Highlights China

China, het land van grote contrasten: van hypermoderne miljoenensteden met neonverlichte reclameborden en gigantische wolkenkrabbers tot decennia oude lampionnen dorpjes, waar oude tradities nog hoog in het vaandel staan. Ook al spreek je elkaars taal niet, inwoners zijn net zo nieuwsgierig naar jou als jij naar hen. Het heeft niet de witte stranden zoals Indonesië of de feesten zoals Thailand, maar wel een traditionele een prachtige cultuur en een indrukwekkend landschap dat resulteert in schitterende highlights China.

Highlights China

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt vaak gezegd. Het is daarom handig om te weten wat de leukste, mooiste en meest bijzondere highlights China zijn. In het drukke Beijing slenter je door de Verboden Stad, terwijl je richting het Himalaya gebergte verlaten paden volgt naar dorpen waar nomaden leven met hun kudde yaks.

Als reiziger ben je hier alleen op de grasvlakte. Het land heeft daarnaast nog eens 45 bezienswaardigheden of natuurgebieden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan! Laat je verrassen door een land met twee gezichten.

De chaos van de grote steden en de cultuur en natuur in het binnenland zoals het Li River National Park.

Wat is er te zien?

De combinatie van oud en nieuw maakt China zo’n eindeloos fascinerende bestemming. China is een land waar je niet om heen kan, letterlijk! Het is bijna onmogelijk om alle highlights China te zien in één reis, omdat het zo’n immens land is.

Natuurlijk kent iedereen de Chinese Muur of het Terracottaleger, maar wat dacht je van één van de mooiste natuurgebieden in China; het Jiǔzhàigōu National Park of het sfeervolle Lijiang.

Check onderstaande highlights China en laat je inspireren door een land van ongekende grote qua oppervlakte, maar ook qua highlights!

Beijing

Beijing, of Peking, is de hoofdstad van China sinds de Mongoolse Yuan-dynastie en daarmee één van de oudste steden van China. Beijing telt bijna 20 miljoen inwoners en staat daarmee qua inwoners achter Shanghai als grootste stad van China.

Shanghai

Shanghai is de grootste stad van China, het is echter niet de hoofdstad. Die eer gaat naar Beijing. Er wonen in Shanghai zo’n ruim 23 miljoen mensen (2013), het hoort daarmee qua inwoners bij de grootste steden ter wereld! In de hoofdstad van China wonen dus meer mensen dan in heel Nederland.

Wuhan

Tot december 2019 was Wuhan een anonieme stad in het oosten van China. Voor de hoofdstad van de Hubei provincie was er nooit echt interesse van zowel nationale als internationale reizigers. We hoeven echter niemand te vertellen dat dat in december 2019 drastisch veranderde. Wereldberoemd 5x dingen om te doen Hoe kom je er Beste […]

Chinese Muur

Als je aan China denkt, denk je aan de Chinese Muur en andersom. De Chinese Muur, of Great Wall, is de bekendste trekpleister van China. Het is een uit aarde en stenen gebouwde verdedigingsmuur in het noorden van China. In China staat de muur bekend als de ‘Muur van 10.000 Li’. Eén Li is 500 meter. De Chinese Muur is dus ongeveer 5.000 kilometer lang.

Hainan

Hainan is het bekendste eiland van China met de mooiste stranden. Het is tevens het grootste tropische eiland. Waar je in China niet meteen denkt aan tropische eilandjes heft Hainan alle kenmerken met het heerlijke klimaat, kokospalmen, gouden zandstranden en helder water.

Li River National Park

Li River National Park is één van de highlights die bij menig reiziger op het to-do lijstje prijkt. Dit park, gelegen bij Guilin herbergt een schitterend landschap, één van de mooiste in China. Het hoogtepunt in het park is de 83 kilometer lange Li Rivier die stroomt van Guilin naar Yangshuo. Een boottocht hier komt met spectaculaire landschappen en bizarre uitzichten.

Mt. Huashan

Voor de actieve reiziger die van een avontuurtje houdt is een bezoek aan Mt. Huashan een optie. Dit is een berg in China, vlak bij de stad Xi’an waar je ook het Terracotta leger vindt. Hoewel het zeker niet de hoogste berg is (de top is 2.155 meter) is het wel één van de meest bijzondere bergen in China.

De Verboden Stad

De Verboden Stad is het best bewaarde gebouw uit China en tevens het grootste paleiscomplex ter wereld. De stad was de plaats van waaruit de keizers destijds het Ming en de Qing-dynastie bestuurde. De Verboden Stad staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Yangshuo

Yangshuo is niet het traditionele Chinese bergdorpje, daarvoor zal je meer het platteland in moeten trekken. Yangshuo is echter wel een internationaal bekend backpackersdorp met een ongekend gezellige sfeer. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een verblijf in deze prachtige regio.

Terracottaleger

Naast de Chinese Muur is het Terracottaleger de meest bekende highlight van China. Het Terracottaleger is een archeologische vondst van 9.099 stenen soldaten die diende als ‘gift’ voor het graf van de eerste Chinese Keizer Qin Shi Huangdi. Het leger ligt in de buurt van de stad Xi’an. Het Terracottaleger is een bijzonder spektakel.

Xi’an

Xi’an is een mooie en interessante stop tijdens een rondreis door China. Zowel op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis is hier erg veel te doen. Vanwege de belangrijke historische functie vind je hier talloze bezienswaardigheden die allemaal het bezoeken waard zijn. 


Yunnan

Een wereld van verschil met de rest van China. Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de tropische regenwouden in het zuiden of het beklimmen van met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen.

Suzhou

Het Venetië van China, zo wordt Suzhou vaak omschreven. En wie in Suzhou komt begrijpt meteen waarom. De kanalen en grachten, de bootjes en zelfs gondels doen denken aan de wereldberoemde stad in Italië. Zelfs Marco Polo noemde de stad ooit één van de mooiste van China!

Huangshan

Huang Shan wordt ook wel de Yellow Mountains genoemd. Het ligt in het oosten van China en is één van de grootste bezienswaardigheden van het land. Men zegt dat als je eenmaal de toppen van Huang Shan hebt gezien je nooit meer een andere berg wil beklimmen. Hoewel dat misschien wat overdreven is, is het uitzicht hier wel spectaculair!

Hong Kong

Hong Kong is misschien niet de eerste plek die in je op komt als je op vakantie gaat naar Azië. Toch is het een plek waar heel veel reizigers komen. Al is het alleen maar omdat het een populaire overstap plek is. En Hong Kong heeft best veel te bieden. Het is een fascinerende plek met neon verlichting, 24/7 muziek en een drukte die wij als Nederlanders maar moeilijk voor kunnen stellen.

Lijiang

Lijiang is een doolhof van straatjes, gammele oude houten gebouwen, bruggetjes en stromende kanalen. Het maakt het één van de meest bezochte steden in het noorden van Yunnan. Lijiang is vergelijkbaar maar met Sūzhōu vanwege de kanalen. Beide steden worden ook wel het Venetië van Azië genoemd.

Zomer Paleis

Deze voormalige speelplaats van de keizers ligt ongeveer 15 kilometer buiten Beijing en is een prachtig, typisch Chinees park. Het Zomerpaleis word ook wel Yiheyuan of Qingyi Garden genoemd. Je kan er zonder moeite een dag doorbrengen rond tempels, tuinen, paviljoens, meren, bruggen, torens en paden.

Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel (Temple of Heaven) word gezien als één van de mooiste tempels van China. Het is tevens één van de grootste. Het maakt samen met de Tempel van de Zon, de Tempel van de Maan en de Tempel van de Aarde deel uit van de vier belangrijkste tempels van Beijing. De Tempel van de Hemel is echter de bekendste.

Plein van de Hemelse Vrede

Het Plein van de Hemelse Vrede wordt ook wel het Tiananmen-plein genoemd. Het ligt in Beijing en is samen met de Verboden Stad, Chinese Muur en Tempel van de Hemel één van de bekendste trekpleisters in of rondom Beijing. Op het Plein van de Hemelse Vrede vindt je onder meer de Tiananmen-toren, Mao’s Mausoleum het Monument van de Volkshelden en de Grote Hal van het Volk.

Zhangjiajie National Park

Wie fan is van Avatar, en dan met name de vliegende bergen van Pandora mag het Zhangjiajie National Park absoluut niet missen. Het park ligt in het noordwesten van Hunan en bestaat uit een mystiek landschap van zand- en kalkstenen rotsen die voor een adembenemend en spectaculair uitzicht zorgen. Met meer dan 3.000 rotsen die vaak in de mist verscholen liggen is dit een must-see in China!

Jiuzhaigou National Park

Eén van de mooiste natuurgebieden in China vindt je in het Jiǔzhàigōu National Park in de Sichuan provincie. Jaarlijks trekken meer dan twee miljoen mensen hier heen om zich te verwonderen over de bizar blauwe meren, de gigantische watervallen, groene bossen en besneeuwde bergtoppen.

Beihai

Genoemd als één van de vijf mooiste vakantieoorden in China. En terecht want met zijn uitgestrekte zee, lange zandstranden, eilanden, meren en beboste bergen is Beihai een unieke plek in China. Silver Beach in Beihai is waar de menens voor komen, één van de beste en mooiste stranden in China.

Wuzhizhou Island

Wuzhizhou Island wordt ook wel de ‘Malediven van China’ genoemd. Het is dé plek in China om te duiken. Wuzhizhou is een klein eiland met een vakantiedorp net voor de kust van Hainan. De kristalheldere zee, prachtige stranden, zeldzame wilde dieren en koraalriffen zijn de voornaamste bezienswaardigheden.

Shangri-la

In Shangri-la waan je je eerder in Tibet dan in China. De stad wordt ook wel Zhongdian genoemd en ligt hoog in de bergen tussen Yunnan, Sichuan en Tibet. Shangri-la ligt in een schitterende omgeving omringd door een paar prachte Tibetaanse kloosters.

Het Karstgebergte en Li Rivier

China zal bij de meeste mensen niet bekend zijn vanwege de schitterende natuur. Het meest bekend zijn de tempels in Beijing of de Chinese Muur en het Terracottaleger. Toch heeft China een prachtig landschap wat veel mensen helaas vergeten tijdens hun reis door China.

Scroll naar boven