Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Japan

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 35

Bijgewerkt op 16 januari, 2024

Of je nu in Tokyo loopt, de tempels van Kyoto bezoekt of één van de schitterende rijstvelden wilt bezichtigen, het is handig om van tevoren te weten wanneer je welke omstandigheden aantreft in Japan. Een goede voorbereiding maakt je reis (nog) prettiger en het weer in Japan hoort daar zeker bij.

Een bezoek aan het Mount Fuji in de regen is geen pretje maar een dagje Tokio in 35 graden is ook een uitdaging! Aan elke regenbui ontsnappen is dan ook onbegonnen werk, maar je kunt je er wel op voorbereiden! Daarom vertellen we je hier alles over de beste reistijd voor Japan.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Japan zijn de lente, herfst en onze zomermaanden.

Wat is de beste reistijd voor Japan?

De beste reistijd is altijd afhankelijk van je eigen wensen. Eind maart begint het land uit de winter te ontwaken. De beste reistijd voor Japan is dan ook de lente of de herfst. In deze periode bloeien de bekende sakura (kersenbloesems), dit ken je vast wel van de foto’s.

Heel Japan en inwoners zijn dan in de ban van ‘hanami’, ook wel bloemen kijken, een prachtig fenomeen van Moeder Natuur.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 7 7 11 17 21 24 28 30 27 21 16 9
Regen (mm) 60 70 105 150 180 230 210 200 210 145 85 60

Groen = beste reistijd
Oranje = zomermaanden

Seizoenen in Japan

Je kunt de beste maanden om naar Japan te reizen opdelen in verschillende seizoen. Het hoogseizoen, het tussenseizoen en het laagseizoen. Dat heeft grotendeels te maken met het weer, maar niet altijd. Zo is de maand april zeker niet de warmste maand, maar wel een van de drukste maanden vanwege de bloeiende kersenbloesem.

Hoogseizoen

Reistijd voor Japan

April, mei en augustus

Het hoogseizoen in Japan is niet de zomer, maar juist de maanden daar omheen. Prijzen schieten omhoog rond de Golden Week (begin mei) en rond Nieuwjaar. Van maart tot begin april is het hoogseizoen vanwege de kersenbloesems. In de herfst is het druk vanwege de mooie kleuren in de natuur.

Tussen seizoen

Juni en juli, sep. t/m dec.

In de zomermaanden heb je de warmste temperaturen. Helaas heb je in juni en juli ook meer regen. Uiteraard regent het niet de hele dag waardoor deze maanden prima reismaanden zijn. September tot en met december zijn wat koeler met minder regen en heldere luchten.

Laagseizoen

Winter Japan

Januari tot en met maart

De winters in Japan zijn best fris, daarom kun je deze maanden beter overslaan. Het grote voordeel is dat het wel erg rustig en vooral goedkoop is in deze maanden. Hou echter rekening met sneeuw en temperaturen onder nul. Veel accommodatie gaat ook dicht. Het is wel een goede tijd voor wintersporters.

Wat zijn de zomermaanden in Japan?

Na de maanden maart en mei begint de temperatuur te stijgen. De zomer is dus gelijk aan die in Nederland. En de zomer behoort naar onze mening eigenlijk ook tot de beste reistijd Japan. In de maanden juli, augustus en september begint het warmer te worden, maar valt er wel meer regen.

Zeker op de eilanden zoals Amami en Okinawa. Reizen in deze maanden is daarom goed te doen, mits je een buitje niet erg vindt. De zomermaanden zijn overigens wel leuke maanden om Japan te bezoeken omdat er dan in verschillende steden ‘natsu matsuri’ worden gevierd.

Dit zijn zomerfestivals waar je schitterend vuurwerk kan bekijken!

TIP ♥ – De warme maanden zonder regen duren ongeveer tot en met juni

Beste reistijd voor Japan per maand

Japan is een behoorlijk groot land en niet iedereen heeft de mogelijkheid om in de beste maanden te reizen. Daarom delen wij een overzicht van het weer per maand zodat je weet wat je kunt verwachten als je buiten het hoogseizoen reist.


Weer in januari

Januari is niet echt de beste maand om naar Japan te reizen. Het kan namelijk behoorlijk koud worden in deze maand. Het is wel droog en zonnig, maar lekker aan het strand hangen zit er niet in. Voordeel is wel dat er minder mensen zijn. Daarnaast is dit de goede maand om te skiën in Japan.

– 7°C
 – 60 mm regen


Weer in februari

De beste maand om te skiën, maar niet echt om bezienswaardigheden te bezoeken. Verder is het weer hetzelfde als in januari. Droog en zonnig, maar behoorlijk fris. Vergis je niet in de temperaturen. Het kan echt koud worden.

– 7°C
 – 70 mm regen


Weer in maart

In maart begint het warmer te worden, maar gaat het ook iets meer regenen. Hoewel de regen mee valt, ligt de temperatuur rond de 15°C. Groot voordeel is dat de bekende Sakura (bloesem) begint te bloeien in deze maand. Het markeert het begin van de lente. Tegen het einde van maart begint de kersenbloesem op te komen in het zuiden van het land.

– 11°C
 – 105 mm regen


Weer in april

Qua beste reistijd voor Japan zit je in april goed. Dit is een van de beste maanden om door Japan te reizen. De temperatuur is goed en de kersenbloesem is in volle bloei. Het is wel een van drukste maanden en daarmee ook een van de duurste.

– 17°C
 – 150 mm regen


Weer in mei

Net als april is mei een van de betere maanden om door Japan te reizen. De temperatuur is nog hoger dan in april en de kersenbloesem bloeit nog steeds, maar het wordt wel minder. Daarnaast valt mei in het regenseizoen dus hou rekening met meer regen dan in de maanden daarvoor.

– 21°C
 – 180 mm regen


Weer in juni

Als je van lekkere temperaturen houdt is dit een goede maand. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 25 en 30 graden en is dus lekker warm. Nadeel is wel dat het veel kan regenen. Voordeel daar van is dat de natuur mooi groen is.

– 25°C
 – 230 mm regen


Amami-Oshima

Wij waren op Amami-Oshima in juni en het weer was super!

Weer in juli

Samen met juni is juli een van de drukte maanden van het jaar ondanks dat het niet bij de beste reistijd voor Japan hoort. Dat heeft te maken met de internationale vakanties. Er zijn in heel Japan ook veel festivals, vanwege het lekkere zomerweer.

Juli is ook een van de beste maanden om Mount Fuji te beklimmen.

– 28°C
 – 210 mm regen


Weer in augustus

Qua weer is augustus vergelijkbaar met juli. Het voordeel is dat de regen af begint te nemen dus dat je wat meer drogere dagen hebt, hoewel dat natuurlijk lastig te voorspellen is. Het weer is warm en de drukte begint af te nemen. Goede maand om in Japan te reizen.

– 30°C
 – 200 mm regen


Weer in september

In september daalt de temperatuur, maar het is nog steeds lekker warm. Daarnaast is de lucht vaak helder en blauw en valt er minder regen. Eind september beginnen de bladeren van kleur te veranderen wat veel mensen willen zien.

Eind september heb je ook het 5-daagse nationale Silver Week, waarin de prijzen stijgen. Reserveren dus!

– 27°C
 – 210 mm regen


Weer in oktober

Ondanks dat het kouder wordt valt oktober wel onder de beste reistijd voor Japan. Het is het begin van het herfstseizoen en het landschap van Japan verkleurt langzaam in rode en gouden tinten. Doordat de temperatuur lager is, is oktober een aangename maand is om te reizen.

– 21°C
 – 145 mm regen.


Weer in november

Dit is, ondanks de kou, een van de leukste maanden in Japan. De bladeren zijn perfect rood/goud wat het landschap een bijzondere uitstraling geeft. Het is daarnaast een rustige maand. December wordt weer drukker i.v.m. Kerst en Nieuwjaar.

– 16°C
 – 85 mm regen


Weer in december

In december is het koud, maar wel droog. Hou rekening met serieuze kou en zelfs sneeuw. Vooral in het noorden. Als je dat niet erg vindt is december wel een hele toffe maand om in Japan te reizen. In het noorden van Japan kun je baden in natuurlijke thermale warmwaterbronnen.

Tegen het einde van december rond Kerst en Nieuwjaar wordt het drukker en duurder.

– 9°C
 – 60 mm regen


Mount Fuji

Mount Fuji in de herfstmaanden

Het weer in de winter

Het winterweer (november tot en met maart) verschilt sterk tussen de westelijke kust van Japan en de kust van de Stille Oceaan (het oosten). De westkust heeft last van koude winden en zware sneeuwval, terwijl de oostkust neigt naar droge, heldere winterdagen.

Het land kan te maken krijgen met regelmatige sneeuwval in de bergen. Dit zorgt voor ideale omstandigheden voor skiërs.

TIP ♥ – In de winter heb je geweldige ski- en snowboard mogelijkheden en zijn de onsens (hot springs) extra lekker!

Het weer in de zomer

Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden in Japan. Deze maanden vormen echter ook het regenseizoen (tsuyu). Dit kan hete zomerdagen veranderen in moerasachtige omstandigheden. Warm en vochtig. Als je niet van tropische omstandigheden houdt, ga dan naar de koelere heuvels of de noordelijke kant van het land.

TIP ♥ – in de zomer zijn er kleurrijke festivals in het hele land. Wandelen in de Alpen (Kamikochi) en het verkennen van de mooie kustgebieden is ook erg mooi.

Het weer in de lente en herfst

Deze maanden vormen de beste reistijd Japan. Ondanks frequente regenbuien is de lente een van de meest aangename tijden om Japan te bezoeken. De bekende kersenbloesem bloeit op van het warme Kyūshū in maart naar het koudere Hokkaidō in mei.

Tyfoons en meer regen teisteren het land vanaf september voorafgaand aan de herfst. Dit loopt door naar oktober en eind november. Dit is het meest spectaculaire seizoen van Japan, wanneer de esdoornbomen veranderen in briljante kleuren.
Beste reistijd Japan

Sakura – kersenbloesem

Een van de bekendste natuurverschijnselen in Japan is Sakura, ook wel de bloei van de kersenbloesem. Tijdens deze periode lijkt het hele land roze te kleuren. De bomen zorgen voor een prachtig landschap. Het is dan ook een populaire reistijd.

De bloesem bloeit het best in de maand (eind) april en mei. Dat is ook een van de drukste periodes in Japan. Hieronder een overzicht van wanneer je waar moet zijn.

Beste reistijd Japan

Bron; jrailpass.com


Vervolg je reis door het prachtige Japan!

Lees meer over de mooiste highlights, lees je in op de pagina Reisinformatie of zoek voor goedkope vliegtickets naar Japan. Ga je backpacken door Japan of toch liever met een reisorganisatie op pad? Je leest het allemaal op onze website.

Meer lezen over Japan?

35 comments

 1. Jeroen

  Hoooii,
  Wij hebben gepland om 2 weken naar Japan te gaan en een reis te maken van Tokyo naar Kyoto, Osaka, Himeji, Nara en Hiroshima en dan weer eindigen in Tokyo. Van 13 April tot 27 April. Alleen ik lees op sommige websites dat de kersenbloesem half tot eind maart is en op andere plekken lees ik weer dat het begin mei is. Enig idee waar wij in deze periode kersenbloesem gaan zien en waar? Alvast heel erg bedankt!

  Groetjes Jeroen

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Jeroen,

   zoals op de pagina ook staat vind je hier een voerzicht met wanneer je waar de bekende kersenbloesem kunt zien.

   Happy travels,
   Ties

 2. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 3. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 4. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 5. Ingrid

  Hallo Sjoerd,

  We hebben het plan om voor ongeveer 6 weken naar Japan te gaan en daar een pelgrimsroute te lopen.
  We hebben de pelgrimsroute op het Shikoku eiland gezien, die erg lang is, maar gedeeltelijk ook met openbaar vervoer te doen is. Ook hebben we de Kumano Kodo route gezien, die uit meerdere korte routes bestaat. Wat zou de beste periode van het jaar zijn en geven jullie ook advies over deze routes?

  groeten,
  Johan en Ingrid

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Ingrid,

   de maanden mei tot en met oktober zijnd de warmste maanden. Als je veel gaat lopen zou ik deze maanden aanraden, ondanks het feit dat de kans op een bui iets groter is. In de lente en herfst is het toch wat kouder en in de wintermaanden is het erg fris. Het weer is uiteraard niet te voorspellen, maar in Japan wordt het nooit extreem heet zoals in Thailand of Indonesië. Daarom zijn de zomermaanden goede opties.

   Advies over deze route hebben we eerlijk gezegd niet, maar mochten jullie de route gaan lopen zouden we deze info zeker kunnen gebruiken 😉

   Groeten,
   Ties

 6. Pheline

  Hallo,
  Wij overwegen om 2 weken naar Japan te gaan. Voornamelijk de route tussen Tokio en Kyoto & Hiroshima. Wij twijfelen nog tussen september of oktober. Welke periode zouden jullie aanraden?
  Erg bedankt!

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Pheline,

   Mocht je behoefte hebben aan persoonlijk advies van een van onze Reis-Experts kan je een account aanmaken. Je kan daar je vraag acher laten.
   Groeten,
   Sjoerd

 7. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 8. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 9. Claudia

  Beste Ties,
  Wij overwegen om met ons gezin met twee jonge kinderen (volgend voorjaar 4 en 1) volgend jaar 4 weken naar Japan te gaan. Ik begrijp dat het in het voor-en najaar het meest druk is. Ik vind het weer niet zo heel belangrijk (het regenachtige Noorwegen was ook fantastisch met een kind) maar vermijd met kinderen graag de enorme mensenmassa’s. We zijn verder niet gebonden aan de zomer en vooral op zoek naar natuur (maar niet per se de kersenbloesem) en natuurlijk de sfeer van het land een beetje meekrijgen. Welke periode zou je dan adviseren?
  Groeten,
  Claudia

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hoi Claudia,

   Je kan bij ons een Reis Advies aanvragen. Dan kunnen we dit voor je uitzoeken en een mooi Reisadvies voor je maken.
   Alvast bedankt.

   Groeten,
   Sjoerd

 10. Gerrit

  Wij overwegen Japan per huurauto te bezoeken en de reis vanuit Nederland samen te stellen. Dat wil zeggen zelf vooraf auto huren, verblijf in hotels en/of AirBnB boeken. Is dit iets wat is aan te raden en zijn er op voorhand misschien ook onver wachte zaken waar ik rekening mee moet houden, bij het plannen van zo een reis naar Japan?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Gerrit,

   dat is zeker een optie. Het enige wat ik je aanraadt is om accommodatie in het weekend te reserveren omdat het in het weekend erg druk us met dagjesmensen.

   Groeten,
   Ties

 11. Nicole

  Hi, mijn man en ik gaan dit jaar de eerste 3 weken van augustus naar Japan en reizen met de trein tussen Tokyo en Hiroshima.
  Hoe zit het eigenlijk met muggen in augustus? Wij nemen alles mee in een backpack en hebben nog een reisklamboe liggen. We twijfelen of we die mee moeten nemen. Ik las ergens dat de insecten een stuk groter zijn 😉

  Wij willen ook graag een borgtocht maken waarbij we ‘s nachts vertrekken zodat we bij zonsopgang op mooie hoogte zijn. Op welke temperatuur kan ik dan rekenen? Gezien de kleding die ik mee moet nemen.

  Op beide vragen nog geen antwoord kunnen vinden op internet dus ben benieuwd!

  1. Ties Post author

   Hoi Nicole,

   je hebt in Japan geen klamboe nodig. De kamers in hotels zijn prima afgesloten en vaak voorzien van een hordeur of gaas. Als je een berg wil beklimmen zul je uitkomen op Mount Fuji denk ik. Heel veel andere opties zijn er niet tenzij je echt wil gaan hiken in de Japanse Alpen, maar dit zijn vaan meerdaagse hikes.
   Mount Fuji is behoorlijk fris, ook in het hoogseizoen dus neem wel warme kleding mee 🙂 Meer lees je hier.

   Groeten,
   Ties

 12. Jef

  Hallo,
  Wij (8 volwassenen) plannen een reis naar Japan van eind juli tot half augustus 2019. Is dat een goede reisperiode? Of is het beter bijv. de eerste drie weken van april? Is het mogelijk om met een privé busje met chauffeur door het land te reizen, of is dat (te) duur?
  Met dank voor je reactie.

  1. Ties Post author

   Hoi Jef,

   In de maanden juli, augustus en september begint het warmer te worden, maar valt er wel meer regen. Zeker op de eilanden zoals Amami en Okinawa. De regen is echter niet zo veel dus je kunt prima reizen in deze maanden. In april heb je de bekende kersenbloesems waar Japan bekend om staat, maar de temperaturen liggen dan iets lager. Het is dus wat je zelf wil 🙂

   Je kunt een busje huren. Of dit te duur is ligt aan je budget. Meestal is het in groepen natuurlijk veel goedkoper omdat je de de kosten kan delen. Zeker omdat een Japan Rail Pass al snel €460 kost. Prijzen voor het huren van een auto kun je navragen vij een verhuurbedrijf.

   Groeten,
   Ties

 13. Trix

  Hallo,
  Van eind februari tot ongeveer 20 maart willen we naar Japan. Eerst Tokio, daarna andere streken. Zijn er bepaalde delen van het land waar het qua weer dan een beetje aantrekkelijk is? We gaan niet voor wintersport.
  Hartelijke groet

 14. Rob

  hi,
  wij zijn van plan om de eerste drie weken van september naar Japan te gaan (rondreis steden en natuur, Tokio, Osaka en misschien nog wat eilandjes). September wordt als goede reistijd aangegeven maar ook als periode van tyfoons en regen. Wat zijn de risico’s (met name van tyfonen)?

  1. Sjoerd

   Hoi Rob,

   Wat je zegt klopt helemaal. Het is helaas niet te doen om de risico’s van te voren in te schatten. Vorig jaar hadden we contact met iemand die midden in het hoogseizoen ging, dan heb je statistisch gezien het mooiste weer. Helaas zaten zij aan het einde van hun reis ook met slecht weer. Het goede nieuws is dat het nooit het hele land betreft. Je kan dus altijd onderweg je plannen wijzigen als blijkt dat er slecht weer op komst is voor een bepaalde regio.

   Reis groeten,
   Sjoerd

 15. Rita

  Hallô
  Met een cruise rond japan……welke periode is het best ?
  Bedankt
  Louis

  1. Sjoerd

   Hoi Rita/Louis,

   Ik denk dat ook voor een cruise rond Japan dezelfde informatie aangehouden kan worden zoals hierboven uitgebreid beschreven.
   Groeten,
   Sjoerd

 16. Anja spijker

  Hoi Sjoerd
  Is reizen in Japan makkelijk om individueel te doen. Reizen met de trein bv en het krijgen van een slaapplaats bv
  Elke dag met de trein naar een andere plaats en dan slapen in die plaats.
  Of is het beter om dat van te voren te laten regelen door een reisbureau?

  1. Sjoerd

   Hoi Anja,

   Wat mij betreft is het prima te doen om zelf op reis te gaan in Japan. Afhankelijk van de periode waarin je gaat is het wel aan te raden om alvast wat hotels vast te leggen. Dit raden we aan omdat het, zeker in de weekenden, snel volloopt met dagjes mensen. Als je veel met de trein reist is een Japan rail pass aan te raden. Deze kan je bij ons bestellen, meer informatie vind je hier.

   Groetjes,
   Sjoerd

 17. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 18. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 19. Sjoerd lagraauw

  Visitor Rating: 5 Stars

 20. Anja

  Goedemorgen,

  Ik ben aan het kijken voor een reis naar Japan, b.v. van 20 mei tot 10 juni en van 23 sept. tot 14 okt. of 30 sept. tot 21 okt.
  Wat is de beste tijd om te gaan ? De maand april is al helemaal vol geboekt (bloesem periode).
  Reis begint in Tokyo en eindigt in Nagasaki.

 21. Johan

  Hallo Sjoerd, wij overwegen om rond 24 mei te betrekken naar Tokio en van daaruit een rondreis te maken langs o.a. Hiroshima en Nagasaki oftewel het Zuidelijke deel.
  Dit betekent een reis in de periode 24 mei tot 11 juni. Volgens de tabellen is de maand juni voor het zuidelijke deel niet optimaal. Maar hoe moet ik me het weer voorstellen? Lange regendagen of vaak buien?

  Groet,

  Johan

  1. Sjoerd

   Hoi Johan,

   Leuk dat jullie naar Japan gaan (of overwegen in ieder geval). Helaas is juni inderdaad de maand waarin vaak de meeste regen valt. Hoe dit valt is niet helemaal te voorspellen. Het kan zijn dat het een buitje per dag is (meestal). Maar het kan ook tegenzitten met lange regendagen. Helaas is dat nu nog niet te voorspellen.

   Groeten,
   Sjoerd

 22. Colette

  Hoi,

  Ik zie wat foto’s van erg mooie stranden in Japan. Is dit de moeite waard in Juli/Augustus? Is dit dan ook echt zon/zee/strand of moet ik me hier iets anders bij voorstellen?

  Groetjes

  1. Sjoerd

   Hoi Colette,

   Japan heeft zeker mooie stranden. Het kan er erg mooi zijn (zeker in het zuiden). Het zal niet zoals Koh Phi Phi of de Gili eilanden zijn uiteraard maar het kan (mits het weer mee zit) heerlijk zijn.

   Alvast heel veel reisplezier.

   Met vriendelijke groet,
   Sjoerd

 23. Peggy Korving

  September en oktober worden aangeprezen als de beste maanden om te reizen in het najaar, maar bij het reisbureau van onze (1e) keuze is er alleen nog plek met vertrek op 4 november. Is dat ook nog een goede optie?

  Groeten,
  Peggy.

  1. Sjoerd

   Hoi Peggy,

   Ik begrijp het dilemma. November is niet de meest praktische maand van het jaar. Zeker in het Noorden kan het flink afkoelen.
   Nu weet ik natuurlijk niet wat het reisplan is en waar je precies heen gaat, maar ik zou proberen eerder te gaan.

   Met vriendelijke groet,
   Sjoerd

 24. Lieke de Kruif

  In maart is er de kersenbloesem en in april wordt reizen als beste maand genoemd. Wie kan ons vertellen of het te doen is qua weer om bijv 22 maart naar Tokyo te vertrekken en vandaar verder te reizen richting zuiden? Een volgende mogelijkheid zou 8 april zijn. Wie kan ons een goed advies geven?
  Groetjes, Lieke

  1. Sjoerd

   Hoi Lieke,

   Het ligt er een beetje aan wat je “te doen” vindt natuurlijk :). Er gaan ieder jaar duizenden toeristen naar Japan in deze tijd om dezelfde reden als dat jij hier noemt. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je in het voorjaar zit. Het weer kan wat dat betreft alle kanten op en het zal wat kouder zijn dan wanneer je later vertrekt.

   Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

   Groeten,
   Sjoerd

 25. J

  Mei is goed te doen hoor Kees. Vorig jaar Mei geweest, prima weer gehad en geweldige vakantie gehad!

 26. Kees

  Hoi Sjoerd,

  Is Mei een goede maand om Japan te bezoeken. Wij kunnen eigenlijk niet anders dan in Mei :).

  Alvast bedankt voor je antwoord.
  Groeten,
  Kees en Hanneke

  1. Sjoerd

   Hoi Kees,

   Mei is perfect voor Japan!:) Zeker doen!

   Groeten,
   SJoerd

 27. Chantal

  Hoi weet iemand hier toevallig of het in onze zomer een beetje goed te doen is om naar Japan te reizen? Wij willen er in juli heen voor 4 weken maar ik lees overal dat het dan in het zuiden wat meer kan regenen!
  Groetjes,
  Chantal

  1. Sjoerd

   Hoi Chantal,

   Ik denk dat het prima te doen is in onze zomer (Juni tot augustus). Alleen in het zuiden valt er iets meer regen dan in die periode maar dat zou geen problemen moeten geven. Het zijn geen hollandse buien. Het is meer een klein buitje per dag wat je goed in kan schatten en ‘om heen’ kunt plannen.

   Groeten,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU