Hotels Indonesië

Een land waar ruim 7 miljoen reizigers per jaar komen, ruim 17.000 eilanden kent, waar meer vulkanen zijn dan waar ook ter wereld en waar de totale kustlijn langer is dan 55.000 kilometer. Een land als Indonesië moet iedereen een keer bezocht hebben want naast deze indrukwekkende cijfers heeft het land prachtige tempels, verlaten stranden, heerlijk eten, toffe activiteiten en de meest diverse natuur ter wereld. Wil jij ook naar LIndonesië en ben je op zoek naar goede hotels? Wij hebben onze favoriete hotels in Indonesië voor je op een rij gezet.

JAKARTA
YOGYAKARTA
BALI
GILI EILANDEN

HOTELS JAKARTA

De beste hotels in Jakarta

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië, maar het is niet de beste of leukste stad om te bezoeken. Veel reizigers blijven na aankomst een nachtje hangen om de volgende dag weer verder te reizen. Begrijpelijk, want Indonesië heeft veel meer mooie plekken om te bezoeken. Als je hier een nacht of twee blijft, is er wel het een en ander te doen. Daarnaast vind je hier veel accommodaties.

Als je op zoek bent naar andere reizigers en niet al te duur wil overnachten (budget), kun je het beste overnachten in of rond Jalan Jaksa. Dit vind je bij het Lapangan Merdeka plein in het centrum van de stad.

Onze favorieten:

➜ Budget – Wonderoft Hostel (± €10 per nacht)
➜ Normaal – Treehouse Suites (± €40 per nacht)
➜ Luxe – DoubleTree by Hilton Jakarta (± €90 per nacht)

HOTELS YOGYAKARTA

De beste hotels in Yogyakarta

Jakarta mag dan de hoofdstad zijn van Indonesië, het is Yogyakarta die alle aandacht steelt. Het is de populairste en meest bezochte stad op het eiland Java en dat is niet zonder reden. Het is een geweldige stad met veel gezelligheid, leuke bars en restaurants én het is de toegangspoort tot een van de bekendste bezienswaardigheden van Indonesië: Borobudur.

Veruit de beste plek om te overnachten is Malioboro. Dit is de hoofdstraat in het centrum van Yogyakarta en behalve een paar van de leukste hotels in Indonesië vind je hier ook de meeste bars, restaurants, touroperators en bezienswaardigheden.

Onze favorieten:

➜ Budget – Snooze Guesthouse (± €10 per nacht)
➜ Normaal – Adhisthana Hotel Yogyakarta (± €40 per nacht)
➜ Luxe – Greenhost Boutique Hotel Prawirotaman (± €80 per nacht)

HOTELS GILI EILANDEN

De beste hotels op de Gili eilanden

De Gili eilanden, ingeklemd tussen Bali en Lombok, zijn een van de bekendste bestemmingen in Indonesië. Ieder jaar trekken er duizenden reizigers naar deze 3 kleine eilandjes om te genieten van niet meer dan zon en strand. Hier vind je een paar van de beste hostels en hotels in Indonesië. Ongerept is het helaas al lang niet meer, maar dat maakt de Gili’s niet minder mooi.

Trawangan is het grootste eiland, gevolgd door Gili Air en Gili Meno. Alle eilanden hebben een eigen karakter. Backpackers blijven vooral op Gili Trawangan, stelletjes reizen liever naar Meno en Air wordt het minst bezocht door reizigers.

Op zoek naar de beste accommodatie op de Gili’s? Dit zijn onze favorieten:

Gili Trawangan

➜ Budget – Little Woodstock Homestay (± €10 p. nacht)
➜ Normaal – Majo Private Villas (± €35 p. nacht)
➜ Luxe – Pearl of Trawangan (± €85 p. nacht)

Gili Meno

➜ Budget – The This-Kon Gili Meno (± €20 p. nacht)
➜ Normaal – Two Brothers Bungalows (± €40 p. nacht)
➜ Luxe – United Colors of Gili (± €55 p. nacht)

Gili Air

➜ Budget – PinkCoco Gili Air (± €25 p. nacht)
➜ Normaal – Villa Casa Koko (± €45 p. nacht)
➜ Luxe – Kempas Villa (± €95 p. nacht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven