Hotel Japan

Japan, het land van de reizende zon, de Samurai, de heerlijke sushi, sake en de bekende sumoworstelaars. Iedereen in de wereld lijkt wel wat te kennen van dit land. Maar zodra je land is het net alsof je op een andere planeet terecht komt. Bereid je voor op een reis je die nooit meer vergeet in een veelzijdig land waar moderne steden worden afgewisseld door rustige, traditionele dorpjes! Waar eeuwenoude tradities stand houden maar waar technologie hoog in het vaandel staat. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste opties qua overnachten Japan. Lees ze hier!

Kosten overnachten Japan

Het leven in Japan is duurder dan in andere landen in Azië. Dit betekent ook dat het overnachten Japan duurder is. Je hebt in Japan veel opties qua overnachten. Je kan kiezen om in de meest luxe hotels te slapen of low-budget in hostels hoewel low-budget meestal nog zo’n €20-€25 betekent.

Voor een privé kamer in een hostel in Tokyo in het hoogseizoen betaal je al snel €30. Voor een gemiddeld hotel betaal je al snel €50 per nacht. De prijs/kwaliteitverhouding van de accommodatie in Japan is wel erg goed. Japanners hechten veel waarde aan hygiëne en gemak en dat is te merken in de hotels en hostels.

TIP ♥ – voor het online boeken van zowel hostels als hotels kan je kijken bij Booking.com of Trivago.nl.

Hotel Japan

Het ligt een beetje aan je wensen of je in een hotel wil slapen. Een hotel is namelijk de duurste optie qua overnachten maar wel degene met de beste faciliteiten. Je hebt hotels in alle soorten en maten. Een hotel hoeft niet heel duur te zijn maar je gaat al snel richting de €50 per nacht.

Uiteraard zullen ze er ook goedkoper zijn en duurder als je meer luxe wil. De precieze kosten zijn afhankelijk van je eigen wensen op reis. Je kan er voor kiezen om je hotelovernachting van te voren te boeken. Dit neemt echter wel een groot deel van de vrijheid van het reizen weg.

Hostel Japan

Het hostel is de populairste optie onder backpackers.  En hoewel Japan niet het typische backpackers land is zijn er genoeg hostels te vinden tegen goede prijzen. De kwaliteit van een hostel doet vaak niet onder voor die van een hotel. In Japan vind je overal wel een hostel, ook op de minder bekende plekken.

Wat op valt is dat de kwaliteit van de hostels bijzonder goed zijn. Het is er altijd schoon en netjes. Je kan er voor kiezen om je hostel van te voren te boeken maar dat gaat wel ten kosten van de vrijheid van het reizen. Daarnaast zijn er zo veel hostels (zeker op bekende plekken) dat er mogelijkheden genoeg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven