Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Male

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Malé is het kloppende hart van de Malediven. Het is het dichtstbevolkte eiland van het land. Met de drukte het eilandje staat het in schril contrast met de van het land en de eilandjes waar het leven zich afspeelt in een uiterst relaxt tempo. De gelijknamig stad Malé is bovendien de hoofdstad. Op Male wonen zo’n 100.000 mensen. Het is geen plek waar veel reizigers blijven hangen.

Malé; druk en chaotisch

Van alle hofsteden in Azië is Malé met 100.000 inwoner de kleinste. Het eiland Malé is ook maar één bij twee kilometer groot en staat volledig volgebouwd. Op zich is dat ook niet vreemd aangezien één derde van de totale bevolking op Malé woont.

Het is niet het tropische paradijs dat je verwacht bij de Malediven. Malé staat in geen vergelijking met de rest van het land. Het is er druk, chaotisch, vies en niet heel boeiend. Daarnaast vind je hier geen stranden.

TIP ♥ – bij Cheaptickets boek je een ticket naar de Malediven voor €488!

De meeste reizigers vertrekken gelijk naar een van de lokale eilanden. En dat is begrijpelijk. Veel is er niet te doen, op winkelen na. De stad en het eiland geven je wel een goede kans om een echt gevoel te krijgen voor de Malediven en wat de mensen hier drijft.

Male

De taxibootjes bij het vliegveld

Wat is er te doen in Male?

Op Male vind je markten en winkeltjes. Er zijn twee grote winkelcentra op het eiland. De winkeltjes en markten liggen overigens vaak op de eerste verdieping. Dit komt door het gebruik aan ruimte op het eiland.

Een andere populaire plek onder de locals zijn de theehuizen. Je kunt hier kleine gerechtjes bestellen (uiteraard met veel vis). Je kan op het eiland (en veel van de andere eilanden) geen alcohol krijgen. Dit kan alleen in resorts.

#2 De vismarkt in Malé

De vismarkt is één van de leukste dingen om te bezoeken in Malé. Rond de middag is het, het leukst als hier honderden tonijnen het land op worden gesleept door lokale vissers. Ze worden hier gelijk schoongemaakt en verkocht.

Versere vis vind je bijna niet. Soms brengen ze ook zwaardvissen mee. Je moet wel even wennen aan de geur.

#2 Winkelen op Malé

De Malediven is niet bepaald een shoppers paradise zoals bijvoorbeeld Shanghai of Bangkok. Grote markten vindt je hier niet maar áls je wilt shoppen kan dat het beste in de stad Malé. Je hebt hier twee grote winkelcentra, een aantal markten en uiteraard de bekende souvenirwinkeltjes.

Male
Male

Male vs Hulhumale

We krijgen veel vragen over het vliegveld in de Malediven. In tegenstelling tot wat veel mensen denken landt je NIET op Malé, ook al staat dat wel op je ticket. Het vliegveld ligt op het buureiland Hulhumale.

Dat is een eiland met een landingsbaan en een hotel. Meer is er niet. Vanaf het vliegveld (Hulhumale) neem je een ferry naar Male. Deze gaan 24 uur per dag, elke 10 minuten en het duurt 3 minuten.

TIP ♥ – de ferry kost $2 per persoon.

Let op je aankomsttijden

Je aankomsttijden in de Malediven zijn erg belangrijk! Je kunt op elk moment van de dag van het vliegveld naar Male, maar niet van Male naar de overige eilanden. als je naar lokale eilanden als Maafushi of Thulusdhoo wil moet je een ferry nemen.

Deze ferry vaart NIET op vrijdag en NIET na 15:00 uur. Als je dus na 15:00 uur landt ben je genoodzaakt te overnachten op Male of een speedboot te regelen ($150).

Male heeft één ‘strand’ (met uitzicht op het vliegveld) of noemenswaardige dingen om te zien. Zorg er daarom voor dat je ruim voor 15:00 uur landt en niet op vrijdag. Dan kun je altijd de ferry nemen naar één van de lokale eilanden.

Wij wisten dit niet en waren genoodzaakt een speedboot te regelen voor $150.

Male

Male naar een ander eiland

Vanaf Male vertrekken de ferries naar andere lokale eilanden. In Male neem je een taxi naar Villingili Ferry Terminal. Deze is aan de andere kant van het eiland dan waar je aankomt vanaf het vliegveld.

Lopen is net te ver en een taxi kost maar $2. Bij de Villingili Ferry Terminal koop je een boot ticket naar een van de andere eilanden. Dit kost maar $2 per persoon.

Populaire lokale eilanden waar je goedkoop kunt overnachten zijn Maafushi en Thulusdhoo.

TIP ♥ – check hier de routes.

Prive resort

Als je verblijft op een resort heb je vaak vervoer vanuit je resort. Dit is een speedboot of vliegtuigje. Prijzen hiervoor zijn verschillend per resort. Vraag dit na bij je resort.

Locatie Malé

Meer lezen over Malediven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU