Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Natuur Sri Lanka

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Sri Lanka is dan één van de kleinste landen in Zuid Oost Azië, het blinkt uit in schitterende natuur. Doordat het eiland pal boven de evenaar ligt en de afgezonderde positie staat het garant voor veel diersoorten en een overvloed aan tropische planten. In Sri Lanka worden tropische wouden afgewisseld met hoog gelegen grasvlaktes. In het binnenland liggen uitgestrekte theeplantages, in combinatie met de dichte jungle, de prachtige nationale parken en eindeloze bounty stranden bij de hele kust en je hebt een aardig beeld van wat de natuur in Sri Lanka te bieden heeft.

Natuur Sri Lanka

Sri Lanka is één van de groenste landen in Azië. Als je over het land vliegt zie je de palmbomen en dichte jungle voorbij komen. Sri Lanka heeft niet de magische vulkanen, als Indonesië, niet de hoogste bergen ter wereld zoals Nepal maar wel een ongekende diversiteit voor zo’n klein land. Op deze pagina vindt je een overzicht van de mooiste en meest indrukwekkende nationale parken Sri Lanka.

Horton Plains (World’s End)

Horton Plains is een prachtige regio in zuiden van Sri Lanka vlak bij Nuwara Eliya. Horton Plains ligt in de omgeving van de op twee en drie na hoogste bergen van Sri Lanka (Kirigalpotta en Totapola) en ligt daardoor automatisch omgeven op een golvend plateau op zo’n 2.000 meter hoog.

Yala National Park

Yala National Park is het Jungle Book van Sri Lanka. Het is één van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Apen slingeren door de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes.

Adam’s Peak

Adam’s Peak ligt in een schitterende omgeving in het centrale gedeelte van Sri Lanka. Deze 2.243 meter hoge berg is al meer dan 1000 jaar een belangrijk pelgrimsoord voor verschillende mensen. Het schijnt de berg een voetafdruk van boeddha herbergt.

Udawalawe National Park

Wie olifanten wil spotten kan Afrika beter overslaan en het Udawalawe National Park bezoeken. Uitgestrekt over de laaglanden van Sri Lanka vind je hier kuddes olifanten, wilde buffels, herten en luipaarden die je makkelijker spot dan in een Afrikaans nationaal park. Door het gebrek aan veel dichte bossen is het spotten van deze dieren bijzonder makkelijk.

Minneriya National Park

Het Minneriya National Park wordt ook wel ‘The Gathering’ genoemd. In dit park vindt je namelijk de grootste samenkomst van Aziatische olifanten ter wereld. Honderden olifanten komen hier samen. Minneriya National Park ligt in het noorden van Sri Lanka op één van de meest droge plekken van het eiland.

Unawatuna

Unawatuna, ooit een prachtig strand met goud zand, palmen en een kust met turquoise water en prima surf gelegenheden, is hard op weg het Kuta van Sri Lanka te worden. Het schitterende heldere water is er nog steeds en als je goed zoekt vind je nog verlaten stukjes strand maar veel is er niet meer van over.

Meer lezen over Sri Lanka?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU