Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Li River National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yagshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

Voor veel mensen is dit een van de plekken die ze graag willen zien tijdens hun rondreis door China. Lees daarom deze pagina goed door. We leren je op deze pagina het volgende over deze schitterende omgeving;

De unieke wereld van Li River

Li River National Park geeft je niet het gevoel in een National Park te lopen. Het is heel anders dan het stedelijke in Beijing of Shanghai. Als je in je bootje over de rivier heen cruised zie je een ongekend mooi landschap.

Voor veel reizigers is het Li River National Park het hoogtepunt van China. De rivier kronkelt door een oogverblindend landschap met karstheuvels, steile kliffen, bijzondere grotten, groene graslandschappen en karakteristieke bootjes bekleed met bamboe.

Je kunt met een bamboo vlot over de rivier dobberen. Een aanrader!

De Li River is beroemd vanwege de groene bergen, de schilderachtige rivier, mysterieuze grotten. Langs de rivier zie je een prachtig landschap met duizenden rotsen en bruisende watervallen. De rotsen die reflecteren in het water laten het lijken alsof je droomt.

Li River National Park heeft voor veel schilderijen model gestaan, maar je zal er heen moeten om met eigen ogen te zien hoe ongelooflijk mooi en magisch het landschap hier is.

Li River

Uitzicht op een dorpje en de omgeving

5x doen bij Li River

De meeste mensen die bij Li River komen, komen hier vooral voor de schitterende natuur. Er zijn een aantal dingen te doen, met name rond de twee belangrijkste steden in deze regio; Guillin en Yangshuo. Dé attractie hier is de boottocht over de Li River, de rivier die door het landschap stroomt.

#1 Maak een cruise over de rivier

Dit is veruit de beste manier om het prachtige landschap van de rivier te verkennen. De cruise van Guilin naar Yangshuo is een van de meest populaire activiteiten tijdens een vakantie in China. Je tuft voorbij een landschap van grazende waterbuffels, boeren die hun velden bewerken, locals die half- ondergedompelde bamboevlotten boven water houden en een paar kleine dorpjes met elk een unieke architectuur en cultuur.

De pieken van de karstheuvels blijven altijd in het zicht met als hoogtepunt de pieken tussen Caoping en Xingping. Het is een schitterende manier om het landschap te zien, maar ook een vrij populaire. Zeker in het hoogseizoen (mei t/m/ augustus) en in het weekend kan het hier heel erg druk worden.

Handige info

Er zijn verschillende cruises te boeken. Je kunt kiezen tussen een boot of een soort bamboe vlot. De meeste kiezen voor de boot vanwege de comfort, maar een vlot is veel leuker (daarover later meer). Er gaan 70 tot 80 mensen op een boot en die zitten snel vol!

  • Route  je vaart van Guilin naar Yangshuo
  • Prijs groepscruise  normal = $74 | Superior 1st floor = $116 | Superior 2nd floor = $30
  • Prijs privé cruise  $200 p.p.
  • Vertrek ➜ tussen 09:30 uur en 10:00 uur | aankomst = tussen 13:30 uur en 15:30 uur

TIP ♥ – je kunt bij China Online bouwstenen boeken voor €230 voor 4-dagen

Li River
Li River

#2 Neem een bamboe vlot i.p.v een boot

Met een boot de Li River verkennen is natuurlijk mooi, maar het is eigenlijk veel leuker om met een bamboo vlot de rivier over te steken. We moeten er wel bij zeggen dat de bamboevlotten niet van bamboe zijn. Ze lijken er wel op, maar eigenlijk is het plastic. Typisch Chinees zou je kunnen zeggen.

Een bamboevlot is een traditionele manier van vervoer en je zit veel dichter bij het water en de natuur. Het is een andere manier om het prachtige landschap van de Li Rivier te zien, en de route is korter dan die van de grote boten.

Handige info

De route die je vaart is anders. Je vaart van Yangdi Village (40 kilometer van Guilin) naar het dorpje Xingping. Hoewel het een vlot is, heeft het wel een dak om je te beschermen tegen de zon en stoeltjes zodat je ‘gewoon’ kunt zitten. Er kunnen 4 tot 6 mensen op een vlot.

  • Route  je vaart van Yangdi naar Xingping
  • Let op vlotten varen NIET tussen 11:30 uur en 13:00 uur en met slecht weer
  • Prijs  varieert tussen de US$8 en US$25 p.p.
  • Tijd  de tocht duurt 2 uur incl. de bekende Nine Horse Mural Mountain

Een hele leuke manier om de regio te ontdekken is een Boat ‘n’ Bike Combo. Je vaart dan met de boot van Yangshuo naar Xingping. Je fietst het stuk terug (15-20km) door de schitterende vallei. In Yangshuo kun je deze trip boeken

Li River
Li River

Een van de vlotten

#3 Ga hiken in de natuur

De schoonheid van de Li Rivier is prima te zien vanaf een boot, maar lopend kun je misschien nog wel meer zien. Hikend door de natuur zie je de gigantische rotsen, de groen bergen, oude dorpjes, groene rijstvelden (in het najaar) en indrukwekkende viewpoints.

De twee routes

Er zijn twee bekende wandelroutes in de buurt. Die tussen Xingping en Jiumahua Hill (7 kilometer) en die tussen Jiumahua Hill en Xingping (5 kilometer). Beide routes zijn prima te lopen want de paden zijn in goede staat. Bij de laatstgenoemde route kom je tevens langs de  Nine Horse Mural Hill, een van de bekendste bezienswaardigheden van de Li River.

TIP ♥ – Xingping ligt op een uur rijden van Yangshuo. Een bus kost zo’n US$3. Een minivan kost zo’n US$10.

#4 Wacht tot de zon onder gaat

Het is wel duidelijk dat de Li River tot de mooiste plekjes in China behoort. En elke plek ter wereld wordt nog een stukje mooier tijdens de zonsondergang (of opkomst). Zo ook bij deze rivier. Wij raden aan om te wachten tot het donker begint te worden.

Zoek een mooi plekje in de bergen, bij je accommodatie of op het water en geniet van de grootste show van Moeder Natuur. De hemel kleurt langzaam oranje en met de bergen op de achtergrond, de locale vissers op het water en de river veranderd de Li River in een sprookjeslandschap.

TIP ♥ – in Yangshuo heb je elke avond de Li River Night Show. Niet te missen 🙂

Li River
Yangshuo

#5 Overige bezienswaardigheden

Er is rondom de Li River een hoop te zien. Bekende punten zijn Reed Flute Cave: een kalkstenen grot met stalactieten. Mountain of Splendid Hues: een berg die bestaat uit gekleurde rotsen. Elephant-Trunk Hill: een heuvel die lijkt op een water drinkende olifant.

Beste reistijd

Aangezien Li River voor vele hét hoogtepunt is van hun reis door China is het goed om te weten wat de beste tijd is om het park te bezoeken. Er zijn 3 verschillende periodes te onderscheiden.

April tot en met juni

Dit wordt vaak gezien als de beste periode. Een cruise door de rivier is het mooist in de natte en vochtige maanden. Dit zijn april tot en met juni. In deze maanden is het landschap het mooist (lees groen) en de rivier het diepst waardoor de boten verder kunnen dan in het droge seizoen.

Juli tot en met oktober

Deze periode is de beste tijd om het landschap langs de rivier te zien. Tijdens zonnige dagen kun je de weerspiegeling van de heuvels in het water zien. Juli en augustus zijn de warmste maanden. je hebt wel meer last van regen, maar dit is vaak maar kort. September en oktober zijn de warme en droge maanden.

November tot en met maart

De slechtste periode om te gaan. Het is winter en laagseizoen en het waterniveau staat veel lager, dus cruises worden ingekort tot ongeveer 2 uur. Er zijn een paar zonnige dagen, maar verder is het koud en vochtig.

Li River
Yangshuo

Hoe kom je er?

De belangrijkste plaatsen om op de Li River te komen zijn Yangshuo en Guilin. Yangshuo is het meest ingericht op toeristen en vanaf hier kun je met boten de Li River op. Je kunt ook met de fiets of auto de regio verkennen. Yangshuo is met de bus, trein of vliegtuig te bereiken.

TIP ♥ – check Yangshuo voor meer info over hoe je hier komt.

Locatie Li River National Park

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU