Tokyo
Tokyo

Tokyo, of Tokio, is een fantastische stad die reizigers een unieke blik op het van traditionele Japan, maar ook het moderne Japan biedt.

De eerste uren in Tokyo zullen voelen als het drinken van 5 blikjes Red Bull. Het geeft je vleugels. En die vleugels zul je nodig hebben, want Tokyo bruist van de energie. Het leven gaat hier 24/7 door. Denk je dat je de nieuwste mobiele telefoon hebt? Die is in Tokyo alweer “oud” en de mode veranderd hier sneller dan de seizoenen. Maar Tokyo is meer dan een hypermoderne megastad. Het heeft ook tradities en culturele waarde die misschien niet meteen opvallen. Val alle hoofdsteden in Azië, is Tokyo waarschijnlijk de meest fascinerende.

Topkeuzes van onze reisexperts

Het plannen van je reis naar Tokyo, is net zo leuk als de reis zelf. Zeker met deze reisgidsen! Zo begin jij je reis naar de Japanse hoofdstad zonder problemen.

Bloesem in Tokyo, Japan

Beste tijd om Tokyo te bezoeken

Je kunt Tokyo het hele jaar door bezoeken, maar de meest populaire seizoenen om Tokyo te bezoeken, zijn de herfst en lente.

De schitterende Sensoji tempel in Tokyo

Leuke dingen om te doen in Tokyo

Er is geen gebrek aan activiteiten en bezienswaardigheden in de hoofdstad van Japan. Wil jij weten wat? Check het hier!

De beste Tokyo tips om je te helpen bij het plannen van je reis

Als je voor het eerst naar Tokyo reist, komt er waarschijnlijk en hoop op je af. Wij hebben een aantal blogs geschreven die je helpen je reis naar Tokyo te plannen!

De mystieke Asakusa met de Tokyo Tower op de achtergrond

Reizen naar Tokyo met kinderen

Als je denkt aan een vakantie met kinderen, is Tokyo waarschijnlijk niet de eerste bestemming die in je op komt. Toch is deze stad zeer geschikt voor kinderen.

Japanse ryokan

Beste plekken om te overnachten

Wist je dat er in Tokyo bijna 4.000 hotels zijn! Er is nogal wat keuze. Wij vertellen je graag wat de beste wijken zijn om te overnachten in Tokyo.

Toshogu Shrine

Leuke dag trips vanuit Tokyo

Als je wat langer de tijd hebt, kun je een aantal leuke steden en bezienswaardigheden rondom Tokyo bezoeken. Benieuwd? Dit zijn de leukste.

De wondere wereld van Tokyo

Wow, wat een stad! Ik heb Tokyo nu drie keer bezocht en elke keer denk ik: ‘wát een stad!‘. Ik heb veel steden in Azië gezien, maar er zijn weinig steden waar zo veel te doen, te zien en te ervaren is als Tokio. Als je denkt dat het niet gekker kan, kan het altijd nog een stapje gekker! Van complete winkelcentra toegewijd aan Pokémon tot bijzondere optredens in openbare parken. In Tokyo val je van de ene verbazing in de andere.

Ze zeggen niet voor niets “you cannot visit the same Tokyo twice“. Tokyo ademt de traditie van vierhonderd jaar, maar het is ook een stad die nooit slaapt en de toekomst omarmt. Traditie en innovatie gaan arm in arm. Door de hypermoderne gebouwen, gigantische parken, gekke marktjes, verstopte metrostations, bijzondere mensen en vreemde winkels raak je nooit verveelt.

Veel hoofdsteden in Azië worden overgeslagen door reizigers om snel verder te reizen. Tokyo niet. Niet alleen omdat dit het begin- en eindpunt van je reis door Japan is, maar omdat het is zo’n te gekke stad! Kijk verder dan het hypermoderne gedeelte en je vindt eend stad met charme, met Shinto heiligdommen, tempeltjes, markten, heerlijk eten en bovenal ontzettend vriendelijke mensen.

Shinjuku at night
De bekende straten van Golden Gai
Kabuki-cho is het entertainment en red-light district

0 gedachten over “Tokyo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven