Koh Lipe ligt in het zuiden van het land, in de buurt van de Maleisische grens. Vroeger was Koh Lipe nog niet zo bekend, maar tegenwoordig gaan er steeds meer toeristen naartoe. Dat komt door de schitterende witte zandstranden, de met jungle bedekte heuvels en de kleurrijke koraalriffen voor de kust. De toename van toerisme heeft (nog) geen nadelig effect op het eiland. Laten we hopen dat dit zo blijft.

Koh Lipe is een klein paradijs

Dit eilandje hoort bij de Adang-Rawi Archipel. Het eiland wordt omringd door kristalhelder water en heeft meerdere prachtige stranden. De stranden zijn zo wit dat je een zonnebril nodig hebt om de omgeving te verkennen.

Omdat Koh Lipe een Nationaal Park is, moet je overigens wel entree betalen om het eiland te betreden. Je betaalt de entree direct na aankomst met de speedboot.

Dat het een Nationaal Park is, betekent dat het gehele eiland beschermd gebied is. Dit is niet voor niets, want de natuur hier is werkelijk is prachtig. Hetzelfde geldt voor de stranden en de zee rond Koh Lipe.

Degene die op zoek zijn naar een rustiger alternatief voor Koh Phi Phi of Koh Samui zijn hier op het goede adres.

Stranden ThailandWie wil hier nou niet heen?

Wat is er te doen op Koh Lipe

Koh Lipe is een klein eilandje, maar er is genoeg te doen. Snorkelen en duiken behoren natuurlijk tot de bekendste activiteiten, maar check ook onderstaanden dingen om te doen.

#1 Verken de mooie stranden

Een van de beste dingen om te doen op Koh Lipe is het verkennen van de indrukwekkende stranden. Huur een scooter (of een fiets) en binnen een dag kun je de meeste stranden zien.

Dit zijn de mooiste.

Sunrise Beach

Dit is volgens vele het mooiste strand. Het wordt ook wel Haad Chao Ley genoemd. Dit lange strand bedekt de gehele oostkust van het eiland en loopt helemaal door naar het noorden. Op Sunrise Beach vind je bungalows, restaurants, bars en resorts.

In de zee liggen veel longtailboten, maar gelukkig is er nog meer dan genoeg ruimte om lekker te zwemmen.

Pattaya Beach

Niet te verwarren met het bekende Pattaya. Pattaya is het langste strand en tevens de populairste. Ook hier vind je genoeg accommodatie, bars en restaurants.

Sunset Beach

Ook wel Haad Pramong. Het is het kleinste strand in het noorden van het eiland. Dit strand is rustiger dan de andere twee stranden en de ‘vibe’ is iets relaxter.

Koh LipeSunrise Beach

#2 Ga naar de Walking Street

De bekendste straat van Koh Lipe heet Walking Street. In deze straat vind je leuke winkeltjes, gezellige barretjes en restaurantjes waar je lekker kunt eten. Het maakt niet zo veel uit wat je precies wil eten, want in Walking Street kun je zowel traditioneel Thais als westerse maaltijden eten.

TIP ♥ – zeker in de avond is het leuk om door Walking Street te lopen, want dan is het lekker druk in de straat.

#3 Verken het eiland

Het eiland is zo klein dat je binnen ene half uur van de ene naar de andere kant van het eiland kunt lopen. Het eiland is slechts 2 kilometer lang en 1 kilometer breed.

Onderweg kun je op veel plekken wat drinken in een van beach bars of op het bekende Walking Street.

Koh Lipe

#4 Ruim het eiland op

Als je iets wil doen voor de natuur in Thailand kun je je aanmelden bij de Beach Clean Up. Dit is elke maandagochtend om 10:00 uur. Het enige wat je hoeft te doen is op komen dagen bij Walking Street of Pattaya Beach om 10:00 uur en je kunt beginnen.

Er zijn dan al vrijwilligers bezig. Je herkent ze aan de gele Trash Hero t-shirts.

#5 Huur een bootje

Een van de leukste dingen om te doen is een boot huren en naar de omliggende eilanden varen. De makkelijkste manier om dit te doen is een tour boeken. Er zijn genoeg touroperators op het eilandje die verschillende dagtrips aanbieden.

De meeste tours combineren het bezoeken van andere eilanden met snorkelen.

TIP ♥ – je kunt ook zelf een lokale boot huren (incl. eigenaar). Op die manier heb je wat meer vrijheid.

Koh Lipe

Waar kun je het beste overnachten

Aan accommodatie geen gebrek op Koh Lipe. Het eiland is de laatste jaren bij steeds meer reizigers op de radar gekomen en dat is goed te merken aan de accommodatie.

Ties: “Het maakt niet heel veel uit waar je overnacht, aangezien je binnen een half uur van de ene kant, naar de andere kant van het eiland kunt lopen”.

De meeste, en beste, accommodatie vind je bij de drie bekendste stranden (zie #1). De goedkoopste accommodatie vind je aan Walking Street en Pattaya Beach, omdat daar ook de boten aan komen.

TIP ♥ – bekijk hier ons overzicht van de beste hotels op Koh Lipe

Vakantie Thailand op Koh LipeChillen aan het strand

Hoe kom je er?

Koh Lipe is op verschillende manieren te bereiken. De makkelijkste manier is door de speedboot te nemen vanaf Phuket, Phi Phi, Krabi, de Trang Eilanden of Koh Lanta. In het hoogseizoen, van november tot en met maart, vertrekken er iedere dag meerdere speedboten naar het mooie eiland.

Naar Pak Bara

Pak Bara is de enige plek van waar ferries vertrekken naar Koh Lipe. Dit is ook de makkelijkste manier. Je kunt in Pak Bara komen met het vliegtuig, de bus of de trein.

Met het vliegtuig

De snelste manier om hier te komen is door naar Hat Yai te vliegen. Het dichtstbijzijnde vliegveld. Er gaan dagelijks vluchten van Bangkok en andere grote steden. Vanaf Hat Yai Airport neem je de bus naar Pak Bara Pier waar je de ferry kunt pakken naar Koh Lipe.

TIP ♥ – de ferry kost ongeveer 700 baht.

Met de trein en bus

Je kunt ook met de bus of trein naar Hat Yai reizen. DE bus doet er echter wel 13 uur over. De trein zelfs 15 uur. Het is wel goedkoop. Beide opties kosten rond de €20 p.p. Het is echter een lange reis.

Locatie Koh Lipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven