Hoofdmenu
reis expert header

Chili

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 1 april, 2020

De meeste kennen Chili door de bijzondere vorm. Het lange, smalle strookje land strekt zich 4.500 kilometer langs de kust, net zo lang als van Noorwegen tot Nigeria. En dat, terwijl het maar land op het breedste punt maar 175 kilometer is. Met de zee aan de ene kant, het Andes gebergte aan de andere kant en het oogverblindende binnenland heeft het land genoeg te bieden.

TIP ♥ – een retourtje Chili  nu voor €563

Het is een van de meest bijzondere landen in Zuid-Amerika. Niet alleen door de vorm, maar ook door de natuur, cultuur en de mensen.

De zee en het Andes gebergte scheidt het land van de rest van de wereld, maar de Atacama-woestijn, een 1.000 kilometer lange woestijn scheidt het land in tweeën, terwijl in het westen de golven binnenrollen op de tropische stranden.

Waarom Chili

Chili is een groot avontuur. Je kunt fietsen over grindweggetjes bij de het prachtige Carretera Austral, rondvaren op kristal heldere meren, met een SUV de bergen van Patagonië verkennen, wandelen in Torres del Paine National Park, surfen in Iquique of de droogste woestijn ter wereld bezoeken; de Atacama Desert. Er is genoeg te doen in Chili.

Plan zo min mogelijk voor je reis want je komt zo veel tegen onderweg dat je tijd te kort komt om alles te zien. Go with the flow, net als de locals!

Wat is er te zien

Je komt ogen en oren te kort om alles in Chili te bewonderen. Locals zeggen ‘Those who hurry waste their time’. En daar is niks aan gelogen. Probeer niet heel het land te bereizen als je weinig tijd hebt, maar geniet van het spectaculaire landschap. Wat is er te zien?

Wat dacht je van besneeuwde bergtoppen in Patagonië, groende bussen, fjorden, de beste wijnregio’s ter wereld en een paar van de beste surfspots in Zuid-Amerika. Het is nog relatief laid back, en in combinatie met de prachtige bezienswaardigheden maakt het een fascinerende bestemming!

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Top Tips Chili

Chili is een land dat steeds populairder wordt. En waar landen als Brazilië, Mexico of Colombia een negatieve naam hadden qua veiligheid is dat hier heel anders. Locals zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en het toerisme is nog niet zo opgeblazen als in Thailand. Dat maakt het reizen een stuk avontuurlijker. We hebben een aantal tips voor je.

 • Als je hier ben probeer dan zeker de verse vis (pescados). Dat is hier overheerlijk!
 • Door de groeiende economie en toenemende toerisme heeft Chili te maken met milieuvervuiling. Neem je verantwoordelijkheid en ruim je rotzooi op.
 • Hou je van bergbeklimmen? Vraag dan een vergunning aan. Zonder vergunning mag je niet bergbeklimmen.
 • Vooraf reserveren voor hotels of busreizen is vaak niet nodig behalve tijdens nationale feestdagen. Dan wordt het een stuk drukker.
 • Hoewel het een van de veiligste landen in Zuid-Amerika is zijn er wel zakkenrollers actief. Zeker op drukkere punten als busstations en grote steden.
 • Wil je meer weten over het backpacken in Chili, lees dan eens de verhalen van Backpackcentrale.nl

Backpacken

Essentiële reisinfo

Wat wij vinden:
 • 9.5/10
  Reis-Expert - 9.5/10
9.5/10

Samenvatting

De meeste kennen Chili door de bijzondere vorm. Het lange, smalle strookje land strekt zich 4.500 kilometer langs de kust, net zo lang als van Noorwegen tot Nigeria. Een bijzonder land in alle facetten. De natuur, het klimaat en de cultuur. Gelukkig weten steeds meer mensen de weg naar Chili te vinden en begint het land een populaire bestemming te worden.

Meer lezen over Chili?

2 comments

 1. Paul Schouw

  Goedemiddag,

  graag wil ik u vragen of nocember een goede maand is om in hili te reizen,

  bvd hart dank vr gr Paul Schouw

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Beste Paul,

   op de pagina beste reistijd Chili kunt u daar alles over lezen.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU