Even ontspannen aan het strand is eigenlijk niet nodig in Myanmar. In het land waar je mobiele telefoon het niet doet, internet langzamer is dan menig bus en ATM’s onvindbaar zijn zou je geen ‘get-away’ nodig moeten hebben. Toch is Ngapali Beach the place to be wanneer je toe bent aan zon, zee, strand en ontspanning!

Als je wilt genieten van het strand in Myanmar is de kans groot dat je in deze badplaats uit komt.

Het tropische Ngapali Beach

Dit idyllische palmstrand met ongerepte witte stranden en helder blauw water in de Golf van Bengalen is dé strandlocatie van Myanmar en populair onder zowel locals als toeristen.

Hoewel Ngapali Beach de populairste plek is voor je strandvakantie heeft het vandaag de dag nog altijd de charme van een klein vissersdorpje.

TIP ♥ – ga je naar Ngapali in het hoogseizoen? Reserveer dan je accommodatie! Het zit namelijk heel snel vol!

De bootjes liggen nog voor de kust, klaar om uit te varen en de vis te vangen die je later vers geserveerd krijgt in één van de sfeervolle restaurantjes of hotels. Er lopen geen duizenden toeristen rond en je vindt er maar een paar hotels en resorts waardoor vooral de rust heerst in Ngapali Beach.

Ook in het hoogseizoen, wat loopt van november tot maart, is dit geen party-locatie als bijvoorbeeld Koh Phangan.

Ngapali Beach

Het strand van Ngapali

Geen opdringerige verkopers

Voor de feesten hoef je niet naar Ngapali Beach te komen, of überhaupt naar Myanmar. Toch is dit wel aan het veranderen. Ooit was ook Koh Phi Phi of de Gili eilanden zo rustig als Ngapali Beach.

Maar waar toeristen komen, komen ook de investeerders. Er worden nieuwe hotels gebouwd en er zijn plannen om de luchthaven (Thandwe) uit te breiden zodat men rechtstreeks van Bangkok of Singapore kan vliegen.

Toch is Ngapali Beach vandaag de dag nog een stuk rustiger dan menig ander strand in Azië. Je kunt hier nog rustig rondlopen zonder te worden ‘lastig gevallen’ door opdringerige verkopers.

Het is nog steeds een klein vissersdorp, alleen dan met een schitterend strand. Zelfs in het hoogseizoen is Ngapali niet zo druk.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat in het laagseizoen (mei t/m september) veel accommodatie sluit en vluchten minder frequent worden.

It’s all in the name

Men zegt dat de naam Ngapali Beach door een Italiaan is verzonnen die tijdens zijn verblijf hier zijn land miste en de omgeving erg vond lijken op Napoli. De gelijkenis met Napoli hebben wij niet gezien, maar het idee is mooi 😉

Ngapali Beach

Traditionele vissersbootjes

Te doen bij Ngapali Beach

De meeste mensen komen hier natuurlijk voor het strand. Het strand is ongeveer drie kilometer lang maar verwacht hier geen bars, locals die armbandjes verkopen of discotheken.

Ngapali Beach is vooral genieten van het uitzicht en uitrusten bij één van de kleine restaurantjes. Niet alleen het strand hier is mooi, ook de omgeving is het bezoeken waard!

1. Bezoek een van de vissersdorpjes

Hoewel Ngapali zelf al een echt vissersdorpje is, heb je hier natuurlijk wel te maken met enige toerisme. Dat zie je aan de bungalows aan het strand en de restaurantjes in het stadje. Als je écht even terug de tijd in wil kun je twee andere vissersdorpjes bezoeken.

Ten zuiden van Ngapali Beach ligt Jade Taw. Dirt is een klein vissersdorpje waar de verse vis nog ligt te drogen op bamboe matten. vanuit Ngapali kun je er makkelijk heen lopen.

Verderop ligt het iets grotere Lon Tha, die omringd wordt door mooie mangroves.

TIP ♥ – vlak bij Lon Tha vind je een stoepa op een heuvel. Deze is zeker het bezoeken waard. Niet alleen voor de stoepa, maar ook voor het geweldige uitzicht.

2. Ga snorkelen

Er zijn weinig stranden in Azië waar ze geen snorkel trips organiseren. Zo ook bij Ngapali Beach. Voor zo’n 20.000 kyat (€13) kun je bij elk hotel of hostel een trip boeken. Je kunt ook gewoon op een van de bootjes afstappen die klaar liggen voor een snorkel trip.

De boten vertrekken meestal tussen 7:00 en 8:00 uur en het duurt zo’n 4 uur. Bijna alle boten gaan naar Pearl Island, een onbewoond eilandje.

TIP ♥ – als je iets meer geld hebt kun je mee op de Barracuda. Een luxe boot waar je kunt snorkelen, vissen en zwemmen. De boot kost tussen de $300 en $400.

Ngapali Beach

Lovely sunsets

Hoe kom je er?

Ngapali is het Scheveningen van Myanmar, dus het is vrij makkelijk om er te komen. Er zijn twee opties; de bus en het vliegtuig. De goedkoopste, en makkelijkste manier is de bus, zeker in het hoogseizoen.

Vliegtuig

Thandwe is het vliegveld van Ngapali, ook al ligt het bij het dorpje Thandwe op ongeveer 6,5 kilometer van Ngapali. De meeste accommodatie hebben een pick-up service richting Ngapali Beach. Als dat er niet bij zit rijden er genoeg pick-ups en rickshaws naar het strand.

Er gaan meerdere vluchten per dag met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Reken op ongeveer €85 voor een enkeltje vanuit Yangon, €105 voor een enkeltje vanuit Mandalay en €65 voor een enkeltje vanuit Sittwe.

Reserveer vliegtickets op tijd! Ze zijn snel volgeboekt!

TIP ♥ – tickets naar Ngapali boek je het voordeligst bij Skyscanner.

Bus

Er gaan dagelijks bussen tussen Yangon en Thandwe. Tickets kun je kopen bij ongeveer elk hotel of hostel. Zo niet kun je het navragen, dan regelen ze het voor je. Houd er rekening mee dat deze route één van de meest oncomfortabele is in Myanmar. Het wordt een lange zit!

TIP ♥ – bustickets koten ongeveer 20.000 kyat en je doet er zo’n 17 tot 20 uur over

Ngapali Beach

Beste reistijd Ngapali Beach

Het hoogseizoen loopt van november tot maart en gedurende deze periode is Ngapali Beach makkelijk te bereiken via bijvoorbeeld Yangon of Heho. Vanuit Yangon is het maar een uurtje vliegen naar Thandwe.

Hoewel het in het hoogseizoen al niet druk is wordt het in het regenseizoen, van mei tot september, alleen maar rustiger. De meeste hotels sluiten dan ook of hebben slechts een beperkt aantal kamers ter beschikking.

Ngapali

Locatie Ngapali Beach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven