

Overnachten in Bangkok

In Bangkok vind je waarschijnlijk de meeste accommodatie van heel Zuidoost-Azië. Er zijn duizenden slaapplekken te vinden in allerlei soorten en maten. Van low-budget hostels voor €5 per nacht tot de meest luxe hotels met rooftopbars en infinity pools voor €300 per nacht.

Wij zijn ondertussen tientallen keren in Bangkok geweest en hebben heel wat hotels en hostels gezien.

Khao San Road

Khao San Road is de bekendste straat in Bangkok. Het is een geweldige straat om overdag en ’s avonds lekker af te struinen, maar overnachten? Wij hebben het nooit gedaan. Het zijn vooral de low-budget backpackers die hier overnachten. Als je luide muziek en heel veel drukte ’s avonds niet erg vindt is het prima, maar ik slaap liever in een rustige buurt.

TIP ♥ – check onze tips over Khao San Road

Rambuttri Road

Het nabijgelegen rambuttri road vinden wij leuker. Niet alleen is het een iets rustigere straat, het is er vaak ook gezelliger. Hier kun je lekker chillen in een van de restaurantjes of barretjes en wordt je niet doof van de muziek en het geschreeuw.

Bekijk onze pagina overnachten in Bangkok voor alle tips en leuke adresjes

Beste reistijd

Als je hier naar toe komt, is het wel lekker als je mooi weer hebt. Je zult in de stad veel lopen en tempels of marktjes bezoeken. Dat doe je liever niet in de regen. De beste kans op mooi weer heb je van november tot en met april. Er valt dan de minste regen en de temperaturen zijn aangenaam.

TIP ♥ – als je meer wil weten over het weer in Thailand bekijk dan onze pagina beste reistijd Thailand.
Bangkok

Van het vliegveld naar het centrum

Het internationale vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi International Airport) ligt op zo’n 30 kilometer van de stad. Zodra je bent geland moet je dus nog naar het centrum zien te komen.

Veel reizigers reizen gelijk naar Khao San Road, aangezien dit als het centrum van Bangkok wordt gezien.

Er zijn verschillende manieren om hier te komen. De taxi is de makkelijkste optie. En bovendien de enige optie als je ’s nachts aan komt. Het is echter ook de duurste optie. Andere opties zijn de Airport Rail Link City Line, de bus en de minivan.

Privétransfers voor €30

Zodra je je koffers hebt en nar buiten loopt, zie je overal taxi’s staan. Dat kan best overweldigend zijn als je hier voor het eerst bent. Hoewel de officiële taxi’s allemaal veilig zijn en je gewoon bij je hotel brengen, zijn er ook genoeg opties om privétransfers te boeken. En die zijn helemaal niet zo duur. Voor €30 kun je een minivan huren (boeken kan hier).

Dat is €15 p.p en hoe groter je groep, hoe goedkoper de prijs p.p. wordt. Ze brengen je tot de deur van je accommodatie in Bangkok, je vermijd de rijen bij de taxi’s en reist veilig en comfortabel. Je kunt privétransfers zelfs tot 24 uur van tevoren annuleren met volledige terugbetaling.

We hebben een blog geschreven waarin we alle mogelijkheden benoemen om van de luchthaven naar het centrum te komen.

Vliegtickets Bangkok

Als je naar Thailand reist ontkom je niet aan deze stad. Bijna alle vluchten richting Zuidoost-Azië gaan via Bangkok. Vanaf hier vlieg je makkelijk naar Phnom Penh, Hanoi of Yangon. Daarnaast vlieg je van Bangkok ook makkelijk naar steden als Chiang Mai, Phuket of Koh Samui. En waar vliegtickets vroeger een groot gat sloeg in je budget kan je nu al vliegtickets boeken voor minder dan €600.

TIP ♥ – kijk op onze pagina vliegtickets Thailand voor meer informatie!

Goedkoop vliegen naar Azië

Een ticket naar deze stad is goedkoper dan elke andere stad in Zuidoost-Azië. Ze noemen deze stad niet voor niets de Toegangspoort tot Zuidoost-Azië. Wat wij vaak doen is een ticket naar Bangkok boeken en vanaf daar verder reizen naar bijv. Vietnam, Laos, Cambodja of Myanmar. Dit scheelt je vaak honderden euro’s.

Verder reizen in Thailand

Bangkok is het ‘centraal station’ van Thailand. Alle routes richting andere bestemmingen lopen via Bangkok. Er vertrekken hier per dag honderden bussen, boten, treinen en vliegtuigen richting alle uithoeken van het land.

Wil je weten wat je opties zijn en wat dat kost? Dit zijn populaire routes:

Of bekijk alle routes.

Locatie

Locatie Bangkok

22 gedachten over “Bangkok”

 1. Hoi Sjoerd en Ties,
  Wat een super fijne en overzichtelijke website hebben jullie.
  Half augustus wil ik met mijn man 2,5 week door Thailand reizen…we vinden het leuk om alles zelf te regelen en uit te zoeken. Maar welke plekken moeten wij echt bezoeken en welke in deze periode juist niet? graag sluiten we af met een paar dagen zon, zee, strand! 🙂 Tips zijn meer dan welkom!

  Groetjes Jessica.

  1. Hoi Jessica,

   dank voor je berichtje. Leuk dat jullie naar Thailand gaan. Mooi land.
   We geven altijd graag tips maar we hebben er veel ;). Misschien kan je iets specifieker zijn. Gaan jullie zowel het noorden als het zuiden bezoeken bijvoorbeeld? En waar houden jullie van (natuur, cultuur, eilanden, feest, rustig, druk)?

   ik hoor het graag.

   Reis groeten,
   Sjoerd

 2. Hoi Melanie,

  Leuk dat jullie even weg willen naar Thailand. Lijkt me een mooie vakantie. Ik weet zo 123 geen reisorganisaties die zoiets aanbieden.
  Zelf zou ik aanraden om het zelf te doen. Boek een ticket naar Bangkok en regel daar de trip naar Hua Hin of Koh Toa (om maar een eiland te noemen). Je zou eventueel onze Thailand Reisgids kunnen kopen. Hierin zitten wat routes waarin beschreven wordt hoe je van Bangkok naar Hua Hin komt en van Hua Hin naar Koh Phangan.

  Ik hoop dat je er zo uit komt. Alvast heel veel plezier.

  Groeten,
  Sjoerd

 3. Melanie Fijen-Gönning

  Hoi Hoi,

  Na jaren met de kinderen op vakantie te zijn geweest willen mijn man en ik nu weer eens met zn tweetjes…
  10 dagen want de kinderen blijven voor het eerst alleen thuis.
  rechter willen we graag Bangkok bezoeken maar ook een paar dagen strand, het liefst op een van de eilenden…
  hebben jullie hierin advies en raad waar en hoe ik dit moet boeken?
  een reactie zou ik erg op prijs stellen,

  Alvast bedankt!!!

  Gr. Melanie Fijen

 4. Hoi Bella,

  wij verblijven zelf altijd in Rambuttri Rd. Dit is vlak bij Khao San Rd, maar iets minder druk. We slapen dan vaak in Villa Cha Cha, maar er zijn nog veel meer leuke hostels daar in de buurt 🙂 Vanaf hier kun je makkelijk de rest an de bezienswaardigheden bezoeken.

  Groeten,
  Ties

 5. Hoi,

  Ik wil in november naar bangkok. Welke hotel raden jullie aan die vlakbij ligt om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te zien in 4 dagen?
  Bedankt

 6. Hoi Charlotte,

  Dat is moeilijk inschatten voor ons. Persoonlijk zou ik zeggen dat je het noorden (Chiang Mai en Pai) niet mag missen. Maar ook eilanden als Koh Chang of Koh Mak zijn toppers. En voor nog meer natuur kan je Khao Sok of Sai Yok National park meenemen. Dit is een kleine selectie waarvan ik persoonlijk fan ben. Afhankelijk van wat je zoekt natuurlijk.

  Ik hoop dat je hier iets mee kan.

  Happy Travels,
  Sjoerd

 7. Hoi Azie-expert,

  ik ga binnenkort 2 weken naar thailand. Welke toeristische en niet toeristische hoogtepunten mag ik echt niet missen?

 8. Hoi Saran,

  Je kunt via airasia goedkoop tickets boeken vanuit Bangkok naar Kuala Lumpur. Je kunt ook vanuit Bangkok met de trein en bus over land naar Maleisië reizen. Een beetje afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en wat je budget is. Een visum voor Maleisië is niet nodig tenzij je langer dan 90 dagen blijft. Lees hier meer over het visum.

  Groeten,
  Sjoerd

 9. Hoi Anita,

  er zijn weinig landen in Azië die ik zou afraden. Er zijn wel landen waar je bepaalde delen niet moet bezoeken (denk aan de Filipijnen of Maleisië).
  De Filipijnen is overigens een absolute aanrader. Hier kom je nog terecht in het “echte” Azië en word je niet als wandelende portemonnee gezien zoals helaas in sommige grote steden van Azië wel gebeurt. Afhankelijk van wat je zoekt kan ik verschillende dingen aanraden. Het “bekende rondje” Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja is hartstikke mooi en je zal onderweg veel mensen ontmoeten. Daarnaast kun je in deze landen ook prima terecht voor een goed feestje ;).

  Ga je meer voor het authentieke Azië en dus cultuur en natuur ipv de feestjes dan kan ik Myanmar, de Filipijnen, Sulawesi (en eventueel meer naar het oosten van Indonesië) en Sri Lanka zeker aanraden. Het is dus helemaal afhankelijk van wat je zoekt en wil.

  Ik hoor dat je er iets mee kunt.

  Groeten,
  Sjoerd

 10. Hallo,
  Samen met en vriendin is onze planning om te gaan backpacken in Azië. we willen ongeveer vertrekken in februari 2018. we willen ongeveer 5 maanden reizen en willen beginnen met een paar weken vrijwilligerswerk. ik ben benieuwd of je do’s en dont’s voor ons hebt. welke landen en plekken moeten we absoluut bezoeken in deze maanden en welke landen zou je afraden (wat betreft veiligheid enz.)
  Ik ben benieuwd naar je reactie!
  Groetjes Anita

 11. Hi,

  the weather is quite unpredictable. The best time to go is november to april but even then it can be wet with rainy days.
  It’s like you say; most of the time it rains in the morning or afternoon for an hour or so. After/between that the weather is fine. But you can be unlucky as well. We were there in July once and streets were all flooded due to the rain 🙂 Unfortunately the weather is something you can’t control 🙂
  Have a good trip!

  Cheers,
  Ties

 12. Hi,
  we would like to go in august for the summer holiday but I read that there it;s the raining season! 🙁
  Do u advice to don’t go then? or it’s just raining a bit and the most is anyway sunny?

  thanx

 13. Hoi Jose,

  jullie kunnen prima nabij Khao San Raod verblijven. We raden wel aan om naar Rambrutti Road te gaan, net achter Khao San, dat is iets rustiger. Verder zou je nog eens kunnen kijken bij Diamond House aan Samsen Rd. Dit is vlakbij Khao San, een goed hotel en niet al te duur 🙂 Een van onze favorieten

  Groeten,
  Ties

 14. Beste Azië-Expert,

  wij zijn 2, wat oudere, reizigers. Is het dan verstandig om nabij Khao San Raod te overnachten of kunnen we beter ergens anders heen gaan?

  Groeten,
  jose

 15. Hoi Roel,

  Het ligt er aan wat je allemaal wil zien 🙂 Als je Bangkok echt goed wil zien heb je zeker een week nodig. Maar de belangrijkste highlights zoals de Wat Arun, Grand Palace, Weekend Market etc. zou je in 3 dagen moeten kunnen zien. Ik zou je verblijf misschien oprekken naar 4 dagen, dat geeft je net wat meer bewegingsruimte.

  Veel plezier alvast!
  Groeten,
  Ties

 16. Hoi Emma,

  dat zou ik lekker in Bangkok regelen 🙂 Bangkok is eigenlijk een groot reisbureau. Op elke hoek van de straat kun je tours boeken door heel Thailand en andere landen, dus ook naar Cambodja. Wij zijn zelf met de bus van Bangkok naar Siem Reap gegaan en hebben dat in Bangkok geregeld! Is veel goedkoper dan het hier regelen.
  Veel reisplezier alvast!

  Groeten,
  Ties

 17. Hoi azie expert,

  Ik vlieg in maart naar Bangkok en ben daar ongeveer 3dagen. Ik heb de mogelijkheid om langer te blijven. Denken jullie dat 3 dagen genoeg is?

  Albast bedankt.
  Groeten Roel

 18. Hallo, ik ben in juni in Bangkok en wil dan graag nar Cambodja. Kan ik dat daar regelen of kan ik dat beter hier thuis alvast doen?

  Groeten emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven