Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jiuzhaigou National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Het wordt beschouwd als één van de mooiste natuurgebieden van China, misschien zelfs wel van heel Azië. Jiuzhaigou National Park vind je in de Sichuan provincie.

Jaarlijks trekt het park meer dan twee miljoen bezoekers die zich vervolgens verwonderen over de bizar blauwe meren, de gigantische watervallen de groene bossen en de besneeuwde bergtoppen.

Alles is zichtbaar vanaf goed onderhouden wandelpaden en de mogelijkheid tot kamperen maken Jiǔzhàigōu National Park tot een populaire highlight!

Jiuzhaigou National Park

Wat ons betreft staat het prachtige park dan ook terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst. De naam Jiǔzhàigōu betekent ‘Nine Village Valley’ en is een verwijzing naar negen Tibetaanse dorpen in de regio.

Volgens de lokale bevolking hier is er een legende over Jiuzhaigou National Park. Volgens deze legende is het park ontstaan door een jaloerse duivel.

Door hem liet godin Wunosemo de spiegel vallen die ze van haar minnaar had gekregen. De spiegel viel vanuit de hemel neer op aarde en verbrijzelde in 118 glinsterende turquoise meren.

Jiuzhaigou National Park

Hoewel wij het meer aan een kunstwerk van Moeder Natuur wanen heeft de legende wel gelijk wat betreft de schitterende meren hier. Er liggen er meer dan 100 en allen hebben een unieke kleur.

De omliggende besneeuwde bergtoppen en valleien maken het uitzicht adembenemend. Door de populariteit kan het erg druk zijn in het Jiuzhaigou National Park. Het beste is om zo vroeg mogelijk te komen en zodra het park open gaan naar binnen te gaan.

Het is dan zaak om de horde Chinezen voor te blijven. Je kan het park door met busjes en hoewel sommige besluiten geld te besparen door te lopen raden we dit niet aan. Het is van begin tot eind 30 kilometer.

Beste reistijd Jiuzhaigou

De beste tijd om Jiuzhaigou National Park te bezoeken is september tot november. In deze tijd heb je de meeste kans op heldere luchten. In combinatie met de herfstkleuren in de bossen en de turquoise meren zal dit een onuitwisbare indruk achter laten.

Je kan ook in de zomermaanden, maar dan regent het meer. In de winter moet je goed ingepakt komen maar het landschap is dan wel magisch mooi met besneeuwde bomen, besneeuwde bergtoppen en bevroren watervallen.

Jiuzhaigou

Locatie Jiuzhaigou National Park

Meer lezen over China?

0 comments

 1. Claudia Neijs

  Hoe kom je hier het beste vanuit Shanghai of Beijing? Heb gezien dat vliegen een optie is, het is alleen erg duur. Ik kom er niet uit of er een mogelijkheid is om met de trein te gaan.

  1. Sjoerd

   Hoi Claudia,

   Die vraag is lastig te beantwoorden voor ons. Afhankelijk van wanneer je er bent, waar je precies vandaan komt en hoe lang je er over wil doen zijn er verschillende opties.
   Je kan inderdaad vliegen, met de trein of met de bus. Het zal ook hoogstwaarschijnlijk een combinatie van die worden.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU