Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel India

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Tijdens het reizen door India ontkom je niet aan overnachten. Het voordeel van reizen door India is dat er in werkelijk elke uithoek wel een bed te vinden is. Of dat nu een hotel, hostel, guesthouse of gewoon bij locals thuis is. India trekt al decennia lang miljoenen toeristen.

Het toerisme zorgt voor een ontwikkeling qua accommodatie. De prijzen voor accommodatie liggen dan ook niet heel hoog in India. Als je budget wil slapen betaal je niet meer dan €7 per nacht voor een bed. Wij hebben een overzicht gemaakt met de beste opties qua overnachten India. Hierin hebben we onderscheid gemaakt tussen hotels, hostels en guesthoues.

Kosten overnachten India

De kosten voor overnachten India hangen af van je eigen wensen. Hou er rekening mee dat zowel de hotels als hostels niet zullen voldoen aan de kwaliteit die je normaal gewent bent. Uiteraard heb je uitzonderingen in de zin vorm van mega luxe hotels of resorts maar hier zal de prijs ook naar zijn.

Gemiddeld betaal je tussen de €10 en de €15 voor een bed in een hostel. Een hotel zal duurder zijn (hoeft niet altijd) en een guesthouse kan goedkoper zijn maar de kwaliteit en de faciliteiten zijn ook wat minder.

TIP ♥ – voor het online boeken van zowel hostels als hotels kan je kijken bij Booking.com.

Hotel India

Een hotel is één van de meest gebruikte opties qua accommodatie. Een hotel is vaak iets duurder dan een hostel maar de kwaliteit is dan ook wat beter. Je hebt hier vaak WIFI en een schone kamer. We hebben het dan over de normale hotels. Je kan ook kiezen voor de luxere hotels.

De precieze kosten van een overnachting in een hotel hangen af van je eigen wensen maar gemiddeld starten de prijzen rond de €15. In India zijn er overal hotels te vinden en de mensen spreken over het algemeen goed Engels en die helpen je graag op weg.

TIP ♥ – de beste website om hotels online te boeken is Booking.com.

Hostel India

Een hostel is de populairste optie onder backpackers. India is enorm populair onder backpackers en dat is terug te zien in het aantal hostels. Je vindt ze werkelijk overal! Qua standaard en prijzen zit je bij de hostels het beste.

De meeste hostels zijn redelijk schoon (hoeft niet altijd). Je kamer zal niet elke dag worden schoon gemaakt maar wel na elke boeking. Er zijn niet altijd dekens aanwezig in hostels dus als je van plan bent in hostels te ovenachten is het aan te raden om een klein dekentje mee te nemen (zeker als je richting de bergen gaat). V

ooraf een kamer boeken is in principe niet nodig aangezien er genoeg hostels zetten.  De gemiddelde prijzen van hostels India liggen rond de €7 tot €10.

Reisgidsen

Als je op reis gaat, ongeacht waar heen, mag een reisgids niet ontbreken. Er staat vaak nuttige informatie in. Er staat niet alleen nuttige informatie in over de mooiste highlights maar ook up-to-date informatie over de beste opties qua accommodatie. Dit komt altijd van pas tijdens een reis door India.

Meer lezen over India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU