Himeji Kasteel

Himeji is een kleine stad tussen Osaka en Okayama en herbergt het mooiste en meest indrukwekkende kasteel van Japan; het Himeji Kasteel. Het kasteel is een enorm en spectaculair bouwwerk uit de 14e eeuw en wordt ook wel ‘Hakurojō of ‘Shirasagijō’ genoemd wat Witte Reiger Kasteel betekent. Dit in verband met de witte muren. Het is één van de oudste overgebleven gebouwen uit de Sengoku-periode en staat daarom niet voor niets sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een indrukwekkend kasteel

Samen met het Kumamoto Kasteel en Matsumoto Kasteel zijn dit de drie bekendste kastelen van Japan. De bouw van het kasteel begon in de Nanboku-cho en duurde tot de Muromachi-periode. Toen was de naam nog het Himeyama Kasteel.

In de volgende eeuwen is het kasteel door diverse krijgsheren verder uitgebreid of verbouwd.

Je betaald 1.000 Yen p.p om binnen te komen.

Tussen 1601 en 1609 verbouwde Ikeda het kasteel naar de vorm waarin wij het vandaag de dag kunnen bewonderen. De laatste veranderingen aan het kasteel dateren dn ook uit 1618.

Het Himeji Kasteel werd, net als veel culturele plaatsen in Japan, in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Hoewel de omgeving vernield werd bleef wonderbaarlijk genoeg het kasteel ongeschonden.

Himeiji Kasteel

Veel kastelen in Japan zijn gebouwd aan de hand van het Himeji Kasteel, en mocht je het geluk hebben dit kasteel te bezoeken snap je waarom. De vorm, de kleuren en zeker ook de omgeving zijn niet alleen ongelooflijk mooi maar ook inspirerend!

Wat het kasteel ook bijzonder maakt is de slimme tactiek om de vijanden op afstand te houden. Vanaf de buitenmuren tot aan het centrale fort staat er namelijk een beroemd doolhof wat de vijanden op het verkeerde been moest zetten.

Gezien het feit dat het kasteel vandaag de dag nog steeds te bewonderen is was dit een succesvolle tactiek!

Himeji bezoeken

Zeker in het voor en najaar wanneer de bladeren rondom het kasteel prachtige kleuren krijgen. De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg. In de stad Himeji is naast het schitterende Himeji Kasteel en verschillende tuinen niet bijzonder veel te doen.

De inwoners zijn echter bijzonder vriendelijk en ook het eten is er erg lekker! De meeste toeristen kiezen voor een dagtrip vanuit Kyoto, Osaka of Kobe. Al deze steden bieden meer dan genoeg tours aan. Het Kasteel is een absolute must tijdens je bezoek aan Japan.

TIP ♥ – met een Japan Rail Pass ben je vanuit Kyoto binnen een uur bij Himeji. Dat kost je 4.770 Yen

Locatie Himeji Kasteel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven