Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Indonesië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 20

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Indonesië, het land waar 1,7 miljoen Nederlanders een emotionele band mee hebben. Het land van zo veel verschillende culturen, mensen, dieren, planten, kunst en eten dat het lijkt alsof je in 100 landen tegelijk bent.

Indonesië is met 200.000 Nederlanders per jaar waarschijnlijk het meest bezochte land door Nederlands in Zuidoost-Azië. Het land strekt zich 5.000 kilometer uit langs de evenaar waardoor het een enorm veelzijdig land is. Het land telt 17.508 eilanden waarvan er zo’n 6.000 bewoond zijn maar allemaal verschillen qua natuur, cultuur en inwoners.

Waarom je naar Indonesië ‘moet’

Jaarlijks trekken ruim 7 miljoen buitenlanders naar Indonesië. En terecht, Indonesië is werkelijk schitterend. Het heeft 55.000(!) kilometer aan schitterende stranden, ruim 17.000 eilanden, de mooiste duik- en snorkel locaties ter wereld, dichte regenwouden, ontelbare vulkanen en een breed scala aan flora en fauna.

Naast de stranden, eilanden en zeeën heeft Indonesië enorm veel bergen, of vulkanen. De bekendste vulkanen die je tevens kan bezoeken zijn Gunung AgungBromo vulkaan en de Gunung Rinjani.

Het gebied waar de meeste vulkanen liggen wordt ook wel de ‘Ring of Fire’ genoemd. Mocht je geen natuurliefhebber zijn (wat in Indonesië bijna ondenkbaar is) heeft het land veel tradities en culturele bezienswaardigheden.

Onze ervaringen

Ook wij zijn (natuurlijk) in Indonesië geweest. De eerste keer was ik er om 5 weken te surfen op het prachtige Sumbawa. Een eiland wat veel mensen, helaas, nog steeds overslaan. De golven waren er perfect en de sfeer uniek.

Het maakte zo’n indruk op dat ik daar besloot om mijn baan op te zeggen en een half jaar op reis te gaan. Ondertussen zijn we wat jaren verder en ben ik in 2015 terug geweest. De sfeer is er nog steeds uniek en met alle prachtige dingen die er te zien en ontdekken zijn blijft het één van onze favoriete bestemmingen.

De diversiteit van het land en de nog ongebaande paden die er zijn maken het land uniek.

Reisgids Indonesië

 • De leukste routes door Indonesië
 • Tips over de mooiste onbekende plekjes van Indonesië
 • Inclusief een uitgebreide beschrijving per eiland
 • Toegang tot je eigen Travel-Coach
 • Digitaal=goed voor het milieu en geen extra gewicht.
reisgids indonesie

Highlights Indonesië

Vliegtickets Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Backpacken Indonesië

Wat is er te zien?

Genoeg. En meer dan alleen stranden en tropische eilanden. Zo vind je op Java de wereldberoemde Borobudur of de indrukwekkende Togian eilanden die het bezoeken meer dan waard zijn. Op Bali vind je ook nog eens de Tanah Lot, één van de belangrijkste zeetempels voor de bewoners van het land.

En naast deze bekende tempels liggen er door het hele land nog schitterende plekken als het ongerepte West Timor, het oogstrelende Raja Ampat of de onbekende eilandjes bij de kust van Sumbawa. Genoeg te doen dus!

Budget Indonesië

Visum Indonesië

Rondreis Indonesië

Vakantie Indonesië

Vervoer Indonesië

Top Tips van Azië Expert

Indonesië is een land wat door veel Nederlanders bezocht wordt. Omdat het uit zoveel eilanden bestaat is het wel wat anders reizen. Waar je in Thailand op elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken is dat in de Indonesië wat anders. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

 • Hou je van mooie eilanden? Check dan naast de bekende eilanden ook eens de Derawan eilanden, Karimunjawa of Raja Ampat!
 • Huur een brommer op (kleinere) eilanden. Het is de makkelijkste en leukste manier om grote delen te verkennen en geeft je veel vrijheid.
 • Ga je het liefst bergen beklimmen? Dan zijn de vulkanen Gunung Rinjani of Kerinci hele goede opties
 • Surfers opgelet! Indonesië is misschien wel het beste land ter wereld om een golf te pakken. Niet Bali maar Sumbawa is DE bestemming om te surfen.
 • Zorg altijd dat je cash bij je hebt. Amerikaanse Dollars of Indonesische Roepia. Er zijn genoeg gebieden waar ATM’s niet werken of helemaal niet aanwezig zijn.
 • Respecteer de gebruiken die in het land gelden. Hier lees je daar meer over.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!