Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hanoi

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 18

Bijgewerkt op 10 maart, 2023

Hanoi is het oude en nieuwe Vietnam in één. Dat is waar wij aan dachten de eerste keer dat wij in Hanoi waren. Bangkok mag dan gezien worden als dé hoofdstad van Azië, ook Hanoi is aardig op weg! In tegenstelling tot de hoofdstad van Thailand is de hoofdstad van Vietnam een architectonisch kunststukje.

Bulldozers hebben hier gelukkig nog niet de schade aangericht zoals in veel andere steden en wolkenkrabbers vind je er niet in het centrum. Hanoi is de hoofdstad van een land met meer dan 90 miljoen inwoners, maar kent een ongelooflijke charme!

Charismatische hoofdstad van Vietnam

Wij raakten verslaafd aan deze stad waar het leven zich 24/7 afspeelt, maar op een ontspannen manier. Waar locals ’s ochtends voor de deur koffie drinken en ’s avonds in de Bia Hoi (wat bier betekent) samen komen om de massa’s toeristen te bekijken.

Dit is onze favoriete stad in Azië.

Waar je bij het Hoan Kiem Lake mee kan doen met een ochtendsessie Thai Chi  of een potje schaken kan bekijken tussen twee bejaarde Vietnamezen. De stad heeft zo veel te bieden dat het ontelbare indrukken achterlaat.

Oude centrum

Het oude centrum is super gezellig, er zitten veel leuke bars en restaurants en ‘s avonds worden straten verlicht met kleurrijke verlichting. Hanoi is een stad waar je twee dagen plant maar uiteindelijk twee weken verblijft.

TIP ♥ huur een brommer. Dit is de beste manier om deze leuke stad en omgeving te verkennen!

Hanoi

Het bekende treinspoor dat door de stad loopt

Het leukste stadscentrum van Azië

De omliggende straten zijn voorzien van gezellige en sfeervolle restaurantjes, straatmuzikanten, hotels en hostels, markten en de bekende winkeltjes. Voor de echte nachtmensen is het uitgaansleven hier bijzonder goed.

Voor degene die meer cultuur zoekt, heeft Hanoi met het legermuseum, vrouwengevangenis, Mausoleum van Ho Chi Minh (hoewel je die in Ho Chi Minh zou verwachten) genoeg vermaak.

Als één van de weinige steden is Hanoi de oorlog goed doorgekomen en zijn de meeste, werkelijk schitterende gebouwen nog intact.

De Franse stijl is zonder meer terug te vinden (stokbrood is overal te koop) en in combinatie met het typische Vietnamese leven maakt dit Hanoi tot een lust voor het oog en hart.

Tours regelen

Hanoi is niet alleen een van de meest populaire steden, het is ook een stad waar je veel tours kunt boeken naar andere plekken in Vietnam. Zo vertrekken bijna alle trips naar Halong Bay en Sapa vanuit Hanoi.

Hanoi vanuit de lucht

Uitzicht op de stad

14x leuke dingen om te doen in Hanoi

De bezienswaardigheden in Hanoi zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. De stad kent ontelbaar veel bezienswaardigheden die elk jaar weer duizenden toeristen trekken. We raden aan hier minimaal 3 volle dagen in te plannen zodat je het belangrijkste van de stad kunt zien!

Wij zullen de belangrijkste benomen.

#1 Ga naar het Hoan Kiem Lake

De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is ongetwijfeld het Hoan Kiem Lake. Dit meer ligt centraal in Hanoi is en is een verzamelplaats voor zowel locals als toeristen. De naam Hoan Kiem Lake betekent ‘Teruggenomen Zwaard’ en verwijst naar een legende uit de 15e eeuw.

Men zegt dat Lê Loi, die later keizer werd, een zwaard kreeg uit de hemel waarmee hij de Chinezen uit Vietnam verdreef. Toen Lê Loi over het meer voer kwam hij een schildpad tegen die hem vroeg het zwaard terug te geven.

Als je het meer bezoekt zie je in het meer een eilandje met een pagode. In die pagode is een schildpad te zien die in 1963 uit het meer werd gehaald. Volgens de geleerde was deze schildpad 500 jaar oud maar de locals geloven nog dat de schildpad in het meer leeft.

Een must-see tijdens je verblijf in Hanoi.

TIP ♥ – Probeer ‘s avonds wat te drinken in City View Cafe. Hier heb je een mooi uitzicht!

Hanoi

Ga ook zeker naar het City View cafe!

Hanoi

Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake

#2 Bezoek het Ho Chi Minh Mausoleum

Tegen de uitdrukkelijke wens in van Ho Chi Minh is er voor deze leider na zijn dood een mausoleum opgericht. Ho Chi Minh had in zijn testament laten vastleggen dat hij gecremeerd wilde worden, waarna zijn as over verschillende delen van Vietnam zou moeten worden uitgestrooid.

Deze laatste wens werd niet gerespecteerd. Het mausoleum van Ho Chi Minh is waarschijnlijk de grootste highlight van Hanoi. Het trekt hordes bezoekers in de weekenden en nationale vakanties.

Bezoeken

In het gebouw kom je een marmeren hal binnen waar je de meest geciteerde regel van Vietnam vindt; ‘nothing is more important than independence and freedom‘. Als je door de hal bent kom je in een koude, donkere ruimte waar de charismatische held van Vietnam ligt.

Het grootste deel van de bezoekers zijn Vietnamezen en één van de meest bijzondere dingen om te zien is om hun reacties. De meeste tonen diep respect voor hun oude leider.

Regels bij een bezoek

Als je het mausoleum wil bezoeken check dan de beperkte openingstijden. Tassen en camera’s moet je bij de receptie achterlaten. Gedraag je respectvol (wat niet meer dan logisch is). Draag daarom gepaste kleding en geen korte broeken, mouwloze shirts of vesten. Petjes moeten af.

TIP ♥ – entree is gratis. In de herfst is het mausoleum een paar weken dicht voor onderhoud.

Ho Chi minh mausoleum

Het mausoleum

#3 Geniet van het uitzicht in Ba Vi National Park

Voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van Hanoi kan zich prima vermaken in Ba Vi National Park. Ba Vi Natianal Park is geen bekende trekpleister en dit park zal ook niet op het lijstje staan van menig toerist.

Mocht je echter wat langer de tijd hebben in deze regio is dit park met de heerlijke rust en het natuurlijk schoon absoluut het bezoeken waard.

Als je op eigen vervoer gaat (brommer) ga dan op tijd terug naar Hanoi. Het kan nogal donker zijn op de terugweg 🙂 Een scooter huren kost zo’n $7 tot $10 per dag. Op Vietnam Motorbike tour kun je een dagtour boeken waar je met scooters richting het park gaat.

Red River Valley

Ba Vi National Park herbergt enkele bedreigde plant soorten in zijn beschermde bosgebied. De berg is 1.276 meter hoog maar de klim is absoluut de moeite waard met uitzicht op de Red River Valley en Hanoi in de verte.

Het park is niet het grootste park van Vietnam, dit is Yok Don National Park ter hoogte van Da Lat, maar het is absoluut het bezoeken waard voor wie wat langer de tijd heeft in Hanoi.

TIP ♥ – entree is 15.000 dong p.p.

Ba Vi National Park

Het Ba Vi National Park

#4 Bezoek het Hanoi Water Puppet Theatre

Lang geleden zijn arme boeren uit het noorden van Vietnam begonnen met het bespelen van Mua Roi Nuoc, ook wel ‘waterpoppen’. Dit deden ze voor entertainment en altijd in vijvers. Deze shows kan je gelukkig vandaag de dag nog steeds bewonderen.

Eén van die plekken is het Hanoi Water Puppet Theatre. Dit is een druk bezocht theater in Hanoi wat de oude traditie voortzet.

Het Hanoi Water Puppet Theatre ligt aan de oever van het Hoan Kiem Lake. De bespelers van de poppen staan tot boven hun middel in het water, achter een doek. Ze bespelen de poppen, die soms wel tot 15 kilo wegen, met bamboe stokken.

Er worden speciale lichteffecten gebruikt en er is altijd een live band om de voorstelling muzikaal te begeleiden. Verwacht echter geen opera.

TIP ♥ – tickets kosten tussen de 60.000 en 100.000 dong en worden verkocht aan de deur.


4 niet zo standaard bezienswaardigheden van Hanoi

De bovenstaande highlights zijn de bekende highlights in Hanoi. Maar er is veel meer te zien dan dit. Hanoi is een geweldige stad met veel moois. Wij hebben een lijstje gemaakt met 4-niet-zo-standaard highlights in Hanoi. Lees hier verder –>


#5 Bezoek de Parfume Pagoda

De parfum pagode is een indrukwekkend tempelcomplex waarvan men aanneemt dat het in de 15e eeuw werd gebouwd. Deze boeddhistische tempel ligt in een schitterende omgeving tussen de bergen op een soort heuvel met een grote trap omringd door bossen en rivieren.

De tempel ligt niet in Hanoi zelf, maar op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de stad in het Son-gebergte.

De reis naar de tempel is een ervaring op zichzelf: eerst rij je twee uur door het landschap voordat je per boot naar de voet van de bergen reist om vervolgens de tempel te bezoeken.

TIP ♥ – er wordt een leuke dagtour georganiseerd door Central Backpackers.

Hanoi

Onderweg naar de Pagoda

#6 Verken het Old Quarter

Een must-see in Hanoi. Het oude gedeelte van de stad staat vol met charmante koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Je vindt de wijk in de buurt van Hoan Kiem Lake. Het is de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi.

Er zitten hier zelfs bedrijfjes waarvan sommige al zo’n 1000 jaar oud zijn. Helaas zijn veel oude specialiteiten in de loop der jaren veranderd en vervangen door hedendaagse (toeristische) handel. Toch is het nog super leuk!

De oude winkels, panden en huizen die langs de smalle straatjes liggen zorgen voor een leuke sfeer. Het oude centrum stond altijd achter enorme muren en zware houten poorten tot ver in de negentiende eeuw.

Afgezien van een poort aan de oostkant van Hang Chieu, zijn de muren verdwenen. De beste manier om het Old Quarter te ontdekken is lopend of door in een cyclo te stappen.

TIP ♥ – Hanoi is een van onze favoriete steden in Azië. Andere favorieten zijn Cartagena in Colombia en Granada in Nicaragua!

Hanoi
Hanoi

#7 Ga naar het Hanoi Opera House

Het Opera House ligt in het hart van de Franse wijk en is een van de mooiste gebouwen in Hanoi. Het is gebouwd in 1911 en gemodelleerd naar een operagebouw uit Prijs, en dat straalt het ook uit.

Compleet met gigantische pilaren, sierlijke balustrades en gotische koepels.

Het is makkelijk te bezoeken omdat het redelijk in het centrum ligt. Voor 100.000 kunnen bezoekers genieten van klassieke uitvoeringen, variërend van Vietnamese opera- en dansvoorstellingen tot muziekconcerten van wereldberoemde artiesten.

TIP ♥ – voorstellingen beginnen meestal bij 100.000 dong

#8 Geniet van het street food!

Als je van lekker eten houdt zit je in Hanoi perfect. Ho Chi Minh wordt wel eens het Parijs van Azië genoemd, maar wij vonden het eten, en dan met name het street food, in Hanoi veel beter.  Zeker in het Old Quarter kun je overal lekker eten.

De verschillende tentjes liggen vaak niet zo ver uit elkaar waardoor je op een avond heel wat lekkers kunt proberen.

Uiteraard zijn de snacks op straat het leuks om te proberen, en vaak ook erg lekker. Toch zijn ook de restaurants hier erg goed. Met name de kleinere restaurantjes die ver weggestopt liggen in een van de vele kleine steegjes.

Wij vonden het in Hanoi veruit het lekkerst! Een aanrader!

eten vietnam

#9 Shoppen op de Hanoi Night Market

Deze markt loop van Hang Dao Street naar Dong Xuan Market en is een leuke bezienswaardigheid. Op weekendavonden komen veel mensen hier om te wandelen of boodschappen te doen. Je kunt hier alles vinden qua kleding en ook heerlijk eten!

Mensen komen hier om te winkelen of gewoon van de sfeer te genieten. Er zijn veel buitenlandse toeristen die weinig komen, maar gewoon even komen neuzen. Het is een leuke plek om souvenirs te kopen voor het thuisfront.

#10 Drink een biertje in een Bia Hoi

Als je in Hanoi bent moet je een keer dit fenomeen proberen. Hanoi is DE plek voor Bio Hoi’s. Dat klinkt vreemd, maar Bio Hoi betekent iets van ‘vers bier’ of ‘koud bier’.

Een beetje zoals een stamkroeg in Nederland alleen zit je dan buiten op de stoep op krukjes die rechtstreeks uit Smurfenland lijken te komen.

Het is een geweldige plek om even lekker te ontspannen met een biertje en wat eten. Daarnaast is het een plek waar heel veel locals komen, dus als je in contact wil komen met de locals van Hanoi is een Bio Hoi the place to be.

Vaak vinden de locals het ook erg leuk om met toeristen te kletsen. Een biertje heb je al vanaf €0,30 per glas.

TIP ♥ – de plek waar veel reizigers komen is de Bia Hoi Corner bij  Ta Hien Street en Luong Ngog Quyen Street

Hanoi

#11 Bezoek de Imperial Citadel

De indrukwekkende citadel van Thang Long, is een overblijfsel uit de geschiedenis van Vietnam en werd in 2010 door UNESCO als werelderfgoed verklaard. En terecht, want het is een prachtig bouwwerk. Het staat ook bekend als de Citadel van Hanoi.

Veel voorwerpen dateren uit de periode tussen de 6e eeuw en de 20e eeuw, inclusief fundamenten van oude paleizen en oude wegen. Daarnaast vonden archeologen ook bronzen munten, keramiek en aardewerk uit China en vele plaatsen in Azië.

Het ligt in het Ba Dinh district op minder dan 15 minuten lopen van bezienswaardigheden zoals de Quan Thanh-tempel, het Vietnam Military History Museum en de Cua Bac-kerk.

TIP ♥ – het is elke dag geopend van 08.00 tot 17.00 uur behalve op maandag

Hanoi

De Imperial Citadel

#12 Bezoek het Military Museum

Het Militair Museum is makkelijk te herkennen dankzij een grote verzameling wapens en voertuigen aan de voorkant. Het museum toont Sovjet- en Chinese voertuigen naast Franse en Amerikaanse wapens die tijdens jarenlange oorlog zijn buitgemaakt.

Het middelpunt is een, in de Sovjet gebouwde, MiG-21 straaljager. Deze staat te midden van het wrak van Franse vliegtuigen die zijn neergehaald in Dien Bien Phu.

Hanoi

Het Military Museum

#13 Koffie drinken in Hanoi

Misschien wel het hoogtepunt van de stad. De koffie! Ondanks dat wij niet echt koffie drinkers zijn vonden we de koffie hier heerlijk. We zaten dan ook dagelijks aan de koffie. Terwijl we thuis nooit koffie drinken.

In Hanoi is de koffie toch wel van wereldklasse. Het stikt er dan ook van de gezellige koffietentjes die op hun beurt weer allemaal een unieke sfeer en specialiteit hebben. Denk aan Vietnamese koffie met kokosijs (fantastisch) of de Egg coffee (zelf nog niet geprobeerd helaas).

Zoals we zeiden stikt het van de geweldige koffie tentjes. Er is zelfs een hele straat vol, de Nguyen Huu Huan. Veder raden wij de volgende aan:

 • The note Coffee 64 Luong Van Can, Hanoi 10000, Vietnam
 • Cong Caphe  32 Dien Bien Phu, Hanoi 10000, Vietnam.
 • Giang cafe  39 Nguyen Huu Huan, Hanoi 10000, Vietnam
 • Huong Viet  13 Hang Ca Street, Hang Dao Ward, Hanoi 10000, Vietnam

#14 Boek een Hanoi Street food tour

Reizen draait tegenwoordig allemaal om street food. Zeker in Vietnam! En waarom ook niet? Het is vers, snel klaar, lekker en een geweldige manier om het lokale leven te ontdekken. Boek daarom een Hanoi Street Food tour, een geweldig avontuur om de beste street food te vinden van markten, voedselkarren, straatcafés en andere hidden gems!

De drukke straten van deze levendige stad herbergen enkele van de meest heerlijke en authentieke Vietnamese gerechten. Met een deskundige gids aan je zijde kun je door het doolhof van smalle steegjes en verborgen hoekjes navigeren om de beste lokale gerechten te ontdekken. Van dampende kommen pho tot knapperige banh mi-sandwiches, hartige noedelsoepen en zoete desserts, je smaakpapillen zullen worden geprikkeld bij elk nieuw gerecht.

Old Quarter Hanoi

Street food in het Old Quarter

Hoeveel dagen heb je nodig in Hanoi?

Om de hoogtepunten van Hanoi te ontdekken, raden we je aan minimaal 3 tot 4 dagen in de stad door te brengen. Hiermee kun je populaire bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Mausoleum van Ho Chi Minh, de Tempel van de Literatuur, de oude wijk en het Museum voor Volkenkunde, maar ook het heerlijke straatvoedsel proeven en de levendige cultuur van de stad ervaren.

Als je meer tijd hebt, kun je ook dagtochten maken naar nabijgelegen bestemmingen zoals Halong Bay, Ninh Binh of Sapa. Je kunt ook makkelijk een week in Hanoi blijven als je de stad écht wilt verkennen. En het is je tijd zeker waard.

Beste plekken om te overnachten in Hanoi

Qua overnachten heb je verschillende mogelijkheden. Accommodatie vind je hier werkelijk in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar fancy drie sterren hotels of low budget guesthouses, hier is alles aanwezig.

Er zijn ontelbaar veel guesthouses, hostels, bungalows etc. Dit zijn de beste wijken om te overnachten;

Hoan Kiem (Hanoi City Centre)

Hoan Kiem is het commerciële centrum van Hanoi, waar ook de meeste highlights te vinden zijn. Ten noorden van het Hoan Kiem-meer ligt de oude wijk van Hanoi, waar de charmante koloniale architectuur, kunstgalerijen, boetieks, straatmarkten, restaurants, cafés en tempels te vinden zijn.

De Franse wijk in het zuiden herbergt de meeste luxe hotels en chique winkelcentra.

 • Old Quarter  voor mensen die op zoek zijn naar goedkope hostels. Populair bij backpackers;
 • French Quarter voor mensen die op zoek naar duurdere hotels.

Ba Dinh District

Het Ba Dinh District is de regio waar je onder andere het Ho Chi Minh’s Mausoleum en de Presidential Palace vindt.

Het is wat rustiger dan Hoan Kiem en je vindt hier ook wat luxere accommodatie.

TIP ♥ – bekijk ons overzicht van de beste accommodatie in Hanoi

Hanoi

Het oude centrum

Beste reistijd

Hanoi ligt in het noorden van Vietnam en heeft een typisch moesson klimaat. Dat betekent hete zomers met veel regen en droge koude winter. De stad is vrij zonnig gedurende het hele jaar.

Hoewel het weer niet te voorspellen is kent de stad twee grote seizoenen: het regenseizoen (van januari tot september), en het droge seizoen (van oktober tot april). Daartussen kent Hanoi nog steeds de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.

De drukste maanden in Vietnam, en ook Hanoi, zijn juli en augustus. Buiten die maanden kun je het beste reizen tussen november en maart.

TET

Hou rekening met het TET-festival. Dit is het grootste en meest populaire festival van het jaar in Vietnam. Het vindt plaats op 12 februari 2021.

Het kan maximaal zeven dagen duren. Hou er rekening mee dat heel het land vrij is en op vakantie gaat of familie bezoekt. Dit betekent overvolle bussen, tours en accommodatie. Reserveren in deze periode is aan te raden.

beste reistijd Hanoi

Verder reizen in Vietnam

Hanoi is een geweldige stad waar je makkelijk een week kunt blijven, maar vroeg of laat zul je verder reizen. Tenzij je naar huis vliegt vanaf Hanoi. De hoofdstad van Vietnam, is een belangrijk transport-hub met ontzettend veel mogelijkheden.

De makkelijkste manier om door Vietnam te reizen, is met het Open Busticket Vietnam. Met zo’n ticket reis je eenvoudig door het hele land. Hou je liever je opties open? Dan zijn dit de populairste routes en prijzen.

Locatie

Meer lezen over Vietnam?

18 comments

 1. Henk

  Goed verhaal, alleen zou de train street toch echt mogen ontbreken.

 2. David

  Voor onze eerste keer Vietnam hadden wij iets in gedachten van een dag of 4hanoi gevolgd door een strandvakantie (bvb danang spreekt ons wel aan ) valt dit praktisch te doen of niet?

 3. karin

  Hallo, in november plannen we een 18-daagse trip naar Vietnam.
  We starten en eindigen in HCM.
  We nemen graag tijd om plaatsen te bezoeken, vnl Noorden en zuiden. Hoi An zouden we laten voor een volgende keer…of kunnen we dit nu ook doen?
  En nog graag een strandvakantie achteraan, Phu Qouc een goede plaats?
  Mvg,
  Karin

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Karin,

   ik zou in 18 dagen het noorden en het zuiden doen. Hoi An erbij wordt wat veel, zeker als je overal goed de tijd wil nemen. In het noorden heb je al snel 10 dagen nodig en dan heb ik het over Sapa, Hanoi en Halong Bay en niet over andere mooie plekken.

   Een strand vakantie erbij kan, maar dit gaat ook weer ten koste van je tijd in het zuiden. Phu Quoc is wel een van de betere plekken voor een strandvakantie in Vietnam.

   Groeten,
   Ties

 4. Lidwien Kukler-Strik

  Hoi,
  Wij gaan met onze zoon (16) 20 dagen naar Vietnam. We starten in Ho Chi Minh, gaan twee dagen fietsen in de Mekong Delta en vliegen vervolgens naar Hanoi. Nu twijfelen of we dan eerst de nacht trein nemen naar Sapa, daar twee dagen wandelen en weer terug gaan Hanoi. En dan Hanoi en Ha Long Bay bezoeken of dat we na de Mekong Delta eerst naar Hanoi en Ha Long Bay bezoeken en vervolgens naar Sapa en weer terug naar Hanoi zullen reizen. Na deze bestemmingen nemen we, denk ik, de trein naar Dong Hoi.
  Kunnen jullie ons hierin advies geven? Als jullie willen meedenken, heel graag!
  Lidwien

  1. Sjoerd

   Beste Lidwien,

   Dank voor je reactie. Ik begrijp alleen de vraag niet zo goed :). Misschien is het een idee om onze reisgids Vietnam aan te schaffen.
   Hierin staan meerdere routes voor Vietnam en die kunnen je, denk ik, al een heel stuk op weg helpen.

   Groeten,
   Sjoerd

 5. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 6. Ties Lagraauw Post author

  Visitor Rating: 4 Stars

 7. AdW

  Sjoerd! Leuk artikel, ga zo door 🙂

 8. Kristel

  Hanoi is mijn absolute nummero uno favo stad in Azië. Zo heerlijk ontspannen .. absoluut niet het gevoel dat je in een grote hoofdstad loopt. Heerlijk en dat in combi met de Bia Hoi tentjes, kan niet beter!

 9. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 10. Sjoerd lagraauw

  Visitor Rating: 4 Stars

 11. Dave

  Hoi,

  ik wil in Hanoi mijn tours regelen naar Sapa en Halong Bay. Hebben jullie een goed/betrouwbaar adres of kan ik dat beter daar zoeken?
  Alvast bedankt.

  Groeten,
  Dave

  1. Azië Expert Post author

   Hoi Dave,

   wij (en heel veel andere Nederlanders) hebben goede ervaringen met Friends Travel Vietnam van Sydney (een Nederlander). Zoek op Facebook even zijn bedrijf en neem contact met hem op. Hij kan je met alles helpen!

   Groeten,
   Ties

   1. Eric Zilverberg

    Op 14 maart Hanoi 2 dagen hotel geboekt. Wil via Halong Bay in 14 dagen naar Ho Chi Min. Zijn 75 en 74 jaar. Hoe kunnen we het beste reizen. Komen via Thailand, Myanmar, Laos naar Viëtnam. Reizen de eerste keer in dit land. M. vr. gr. eric

    1. Sjoerd

     Beste Eric,

     Excuus voor het late antwoord. Ik vermoed dat jullie nu al onderweg zijn. Het beste reizen kan via bussen en de trein. Je kunt in beide verschillende luxe klassen nemen.
     Het is wel kort 14 dagen en jullie zullen dan ook veel in de bus zitten. Het is dan ook aan te raden om een deel van de afstand te vliegen.

     Groeten,
     Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU