Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Cambodja

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Cambodja is een van de goedkoopste landen in Zuidoost-Azië om te bezoeken. Je budget voor Cambodja zal daarom wat lager liggen dan in landen als bijvoorbeeld Thailand of Indonesië. De prijzen beginnende laatste jaren wel te stijgen, maar het is nog steeds een uitstekende budget bestemming.

Budget voor Cambodja

Het leven in Cambodja kun je zo duur maken als je zelf wil. De echte budget-reizigers kunnen met €25-€35 per dag rond komen. Je zult dan voornamelijk geld besteden aan dorms, eten bij lokale restaurants en markten en het reizen met het openbaar vervoer.

Een betaalde highlight bezoeken of een keer de VIP bus nemen zit er dan niet in.

Reken op zo’n €40 per dag

De meeste reizigers geven iets meer uit. Het eten in restaurants, een paar biertjes en een tour met een tuk-tuk zal je budget voor Cambodja opdrijven tot €40 tot €50 per persoon per dag. Voor €50 per dag kun je comfortabel leven.

Je kunt een verblijf in luxe hotels, goed eten en de meeste betaalde highlights dan veroorloven.

Wat gaven wij uit

Tijdens onze reizen door Cambodja gaven we zo’n €40 tot €45 per dag uit. Wij zijn geen low-budget backpackers, maar ook geen reizigers die alleen maar in resorts slapen. Wij overnachten altijd in privékamers in hostels of budget hotels en pakken een keer een luxere bus i.p.v. een lokale bus.

Angkor Wat

Angkor Wat Tempel voor zonsondergang

Wat kost het reizen?

Zoals gezegd is Cambodja niet heel duur. Maar de kosten voor reizen in Cambodja is persoonsgebonden. De een reist met een groter budget dan de ander. Reken er wel op dat toeristische plekken zoals Sihanoukville (not my cup of tea) en Siem Reap duurder zijn dan andere plekken in Cambodja.

Wij geven je hier wat ins and outs over ons budget voor Cambodja.

Kosten voor accommodatie

Accommodatie is beschikbaar in alle soorten en maten. De low-budget backpackers kunnen hier ontzettend goedkoop overnachten. Een dorm kost je vaak niet meer dan €10 per nacht, terwijl een privékamer in een hostel al mogelijk is voor €15 per nacht.

Als je voor een goed hotel met zwembad kiest, zit je al snel op de €50 per nacht voor een tweepersoonskamer (€25 p.p.). Duurder dan een hostel, maar nog steeds betaalbaar! Wij hebben zelfs nooit meer dan €27 betaald voor accommodatie 🙂

Een overzicht van kosten die wij maakte voor accommodatie;

 • Bungalow op Koh Rong €35 per nacht
  • Dorm in Sihanoukville  €7 per nacht
 •  Phnom Penh  €28 per nacht
  • Dorm in Phnom Penh  €5 per nacht
 • Siem Reap  €25 per nacht
 • Kep €37 per nacht
Bolaven Plateau

Onze accommodatie bij het Bolaven Plateau

Kosten voor eten en drinken

Iets wat niet zo’n groot effect heeft op je budget voor Cambodja is het eten. Dat is namelijk erg goedkoop (en erg lekker!). Een maaltijd bij een lokaal eetkraampje (street food) kost je vaak tussen €1 en €5, terwijl je in een eenvoudig restaurant  vaak niet meer dan €10 betaald.

Uiteraard afhankelijk van wat je eet. Westerse maaltijden in goede restaurants kosten je ongeveer €10 tot €15.

Een overzicht van wat wij uitgaven aan eten;

 • Street food snack €4
 • Sandwich in bar €5
 • Maaltijd in restaurant  €11
 • Pizza €6
 • Ontbijt  €4

Kosten voor drinken;

 • Biertje €1 – €1,50
 • Koffie €1,50
 • Fruit smoothie €2
Budget voor Cambodja

Vers eten op de markt van Siem Reap

Kosten voor vervoer

Vervoer en tours zijn de twee dingen die je budget voor Cambodja bepalen. De meeste reizigers doen alles met de bus of minivan in Cambodja. Dit is veruit de goedkoopste en leukste manier om te reizen.

Het huren van een auto of boeken van binnenlandse vluchten is niet nodig, aangezien het land niet zo groot is.

Je kunt overal in het land voor minder dan €10 een bus pakken. Als je VIP bussen of TukTuk’s neemt, ben je wel wat duurder uit. Een overzicht van onze kosten voor vervoer;

 • Bus Siem Reap naar Sihanoukville  €17
 • Ferry Sihanoukville naar Koh Rong  €17
 • Minivan Phnom Penh naar Kampot €8
 • Bus Phnom Penh naar Siem Reap  €13
Angko Wat

Tuk Tuk bij Angkor Wat

Kosten voor activiteiten

Er is in Cambodja van alles te doen. Je kunt tempels bezoeken, duiken, hiken, fietsen, snorkelen, kookcursussen volgen of een middag yoga volgen. Wij hebben niet veel betaalde tours/activiteiten gedaan in Cambodja, omdat je hier zelf veel kan doen.

De meeste kosten voor activiteiten komen dan ook neer op entree voor tempels of musea. Een voorbeeld van kosten voor activiteiten;

 • Pas voor een dag voor Angkor  US$37
 • Entree Tuol Sleng Museum $5
 • Entree Killing Fields ➜ $3-$6
 • Fiets huren in Koh Rong $5 per dag
 • Dagtour Kampot  $30 per dag
 • Entree Kep National Park  $1

TIP ♥ – de Angkor tempels staan bekend als de mooiste tempels in Azië, maar het zijn niet de enige mooie ruïnes. Kortgeleden bezochten wij bijv. Xunantunich in Belize en Tikal in Guatemala.

Kep

Het strand van Kep

Cambodjaanse Riel

De munteenheid in Cambodja is de Cambodjaanse Riel. De exacte wisselkoers kun je controleren via onder ander xe.com. Ik reis zelf altijd met de App ‘Currency’. Deze houdt de exacte wisselkoers bij zodra je internet hebt.

Wel zo handig.

Amerikaanse dollar

Er wordt in Cambodja ook veel met Amerikaanse Dollar betaald. Die wordt overal geaccepteerd, behalve gescheurde of beschadigde briefjes. Het is verstandig om altijd wat Amerikaanse Dollars mee te nemen. Dit is handig als bijvoorbeeld je pinpas niet meer werkt en je dus geen Cambodjaanse Riel op kunt nemen.

Meer lezen over Cambodja?

0 comments

 1. wim

  Bedankt dit is toch al nuttige informatie.
  Heb je ook een idee wat een boottocht kost van Siem Reap naar Battanbang?
  We zouden ook met de boot van Siem Reap naar Phnom Penh willen reizen, enig idee hoe we dat doen, ter plaatse regelen of op voorhand vanuit Belgie via de website?
  bedankt en groetjes
  wim

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Wim,

   ik weet niet meer precies wat het kost, maar het is makkelijk ter plekke te regelen. Dat hebben wij ook gedaan.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU