Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Delhi

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

Dehli is zonder twijfel de meest bijzondere stad van India. Deze hoofdstad is een mix van mysterie, cultuur, magie en chaos. De stad wordt ook wel City of Djinns genoemd, en is een stad van 25 miljoen inwoners. Net als Rome ligt het bezaaid met overblijfselen van de oude keizerrijken. Door de opeenvolging van bezettingen en bestormingen heeft Delhi een veelzijdig karakter. Het moderne Delhi herbergt middeleeuwse vestingen, Mogol mausolea, stoffige bazaars, koloniale stadsplanning, mega winkelcentra en veel, heel veel, mensen.

Iedereen die naar India gaat komt wel in Delhi. Lees daarom deze pagina goed door. We leren je op deze pagina het volgende over deze indrukwekkende stad;

Delhi: een must see

Als je de tijd niet neemt verlaat je de stad overdonderd door de drukte, het stoeien met de vele verkopers en de stress om alle bezienswaardigheden af te vinken. Als je deze wereldstad de tijd geeft die het verdiend is de kans groot dat je er nooit meer weg wil.

Het zijn vaak die kleine, onbekende plekken die je het meest raken zoals de Lodi Gardens in de schemering of het grote fort van Purana Qila. Zelfs het islamitische gezang (qawwali) op Nizamuddin went na een tijdje.

TIP ♥ – zorg voor genoeg water in je tas. Delhi kan in de zomer extreem heet worden en je moet genoeg drinken!

Het lijkt onmogelijk maar de stad groeit nog steeds. Als je de drukte op je hebt laten inwerken en goed om je heen kijkt vindt je tombes, tempels en ruïnes die eeuwen oud zijn. Een mooie manier om de stad te ontdekken is door een city tour.

Of je dat nu op de fiets doet of met een lokale gids, het zal een unieke belevenis zijn. Je zou ook nog de (efficiënte) metro kunnen nemen.

Delhi

Uitzicht over delen van de stad

Old Delhi en New Delhi

Grof gezegd kan je Delhi opdelen in twee delen. Het oude gedeelte, Old Delhi, is de stad van het Mogolrijk en dateert uit de zeventiende eeuw. Het is de meest hectische wijk van de stad. Hoewel Old Delhi steeds meer ingeklemd komt te zitten tussen grote, nieuwe gebouwen kan je goed zien hoe machtig het Mogolrijk geweest moet zijn.

Kenmerkend zijn het indrukwekkende Red Fort en de Jama Masjid, India’s grootste en meest indrukwekkende moskee.

TIP ♥ – als je in Delhi bent probeer dan in de eet kraampjes wat street food te scoren. Het eten is hier echt heerlijk!

New Delhi

Meer naar het zuiden vindt je het nieuwere gedeelde, New Delhi. Dit gedeelte is gebouwd door de Britten en diende als de hoofdstad van hun rijk. Het is een stuk rustiger dan Old Delhi maar zeker zo indrukwekkend.

De Rajpath, een reusachtige boulevard, die zich uitstrekt van de India Gate tot de Presidential Palace laat goed zien hoe machtig de Britten waren in die tijd. Je vindt hier de beste musea van de stad en niet te vergeten het bekendste winkelgebied, gecentreerd rond het Connaught Plac , het hart van het centrum van Delhi .

Delhi

Het oude deel van de stad

7x de mooiste bezienswaardigheden Delhi

Voor vele is deze stad de eerste ontmoeting met India. En dat is te merken, Delhi is op alle ingesteld voor de toeristen. Hotels en hostels, restaurants en bars in alle prijsklasse zijn speciaal gebouwd voorde toeristen en er zijn duizenden collega-reizigers die je de beste tips en tricks kunnen geven.

Daarnaast zijn er nog een groot aantal musea en kunstschatten, culturele optredens en oude ambachten die vandaag de dag nog uitgevoerd worden.

#1 Red Fort

Het Red Fort is het grootste monument van Old Delhi. Lal Qila staat in het Engels bekend als Red Fort vanwege de rode zandsteen waaruit het gebouwd is. In 1638 gaf Shah Jahan opdracht voor het bouwen van het fort wat moest dienen als zijn huis.

Pas 10 jaar na het begin van de bouw verhuisde de keizer naar zijn fort.

TIP ♥ – entree tot het fort is 500 roepie. Meer info over het fort vind je op de pagina Red Fort

#2 Humayun’s Tombe

Humayan’s Tombe wordt gezien als de meest perfecte en fascinerende mausoleums van Delhi. De tombe lijkt te zweven boven de zo bekende tuinen die de Humayan’s Tombe omringen.

De tombe is een bijzondere en unieke mix van zowel Perzische als Mogol bouwstijlen. De Humayan’s Tombe heeft de bouw van de Taj Mahal sterk beïnvloed.

TIP ♥ – entree tot het fort is 500 roepie. Meer info vind je op de pagina Humayan’s Tombe

#3 Lodi Gardens

Het Lodi Park is een rustige park en een favoriete get-away voor locals en toeristen. De tuinen staat vol met de afbrokkelende graven van Sayyid en Lodi heersers, waaronder het indrukwekkende 15e-eeuwse Bara Gumbad graf.

Verder vind je opvallend verschillende graven van Mohammed Shah en Sikandar Lodi.
Blijf qua accommodatie weg van de drukte. In plaats daarvan kun je beter verblijven in de lommerrijke, luxe wijken van New Delhi, Zuid-Delhi of Mehrauli.

Delhi

De ruines in de Lodi Gardens

#4 Jama Masjid

Dit is misschien wel de bekendste highlights van de stad. De Jama Masjid de grootste moskee in India. De binnenplaats kan een bizar aantal van 25.000 (!) personen kwijt. De bouw van deze gigantische moskee heeft 13 jaar geduurd, dat geeft wel aan hoe groot het is.

Het werd voltooid in 1650. Je kunt de moskee zelfs beklimmen. Eenmaal op de top van de zuidelijke toren zal je beloond worden met een prachtig uitzicht over de daken van Delhi.

Zorg ervoor dat je geschikte kleding draagt bij het bezoeken van de moskee anders mag je niet naar binnen. Dit betekent dat je je hoofd, benen en schouders moeten bedekken. Ze verhuren ook kleding.

TIP ♥ –  entree is gratis, maar je camera kost 300 roepie. De tempel is elke dag geopend behalve tijdens gebeden om 12.15 uur tot 13.45. De tempel gaat dicht voor zonsondergang.

Delhi

De Jama Masjid

#5 Swaminarayan Sanstha

Hoewel de meeste tempels in Azië vaak duizenden jaren oud zijn, is deze tempel geopend in 2005. Een relatief nieuwe bezienswaardigheid dus. Dit massale tempelcomplex werd gebouwd door de spirituele organisatie BAPS. Het is gewijd aan de Indiase cultuur.

Naast de bijzondere architectuur van het roze en witte heiligdom, omvat het complex ook indrukwekkende tuinen, sculpturen en kun je er boottochten maken.

Reken op minimaal een halve dag om het complex te verkennen.

TIP ♥ – entree is gratis. Openingsuren zijn van dinsdag tot en met zondag van 9.30 uur tot 18.30 uur.

#6 Qutab Minar

Dit is de hoogste baksteenminaret ter wereld en een mooi voorbeeld van de vroege Indo-islamitische architectuur. Het werd gebouwd in 1206, maar de reden blijft een mysterie. Sommigen geloven dat het werd gebouwd om de overwinning en het begin van de moslimregering in India te vieren, terwijl anderen zeggen dat het gebruikt werd om de gelovigen tot het gebed aan te zetten.

De toren heeft vijf verschillende verdiepingen en is bedekt met ingewikkelde details en verzen uit de heilige Koran. Er zijn ook een aantal andere historische monumenten in de buurt.

TIP ♥ – entree is 500 roepie (30 voor bewoners van India). Het is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang.

Delhi

De Quab Minar

#7 Chandni Chowk

Dit is de hoofdstraat van Old Delhi. Het is een groot contrast met de brede, ordelijke straten van New Delhi. Auto’s, rickshaws, handgetrokken karren, voetgangers en dieren lijken allemaal boven op elkaar te zitten in deze straat.

Het is chaotisch en overbelast, maar daarom ook erg boeiend. Op een van de oudste en drukste markten in India staan de smalle kronkelpaden vol met goedkope sieraden, stoffen en elektronica.

Voor de meer avontuurlijke reizigers, Chandni Chowk, is ook een uitstekende plek om Delhi’s street food te proeven.

#8 De Bahai Temple

Deze tempel wordt ook vaak de Lotus Tempel genoemd, omdat het de vorm van een lotusbloem heeft. Zeker ‘s nachts is de tempel erg indrukwekkend, wanneer de lampen worden aangestoken. Het is gemaakt van wit marmer en de tempel behoort tot het Bahai geloof.

Dit geloof verkondigt de eenheid van alle mensen en religies. Iedereen is welkom om er te bidden. De rustige tuinen en vijvers rondom de tempel zijn ook een mooie plek voor een ontspannende picknick.

TIP ♥ – entree is gratis en de tempel is dagelijks geopend om 9:00 uur en sluit tegen zonsondergang.

Delhi

De bijzonder Bahai Tempel

Beste reistijd

De beste tijd om de stad te bezoeken is van oktober tot en met maart. Het weer is dan op z’n best. Tijdens deze periode zijn de bloemen in de stad in volle bloei, heb je warme en zonnige dagen en het regent in deze maanden minder.

De zomer, maart tot en met juni, is extreem warm. Temperaturen van boven de 45 graden zijn niet vreemd. Veel toeristen vermijden de stad in die periode omdat het te warm is. Het regenseizoen loopt van juli tot en met september. Dit gaat gepaard met heftige regen.

Delhi

Locatie Delhi

Meer lezen over India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU