Khao Sok National Park

Als je op zoek bent naar een geweldige bestemming, dan moet je Khao Sok National Park aan je lijstje toevoegen! Dit prachtige park ligt in het zuiden van Thailand en is een van de mooiste plekken van het land. Het schilderachtige landschap bestaat uit weelderige jungle, gigantische kalksteen rotsen, een indrukwekkend meer en wildlife zoals olifanten en apen. En we zouden het bijna vergeten, maar Khao Sok herbergt één van de oudste regelwouden ter wereld.

De beste gids voor Khao Sok National Park

Het Khao Sok Nationaal Park is een van de mooiste plekken in Thailand. Je zou het kunnen vergelijken met Halong Bay in Vietnam, maar dan minder toeristisch, hoewel je zeker niet de enige bent. Dit gebied is al zo’n 160 miljoen jaar oud! Het is daarmee één van de oudste regenwouden op deze planeet. En dat is te merken.

De beste manier om dit park te ontdekken, is door in één van de drijvende hotels op het Cheow Lan Lake te overnachten. Daarover later meer. Vanaf het meer heb je een spectaculair uitzicht op de rotsen met groene toppen.

Terwijl je kajak voor je huisje in het water dobbert, de zon onder het landschap zakt en je niks anders hoort dan het geluid van het water en vogels, weet je het zeker: dit is hoe het paradijs er uit ziet!

Wij waren direct verliefd op deze plek. En dat gevoel willen we graag met jullie delen. Daarom hebben wij al onze tips verzameld en deze online reisgids gemaakt. Enjoy!

Khao Sok in Thailand
Met een traditionele longtail boot op Cheow Lan Lake
Khao Sok National Park
Zie jij jezelf al relaxen op het meer?
Khao Sok
De zonsondergang is schitterend hier

Hoe kom ik in Khao Sok National Park?

Khao Sok National Park ligt zo’n 150 kilometer ten noorden van Phuket en is redelijk eenvoudig te bereiken. Voordat we dieper in gaan over hoe je in het park komt, is het goed om te weten wáár je precies moet zijn. Khao Sok is namelijk een gigantisch gebied.

Er zijn twee belangrijke gebieden. Het Cheow Lan Lake en het “dorp” Khao Sok, wat beter bekend staat als Khlong Sok.

Cheow Lan Lake

Het meer Cheow Lan is een gigantisch meer in het Khao Sok National Park. Pak een reisgids of lees een blog over Khao Sok en alle foto’s die je ziet, zijn gemaakt op of bij dit meer. Dit is namelijk the place to be in Kha Sok. Hier vind je de bungalows op het water met het sprookjesachtige uitzicht op de rotsen.

Bijzonder genoeg ligt de makkelijkste toegang tot het meer (de Ratchaprapha Dam) op zo’n 65 kilometer van de ingang van het Khao Sok National Park.

Khlong Sok

Khlong Sok is een dorp bij de ingang en het officiële bezoekerscentrum van het park. Dit is de plek waar alle bussen, minivans of tours je zullen brengen als je naar Khao Sok National Park gaat. Hier vind je ook de meeste en betaalbare accommodatie rondom het park.

Zo kom je in Khlong Sok

Om Khao Sok te bereiken, reis je dus naar Khlong Sok. Dit kan vanuit alle belangrijke steden in Thailand zoals Bangkok, Surat Thani, Phuket of Krabi. Je kunt er met de bus komen, maar je kunt in de meeste steden ook tours boeken waarbij transport is inbegrepen.

Tours naar Khao Sok

Met zijn torenhoge kalkstenen kliffen, weelderige junglelandschappen en glazige meren is dit park een waar paradijs voor natuurliefhebbers. En hoewel het mogelijk is om Khao Sok op eigen houtje te verkennen, kan dat ook een beetje spannend zijn.

Heb je geen tijd of zin om je bezoek aan Khao Sok zelf te regelen? Overweeg dan een tour te boeken. Super makkelijk, want zo hoef je je geen zorgen te maken over accommdoaties, transport of de beste plekjes in het park. Dit wordt namelijk voor je geregeld. Er zijn meerdere tours beschikbaar. De meeste zijn te boeken in Phuket of Krabi.

Khao Sok
Zie jij jezelf al varen hier?

Leuke dingen om te doen in Khao Sok National Park

In de meeste nationale parken zijn de activiteiten vrij beperkt en blijft het tot een jungle safari of een tour met een jeep. Dat is in het Khao Sok Nationaal Park wel anders. Dat is namelijk het interessante van dit park, er is best veel te doen.

We raden aan om minimaal 2 volle dagen in dit park te blijven (misschien wel 3) zodat je kunt genieten van al het moois dat hier te vinden is.

#1 Maak een jungle trekking

Een van de populairste activiteiten is het tropische regenwoud te voet verkennen. Uiteraard met een lokale gids. Khao Sok en de omliggende gebieden bieden een hele reeks verschillende mogelijkheden om een trekking te maken.

De trekkings variëren allemaal in lengte en zwaarte, dus iedereen kan hier de jungle in, ongeacht je leeftijd of fysieke gesteldheid.

Een jungle trekking is de beste optie voor de echte jungle-ervaring. Daarnaast leer je een hoop over het gebied waar je door heen loopt. Je kunt ook alleen de jungle in. Neem wel voldoende water mee en blijf op de gemarkeerde paden zodat je niet verdwaald.

Jungle Thailand
Uitzicht op de jungle van Khao Sok

#2 Raften of kajakken op het meer

Het park heet Khao Sok vanwege de Sok rivier die hier stroomt. En deze rivier is de perfecte plek voor een ontspannende tocht door de jungle. Er zijn allerlei manieren om het water op te gaan. De populairste manier de kajak (of kano), maar je kunt hier ook raften.

Wij raden aan om een kajak te huren en het park te verkennen. Je ziet zo ontzettend veel moois en het is heerlijk rustig.

Al dobberend op het water zie je dieren als reigers, slangen, kikkers, hagedissen en, als je geluk hebt, misschien enkele wilde apen. Naast de dieren, zie je ook de prachtige kalksteen kliffen van dichtbij. Bedekt met dichte jungle.

Daarnaast kun je nog naar het prachtige Khao Sok Lake paddelen. Een waar paradijs!

TIP ♥ – je kunt ook meerdere dagen kajakken zodat je op een soort kajak-safari gaat! Een aanrader! Een dagtour kost 800 baht p.p.

Khao Sok national park
Longtails op het meer

#3 Boek een Night Safari

Als je de jungle graag in wil als het donker is dan zit je hier goed. Net als in Taman Negara in Maleisië, kun je ook hier een Night Safari boeken. Met een gids trek je ’s avonds de jungle in om de nachtdieren te ontdekken die hun slaapplek verlaten.

Zo’n twee uur maak je een eenvoudige wandeling door Khao Sok Nationaal Park. Onderweg kom je hoogstwaarschijnlijk spinnen (tarantula’s) tegen, maar ook herten en andere gekke dieren. Het is een makkelijke en leuke tour!

#4 Maak een boottocht over Chiaw Lan Lake

In het Khao Sok Nationaal Park ligt het Chiaw Lan Lake liggen. Dit is zonder twijfel een van de mooiste plekken in Azië die je ziet. Cheow Lan Lake, wordt omringd door honderden eilanden van torenhoge kalksteen rotsen! Sommige rotsen zijn wel 900 meter hoog.

Het meer is zo indrukwekkend en zo gigantisch dat je je even helemaal alleen op de wereld waant.

Je vaart langs dichte bossen, kleine eilandjes, grotten vol vleermuizen en kleine drijvende huisjes waar je kunt slapen. Een boottocht over het meer is veruit de populairste activiteit in Khao Sok.

De majestueuze kalksteen rotsen die honderden meters boven het smaragdgroene meer uit stijgen is werkelijk adembenemend.

Slapen in een drijvend huisje

Als je Khao Sok bezoekt, raden we aan om minimaal een dag, maar het liefst meerdere dagen voor een overnachting op het meer te kiezen. Het is mogelijk om het meer één dag te bezoeken om de schoonheid te bewonderen, maar als je overnacht in een van de vele drijvende bungalows in het hart van het Khao Sok Nationaal Park zie je zo veel meer!

TIP ♥ – let er op dat bijna alle accommodatie die op internet staat NIET bij het meer liggen, maar ‘in de buurt’. Je mag namelijk alleen het park in i.c.m. een tour.

Khao Sok Safari tourKhao Sok

#5 Boek een cursus Jungle Cooking

In Khao Sok houden ze van lekker eten! En dat lekkeren eten kun je ook zelf leren koken. En wel op een hele bijzondere manier. Je bezoekt een lokale Thaise familie om lokale cultuur en authentieke gerechten te ervaren die ze hier in de jungle eten.

In een lokale boerderij kun je de ervaring opdoen om traditionele Thaise recepten te maken en te proeven. Het is niet de meest geboekte tour, maar wel leuk als je van lekker eten houdt en van bijzondere gerechten.

#6 Hike naar het viewpoint (doen!)

Een van de meest populaire excursies in het Khao Sok Nationaal Park is het viewpoint. De hike naar dit uitkijkpunt is te doen, hoewel het wel heel erg wam kan worden. Neem daarom genoeg water mee voor onderweg. In het regenseizoen kan het hier en daar wat glad zijn.

Met een gids maak je een wandeling van ongeveer een uur. Zodra je bij de top komt, verandert het pad van harde klei tot zeer steen, wat het vrij lastig maakt. Maar… als je dan eenmaal boven bent en uitkijkt op het Cheow Lan Lake, ben je al die inspanning zo weer vergeten.

Het is echt een prachtig uitzicht. Dit is een must-do als je hier bent en genoeg tijd hebt.

Ratchaprapha Dam
Uitzicht bij Ratchaprapha Dam in Khao Sok National Park
Khao Sok Safari tour
Overal heb je schitterende uitzichten

3 dagen in Khao Sok

Wij zijn drie dagen in Khao Sok geweest als onderdeel van een tour. Dat is de makkelijkste manier om hier te komen omdat er geen ferries of andere vervoersmiddelen zijn naar het meer. Zo zagen onze dagen er uit!

Dag 1 Rust in de natuur

Wij kwamen uit Khao Lak en zijn direct naar Khlong Sok gereisd. Onze tour startte in het Khao Sok Paradise resort waar we de eerste nacht verbleven. Een boomhut midden in de Jungle. Supertof. Zo blij als een kind (ik voelde me ook echt weer kind) klommen we omhoog om te genieten van een echte boomhut.

Dezelfde middag zijn we gaan tuben. We hadden geluk want het water stond niet hoog in de rivier, daarom konden we met een rubberen band de rivier op. Het is (gelukkig) niet zoals in Vang Vieng, maar echt lekker rustig.

’s middags maakten we nog een jungle trekking naar watervallen en een tempel. Niet spectaculair, maar de wandeling zelf was erg leuk.

TIP ♥ – ’s avonds sliepen we in onze echte boomhut. A dream come true 😉

Dag 2 Chillen op Cheow Lan Lake

Na het ontbijt vertrokken we naar het Cheow Lan Lake. Hoe leuk de boomhut ook is (echt waar), het meer is waar je voor komt. Khao Sok stond al jaren op ons lijstje en het meer was de reden. Het meer is echt een magisch mooie plek.

De rest van de dag hebben we in een kano op het meer gevaren en gezwommen. Wat ons bezoek echt bijzonder maakte was het slapen op het meer. De rust en de schoonheid van de natuur zijn spectaculair.

Het liefst hadden we nog 2 nachten gebleven, maar helaas hadden wij maar één overnachting op het meer.

Dag 3 Back to reality

De volgende dag werden we na het ontbijt weer teruggebracht naar het beginpunt van onze tour en zouden we onze reis vervolgen naar Surat Thani en daar vandaan naar Koh Phangan.

Sunset

Chiaw Lan Lake
Het Chiaw Lan Lake

Waar vind je de drijvende bungalows

Als je wil overnachten in Khao Sok heb je een aantal opties. Wij raden aan om te overnachten in een van de drijvende bungalows. Dit is echter niet zo maar geregeld. Op websites als Booking.com of Trivago wordt er een hoop accommodatie aangeboden in de Khao Sok regio. Dat is NIET op met meer.

Alleen met een tour

Het bijna onmogelijk om de drijvende bungalows te bereiken zonder een privé- of groepsreis. De reden hiervoor is dat de eigenaren van de drijvende bungalows hun bezoekers niet zomaar kunnen ontvangen.

Volgens de regels moeten buitenlanders worden vergezeld door een nationaal gecertificeerde gids van het park.

Slapen in drijvende bungalows

Er zijn een aantal organisaties die dicht aan het meer liggen (10 minuten) en directe toegang bieden. Hier kun je accommodatie reserveren die daadwerkelijk aan het meer liggen en dus niet in de regio Khao Sok waardoor je nog met een busje naar het meer moet. Ook onze Khao Sok tour biedt een overnachting in een rafthouse aan.

Kosten

Prijzen variëren, maar reken op minimaal €80 per nacht. Daarvoor slaap je wel aan het water. Je hoort alleen het kletsen van het water en hier en daar het geluid van de dieren die in de jungle leven.

Het is helemaal donker en als je geluk hebt, kun je de sterrenhemel zien vanaf je veranda. Geloof ons, een huisje aan het water is elke euro waard!

TIP ♥ – wij hebben wel een overzicht gemaakt met de beste hotels bij Khao Sok

Twijfel je nog?

Mocht je nog twijfelen, bekijk dan deze beelden. Waarschuwing! Na het bekijken van deze beelden wil je 100% zeker naar het Khao Sok National Park.

Khao Sok

Wat is de beste tijd van het jaar om dit park te bezoeken?

Het park is het hele jaar open en er is niet echt een beste reistijd. Dat heeft te maken met het feit dat je hier elke dag regen kan verwachten. Je verblijft namelijk in een tropisch regenwoud.

Aangezien veel van de activiteiten van Khao Sok in het water zijn, is het regenseizoen, of het ‘groene’ seizoen een van de beste tijden om het park te bezoeken. Dit zijn de maanden mei tot en met oktober.

Binnen deze tijd wisselen periodes van nat en droog weer elkaar af. De meeste regen valt in juni en september. Dit is de beste tijd voor kanoën of tuben. Van november tot en met april valt er over het algemeen het minste regen en is het droog en zonnig.
Khao Sok

Handige tips voor een bezoek aan Khao Sok

Khao Sok National Park is een van de mooiste plekken in Azië. Met zijn torenhoge kalkstenen kliffen, met jungle bedekte bergen en ongerepte meren is het geen wonder dat dit natuurlijke wonderland zo’n populaire bestemming is.

Voor het perfecte bezoek, hebben we nog een aantal handige tips.

Openingstijden en kosten

Als je geen tour boekt, hou dan rekening met de openingstijden van het park. Khao Sok National Park is elke dag geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Er gaan echter verhalen rond dat dit per dag kan verschillen (het blijft Thailand) dus check dit even van tevoren bij je accommodatie.

Entreekosten voor het park:

 • Volwassenen: 300 baht
 • Kinderen: 150 baht

Verwacht geen 5 sterrenhotel

Overnacht je op het meer? Verwacht dan geen luxe resorts. De accommodaties zijn prima, maar wel basic. Je komt hier echter ook niet om in je hotelkamer te zitten. De reden dat je hier komt, is de natuur.

Kosten voor een tour

De kosten voor een verblijf zijn afhankelijk van je reisstijl en of je een tour boekt of niet. Wij raden aan een tour te boeken omdat je dan niet zelf je accommodatie op het meer hoeft te regelen (wat praktisch onmogelijk is zonder tour). Voor een 2-daagse tour betaal je minimaal €65 p.p. Twee dagen is echter veel te kort om al het moois te ontdekken. Boek daarom minimaal een 3-daagse tour en reken op minimaal €200 p.p.

Locatie

35 gedachten over “Khao Sok National Park”

 1. Hey, ik ben nu in khao sok en wil graag de tour doen van 2 nachten 3 dagen. Ik verblijf in de Sunshine khoa sok hostel. Moet ik zelf naar het paradise resort komen? Of wordt ik opgehaald door een busje en hoe duur is dat ongeveer?
  Ik zou graag de tour op zaterdag 22 februari willen doen.

  Groetjes Esther

  1. Hi Walter,

   Ik denk persoonlijk van wel. Maar wat bedoel je precies met goed? Het weer valt niet te voorspellen maar zoals je in de tabel gezien hebt valt er in april nog relatief weinig regen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 2. Hey,
  We zijn van plan om 1 nacht te spenderen in de buurt van Khao Sok om vanuit daar een overnight tour te boeken waarbij we 1 nacht op de cheow lake willen overnachten. Hoe boek ik het best een hotel? Moet de overnight tour via het hotel in Khao Sok geboekt worden? Kan je zelf kiezen in welke ‘rafthouse’ je kan overnachten? Of is het beter om op voorhand appart een hutje op het meer te boeken? Zijn de activiteiten en de overnachting in een bundel beschikbaar?

 3. Griet Deceuninck

  Beste,

  Wij zijn voor 5 dagen in Khao Lak. Graag zouden wij Khao Sok Nationaal park eens bezoeken. Kan je het park voor 1 dag bezoeken zonder overnachting? Gezien wij al een hotel geboekt hebben.

 4. Ties,

  Thanks voor je bericht, ik boek een hotel in de buurt.
  Wij willen de 22 aug komen, zijn andere tarieven voor de kids 12/8 jaar
  Zijn zoon zag op het internet dat er ook olifanten excursie was in de buurt klopt dit ?

  1. Hoi Sanjay,

   er zijn helaas geen andere tarieven voor kinderen. Het park hanteert kosten per kamer, ongeacht leeftijd. Je hebt inderdaad Elephant Hills in het park liggen waar zo’n 11 olifanten leven die je kunt bezoeken. Dit bieden wij echter niet aan, aangezien wij hier geen voorstander van zijn.

   Overigens zou ik niet al te lang wachten met het boeken. Khao Sok is zeker in de maanden juli en augustus snel uitverkocht omdat er maar beperkte accommodatie is.

   Happy travels,
   Ties

 5. Goedenavond,
  Ik wil een 3 daagse excursie aanvang 21 aug. boeken voor 9 personen waarvan 2kids(12 jaar en 8 jaar)
  Kunnen jullie ons ook ophalen Chalicha Resort  in Chumpon ? Indien ja wat zijn de kosten

  1. Hoi Sanjay,

   De transfer vanuit Chumphon naar Khao Sok kost €199,-. 9 personen in een minivan kan maar dan moet je niet met grote en harde koffers reizen. Als je kleine koffers hebt en/of rugzakken dan kan het net. Anders moeten we 2 minivans inzetten en betaal je dus €398.

   Happy travels,
   Ties

 6. Wat een goede tips!
  Misschien heb je er ook een voor mij… ik ga over een paar weken met mijn zoon van 9 naar Thailand. Vanuit Bangkok gaan we met de nachttrein naar Surat thani. ETA is dan rond 07 in surat thani. Maar daar kan natuurlijk vertraging in zitten. Ik wilde eigenlijk meteen door naar khao sok, voor jullie tour, maar is dat wel handog gezien de tijden? Wat raad jij me aan?

  1. Hoi Joyce,

   voor onze tour dien je rond 11:30/12:00 uur in Khao Sok te zijn. Vanuit Surat Thani is het zo’n 2,5 tot 3 uur rijden met de bus. Als je 08:30 uur weg gaat zou je rond 11;00 uur aan moeten komen dus dat moet geen probleem zijn!

   Groeten,
   Ties

    1. Hoi Joyce,

     vertragingen kunnen voorkomen. Daar hebben we helaas geen invloed op.
     Misschien is het beter om een dag eerder naar Khao Sok te komen of de tour een dag later te doen. Het wordt best een lange dag als je de nachttrein neemt vanuit Bangkok, vanuit Surat Thani door te reizen naar Khao Sok en gelijk de tour te beginnen. Wellicht is het makkelijker als je iets meer tijd inplant?

     Groeten,
     Ties

 7. Hoi.. Ik wil met mijn dochter vanuit surat Thani de vierdaagse tour boeken. Ik denk 1 of 2 augustus. Kan ik jullie bellen voor afspraken en informatie. Groeten, michael

 8. Bedacht voor alle tips en informatie! Ik wil volg jr 19 juli – 5 aug naar bangkok, khao sok, ko phangan en daarna ko samui. Samen met de kids. Hun eerste verre reis. Ik twijfel of ik moet boeken ivm regen seizoen. Of moet ik mij daar niet al te druk maken. Een bui per dag vind ik niet erg. Raden jullie het mij aan?

  1. Hi Marike,

   dank voor je reactie.
   Het is meestal wel verstandig om accommodatie in het park van te voren te boeken. Het zit er namelijk vrij rap vol omdat er relatief weinig aanbod is.
   Wij zijn van mening dat het regenseizoen het alleen maar mooier maakt. Het nadeel is dat de lucht soms wat grijzer is en dat een jungle tocht soms niet door kan gaan vanwege de modder. Verder is het, volgens ons, geen probleem.

   Je kunt nu ook bij ons in de shop reserveren.

   Groeten,
   Sjoerd

 9. Hoi hoi,
  Wat een leuk blog! Ik had een vraag, wij vertrekken in augustus naar Thailand, en we hebben mede dankzij dit mooie artikel onze reis nu definitief weten uit te stippen. Wegebben helaas niet zo lang en gaan twee weken in Thailand doorbrengen. We vliegen op koh samui waaruit we gelijk doorreizen naar koh tao daar zullen wij bij een Nederlandse duikschoool onze padi’s gaan halen. Daarna willen we afreizen naar khao sok. Daar zullen we 4 dagen verblijven , daarna reizen we weer terug naar koh samui, is daar ook bus plus ferry voor? En moet je je accommodatie van te voren boeken of hoeft dat niet? We willen uiteraard wel aan het meer slapen.. via booking is er al heel veel vol maar daar ter plekke boeken is toch ook beter zullen een hoop eco lodges niet aangesloten zijn bij boooking toch?
  Koh tao zijn we voorzien en koh samui ook maar we zijn dus nu alleen nog opzoek naar tips voor khao sok.
  Hoor het graag groetjes iris

  1. Hi Iris,

   Je kan inderdaad bij een aantal van die eco lodges reserveren. De grotere die op booking.com zitten, zitten vaak niet aan het meer. Google even voor meer accommodatie.
   Een andere overweging zou kunnen zijn om bij ons de 3 daagse Khao Sok tour te boeken. Hier zit 1 overnachting op het meer ook inbegrepen. Transport kan ook geregeld worden maar dat zal apart aangeboden worden.

   Groeten,
   Sjoerd

 10. Kathleen Van Echelpoel

  Hallo,
  Ik heb met plezier jullie reisverslag gelezen. Fijn!
  2 vraagjes:
  1) Als ik een busje boek van Surat Thani naar Khao Sok, word je dan ineens bij de pier afgezet?
  2) Wij willen graag een 3 nachtentrip boeken op het meer. Doe ik dit best vanuit België en surf ik naar de website van het park? (wij reizen in augustus)
  Dank je wel voor jullie antwoord.

  1. Hi Kathleen,

   dank voor je reactie.
   1. Dat is afhankelijk van waar je een busje boekt en wat voor busje. Vaak wordt er van te voren afgesproken waar je afgezet wordt. Dit kan bijvoorbeeld ook bij je hotel zijn.
   2. Je kunt deze trip ook bij ons in de webshop boeken. Zie onze 3 daagse Khao Sok Tour.

   Groeten,
   Sjoerd

 11. Hallo,

  Ik vertrek over 2,5 week naar Thailand en vlieg in die 2,5 week van Chiang Mai naar Surat Thani. Ik ben een soloreiziger en reis met een backpack. Moet ik dan in Surat Thani een hostel regelen met slaapplek en vanuit daar met een daypack naar Khoa Sok voor de excursie? Dan betaal ik dus zowel de overnachting op Surat Thani (voor het achterlaten van mijn backpack) en de nacht op het meer? Of hoe moet ik dit zien?

  Alvast heel erg bedankt!

  1. Hoi Martina,

   het ligt er aan wat je wil doen. Als je een dag in Khao Sok wil blijven kun je inderdaad je grote tas achter laten in het hostel. Hier hoef je overigens niet voor te betalen. Veel hostels doen dit gewoon gratis. Je betaald dus alleen de overnachting op het meer. Bij je hostel check je gewoon uit en kun je je tas achterlaten.

   Groeten,
   Ties

 12. Ik zou graag de 2 daagse groepshike willen doen, tijdens een doorreis naar Krabi, maar hoe kan ik dat het beste regelen m.b.t. slapen?
  Ik las een aanbeveling voor het slapen aan het meer. Ik neem aan dat de overnachting tijdens die hike geregeld is, maar is het verstandig om na de 2e dag van de hike opnieuw in dezelfde accomodatie als de eerste nacht te verblijven? Moet ik dan 1e en laatste nacht boeken of het totale verblijf? Of valt het mee en kan ik het beste alleen de eerste nacht verblijven en na de 2e hike doorreizen naar Krabi?

  Daarnaast een vraag over mijn reisplanning. Ik kom vanuit Chiang Mai, wil vliegen op Bangkok (Don Mueang) en daarna naar Surat Thani om vervolgens met de bus naar Khao Sok te reizen.
  Is dit een haalbaar plan of zijn er nog (betere) andere gemakkelijkere reismogelijkheden?

  Groetjes Thamar

  1. Hoi Thamar,

   Het is lastig om voor ons te bepalen wat voor jou prettig is. Het ligt er ook aan waar je de hike regelt en wat daar allemaal in zit. Je kan accommodatie voor en na de trek vaak met de tour regelen. Normaal gesproken zit de overnachting tijdens de hike inderdaad inbegrepen bij de hike. Persoonlijk zou ik nog een nacht na de hike blijven. Doorreizen naar Krabi kan maar is wel erg vermoeiend denk ik.

   Wat het reizen betreft zou ik vanuit Chiang Mai rechtstreeks op Surat Thani vliegen. Dit moet mogelijk zijn. Sowieso met AirAsia. Of wil je nog een paar dagen in Bangkok blijven? Vanuit Surat Thani inderdaad de bus naar Khao Sok.

   Reisgroet,
   Sjoerd

 13. Nathalie de Bakker

  Wij gaan in augustus 2 weken naar Thailand. Eerst 3 nachten Bangkok, dan 2 nachten naar River Kwai. We willen daarna nog naar Khao Sok National Park en eindigen Koh Tao. Nu is mijn vraag: moet ik al het vervoer al hier in Nederland regelen of kan dat daar ter plekke? Zo ja, waar kan ik dit het beste doen?

  1. Hoi Nathalie,

   Dat is een beetje afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en hoe je wil reizen. Ik zou persoonlijk het vervoer daar regelen, dan ben je wat flexibeler.
   Mocht je zeker weten dat je dit schema aanhoudt en graag zekerheid hebben zou je via 12go.asia alvast je vervoer kunnen boeken.
   Ter plekke kan het eigenlijk overal wel geregeld worden. In de plekken die je noemt zit op bijna iedere hoek van de straat wel een “reisbureautje” wat vervoer kan regelen. Daarnaast kan ook je hotel of hostel vaak het vervoer wel voor je regelen. Verder kan je ook zelf naar het station om een bus of treinkaartje te kopen natuurlijk.

   Mogelijkheden genoeg 😉 Het is maar net wat je zelf prettig vindt. Aangezien jullie maar 2 weken gaan is het misschien aan te raden om het alvast te regelen zodat je dat daar niet meer hoeft te doen.

   Reis groet,
   Sjoerd

 14. Goedendag wij willen met onze kinderen ( 16,13,5 jaar) twee dagen het park in. We hebben naast de ingang drie nachten geboekt in een hotel. Maar hoe kunnen we betaalbaar een veilige tour maken? Willen apen en olifanten zien ( niet verzorgen ) en al het moois zien vanaf een boot. Is 1 dag al voldoende ?

  1. Beste Fam. Basaur,

   je kunt bij Khao Sok verschillende tours boeken. Dit zou ik even navragen bij jullie hotel. Die kennen de beste plekjes. Kijk ook even rond, boek niet direct de eerste tour die je ziet.
   Daarnaast zou ik voor minimaal 2 dagen gaan als je alles goed wil zien.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven