Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Malediven

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De kosten in de Malediven liggen hoger dan in andere landen in Azië. Nog niet zo lang geleden kon je op de Malediven alleen nog in resorts verblijven, gescheiden van de lokale bevolking. Ze hielden het toerisme en de lokale bevolking strikt gescheiden. Gelukkig is dat de laatste jaren wel veranderd en kunnen toeristen zich steeds meer mengen tussen de locals. Vergis je niet, je boekt hier geen kamertje voor €10 per nacht maar de kosten worden wel goedkoper.

Kosten overnachten Malediven

Voor een reis of vakantie naar de Malediven moet je rekenen op meer kosten dan andere landen in Azië. Kijk op Budget Malediven voor meer informatie over je dagelijkse kosten.
Het overnachten in de Malediven kan zowel in ‘budget’ accommodatie als in de meest luxe resorts die je ooit hebt gezien.

Prijzen zijn nog steeds bizar hoog als je dat vergelijkt met landen als Thailand of Laos. Prijzen voor budget accommodatie liggen nog altijd  boven de €50.

Er zijn op het eiland tot nu toe (2015) zo’n 100 accommodaties die goedkoper zijn dan €65 per nacht en 25 accommodaties die goedkoper zijn dan €50 per nacht. Deze liggen vooral op het hoofdeiland Malé.

Hou er wel rekening mee dat je reserveert van te voren, zeker in het hoogseizoen! De resorts die je kan boeken liggen met name op de kleinere privé eilandjes. De kosten van deze resorts variëren maar onder de €250 per nacht kom je niet ver.

Beste resorts van de Malediven

Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste hotels en resorts in de Malediven. Ze zijn niet goedkoop, maar als je op een unieke manier wil overnachten zijn dit de beste opties. Bekijk ze hier.

Witte zandstranden van San Andres

Hotel Malediven

Hotels of resorts zijn er in overvloed in de Malediven. Het land is een populaire plek voor mensen die op huwelijksreis zijn of stelletjes. Hier is handig op ingespeeld door hotels en resorts te bouwen. En een hotel Malediven zijn niet de standaard hotels die je vaker vindt.

De bekendste zijn uiteraard de watervilla’s in de Malediven (zie foto’s hierboven). Je betaald hier flink wat geld voor (reken op minimaal €250 per nacht) maar je slaapt dan wel op één van de mooiste plekken op aarde.

De watervilla’s staan in het water en elk huisje heeft zijn eigen terras en de meest luxueuze inrichting. Er zijn zelfs huisjes waar de slaapkamer onder water ligt tussen het koraal.

TIP ♥ – voor het boeken van een hotel Malediven kan je kijken op Booking.com.

Hostel Malediven

Het hostel is de populairste optie onder backpackers. De Malediven staat niet direct bij iedere backpacker op het to-do lijstje staat (zonde). Dat is ook niet gek aangezien er tot een aantal jaar geleden weinig te ‘backpacken’ viel in het land.

De laatste jaren is dat veranderd en komen er steeds meer guesthouses en hostels Malediven bij. De prijzen van een hostel Malediven zijn (nog) niet te vergelijken met die van Thailand of Vietnam maar er komen steeds meer budget opties bij.

Er zijn op het eiland tot nu toe  zo’n 100 accommodaties die goedkoper zijn dan €65 per nacht en 25 accommodaties die goedkoper zijn dan €50 per nacht. Deze liggen vooral op het hoofdeiland Malé. Zorg wel dat je hostels van te voren reserveert!

Meer lezen over Malediven?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU