Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Malediven

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 30

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Malediven is een écht tropisch paradijs. Iedereen kent de mooie plaatjes uit reisgidsen met bungalows op helder blauw water en de hagelwitte stranden. Daar wil je het liefst heen met mooi weer. Maar wanneer heb je de beste kans op mooi weer? Wij vertellen je alles over de beste reistijd voor de Malediven.

Wat is de beste reistijd voor de Malediven

Een ding is duidelijk; het is in de Malediven altijd lekker warm. Met een gemiddelde van zo’n 30°C zit je er altijd lekker warm bij. Ondanks dat kan het wel flink stormen in de Malediven.

De beste reistijd voor de Malediven zijn de maanden november tot en met april. In deze maanden is er weinig wind en is de zee het rustigst. December tot en met januari zijn de drukste maanden.

De maanden die je beter kunt vermijden zijn mei tot en met oktober. Dat valt er namelijk de meeste regen.

Ties: “De beste reistijd voor de Malediven zijn november tot e met april met januari tot april als droogste maanden”.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 30 30 31 31 30 30 30 30 30 31 30 30
Regen (mm) 50 30 35 50 175 300 225 200 160 170 145 70

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen

De beste reistijd voor de Malediven is op te delen in drie seizoenen. Het hoogseizoen, tussenseizoen en het laagseizoen. Over het algemeen heb je het beste weer in het hoog- en tussenseizoen.

De beste reistijd heeft daarnaast niet alleen te maken met het weer maar ook met de vakanties.

Hoogseizoen

Beste reistijd voor de Malediven

November t/m februari

Tijdens deze maanden heb je het beste weer in de Malediven. De lucht is strak blauw en er valt weinig regen. Houd wel rekening met Kerstmis en Oud en Nieuw. Tijdens deze feestdagen gaan prijzen hard omhoog en is reserveren een must.

Tussenseizoen

Ties in de Malediven

Mei en oktober

Het goede weer blijft aanwezig tot en met eind april. Er kunnen hier en daar een paar dagen slecht weer tussen zitten. April is tevens de heetste maand. In de Malediven kun je goed surfen en het surfseizoen begint in maart en duurt tot en met oktober.

Laagseizoen

Regenwolken op Maafushi

Mei t/m oktober

Dit zijn de maanden waarin het veel regent en heftige stormen voor kunnen komen. De prijzen voor resorts zakken enorm. Sommige gaan zelfs dicht. Prijzen in augustus gaan wel weer omhoog door vakanties in westerse landen.

Beste reistijd per maand

De beste maanden om de Malediven te bezoeken zijn november tot en met april. We raden je ook aan om in deze maanden te reizen.

Niet iedereen heeft echter de mogelijkheid om in deze maanden te reizen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van het weer per maand.

Weer in januari

Januari is samen met december de drukste maand. Er is veel zon en hoge temperaturen. Een  geweldige tijd voor een strandvakantie. Bovendien een goede maand om te duiken en snorkelen.

Dit is een erg populaire tijd om te reizen en vooraf reserveren is aan te raden.

– 30°C
– 50 mm


Weer in februari

Februari is qua warmte vergelijkbaar met januari alleen nog droger. Er valt nauwelijks regen. Daarnaast is het een stuk rustiger dan januari. Geweldig om te duiken en snorkelen.

Reserveren kan geen kwaad.

– 30°C
– 30 mm


Weer in maart

Same met februari de droogste maand van het jaar. Warme temperaturen, strak blauwe lucht en geweldig zicht om te duiken en snorkelen.

– 31°C
– 35 mm


Weer in april

Weer een goede maand om te reizen, met veel zonneschijn en goed zicht onder water. De regen begint echter wel toe te nemen.

Zeker aan het einde van de maand kunnen er wat meer buiten vallen.

– 31°C
– 50 mm


Weer in mei

Mei is officieel het einde van het hoogseizoen, maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet. In mei kun je nog prime weer hebben, maar de regen begint steeds meer toe te nemen.

Regen is niet zo erg, maar er is ook meer kans op stormen. Bovendien komt er meer plankton in het water wat het zicht verminderd. Voordeel is wel dat het rustiger en dus goedkoper is.

– 30°C
– 175 mm


Weer in juni

Het weer in juni is vergelijkbaar met dat in mei. Er is meer kans op stormen en het is niet de beste tijd om te snorkelen of duiken.

Ook voor een strandvakantie is het niet ideaal (hoewel het nog steeds warm is). Juni is een van de natste maanden van het jaar.

– 30°C
– 300 mm

Maafushi

Good times in de Malediven

Weer in juli

Juli is vergelijkbaar met juni. De temperatuur is prima, maar de kans op regen nog steeds erg groot. Dat maakt het niet ideaal om lekker op het strand te zitten.

Tijdens deze maanden (juni/juli tot en met september) sluiten sommige resorts tevens hun deuren.

– 30°C
– 225 mm


Weer in augustus

Hoewel de regen af begint te nemen, nog steeds geen ideale maand. Deze maanden vormens sowieso niet de beste reistijd voor de Malediven.

Mocht je de mogelijkheid hebben, raden we aan om juni/juli tot en met september te vermijden.

– 30°C
– 200 mm

Weer in september

Qua weer veranderd er weinig. Hoge temperaturen, regen en weinig zicht onder water. De regen begint wel af te nemen.

– 30°C
– 160 mm


Weer in oktober

Net als in de voorgaande maanden heb je warme temperaturen, maar ook een verhoogde kans op regen en storm.

Toch begint het weer in oktober wel om te keren. Daarnast zijn oktober en november geweldige maanden om walvishaaien en mantaroggen te zien, die op het plankton af komen. Verder is het rustig en voordel reizen.
– 31°C
– 170 mm


Weer in novmeber

November is een van de beste maanden om in de Malediven te reizen. Er is veel zon, de kans op regen en stormen neemt af en het is rustig.

Je reist nog voor de december drukte en dat terwijl het weer goed is én je walvishaaien en mantaroggen kunt spotten.

– 30°C
– 145 mm


Weer in december

Samen met januari is december de drukste maand. Dat heeft een reden. Het weer is perfect met weinig regen, veel zon en goed zicht onder water.

Het zijn perfecte maanden voor een zonvakantie aan het strand. Hou er wel rekening mee dat het drukker is dus reserveren kan geen kwaad.

– 30°C
– 70 mm


Maafushi

Sunset mode on

Hoogseizoen Malediven

Het hoogseizoen in de Malediven loopt van december tot april. In deze periode heb je veel droog weer en zon. Temperaturen schommelen tussen de 26ºC en 33ºC en het watertemperatuur ligt op een comfortabele 27ºC.

In deze maanden kun je het beste duiken en snorkelen of lokale eilanden als Maafushi bezoeken.

Rond maart en april is de zee het helderst. Het klimaat op de Malediven wordt bepaald door twee moessonperiodes.

In deze tijd van het jaar staat er ook de minste wind. Als je hier komt voor windsurfen is het hoogseizoen daarom niet de beste periode. Doordat er zo weinig wind staat is de zee wel kalm. In maart en april heb je het beste zicht tijdens het duiken en snorkelen.

Laagseizoen Malediven

Het laagseizoen in de Malediven loopt van mei tot en met november. In deze periode kan het weer nogal verschillen. Je hebt meer kans op regen en harde wind. Voor windsurfliefhebbers is het laagseizoen ook de beste periode, met name de maand juni. En hoewel je meer kans hebt op wind en regen blijft de temperatuur wel gelijk.

Ook in het laagseizoen ligt de temperatuur tussen de 26ºC en 33ºC. Laat je ook niet afschrikken door het laagseizoen. Regen betekent meestal een korte, heftige bui gevold door veel zon. Wil je in deze periode naar de Malediven ga dan in september of november. In deze maanden heb je de meeste zon.

TIP ♥ – als je toch in mei tot en met november naar een strandbestemming wil, check dan Fiji! Een schitterend land met stranden net zo mooi als in de Malediven.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!