Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Seoul

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 6 juli, 2023

Seoul is de hoofdstad van Zuid-Korea en een geweldige stad. Het is een aanval op je zintuigen. Overal waar je komt ruik je eten, zie je wonderbaarlijke gebouwen, worden er uitzinnige activiteiten gedaan, worden de trommelvliezen uit je oren geramd door een van de van duizenden karaoke-bars. En als de zon eenmaal onder is wordt de stad verlicht met neon letters.

Het bruisende Seoul

Dat het zo’n energieke stad is, is niet vreemd aangezien Seoul meer dan tien miljoen inwoners heeft. En dat in een gebied van ‘slechts’ 600 vierkante kilometer. Seoul is ook niet voor niets een van de meest dichtbevolkte plekken ter wereld. Overal waar je komt zie je mensen.

Een bezoek aan Bukhansan National Park is de ideale dagtrip vanuit Seoul

Maar Seoul is niet alleen een drukke metropool. Het is ook een stad met een rijke geschiedenis en traditie. Je vindt oude paleizen uit de Joseon-dynastie, betegelde daken van traditionele houten hanok huisjes, traditionele danses en oude winkeltjes waar ze spullen verkopen die je nog nooit hebt gezien. En in de verte zie je Bukhansan National Park. ’s werelds meest bezochte nationale park.

24/7 life Seoul

Seoul is de ideale stad voor nachtbrakers. Wat je ook zoekt of wil, op welk moment van de dag dan ook, in Seoul kan je het krijgen. Je kunt eeuwenoude tempels bezoeken in de morgen, thee drinken in een theehuis, snacks halen in een straattent midden in de nacht, feesten in Hongdae of Itaewon, een bad nemen in een van de sauna’s of spa’s of Soju (Koreaanse wodka) drinken in een bar.

En dat allemaal 24 uur lang, 7 dagen in de week. Het is hier nooit saai!

Seoul

Skyline van Seoul

Seoul is ook een stad met een modern transport-systeem met de metro als paradepaardje. En ondanks het drukke, gehaaste en chaotische leven zijn de locals ontzettend vriendelijke en willen ze alles vertellen over de stad waarin ze wonen.

In de oude wijken/straten Insadong, Samcheongdong en Nukchon vind je souvenirs, theehuisjes, kleine straatjes, traditonele huisjes en musea

5x leuke dingen om te doen in Seoul

Seoul is een gigantische stad met een groot aantal highlights die het bezoeken waard zijn. Als je een rondje door de stad loopt kom je al een hoop bezienswaardigheden tegen. De kleine straatjes, de oude winkeltjes, musea en traditionele huisjes bieden al genoeg vermaak. Toch zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die je gezien moet hebben.

#1 Bezoek het Changdeokgung Palace

Dit was het tweede paleis dat gebouwd werd in 1405 na het Gyeongbukgung Palace. Het bijzondere is dat de gebouwen grotendeels intact zijn gebleven en vandaag de dag nog steeds bezichtigd kunnen worden. De laatste keizer van Korea, Sunjong, is hier overleden in 1926.

Het paleis heeft ook veel invloed gehad op de architectuur in de rest van Korea.

TIP ♥ – toegangsprijs voor volwassenen (19 tot 64) is 3.000 Won. kinderen betalen (7-18) 1.500 Won. Openingstijden; april – oktober: 09:00-18:30. Maart en november: 09:00-17:30. December en februari: 09:00-17:00 uur.

Seoul bloesem

Het Changdeokgung Palace

#2 Ga naar Bukchon Hanok Village

Dit is een dorpjes met ongeveer 900 traditionele hanok huisjes. Oude Koreaanse huizen. Het is een populaire bestemming voor toeristen en erg bijzonder om tussen de kleine straatjes te lopen met lage muurtjes en huizen bedekt met betegelde daken.

Het is een wereld van verschil met de energieke stad in de verte. In het Bukchon Traditional Culture Center kan je meer leren over de geschiedenis van de hanok huizen.

TIP ♥ – het is geopend van maandag tot vrijdag (9:00 tot 18:00 uur).

Bukchon Hanok Village

Bukchon Hanok Village

#3 Beklim de muren van Bukak-san

De stadsmuren van Seoul. Gebouwd in 1396 en nog steeds te bewonderen vandaag de dag. De muur is ruim 18 kilometer lang en verbind de toppen van Bukak-san, Nak-san, Namsan en Inwangsan.

In de loop der jaren is de muur wel beschadigd maar doordat het nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat wordt de muur gerenoveerd. Je kunt niet over de gehele muur lopen maar wel grote delen van de muur. Je zou het in één dag kunnen zien met de Bukak-san als mooiste gedeelte.

TIP ♥ – koop een T-Money Card. Dit is de Koreaanse versie van de OV-chip kaart en super handig om de metro, bus, trein en zelfs taxi’s te betalen.

Seoul

De oude stadsmuren van Bukak-san

#4 Fietsen langs de Han River

Misschien niet de bekendste maar wel een van de leukste tours in Seoul is een fietstocht langs de Han River. Je kunt 15 kilometer lang langs de oever van deze rivier fietsen (of lopen).

Je komt dan onder meer langs Seonyudo en Bamseom Island. Fietsen kun je huren bij Yeouido Hangang Park. Onderweg kom je allerlei mooie dingen tegen! 

Seoul

De Han River

#5 Probeer het heerlijke eten!

Ben je gek op eten? Dan hou je sowieso van Seoul. Als er een stad is in Azië waar je veel en lekker kunt eten dan is het wel in Seoul. Restaurants serveren pittige nationale gerechten (kimchi) en ze lijken je wel naar binnen te lokken met de verbazingwekkende aroma’s en smaken.

En de Koreanse kok kan ook aardige niet-Koreaanse gerechten maken. Net zo lekker is het eten van hotteok (pannenkoeken met zoete of hartige vullingen) op de hoek van de straat, of een heerlijke krab soep op de Noryangjin Vismarkt. Kortom, er is genoeg te eten!

Seoul

Street food vind je overal!

Overnachten Seoul

In Seoul zijn er letterlijk honderden, zo niet duizenden opties waar je kunt overnachten. Reserveren is vaak niet mogelijk omdat er genoeg te vinden is. Het leukste is natuurlijk om te overnachten in een traditionele hanok huis maar er zijn ook andere opties zoals hotels, hostels en motels, een populaire optie in Seoul en de rest van Zuid Korea.

TIP ♥ – de makkelijkste, en vaak voordeligste website, om accommodatie te zoeken en boeken is booking.com.

Locatie

Meer lezen over Zuid-Korea?

2 comments

 1. Jasmien

  Woon bts daar? in welke gebouw woont bts?

  1. Ties Lagraauw Post author

   Hoi Jasmien,

   wij hebben geen idee waar BTS woont. Niet echt onze specialiteit 😉

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU